Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mia (03)

29. 7. 2014

mia300.jpegKočka, kastrovaná, nar. 8/2011

Mia se přidala k plachým, vykastrovaným, kočkám, které krmíme v parku v Hodoníně. Trvalo půl roku, než se nám ji podařilo chytit ke kastraci. Když už ale byla chycena, ukázalo se, že se mazlí. Strach měla pouze venku. Mia je krásně zbarvená modro-šedo-krémová kočka, zřejmě kříženka britské. Ráda se mazlí, ráda se chová, ale ostatních koček se bojí a nevyhledává je. Naopak, potřebuje klid a v útulku velmi trpí, stále někde schovaná. Naléhavě pro ni hledáme domov, kde by mohla být jedináčkem, případně jednu, dvě klidné kočky by snesla. 29.7.2014 Mia našla nový domov ve Zlíně, v domku se zahrádkou, kde bude mít kamaráda kocoura.

Další fotky zde.

Mia byla po dobu pobytu u nás adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli  Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

29.7.2014
Cestou z Hradiště byla i přes vedro klidná a pospávala v přepravce. Po rychlé obhlídce bytu si Mia vyhlídla úkryt vedle sedačky, odkud vyráží na krátké průzkumné cesty po obýváku, zejména jsou-li v blízkosti granule :-) I když je napůl schovaná, tak se nechá mazlit i na bříšku a vrní a vrní. Kocourek Mikešek ji přišel jen obhlídnout z dálky a raději zase odešel ven, tak snad až zjistí, že tu není jen na návštěvě, tak se pořádně seznámí.
Posílám alespoň pár fotek po příjezdu, jsou trochu rozmazané, protože venku začala bouřka. Zítra podám nové zprávy ;-).

31.7.2014
Zdravíme všechny do Hodonína,
a zároveň hlásíme první úspěchy. Už včera večer byla Mia mojí maminkou oficiálně překřtěna na Dášenku :-) Zároveň se velmi ochotně nechala zlákat k hraní s různými kočičími hračkami a umí být proklatě rychlá. Největší zájem měla o to se seznámit s kocourkem, který se jí ale zatím bojí. Když přijde, tak Dášenka hned vyleze ze schovky a jde se seznamovat, ale asi je na něj moc hrr. Přes den se pořád schovává v pokoji nahoře pod postelí a ve skříni, kde má ticho a klid. Baští s velkou chutí a vzorně chodí na záchod. Dnes večer zase vylezla a všude to tu zkoumá, hrajeme si a hlavně se mazlíme.

Posílám alespoň dvě malé videa, protože vyfotit se mi ji foťákem nedaří, z nějaké důvodu jen co ho uvidí, tak zaleze, kdo ví, co jí to připomíná...
 

5.8.2014

Tak posílám další zprávičku o Mie - Dášence, po prvním týdnu :-) Už si doma pěkně zvykla, přes den je sice zalezlá ve skříni, ve "svém" pokoji, za závěsem, kde spinká, ale pokud se chce pomazlit nebo si hrajeme tak se ráda nechá vzbudit. Ovšem velká změna přijde s přicházejícím večerem. Dášenka ožije a celou noc tajně zkoumá co máme kde schované za poklady, případně nám uloví veškerou muší a pavoučí populaci v dosahu pacek. Když ji to unaví, tak si ustele u mě v posteli nebo hned vedle hlavy na židli. Trčí-li někomu z pod peřiny volná končetina je ihned nemilosrdně pomazlen a oňuchán :-)
S kocourkem to stále pokračuje stejně, chvíli na sebe zírají nebo se očuchají a kocour odkráčí ven...ale už na sebe nesyčí ani nevrčí a on už nechodí domů a nečíhá za každým rohem, jestli tam náhodou není schovaná. Je to kočičí flegmatik :-)
 
Posílám zrovna aktuální fotku, před tím, než snědla mouchu na okně a nějaké další z víkendu :-)


3.9.2014
Dobrý den,

posílám po měsíci pozdrav od Dášenky. Připadá nám, jako by tu bydlela už dlouho. Přestala se bát a dokonce už občas projde kočičími dvířky, akorát ty na záchůdku ji pořád straší. Taky už se nebojí kartáče a konečně ji můžu pořádně vyčesat, protože hrozně pouští chlupy, dokonce u toho i vrní :-) Moc ráda sedává v přízemí v otevřeném okně nebo ve dveřích ven a kouká na zahradu. Ale nejraději by se s námi pořád mazlila, ráno se chodí mazlit do postele a přes den přijde i do klína.  S kocourkem už jsou kamarádi, sice to není úplná láska, ale spávají kousek od sebe a občas se o sebe otřou, doufám, že s příchodem zimy už si budou zahřívat navzájem kožíšek :-)
Přejeme pěkný den a hodně spokojených kočiček.

 

28.10.2014
Přišel podzim tak Vám Dášenka - Mia posílá pár fotek, aby se předvedla jak se u nás zabydlela. S kocourkem už se mají rádi, večer se honí po bytě, někdy i venku, když Dášenka sebere odvahu a rozhodne se jít projít před dům (a napást čerstvé trávy), kocour jako správný ochránce ji venku hlídá a v pravý čas ji zažene domů do tepla. Kočka zase jako správná žena chodí kocoura přivítat pokaždé, když přijde zvenku domů, pěkně ho očuchá a dají si takovou rychlou pusinku, načež se jdou válet k topení na gauč, kde tráví většinu svých spokojených kočičích dnů. Už dostala od kocoura i první dárek, ale protože darovaná myš byla ještě živá, byl vykázán i s dárkem ven :-)
Jinak se strašně ráda nechá česat, nejlépe dvěma kartáči naráz :-D
Přeji všem kočičkám (nejen) z vašeho depozitu, aby se měly do Vánoc alespoň tak dobře, jako Dášenka, a měly pořád plná bříška a teplé pelíšky :-)
Zdraví Bára, Dášenka a Mikešek

 
13.11.2015
Dobrý den do Hodonína,
už jsem dlouho nepsala o našich (vašich) kočičkách, ale to asi proto, že jsou obě moc spokojené. Dášenka (dříve Mia) bydlí stále s kocourkem Mikešem a mojí maminkou. Strašně ráda se mazlí a miluje vyčesávání kartáčem. Spinká spořádaně celou noc v posteli na vlastním polštáři. Ven už se chodit nebojí, má stejně jako kocour volný průchod přes sklep na zahradu, ale spíše vyráží ven za tmy, kdy už je všude klid. Ale podařilo se mi ji vyfotit i ve dne. :-) Také nám pěkně zhubla a je z ní prostě kóča, za kterou se slézají kocouři z okolí na návštěvu (k nám do sklepa :-D )
Jaroušek už je u nás také rok a je to pořád naše koťátko, co si rádo hraje (na rozdíl od staršího kocoura, co by nejraději jen spal a kynul do šířky...). Je vykastrovaný, tak už asi ani moc neporoste. Rád se mazlí, ale ne na klíně - nejraději chodí okolo mě a u mazlení mi okusuje ruku/nohu/případně cokoli kde je holá kůže.
S Morískem jsou kamarádi, kteří spolu pořádají honičky po bytě, ale občas je načapám, jak spolu spinkají v jednom klubíčku, případně se navzájem omývají, tak to jim pak člověk ty převržené sklenice do klávesnice nebo vytahané věci z koše, rád odpustí.  mia350.jpg
Příští rok se budeme stěhovat do domečku, tak uvidíme, jak si budou zvykat na zahradní výběh, ale doufám, že jim do party přivezu nějakého dalšího kočičího kamaráda (třeba právě z Hodonína). Zatím jsem jim jen virtuálně adoptovala kočičku Žofku ve zlínském útulku :-)
Přeji pěkný podzimní den a mnoho hodných páníčků pro kočičky přejí,
Barbora, Jaroušek, Morísek, Dášenka a Mikeš
 

4.4.2018
Posílám alespoň malé info o našich dvou kočičkách od Vás. Dášenka (Mia), která žije s kocourem Mikešem u mé maminky je velký mazel a lenoch, občas ještě trochu bojácná z nenadálého hluku, ale jinak spokojená mazlivá kočička.
Jaroušek stále bydlí v bytě s kocourkem Morisem a jsou to věčně hladoví kočičí bratři :-) Pěkný den a co nejvíce umístěných kočiček přeje,
Bára

Další fotky z nového domova zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Opravdu nádherná

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 3. 9. 2014 19:50)

kočičí dáma,gratuluji vám k ní, a jí k vám a přeji dlouhý společný a spokojený život

Tak to je dobře!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 29. 7. 2014 21:29)

Moc Ti to Miuško přeju,hlavně ať tě mají rádi a ty jsi zdravá a šťastná!