Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hope a Hyde

12. 7. 2015

hope350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2014

Hope je kocourek, který byl nalezen se svou sestřičkou Hyde v květinářství. Už tři měsíce bojuje s nemocí očí. Má za sebou vyčerpávající léčbu a stále pokračujeme pravidelným kapáním do očí. Hope vidí asi na 30%, ale tento handicap není na kocourkovi vůbec poznat. Je povahově jako pejsek, miluje mazlení a velmi rád sedí člověku na rameni, má neustálou potřebu projevovat lásku a bezpečně se cítí v náručí a také rád spinká v posteli. Vyroste z něho velký kocour - oproti své sestře Hyde je dvakrát větší, což je malý zázrak, protože jako malé koťátko měl mizivou šanci na přežití. V novém domově by neměl být sám, domácí kočka mu pomůže s adaptací na nové prostředí bude parťákem k hrám. Je vhodný pouze do bytu. 12.7.2015 byl Hope spolu se svou sestrou Hyde umístěn do Skalice, do bytu (dočasná péče se změnila na trvalý domov).

Další foto zde.

Hope byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Daniela, Markéta, Pavla a kočička Mia z Brna. Děkujeme!

hyde350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2014

Hyde je drobná kočička, která byla nalezena se svým bratříčkem Hope v květinářství. Oba mají chronicky nemocné oči, díky léčbě a pravidelné péči je nyní stav očí stabilizovaný a dále se nezhoršuje. Kočička vidí asi na 30% a je i nadále třeba počítat s občasnými kontrolami u veterináře. Hyde je pro svůj handicap vhodná pouze do bytu, nejlépe k další kočce, která jí pomůže s rychlejší adaptací. Povahově je to skvělá, bezproblémová a přátelská kočička, je naučená žít ve skupině koček, má hygienické návyky. Má ráda lidi a potřebuje cítit bezpečí, ráda spinká v posteli. Je vhodná  pouze do bytu. 12.7.2015 byla Hyde společně s bratrem Hopem umístěna do Skalice, do bytu (dočasná péče se změnila na trvalý domov).

Další fotky zde.

Hyde byla adoptována na dálku - jeho adoptivní rodinou  byla Zuzka a kocour Monty. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

25.7.2015
Zdravíme Kočky SOS Hodonín!
Hope a Hyde majú za sebou celkom dlhú cestu za stálym domovom, keď boli asi 5 mesiacov v dočasnej opatere - už zostali nastálo. Brali sme ich ako maličké mačiatka v zlom zdravotnom stave. Veľmi dlho bojovali s herpes vírusom v očiach, malej Hyde sa podarilo proces vznikajúcich vzrastov zastaviť, ale Hope mal jedno oko stále problémové. Asi pred dvomi mesiacmi sme na perfektnej veterine v Hodoníne rozhodli, že bude lepšie keď probémové očko odstránime. Hope operáciu krásne prežil, je to statočný bojovník a za týždeň sa naučil žiť s jedným okom. Dnes už majú konečne kľud od bolesti a nekonečného kapkania očí a antibiotík...
Pred mesiacom sme sa presťahovali do Bavorska, kde šetríme na dom, aby sme mali spolu so zvieratkami viac priestoru na bývanie. Hope a Hyde sme spravili ich mačaciu izbu v dome po priateľovej babičke a stará sa o ne jeho mamka. Prostredie na dome si hneď zamilovali a každý deň čakajú na parapete, kedy ich dočasná panička vypustí na dvor. Dvor je pre ne perfektne prispôsobený, v podstate je celý zastavaný tromi domami tak nemajú kade utiecť. Skúmajú každú rastlinku, milujú vylehávanie na slnku, naháňajú muchy (tie aj jedia chúďatká podvyživené ) a večer od únavy hneď zaspia :-)
Pred pár dňami sme sa dozvedeli neskutočnú správu, že si tieto dve skoro slepé kastrované mačky chytili myš a priniesli do izby. Nechceli sme tomu uveriť.
hyde-a-hope250.jpg
Hope je samá láska, celý deň by sa len maznal a vylihoval a malá Hyde je veľmi aktívna, veľmi rada zaháňa do kurníka sliepku Záhradnicu, ktorú si páničkovia púšťajú do záhrady.
Sú to najlepšie mačičky na svete a sme veľmi radi, že máme to šťastie s nimi byť.

 

Fotky ze společného nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Benjamín, 13. 7. 2015 14:45)

Myslím, že jste hodní lidé, když jste si vzali takovéto chudáčky. Přejeme hodně štěstí vám i kočičkám.

Hope a Hyde

(Helena, 13. 7. 2015 11:27)

Toto je nejužasnější zprava a hlavně vzal si je někdo oba,protože jsou na sebe zvyklí.Trochu mě vadí,když se trhají sourozenci nebo kočičky na sebe fixované.Ale jsem jina povaha,moc pry ten život s kočičkama prožívam,ale jen se chovam tak,co by vadilo mě a co by mě bylo milé.Ted jsem odchytila dva kocourky,jeden nemocné očička,ted jsou to oba zdraví roštaci a slyšet,jak nožky duní při běhu ,to je nejkrasnější hudba.Včera jsem odchytila další tři kotatka,vše od toulavých kočiček,ktere se v jednom místě začali množit.Ty jsou na tom huř,očička slepéné,odpoledno jedu k vetovi a ten jeden je tak malinky na tenoučkých nožkach,že jsem moc rada,že se ten odchyt podařil.Už se snaží pohybovat v karantení kleci,jsou víc plaché.Odchyt pokračuje,odchytem koček ,kastrace ,jedna už je zase březí.Jsem na to sama,občas jedna paní se snaží,ale nemá trpělivost nebo čas.Tak už mam doma 15 přírustku,ale snat to nějak zvladnu nebo někdo pomuže.Utulky v dosahu nedavají krmení,tak,jak to dělate vy,Už jsem vylepila plakaty na pomoc temto kočičkam,tak to musí dobře dopadnout,přeji pěkny den a jen samé hezké zprávy Helena