Jdi na obsah Jdi na menu
 


Freddie

24. 7. 2020

freddie3.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

30.7.2018 - Dnes v noci někdo hodil dvě koťátka na krmné místo pro plaché kočky v Hodoníně. Ráno nám je přivezla paní, která tu kočky krmí. Želvovinová kočička je Delilah a černý kocourek Freddie. 26.9.2018 - Freddie je zdravý a těší se do nového domova, kde by měl mít kočičího kamaráda. Je to medvídek, pořád by se jen mazlil a šlapkal. 16.11.2019 - Freddie našel domov na XIII. umísťovací výstavě v Brně, odjel do Brna, do bytu, kde ho čeká kočička.18.11.2019 - Bohužel Freddie byl vrácen zpátky k nám, domácí kočička, se ho velice bála. HLEDÁME DOMOV TOMUTO ÚŽASNÉMU MAZLÍKOVI! 24.7.2020 - Freddie se dočkal a odjel do nového domova, do Prahy, do bytu, kde ho čeká kocourek Štrůdl.

Další fotky zde.

Freddie byl adoptován na dálku - podporovali ho Katka, Barbora a kocour Max. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

17.9.2020
freddie-a-strud--.jpgKdyž jsme si Freddieho přivezli, nedostal od Štrůdla moc hřejivé přivítání. Freddie se hodně bál nového prostředí i kočičáka a tak strávil první dny schovaný za stolem. Občas vylezl, vehementně do nás ducal a pošlapával si ... On ani Štrůdl moc nejedli a Freddie asi dva dny nešel na záchůdek. První dny jsme ho měli v ložnici, odděleného od Štrůdla, který z nového kamaráda nebyl vůbec nadšený a také se bál. Freddie v noci hodně plakal a dobýval se ven, a tak jsme kočičáky začali postupně seznamovat, avšak jednou syčel ten a jindy ten druhý. Štrůdl byl z Freddieho hodně ve stresu, tak jsme se rozhodli, že jim oběma pořídíme antistresové obojky. Freddiemu obojek velmi smrděl a dával dost jasně najevo, že žádný obojek tedy rozhodně nosit nebude. Takže to nakonec dopadlo tak, že obojek dostal jen Štrůdl. Ten se trošku uklidnil a postupem času na sebe přestali i syčet, ale tvářili se, jako by ten druhý vůbec neexistoval.
Po delším čase se kočičáci začali honit po bytě (napřed agresivněji, pak už kamarádštěji), začali se tolerovat a občas se i olizovat. Bohužel Freddie si při olizování vždy hraje na sumo bojovníka, takže se po chvíli zasedlý Štrůdl cítí dotčeně a odkráčí nakvašeně se zdviženým čumáčkem pryč. V tomto stavu jsme odjeli na dovolenou a kocoury dali na hlídání kamarádce. Ti se na území nikoho trochu více skamarádili a dokonce se začali tolerovat i v blízké vzdálenosti.
Nyní je situace taková, že jsme se vrátili z dovolené a Štrůdl se jako pán domácnosti opět cítí dotčeně, že má na území vetřelce. Freddie i Štrůdl si užívají chvíle, kdy se mohou prohánět a hrát si, ale ještě to není 100 % kamarádství. Řekla bych, že fakt, že je Freddie vysavač na jídlo tomu zcela nepřispívá, protože Študlovi sežere vždy všechno, co nechá v mističce (a že toho je) a ten po něm pak z koutu naštvaně blýská očima. :-) Vůči nám je Freddie miláček, chodí za námi, ducá hlavičkou, občas s námi spí a někdy i pořádně zašlape. :-) Přikládám momentku vzácné situace, kdy se k sobě přiblížili na takovou blízku a chvíli tak i spolu odpočívali.

fredie1.jpg9.11.2020
Píši report po třech měsících od adopce. :-)
Kocouři si na sebe už úplně zvykli. Sice se spolu nemazlí, ale rádi se prohání a občas se olizují, což trvá dokud Perník, jak jsme ho přejmenovali, nedá Štrůdlovi lízací kravatu. :-) Překvapilo nás, že s námi začal spát v posteli, čímž na chvíli vypudil Štrůdla, který byl zvyklý tam spát sám, ale časem si Štrůdl zvykl a teď s námi spí oba vedle sebe. Perník je zlatíčko, pořád šlapká a přede ... I díky němu máme hned lepší náladu, když se vracíme domů a myslíme na to, že nás tam čeká.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář