Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medlin 03

7. 8. 2015

medlin350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2009

Medlin je krásná dlouhosrstá kočka z Dubňan, kde zůstala u domku po zemřelé majitelce. Je matkou koťat, která jsme tady chytali na podzim 2014, ale tehdy jsme Medlin pokládali za plachou. Později onemocněla, zvracela a trpěla průjmem a tak jsme ji odchytli, vyléčili a zjistili, že není plachá, byla jen velmi vystresovaná a bojácná. Dnes můžeme říct, že je to velice milá a přítulná kočka, ostatních koček se bojí, ale jedna submisívní kočka by jí určitě nevadila. Nemusí chodit ven, bude šťastná i v bytě, hlavně, aby tu nechyběl milující páníček. 7.8.2015 byla Medlin umístěna do Strážnice, do domku se zahrádkou jako jedináček, dříve zde byla Koletka.

Další fotky zde.

Medlin byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byly Daniela, Markéta, Pavla a kočičky Mia a Zrzina z Brna. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:


8.8.2015
Medinka se pomaličku aklimatizuje. Vyčesala jsem ji, otírá se, vrní, papala, ale zatím nebyla na WC. Zalezla si do kočičího domečku.

9.8.2015
Dobrý den,
tak Medlinka už je naše třetí den. Jak jsem včera psala v sms, začala se dobře aklimatizovat. Protože zůstávala i následující den po příchodu schovaná, rozhodli jsme se ji nenásilně vytáhnout. Dostala jako příbytek kočičí boudičku, mističky i WC jsme přenesli na chodbičku před byt,  je zde více klidu a je s námi více v kontaktu. Začala používat WC a když neodpočívá, je neustále hlazena, včera jsme ji hladili tři a pořád to nestačilo. Také jsem našla kartáč a vyčesala ji, asi tím teplem měla hodně uvolněných chlupů. Stále více začíná prozkoumávat celý dům, ale ji hlídáme, aby šla jen tam, kde ji uvidíme a nebudeme muset hledat. Vypadá, že bude mít zájem i o pobyt na zahrádce, ale určitě počkáme. Na zavolání už hodně krát přišla. Při krmení žrala hltavě, teď se to trochu lepší, zkonzumovala kapsičky a vařené drůbeží s vývarem, zkusila i kousíček syrového vepřového. Včera doprovázela syna a manželku do koupelny na čistění zubů. Až budou fotky, pošleme.
Děkujeme, mějte se fajn, hodně zdaru a trpělivosti ve Vaší záslužné práci.
Zdravíme do KOČIČÍHO DOMOVA V HODONÍNĚ             
K. s Medlinkou

10.8.2015
Dobrý den,
dnes je to pro Medlinku čtvrtý den. Mám za to, že dělá pokroky. Snažím ji několikrát denně provést po domě, chodí za mnou jako pejsek. Už navštěvuje i jiné místnosti, ale na zavolání (asi je-li odpočinutá) vyleze. Také už není stále někde v úkrytu, vyvaluje se i na koberci, jsem-li někde po domě v přízemí, čeká na mne na schodišti, dost se umývá, dnes dokonce šmátrala packou za botník, asi ji tam něco zaujalo. Zítra zkusím foto. O zákazu ven víme, dáme na ni určitě pozor.
Pozdrav   K.

12.8.2015
Dobrý večer,
Medlinka jde stále dopředu – s pokroky, přivykáním. Už se pohybuje téměř po celém domě, je čím dál víc přirozená, přetrvává plachost na větší hluk (naproti překládali do vagonů klády). Sama za námi přijde nejen na zavolání, ale i když si vzpomene, po cestě si „vrngá“, (já si myslím, že je to její mluva) a také labužnicky podřimuje celá natažená na koberci v různých polohách.
Dáváme pozor, aby neodešla ven. Podařily se mě nějaké fotky, zítra bych je poslala.
Příjemné dny, děkujeme na skvělou kočičku. Zdraví K.

17.8.2015
Dobrý navečer,
zdravíme společně s Medlinkou. Právě je natažená u PC, nejdřív jsem nemohla ani psát, pořád byla u mých rukou. Aklimatizace je téměř dokonalá, prochází se po celém domě. Jen teď musíme (hlavně já, mám to pozůstatek ze zaměstnání) dohlížet, aby nešla na zahrádku. Nemá sice „útěkářské sklony“, ale mohla by být zvědavá, takže pozor.
Posílám fotečky, je celkem problém ji blejsknout, je na vše zvědavá a hned přijde zkontrolovat i aparát. Ráda baští i bílý jogurt. Zvládla i přestěhování WC, zpočátku bylo hned před bytem, aby si zvykla. Pak jsem ho přemístila do vedlejší místnosti - komory, má zde neustále otevřené. Často jsem tam s ní chodila, ale ani nebylo potřeba vícekrát, je to učenlivá kočička.
Asi se na chvilku odmlčím, ozvu se při dalších novinkách. Věřím, že se na Vás mohu obrátit, bylo-li by to potřeba. Ale věřím, že to bude hlavně v těch radostných chvílích.
Posíláme pozdrav, hodně trpělivosti ve Vaší práci.
Za celou rodinu             
Z. K. s Medlinkou

3.11.2015
Dobrý večer,
zdravíme společně s Medlinkou. U nás je vše vpořádku. Medi je jen doma, jak jsme se domluvily a je spokojená.
medlin300.jpg
Se stravou je to veselé, je opravdu náročná a neustále vymýšlí. Teď vzdala kapsičky (což jsem uvítala) a tak připravuji vařené drůbeží, občas přidám hovězí maso a drůbeží játra. Také granulky se naučila, sice ne příliš, ale jde to, papá granulky Acana. Občas mě radí s PC, ale než stačím připravit foťák, už je pryč. Myslím, že se máme všichni fajn.
Zdravíme Vás
K.

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozor na syrové maso

(Renata Žaludová, 9. 8. 2015 18:44)

Dobrý den, říká se, že syrové vepřové kočky nemají dostávat kvůli riziku jakési nákazy (tuším snad Aujezského choroba?)a ostatní syrové maso že se jim má aspoň dva dny přemrazit. Já to tak kočkám dělám, a pokud vůvec dostanou vepřové, tak uvařené - zvlášť pro ně, bez soli a koření.
Přeji hodně radosti a dlouhý život s nádhernou Medlin!

Re: pozor na syrové maso

(Kub., 11. 8. 2015 18:02)

Děkuji za informaci, neslyšela jsem o tom, ale určitě nebude problém maso zmrazit.
Zdravím, mějte se fajn K.

Re: Re: pozor na syrové maso

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 6. 11. 2015 19:34)

Dobrý den,já dávám svým kočkám(devíti domácím+19volně žijícím jedině syrové maso a to jak vepřové,tak drůbeží(i krky kuřecí ty doslova milují),nebo hovězí,včetně syrových jater,různě to obměňuji a střídám a kočky jsou fit,v kondici a to i bez přemrazování.Kočka,stejně jako jiný masožravec syrové maso prostě potřebuje,je to její přirozená strava a mělo by se jim toho dopřávat v plné míře.
Medlinka je nádherná kočička,stejně jako byla kráska Koletka.
Přeji vše nejlepší!

Re: Re: Re: pozor na syrové maso

(Daniela, 18. 12. 2015 11:34)

Dobrý den, právě jsem přečetla Vaši zprávu z 6. 11. Netušila jsem, že i teď ještě chovatelky-kočičí milovnice reagují. Věřím Vám s tím syrovým masem, ale přesto jsem opatrná. Ještě nepřebolela ztráta Koletky. Zůstáváme u kapsiček, granulí Acana a občas vařeného, drůbeží má ráda, hovězí už méně. Někdy dostane kousek ryby, několikrát i dušená drůbeží játra. Je krapítek mlsná, tak neustále připravuji změny. Mějte se fajn Vy i Vaše mícinky. Z.