Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zrzina

18. 4. 2015

zrzka400.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2013

Zrzina je mladá kočička, která byla nalezena v příkopu u silnice za Valticemi, v okolí žádné obydlí, jen vinohrady a pole. Vypadala dezorientovaně a vyděšeně. Že by se jí takto někdo zbavil? Nevíme, ale je z ní neuvěřitelná mazlivka. Nevadí ji další kočky, ani není dominantní. Je to moc milá a přítulná micinka. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byla Zrzina umístěna do Brna, do bytu ke kočce.

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova  zde.

Zrzina byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli manželé Břečkovi a Toska - nejlepší kočka na světě. Moc děkujeme!  

 

Zprávy z nového domova:

19.4.2015
Dobrý večer,
podávám zprávu ohledně Zrzinky, kterou jsme si včera odvezly domů :)
Zrzinka se velmi rychle adaptovala na nový domov. Po příchodu domů byla asi hodinu zalezlá v koupelně, ale potom se osmělila a začala šmejdit po bytě. Občas si zaleze pod postel, ale nocovala v peřinách na posteli, viz. fotky :) Dobře papá, má velký apetit, dostatečně pije, byla už kakat na novém záchůdku. S naší první kočkou Miou by se chtěla kamarádit, ale té se to moc nelíbí. Mia na ni pořád syčí a mručí kdykoliv se jen trochu víc přiblíží. Zřejmě se jí nelíbí vetřelec v jejím teritoriu. Je mi jasné, že to chvíli potrvá, ale doufám, že si navzájem zvyknou. Chtěla bych, aby žily spolu a ne vedle sebe. Co mě trochu trápí je, že Mia nechce moc jíst a pít, asi je uražená. Snědla jenom pár granulek a trošičku se napila. Dokonce ani nechtěla šunku, kterou má rada. Zato Zrzinka si dala :) Ale když byla Mia v jiné místnosti, než Zrzi tak si trochu šunky vzala. Doufám, že nebude takto protestovat dlouho, protože bych měla obavu o její zdraví. Chtěla sem se zeptat, kdy je vhodné Zrzinku vykoupat, protože se po cestě na výstavu pokakala a trošičku je pořád cítit :) A po cestě v tramvaji se poblinkaka a počůrala.
Nechci ji v novém domově hned působit velké šoky, protože jak známo kočky moc vodu nemusí......A co radíte ohledně Mii, zřejmě vyčkat, že? :)
Podám zase další informace jak vše probíhá.
S pozdravem
Markéta K.

22.4.2015
Dobrý večer,
zasílám další fota Zrzinky. Zrzi prospívá moc dobře. Všechno studuje a chce se kamáradit s Mijou, ta se zatím moc kamarádit nechce. Naštestí už nesyčí a skoro nemručí, občas kolem sebe projdou trochu se očuchají, ale Mia vždycky hodí zpátečku.
Zatím je krmíme zvlášť i když jak můžete vidět na fotce, mají každá svoji misku s jídlem i vodou na jednom místě.
Ale Mia jakoby v její přítomnosti nechce jíst, je pravda že Zrzi jí a pije ze všech misek a chodí na oba záchody - moje tvoje moc nerozlišuje :) a když se nandá kapsička tak to by vlezla do misky i Miuš.
Takže jsme daly prozatím ješte jednu misku s vodou a jídlem do pokoje, který převážně Mia obývá a tady jí bez problémů.
Mají to rozdělené, Mia je v pokojíku a Zrzina v obyváku, občas se potkají v kuchyni nebo předsíni, ale navzájem se moc nenavštěvují. Zrzinka se zatím nechce moc mazlit, když se k ní přiblížíme a chceme ji pohladit tak uteče. Mia taky několikrát zvracela asi z nervů, protože jinak jí a pije a hraje si bez problémů - vlastně je jinak úplně v normě.
Veterinářka říkala, že to bude zřejmě z té nové situace. Koupily jsme jim u veterinářky Immunovet, který nám doporučila - měl by snížit jejich stres z nové situace a vůbec by jim měl prospět ve všech směrech.
Tak doufám, že jim to pomůže, Zrzince by se měl také lépe zahojit škrábanec na čumáčku. Nemáte radu jak Zrzinku naučit na škrábadlo, sice sem ji k němu vzala a dala jsme jí tlapičky na něj, ale moc se to nechytlo a začíná škrábat koberec, naštěstí to na něm není moc vidět :) Už se těším až budou konečně spát spolu v jednom pelechu a budou z nich kamarádky, musíme vydržet :)

S pozdravem
Markéta K.

4.5.2015
Dobrý den,
zasílám pár nových fotek Zrzinky s informací jak se jí vede. Jak je vidět na fotce má rozškrábaný čumáček. Musely jsme bohužel jít k paní doktorce, protože Zrzinka se pořád hrozně škrabala a padaly z ní šílené chomáče chlupů. Horší, ale bylo, že se škrabala tak, že si rozškrábala čumáček a bradu. Paní doktorka rány ošetřila, vzala si vzorky srsti, dala nám límeček a ve čtvrtek budeme volat na výsledky. A ještě jsme dostaly prostředek (bohužel teď nevím název, píšu z práce, takže se nemůžu mrknout), který je jako prevence proti svrabu, blechám, atd. Dostaly to obě kočičky, káplo se jim za krk a za měsíc zase. Koupila jsem Zrzi nafukovací límec aby ji ten tvrdý plastový kornout tolik neomezoval.
Jinak kromě tohoto kožního problému, který se doufám brzy vyřeší je Zrzi úplně v pohodě. Nechá se pochovat, chodí za mnou do postele, dobře papá, kaká několikrát denně, takže zažívání má v pořádku :) Má hrozně ráda v televizi pořady o zvířatech, hlavně o ptácích, takže jí vždycky naladíme Animal planet a má program :)  Ráda si hraje s hračkami z peří.
Co se týče soužití s druhou kočičkou, tak kamarádky pořád nejsou, ale to chce čas. Když se potkají tak se občas trochu očichají, někdy kolem sebe jenom projdou a někdy bohužel Mia ještě zavrčí nebo zasyčí. Zrzinka by se chtěla kamarádit, takže občas Miu nahání, ale ta utíká. Ale už spolu dokážou spát v jedné místnosti :)
Dám Vám vědět jak budu mít informace od paní doktorky.
Zatím se mějte a pozdravujeme všechny kočičky :)
Markéta

19.5.2015
Dobrý den,
po delší době hlásám jak se Zrzi má, tentokrát mám jen jednu fotku kde je vidět, že se docela sžívají :-)
Jinak se má myslím dobře, je moc přítulná, spí se mnou v posteli a "zblajzla" by všechno na co by přišla :-)
Zdravíme všechny kočičky
Markéta

20.7.2015
Dobrý den,
v příloze zasílám pár nových fotek. Zrzuš se má dobře, vypadá to, že dravčíka jsme se už zbavily. Už se pořád nedrbe, nepelichá a srst má obnovenou - pěkně hladkou. Teď už jenom obě kočky jednou za měsíc stříkáme sprejem Effipro až do vypotřebování balení jako prevenci.
Zrzinka s Miou jsou spřátelené tak na 80%, zatím spolu v objetí nespí ani si navzájem nečistí kožich :)
Občas se nahání jak splašené po bytě, občas Mia na Zrzuš ještě zamručí, někdy se trochu pohlavkují, jindy se očichají. Ale naštěstí žádné rvačky nebo nějaké naschvály se nedějí. Zrzinka je hodně hravá, má ráda koulodráhu, pískací myšku nebo peří na udici. Taky se jí líbí magnetky na lednici s kterými pak hraje po kuchyni hokej (mamce se to líbí už o poznání méně :)) Ráda se přitulí a lehne si do postele.
V tomhle byla Miuš vždycky trochu odtažitější, na nějaké mazlení ji neužije. Zrzinka je jako drobeček, ale apetit má pořád veliký. Když se chystá jídlo do misek velmi hlasitě se připomíná :) Myslím, že je u nás spokojená.
Pozdravujeme všechny kočičky a Všechny co se o ně staráte
Mějte se pěkně
Markéta, Daniela, Pavla + Mia a Zrzinka

10.10.2015
Dobrý den,
chtěla bych se poradit jak postupovat když kočička čůrá mimo záchod? Máme od vás kočičku Zrzinku, ktarou jsme si braly v dubnu k další kočce do bytu. Stalo se to teď 3 dny po sobě. Záchod mají čistě vyměněný, stelivo stejné takže tady asi problém nebude. Děkuji za radu.
S pozdravem
Markéta

10.12.2015
Dobrý den paní Tomalová,
jen dávám vědět jak dopadl problém se Zrzinkou. Byly jsme u paní doktorky a ta zjistila, že se jí v moči dělají struvity a to způsobuje to její čůrání mimo záchod. Takže má nasazenou dietní stravu a zatím to vypadá dobře.
zrz350.jpgJinak se má dobře a s první kočkou co jsme už měly je kamarádka, viz. foto.
Moc se mi líbí Vaše akce Ježíšek 2015 a už jsem si dvě kartičky zakoupila :)
Přeji pěkné svátky Vám a všem kočičkám.
S pozdravem
Markéta

 

 

 


17.6.2016
Dobrý den,
před rokem v dubnu jsme si na umisťovací výstavě v Brně vybraly Zrzinku. Posílám pár fotek ať vidíte jak se jí daří. Je moc hodná a hravá. S naší druhou kočkou kterou jsme už měly se snáší dobře. Nahánějí se a pořádají zápasy, samozřejmě vše jenom v přátelském duchu. Nejradši ze všeho má šunku. Vždycky když uslyší v kuchyni, že se jde chystat jídlo hned přihopká :-)

zrzi300.jpgJe na mě trošičku závislá, ode mě se nechá hladit vždycky, spí se mnou v posteli, ale když k ní přijdou další členové rodiny tak hned uteče. Asi jim pořád tolik nedůvěřuje i když jí nikdo nic špatného neudělal. Ale když je dobře naložená a hoví si na některém z mnoha odpočívadel po bytě tak se pohladit nechá. V poslední době si nejvíc oblíbila ležení na settoboxu, protože ten hřeje. Takže se kolikrát díváte na televizi a najednou vypadne obraz, protože Zrzina drcne do kabelu :-) Asi jí budu muset pořídit zahřívací dečku.
Jediné co nás troch trápí je, že od podzimu chodí někdy každý den, někdy pár dnů vynechá čůrat do postele. Už byla na všech možných vyšetřeních a testech, krve, moči, atd... Má dietní granule proti tvoření struvitů, měla antibiotika. Teď je dle výsledků všechno v pořádku, struvity se už nedělají a nic jiného nebylo zjištěno. Ale stejně to pořád dělá, poslední diagnóza byla, že je to zřejmě psychického původu.
Včera sem koupila Bachovy kapky proti značkování tak uvidíme jestli zaberou. Dělá to z 95% pořád na stejné místo a to na sestřinu postel a občas na mamčinu. Asi proti sestře něco má, naštěstí se bude za pár měsíců stěhovat tak to třeba pomůže.
Jinak prospívá dobře, přibrala, ráda jí, honí myšku po bytě nebo nahání druhou kočku Miu :)
Mějte se hezky
Markéta + Zrzina + Mia

Odpověď:
Pokud je zdravotní problém vyloučen, tak je váš nápad s Bachovýma kapkama správný. Je to bohužel psychika.
Zrzinka miluje vás a druzí ji takzvaně štvou, tak jim to dává vyžrat, kočky jsou potvory :-). My jsme ty bachovky začaly taky používat a zatím to docela funguje.
Tak držím palce a ty postele, které počurává zakryjte igelitem a starou hadrou. Netrestat, ale to Vy víte.
Tomalová


19.12.2016
Dobrý den,
zase po delší době zdravíme do Hodonína. Zrzinku už máme doma přes rok a půl, braly jsme si ji v dubnu minulého roku na výstavě. Psala jsme Vám, že máme občas potíže s tím, že chodí sem tam čůrat do postele. Řekla bych, že se to teď hodně zlepšilo, u ní je to zřejmě hodně spojené s psychikou.

zrz200.jpegBaští dietní granule, dle paní doktorky dieta zabírá. Takže mi přijde, že ji občas něco trochu přeskočí a jde na to :-) Už jsme to vychytaly, na postelích máme igelity a co se odstěhovala sestra tak to dělá opravdu jenom jednou za čas. A když místnost zavřu tak má úplně smůlu, jinam to naštěstí nedělá, teda kromě záchodu :-)
Moc ráda se chodí mazlit do postele. Je na mě pořád trochu závislačka, ale poslední dobou se zlepšila a chodí dokonce do postele i za mamkou a nechá se hladit a přede jako motorek :-)
Nejradši má na hraní malé myšky, ty prohání po celém bytě. Potom nahání naši druhou kočku, která byla před jejím příchodem jedináček. Takže občas je to u nás jak na koňských dostizích když se navzájem nahánějí po celém bytě a skáčou přes všelijaké překážky.
Jsme moc rádi, že ji máme. Já bych ještě uvažovala o jedné kočce, ale nevím jak by to Zrzuš nesla když ji něco rozhodí tak pak začíná s tím čůráním a taky se mi ještě nepovedlo přesvědčit mamku :-) Ale aspoň se ještě staráme o venkovní kočky, letos jsme jim koupily boudičky a krmíme je. Třeba se časem k nám ještě nějaká přidá :)
Přejeme Vám pěkné Vánoce a hodně nových hodných majitelů pro kočičky a posíláme pár fotek.
Markéta + Mia + Zrzina


17.3.2017
Dobrý den,
příští měsíc to už budou 2 roky co máme Zrzinku doma. Má se moc dobře, sice ještě pořád trochu přetrvává problém s tím, že si občas ucvrnkne do postele, ale je to nárazově. A máme na nich igelity. Snažím se pořád přijít na to čím to je........
Jinak je všechno v pořádku, baští dobře, nejradši by snědla úplně všechno :) Má moc ráda šunku, žloutek, Pribináček, no nejlépe všechno co zrovna jíme.
Ráda pozoruje okolí, sedí na parapetu a všechno sleduje. Taky miluje obyčejný provázek. Zkoumá co kde je a pak to děsně ráda šťouchá až to spadne.  S druhou kočičkou jsou v pohodě, přijde mi jako taková mladší sestra. Jakmile se ta starší někde usadí tak Zrzuš tam hned musí jít taky. Když se mazlím s Miunkou, Zrzuš hned dorazí a chce taky. Teď mají oblíbené takové vyvýšené místo, když je tam první Mia tak se jí tam Zrzina za každou cenu nasáčkuje. Tak jsou tam buď spolu nebo to Miuš vzdá, žádné boje naštěstí nejsou.
Myslím, že za ty dva roky je už u nás opravdu pořádně zabydlená že jsme prostě její lidi :-) Je na ní vidět jak si je ve všem jistá, ničeho se nebojí, už je úplně ostřílená :-) Chodí spát k nám do postele, šlape mi na břiše, jakmile přijdete domů hned vítá.
S druhou kočičkou se nahánějí po bytě jako Tom a Jerry, občas se v rámci hry poperou, ale jinak jsou kámošky.Posílám pár fotek. Zdravíme do Hodoníne a přejeme hodně kočičkám pěkné domovy.
Markéta + Zrzina + Mia

31.1.2018
Dobrý den,
posílám pár fotek Zrzinky, kterou od Vás máme. Má se moc dobře, stala se z ní docela mlsná kočka. Dřív by snědla kde co a teď si vybírá. Z kapsičky vyjí nejdříve všechno želé a až pár kousků masa, takže druhá to po ní dojíždí. Před tím to bylo naopak, jenom všechno zblajzla tak se hned hrnula do misky své kolegyně :)

A loudění jídla naučila už i svoji kámošku. Takže teď když si vezmu něco na jídlo k televizi, obě mi vyskočí na klín a dožadují se dobrot. Přitom strkají packu až do talíře :)
Taky začala poslední dobou mnohem víc chodit na klín. Pořád je tak trochu žárlivka, i když sem v jiné místnosti a mazlím se s Mijuškou tak Zrzuš okamžitě vystřelí za námi. Asi má na to nějaký radar :) Jinak je všechno o.k. Pozdravujeme do Hodonína, mějte se všichni dobře a to jak kočičky tak i všichni kdo se o ně staráte.
Markéta + Mia + Zrzina

20190512_212618.jpg16.5.2019
Dobrý den,
dlouho jsme se neozvaly jak se má Zrzinka adoptovaná na umísťovací výstavě v Brně v dubnu 2015. Myslím, že je úplně spokojená :) Je moc hodná, za tu dobu co je tady je trochu vybíravá v jídle ... :-) Nejradši má samozřejmě šunčičku min 90% masa, pribináček, kočičí mléko, puding a jogurt. Granule taky jí v pohodě. Jenom kapsičkám moc nedá, většinou vylíže šťávu a sní pár kousků masa a zbytek dojí ostatní. Když k nám přišla snědla na co přišla, teď je z ní gurmán.
Pořád platí, že nejvíc dá na mě. Když si sednu nebo lehnu na postel okamžitě za mnou vyhupne a začne hrozně nahlas s předením. S občasným čůráním do postele je už taky konec. Od listopadu má novou kamarádku k té již stávající. Je to kočička bez očička, odchycená v parku, cca rok stará. Zrzuš prohání jak černá ruka, ale ona si umí sjednat pořádek. Když se jí to nelíbí tak jí nabančí a pak je zase klid. Posílám pár fotek. Všem kočičím svěřencům posíláme pozdravy a Vám samozřejmě také ...
Markéta, Mia, Zrzina, Saze

Další fotky z pobytu u nás a z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krásná kočička

(jolana, 22. 12. 2016 9:23)

Zrzinka je moc krásná! Spoustu krásných společných chvil přeje Jolana a 8 kočičáků

Zrzi a Mia

(Mirka L., 10. 12. 2015 19:58)

Jste překrásné holky!Radost se podívat.Mějte se moc krásně a Ježíšek ať vám přinese nějaké dobrůtky. To Vám přejí
Mirka + kočičáci Páťa, Zuzi, Čiki, Šedík