Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majka a Kaj

2. 12. 2016

majka300.jpgKočka, nar. 8/2015

Majka je dlouhosrsté kotě, které k nám přinesla naše známá. Krmí v Miloticích plaché kočky a má doma také své chlupáče a tak někdo, kdo o ní ví, že je kočkomilka jí položil ke dveřím krabici, ve které bylo malé nemocné kotě. Ke krabici byl přiložen papír s tímto textem:
"Paní J., kotě by zastřelil, tak ho zachraňuju a dávám vám. Je hodné, ale má rýmu, ke zvěrolékaři s ním nikdo nepůjde, to ho prý raději zastřelí! Ostatní koťata, co našel, zabil, toto si kočka schovala kdesi venku. Říkám jí malá Majka. Je mně jí líto, ale nevím co s ní a venku by pošla. Nezlobte se!"
O kom je v tomto anonymu řeč - o sousedovi, o manželovi? Nevíme a je to škoda, mohli jsme nechat vykastrovat kočku, kterou majitel nechává rodit a koťata zabíjí.

Majka je nemocná, dostává antibiotika a až se uzdraví bude vhodná jako společnice ke kočce, nevhodná jako jedináček. 6.11.2015 byla Majka umístěna do Vizovic, do domku se zahradou, ke dvěma kočkám.

Další fotky zde.

Majka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Míša, Alda, Stelinka a Micinka z Valtic. Moc děkujeme!

kaj320.jpgKocour, nar. 9/2016

Umístění:
depozitum Hodonín II.
Kaj je malinký kocourek, kterého jsme vzali z kolonie koček, kterou nám nahlásili v Ratiškovicích na "Baťovce", kočky jsme tam kastrovali a vraceli zpět, ale Kaj byl velmi nemocný, zahnisaná očka, kočičí rýma, od průjmu měl rozleptané zadní nožky. Zatím je dost plachý, tak ochočujeme a léčíme. Nevhodný jako jedináček. 2.12.2016 byl Kaj umístěn do Vizovic, do domku se zahradou, k Majce a dalším kočkám. Nová majitelka si je vědoma kocourkovi bázlivosti a bude se mu věnovat.

Další fotky Kaje zde.

Zprávy z nového domova:

7.11.2015
Dobrý den,
jak jsem slíbila, posílám zprávu o Líze (Majce).
Od prvního okamžiku je tu Lízinka jako doma. Hned si oblíbila kočičí škrabadlo. Chtěla jsem ji na něm vyfotit, ale je to čertice. Všechny fotky rozmazané, jen jedna dobrá :-). Lítá po něm jako čert a nestačím cvakat foťákem. Granulky i masíčko jí chutná. Záchodek používá od prvního okamžiku. Je šikovná :-). Seznámení s kočkami proběhlo v pořádku. Nejlépe s kocourem Hugem. Kočka Malvína zatím moc sympatií neukazuje, raději odchází do jiné místnosti, ale to se časem spraví.
majka250.jpgNa psa Bellu zatím Lízinka syčí. Ale teď večer už jen někdy a už se i očichaly a ležely od sebe 1 metr. To je taky otázka času, kdy se stanou kámoškami. Jinak je Lízinka moc kontaktní a s každým se hned mazlí a hraje. Ničeho se nebojí. Jsme moc rádi, že jí máme. Tak to je zatím vše. Zase napíšu jak se Lízince daří.
Mějte se hezky a děkuji za Lízinku :-)
Renáta


majka270.jpg

24.12.2015
Dobrý den, chtěla bych Vám popřát spolu s Lízou krásné svátky a do nového roku hodně zdraví, štěstí a plno spokojených koček, které pomocí vás najdou šťastný domov. Lízinka je u nás spokojená. Se všemi kočkami i psem je kamarádka. Když tu řádí, tak je to lepší jak televize :-).
S pozdravem
Renáta

 

 

 

 


Další zprávy z nového domova po příjezdu Kaje:

3.12.2016
Dobrý den,
posílám zprávu o Kaji.
V noci Kaj nemňoukal a byl stále ještě schovaný za sedačkou. Ráno jsem ho našla za skříní. Nelze říci, zda přes noc něco jedl, ale spíše ne. Ráno jsem mu dala čerstvé masíčko z konzervy, mlíčko pro kočky, granulky. Stále odmítal si něco vzít. Zkusila jsem sýr a dal mu ho na čumáček a pak začal lízat z prstu a trošku snědl. Zkusila jsem i tvaroh, trošku si dal. Ale stále nic moc a
kaj300.jpgsám si nic nebral. Líza po ránu přišla se na něho podívat a stále ji drží vrčení, ale Kaj se zdá v pohodě, spíš začal být více aktivnější a pozorovat tu "naštvanou" Lízu. Už teď se drží jen na škrabadle, buď v boudičce, nebo v otevřeném pelíšku, už nikde neutíká se schovávat za pohovku nebo skříň. To jsem moc ráda. Myslela jsme, že bude více vylekaný. Když přišel kocour Hugo, tak dokonce vylezl z pelíšku a šel se o kocoura otírat. Ten si to dlouho nechal líbit, nevrčel, ale pak už se mu to zdálo hodně té duvěrnosti a packou plácl Kaje. Tak jsem vypozorovala, že Kajovi hodně pomáhá, když vidí ostatní kočky i když třeba Líza vrčí, a osměluje se více. Právě před chvíli viděl Lízu, že papká granulky, tak seskočil dolu a šel se podívat do misek. Nakonec si vybral mlíčko a trochu se sám napil. To jsem moc ráda, že pokroky jsou a doufám, že to bude jen lepší a lepší. Pokud byste měly nějakou radu, jak ho popostrčit více papkat, byla bych ráda.
Mějte se hezky a zítra zase napíši jak se situace vyvíjí :-).
Renáta M.

4.12.2016
Dobrý den,
tak mám jen dobré zprávy.
Kaj je čím dál smělejší a začal už včera večer papkat granulky. K ránu trochu mňoukal, tak jsem si ho vzala k sobě do postele a nechal se dokonce škrabkat na bříšku, což už je velký pokrok :-). Udělala jsem i pár fotek. Záchodek používá svědomitě, průjem nemá. Dal si pár granulek, mlíčko a trochu tvarohu. Vodu jsem ho viděla taky pít. Sice toho moc nesní, ale jsem ráda za toto :-). Přes den už bývá jen na škrabadle, nebo zkoumá okolí a nechá se normálně hladit, nikam neutíká, necuká před rukou. Jen po noci bývá trošku vystrašenější a najdu ho vždy za skříní :-). Dnes ho zase náš kocour Hugo olizoval i Líza i když ještě sem tam zavrčí. Na Kaji je vidět, že si začíná zvykat. Už si začíná i hrát.
Hezký den do Hodonína.
Renáta M.

20.12.2016
Dobrý den,
posílám pozdrav do Hodonína:-).
Kaj už je u nás jako doma. Už je z něho pěkný rošťák :-). Krásně si hraje, buď sám s hračkami, nebo řádí s ostatními kočkami. Tedy hlavně s kocourem Hugem, který ho první hezky přijal a pak i s Lízou, která na počátku příchodu Kaje nebyla moc nadšená. Teď už jsou kámoši (viz video). Kaj hezky baští, hlavně má rád granulky a tvaroh. Je čistotný, záchodek používá na jedničku. Trochu se ještě bojí, ale jak začneme hladit a škrabkat, tak to je celý blažený a vrní a vrní:-).
Mějte se hezky a všichni z Vizovic Vám přejeme krásné Vánoce.
Renáta

 

23.2.2017
Dobrý večer,
právě jsem se vrátila opět z veteriny s Kajem a jsem nešťastná.
Od minulého pátku dostal antibiotika, protože dostal zánět dásní. V pondělí se k tomu přidaly zvětšené uzliny na krku. Takže v úterý opět na veterinu, kde doktorka zjistila teplotu 39,6. Dostal injekčně další lék na zánět a sražení teploty. Ve středu na kontrole teplota 40. Tak další injekce. Dnes už teplota 40,8. Zítra ho máme dovézt do ordinace hned ráno a dál se uvidí jak pokračovat dál. Moc to doktorka nevidí dobře, že už dostal tolik antibiotik a stav se nelepší. Jako kotě, že ho teploty moc vysilují  a kočičí nemoci jsou bohužel často končící uspáním :-(.
Děkuji, R. 

1.3.2017
Dobrý den,
já se moc omlouvám, že jsem se neozvala dříve.
V pondělí na kontrole jsme mu zase naměřili 40 horečku, ale už to nebylo skoro 41 jak předtím. Dostal injekci od bolesti. Od pátku měl jiné antibiotika a zdá se, že to zabírá. Od neděle ho i krmím, protože má tlamičku zarudlou s boláky "rozežranou" a sám vůbec nejedl. Doktorka nám dala na krmení výborné konzervy hills A/D, které se výborně ředí s vodou a jdou pomocí stříkačky krásně krmit a jsou výživné. Kaj je statečný a někdy se mi zdá, že snad už čeká až ho nakrmím :-).
Dobré je, že za celou dobu nezvrací, hoviša, pokud jsou, tak jsou tuhé. Zlepšení stavu se mi zdá od včerejška, kde je čilejší, mazlivější a hlavně mu uzliny splaskávají. Dnes jdeme zase na kontrolu, tak doufám, že horečka už nebude, protože se mi zdá, že už nemá tělíčko tak teplé a uši jsou studené :-). Jak i krmíme, tak se mi zdá,že i trošku přibral. Musím ho zvážit. Před nemocí už měl 2,2 kg. Dostává i energetickou pastu a pak mám vitamínovou pastu. Tak snad už bude vývoj jen lepší a lepší. Všichni v to doma doufáme. Jen je špatné pro něho, že nemůže být společně s ostatními kočkami, na které už byl fixovaný a je u mě v bytě sám. Ale už jsem mu slíbila, že jak bude zdravý, tak zase bude řádit s ostatními :-). Mějte se hezky a po kontrole napíšu jak jsme dopadli.
S pozdravem R.

Večer:
Dobrý večer,
tak snad už budou jen samé pozitivní věci. Naměřena teplota byla 39 a jak řekla doktorka, v normě. Tlamička se začíná hojit. Uzliny už nejsou skoro vůbec zvětšené. Dostal ještě antibiotika do soboty a pak už mu je dávat nemám. Dostal pastu na rekonvalescenci a další konzervu hills A/D na krmení, protože ještě je pro něho papkání bolestivé a nechce tak moc sám jíst. U doktorky dostal pichanec proti bolesti a ještě vitamíny. Tak budeme pokračovat v krmení do doby, než bude moci sám. Chuť by měl, ale jak vezme pár soust, zabolí ho to a přestane žrát. A to mu to ředíme aby se mu to lépe papkalo. Tak snad už bude brzo fit. V příloze posílám fotku. Rád teď spává v posteli :-). Hezký večer do Hodonína.
Renáta M.

8.3.2017
Dobrý den,
v pondělí na veterině měl trochu zvýšenou teplotu. Jinak je už aktivnější. Stále ale dokrmuji, protože sice i sám něco baští, ale není toho moc. Jeden den jsem ho nechala aby baštil sám a váha šla dolů. Takže jsme se domluvily s paní doktorkou, že budu ještě dokrmovat a hlídat váhu. Dostal ještě v injekci nějaké vitamíny. Antibiotika paní doktorka se rozhodla nedávat z důvodu, že je bral hodně dlouho a měl tři druhy. A nechtěla aby nedošlo k poškození ledvin.
Ale Kaj je super pacient a včera jsem právě říkala doma, že se z něho stal velký mazel. Slyší už krásně na jméno a přijde za mnou a mazlí se. Při dokrmování nezdrhá, drží a pak se spokojeně umývá. Jak jsem psala, tak už sám baští, sice ne moc, ale jsme rádi, že alespoň něco. Včera dostal nové kapsičky, které mu moc chutnají a už křupe i granulky. V tlamičce to vypadá dobře, hojí se mu to. Váha mu jde nahoru. Chce to čas, ale věřím, že to zvládne a bude brzo 100% zdravý:-). 
S pozdravem Renáta M.

10.3.2017
Dobrý den,
tak Kaj už od včerejška papká sám a moc mu chutná. Změna kapsiček byla dobrá, může se po nich utlouct :-). Přibývá na váze, však má co dohánět :-). Jediné co ještě dostává přímo do tlamičky je vitamínová pasta. Tak snad už si vybral všechno špatné a teď už jen bude to dobré. Jsme moc rádi, že je Kaj takový bojovník.
Hezký den všem do Hodonína :-)
Renáta

1.5.2017
Dobrý večer z Vizovic,
po delší době posílám pár fotek Kaje. V současné době je Kaj hodně aktivní, pěkně řádí. Rád baští. Za to jsem moc ráda. Zůstaly mu problémy s dásněmi, kde je má na některých místech trochu červené. Tím trpí i trošku Líza (dříve Majka). Když jsem jí byla přeočkovat, nechala jsem jí udělat taky testy na Felv. Bohužel ho má taky. Zatím se to projevuje jen těmi dásněmi. Jinak jsou oba aktivní a chutná jim. Kaj je stále tak trošku bojácný, ale jak si sednu na sedačku, tak už je u mě, nebo když jdu spát, tak mi celou noc spí u hlavy. Takže na jednu stranu je bojácký a na druhou stranu je i velký mazel :-). I když hodně baští, moc na váze nepřibírá a bude asi takový celkově menší. Je to taková špagetka:-). Ale to nevadí. Hlavně když nebude nic horšího. Oba i s Lízou dostávají sirupek na posílení imunity. Snad se jejich tělíčka s tím nějak budou prát a vydrží jim to dlouhou dobu. Moc bych si to přála.
Hezký večer, Renáta M.

Další fotky z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pohlazení po duši

(Daniela se svou kočkopartou, 9. 1. 2017 8:22)

je,když člověk kouká na tolik lásky a něhy co ty dvě nádherný číče předvádí.Je vidět,že jsou šťastné a u skvělých lidiček,moc jim to přeji a taky dál všechno jen to nejlepší.
Mám doma snad dvojnici Majky,opět mlaďounkou toulavou,někým odloženou kočičku,která trpěla hladem a zimou.Dnes je vykastrovaná a čeká než se oteplí,aby mohla zase ven.Kdybych neměla již tolik nalezenců určitě bych si ji chtěla nechat,je nádherná a hodná.Kdyby měl někdo hodný o tuto krásku zájem bude vhodná jak do zabezpečeného bytečku tak do domečku se zahrádkou.Daniela

Nádhera!

(Daniela se svou kočkopartou, 3. 12. 2016 19:06)

Jsem ráda,že se má malá "Majka" tak krásně a je z ní obrovská kočkodáma!Ten nádherný Kaj váš domov také velmi ozdobí.Hodně štěstí všem a krásné vánoce!

Překrásné!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 27. 12. 2015 20:01)

Z malé Majky-Lízinky je opravdu překrásná kočička a je vidět že žije u hodných lidí obklopena láskou,něhou a dobrotou,je tak dál a vše nejlepší všem!Mám radost!!!!!

Majka - Lízinka

(Mirka L., 8. 11. 2015 19:23)

Lízinko, ty jsi tak krásná a sladká, že už to ani víc nejde.
Tak hodně štěstí!!!

Majka

(Vladimira, 29. 10. 2015 16:46)

Dobry den,bude Majka k trvale adopci az bude zdrava kocicka ? Radi bychom ji vzali do tepleho domova. Jsme z Hodonina . Dekuji za odpoved.
S pozdravem Širůčková

Re: Majka

(Kočky SOS - Iva, 29. 10. 2015 17:12)

Určitě ano, ale je to kotě, nemůže být sama, potřebuje kočičího kamaráda, máte už kočičku? Zavolejte prosím v případě zájmu p. Tomalové na tel.č. 724 142 463. Děkujeme!

Re: Majka

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 7. 11. 2015 15:48)

Dobrý den,pani ŠIRŮČKOVÁ,jste moc hodná,že jste chtěla dát malé Majce teplý domov.U nás v Miloticích zůstala tři maličká krásná koťátka s kočičí maminkou v domku po paní, co odešla do domova důchodců,chodím je tam krmit a zvykat si na lidskou ruku.Snažím se jim najít domov,kdybyste měla zájem a chtěla si vybrat,mohly bychom se domluvit.Dvě z nich jsou bílomourovaté a třetí je kopie kočičky vyobrazené na kapsičkách Felix-černá s bílou náprsenkou-všechny tři jsou nádherné!.S pozdravem Daniela

Milá malá Majko,

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 7. 11. 2015 15:40)

strašně moc ti zlatíčko malé,krásné přeji,abys měla krásný,dlouhý,zdravý a šťastný život a na milotické útrapy jsi zapomněla.Jsem moc ráda,že jsem dámy v sos oslovila,moc jim děkuji za to,že Tebe i Cyrilku vzaly k sobě a našly Ti nový,určitě krásný domov!Užívej si ho,budeš ho svým lidičkám doslova zdobit!Hodně štěstí,šprčku!!!