Jdi na obsah Jdi na menu
 


Toska

22. 8. 2011

toska01.jpgŽelvovinovou Tosku jsme přijaly ve zbídačeném stavu celou vyhublou v červnu 2011, když nám ji nahlásili lidi, že strádá u jednoho domu v Hodoníně.  22.8.2011 byla umístěna do Brna místo Santany.

Fotky z nového domova zde.



Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

23.8.2011:
Toska byla v noci schovaná v přepravce, zatím je opatrná, ale když ji chováme, tak se tulí a vrní. Bude to velký mazel.

29.8.2011:
Všechny vás moc zdravím. Toska je u nás právě týden a je moc milá, hodná, mazlivá a šikovná. Zvyká si rychle, hraje si, pěkně baští a spává s námi v posteli. Chodí za námi jako pejsek, nechce zůstat v místnosti sama, když na ni promluvíme, tak hned začne vrnět. Vypadá, že je moc spokojená a my taky, takže moc děkujeme. Posíláme pár fotek. Kalendáře došly v pořádku, děkujeme, jsou povedené.

4.9.2011:
Paní Tomalová, Toska je moc milá, mírná, jemná kočička - je to andílek, myslím, že je šťastná.

9.7.2012:
Toska je nejbáječnější miláček, je neuvěřitelně přítulná, mírná a ukázněná, 22.8. už bude u nás rok. Teď s námi byla týden na chatě, už se nebojí venku, pozoruje ptáčky, dokonce jim leze do krmítka a čeká, že si jí snad sednou na hlavu, ale ona by je snad ani nezakousla. Volně jí nepouštíme, ale na vodítku okolo chaty ano. Mám o ni strach, aby se jí něco nestalo, třeba ji někdo nezastřelil, nebo nechytla nějakou nemoc. Spává s námi v posteli a několikrát za noc se přijde pevně přitulit a zavrnět, jinak leží ve svém pelíšku mezi našimi polštáři. Miluje klid a mazlení, nemá ráda návštěvy ani další zvířata. Je trochu zvláštní, co se týká jídla. Vůbec nechce maso, ani vařené, syrové, prostě nic. Ze začátku žebrala šunku, tak jsem jí někdy kousíček dala, ale to už naštěstí taky vůbec nechce. Takže žere jenom trochu granulí Royal Canin ráno a večer půl kapsičky Whiskas, ale jenom telecí v krémové omáčce. Je trošku baculatější, ale jinak nic jí nedávám, ráno ještě dostane jednu kočičí tyčinku. Máme ji jako milované dítě, je moc dobře, že jste jí zachránili.

30.11.2013
Dobrý den, přečetla jsem si, že dnes byla umístěna Marjánka, kterou jsem měla adoptovanou, tak snad jí začíná šťastnější etapa života. Tak místo ní si  adoptuji Lolinku.
Sledovala jsem průběh umísťovací výstavy a mám radost, že se moc podařila, že jste nasbírali slušnou částku a umístili hodně kočiček. Chtěla jsem se také přijít  podívat, ale mám už pátý týden zlomenou nohu - nechodící sádru.
Tak sedím v křesle a mazlím se s Toskou, je úžasná, naše láska už přešla v těžkou závislost. Je moc hodná, klidná, umazlená, uvrněná, dodržuje přesné  denní rituály, je to prostě andílek. Stejně tak je to s jednookým Garfieldem, kterého má dcera, je z něho taky úplně vedle. Tak zachraňujte i nadále kočičky, já říkám, že čím víc poznávám lidi, tím víc miluji zvířata.  
Všechny zdravím


24.12.2013
Přejeme vám  do nového roku hodně zdraví , hodně sil a dárců při pomáhání nemocným, týraným a opuštěným kočičkám.
Ty dvě naše - Toska a
Gargfield jsou miláčci, jsme vám moc vděční za to, že jste je zachránili. Toska je dáma - kam  lehne - tam zdobí - viz přiložené foto. Garfiel je rozmazlovaný, milovaný, papá jen kvalitní stravu a kočičí dobroty, ale stále je v něm kus bezdomovce. Jakmile najde nějaké potraviny, dobývá se k nim, i když jsou to jen obyčejné rohlíky, tak roztrhá pytlík a  ožužlá je.
Takže všechno nejlepší

Videa, kde je Toska:


Video z depozita Nadi Tomalové - 16.6.2011

2.9.2014
Všechny moc zdravím !
Při prohlížení fotek jsem našla
fotky, kdy byl Garfield na hlídání u nás a vyfotili jsme je spolu s Toskou - nejlepší kočičkou na světě- tak je posílám. Mají se oba moc dobře, jsou moc hodní, ukáznění, trochu rozmazlení a moc milovaní a hlavně klepu na dřevo - zdraví!

19.4.2015
Přeji dobrý den, už jsem si přečetla, jak jste byli úspěšní na umisťovací výstavě a nový domov má i moje Zrzina, tak si adoptuji Bonga, to je ten nemocný, co zůstane u vás.
Doufám, že všechny kočičky v novém domově budou rodině dávat tolik lásky a štěstí, co si navzájem předáváme my s naší milovanou Toskou. Teď tady vedle mě spinká v jednom z mnoha jejích pelíšků, momentálně je to v koši vystlaném kožešinou.  Je úžasná a vy jste také úžasní, za to, co děláte. Ať se vám daří !!!!!!
Zdraví B. a Toska - nejlepší kočička na světě. 


21.8.2016
toska300.jpgToska (u nás Elinka) všechny zdraví a oznamuje, že  zítra to bude přesně  let, co bydlí  u nás!
Za těch pět let se stal zázrak, z šelmy kočkovité se stal andílek, který určuje chod naší domácnosti, dodržuje přesné rituály a musím uznat, že to řídí velmi dobře.
Jakmile jsme oba v ložnici (někdy už je nervózní a čeká před koupelnou), tak je velké tulení a mazlení a potom si lehne ukázněně do svého pelíšku, který je mezi našimi polštáři. Okolo čtvrté hodiny ranní zaťuká manželovi na rameno a když to nestačí, tak na obličej, jemně ho probudí, utíká do kuchyně a musí dostat masovou tyčinku. Pak si lehne zpět a spí s námi do sedmi hodin.  V sedm si sedne na noční stolek a upřeně na mě kouká, je mi jasné, že  je čas vstávání. Potom je snídaně - kapsička.  Během dne asistuje u všeho, co děláme, ráda se mnou vaří, všechno zkontroluje, ale žádnou jinou stravu než kapsičky Sheba a dietní granule Hills c/d nejí.  Taky hodně spí, tak je trošku baculatá. Doma chodí na balkon a na chatě jenom na kšírkách kolem chaty, pozoruje ptáčky a lenoší. Je moc hodná, miluje vyčesávání, nechá si ostříhat drápky i utřít prcku po kakání.

Kočičího kamaráda by asi nechtěla, protože s kočkami od dcery se nesnáší. Byla s námi na dovolené, kde měli kamarádi jorkšíra, který se do ní zamiloval, pořád za ní chodil na náš pokoj, chtěl si s ní hrát, ale ona ho dost ignorovala.
Posíláme pár fotek, je to náš miláček a podle toho, jak se s námi mazlí, tak nás má taky moc ráda. Jsme moc vděčni, že jste ji zachránili a stále zachraňujete opuštěné a zbídačelé kočičky, děláte moc záslužnou práci. Přejeme vám co nejméně opuštěných a týraných kočiček a co nejvíce hodných lidí, kteří vám pomáhají a přispívají.
Zdraví Toska - nejlepší kočička na světe a B.

Dalšá fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

je jakoby exotická kočička,

(Daniela, 2. 12. 2013 8:17)

tato obyčejně NEOBYČEJNÁ kočička Toska-je krásná a moc jí. i Vám přeji mnoho krásných a dlouhých let,které vyplníte nesmírnou láskou,kterou dokáží především kočky,když své lidi milují!
JEN OPRAVDOVÝ HLUPÁK ŘEKNE,ŽE KOČKY JSOU FALEŠNÉ.....NEJSOU!!!!!!!!!!!!!!!!JSOU JEN SVÉ A JEDINEČNÉ OSOBNOSTI,které si nikdo nekoupí,ani nezíská(jako např.psa)slupkou od salámu.
Zdraví vás Daniela od svých sedmi kočičích miláčků