Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modena a Verona

15. 7. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2023
Umístění:
depozitum Hodonín I.

27.8.2023 - V Mutěnicích u vinných sklepů žijí kočky kastrované z našeho Kastračního programu, je tu boudička na krmivo a v této boudičce dnes objevena krabice s pěti naříkajícími koťaty. Koťata mají dva týdny, jsou nesoběstačná, navíc nemocná, všechny mají očka slepená hnisem. Jedno nepřežilo, zbývající dostala jména - Modena, Verona, Bibione a Bari. O dva dny později se nám podařilo vypátrat jejich matku! Čtěte ZDE. 14.2.2024 - Modena může do nového domova! Je to krásná kočička, přítulná, mazlivá a v novém domově potřebuje podobně starého kamaráda nebo může odejít s některým sourozencem. 15.7.2024 - Modena a Verona odjely společně do nového domova, do bytu v Hodoníně.

Další fotky zde.

Modena byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívali Petra, Maruška a Danielka a kočičáci Nikiček, Nelička, Ibišek a Mini. Děkujeme!

Modena je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívaly Klára, Rozárka a Rebeka u kterých Modena našla trvalý domov. Děkujeme!

403648933_63900671150695.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2023
Umístění:
depozitum Hodonín I.

27.8.2023 - V Mutěnicích u vinných sklepů žijí kočky kastrované z našeho Kastračního programu, je tu boudička na krmivo a v této boudičce dnes objevena krabice s pěti naříkajícími koťaty. Koťata mají dva týdny, jsou nesoběstačná, navíc nemocná, všechny mají očka slepená hnisem. Jedno nepřežilo, zbývající dostala jména - Modena, Verona, Bibione a Bari. O dva dny později se nám podařilo vypátrat jejich matku! Čtěte ZDE. 20.1.2024 - Verona může do nového domova! Je to krásná kočička, přítulná, mazlivá a v novém domově potřebuje podobně starého kamaráda nebo může odejít s některým sourozencem. 15.7.2024 - Modena a Verona odjely společně do nového domova, do bytu v Hodoníně.

Další fotky zde.

Verona byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívaly Klára, Rozárka a Rebeka u kterých Verona našla trvalý domov. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.7.2024
Dobrý den,
včera jsem kočičky nechala zavřené v jedné místnosti, měly připravený úkryt, ale ten nevyužily a každá si našla svoje místečko, kde zůstaly celý zbytek dne. V noci škrábaly na dveře, tak jsem jim otevřela do chodby a do koupelny, aby měly víc možností a mohly zkoumat. Dneska ráno jsem je našla obě schované pod umyvadlem, tak jsem jim tam přenesla misky i záchod. Moje holky na ně reagují velmi trpělivě a klidně, za to jsem moc ráda. Dopřáváme jim tolik času, kolik jen potřebují. Znají povahu jedné z koček mých rodičů, která je vždy schovaná, když jsou tam ony, tak tohle nechtějí, proto jsou opatrné. Zatím na ně jen z dálky klidně mluvíme, jinak děláme všechno běžně, ať si zvyknou na hlasy a zvuky naší domácnosti. Odpoledne půjdeme na chvíli ven, aby měly prostor. Ještě nežraly a ani na záchodě nebyly. Posílám pár fotek. Mají nová jména Meruňka (Verona) a Meduňka (Modena). Budu dávat průběžně vědět.
Klára

20.7.2024
Dobrý den,
kočičky snědly jak kousek kuřecího masa, tak i zakysanou smetanu, vody je vždy odpito a koupelnový záchod použitý. Takže v tomto ohledu už je všechno v pořádku. Žerou teda jen když jsme pryč (nebo ne zrovna v koupelně) a v noci. Dnes se nechala Meduňka (Modena) lehce pohladit, ale pak s mňouknutím utekla a Meruňka (Verona) strávila včera půl dne na okně (za průsvitnými roletami) v dětském pokojíčku i s holkami. Nechaly ji jen ať je tam s nimi a pozoruje, hrály si samy, ale byly teda velmi energické. Zvládla je. :-) V noci přišla blíž k mojí posteli, ale pohladit se nenechala. Bylo však vidět, že je velmi zvědavá. Napjatě sledovala moje klepání do počítače.
Klára

1.8.2024
Dobrý den,
zase se po pár dnech ozývám. Meruňka (Verona) je už krásně mazlivá a každým dnem se posouvá blíž a blíž (obsazuje nová místa) a leká se méně a méně. Pohybuje se už s námi přes den po bytě. Jen Meduňka (Modena) je stále v koupelně a vychází ven jen večer/v noci. Přijde mi sice už mnohem klidnější a občas na sebe nechá sáhnout, ale opravdu jen jednou a pak se stáhne.
Posílám fotky a přeji hezký den.
S pozdravem Klára

9.8.2024
Dobrý den,
Modena změnila úkryt na mnohem přístupnější - v kuchyni v rohu vedle skříňky. Tráví se mnou často večery v jedné místnosti. Pohladit se nechá jen ode mě a pouze krátce, ale už neuteče, jen se vždy přikrčí, takže ještě nemůže být řeč o tom, že by se jí to jakkoliv líbilo. Malé krůčky vidět jsou, ale ve srovnání s Veronou, která už spí se starší dcerou v posteli, hraje si a přes den se už velmi klidně pohybuje po bytě, to jde opravdu velmi pomalu. Vím jistě, že žere i chodí na záchod. Snažíme se ji někdy vtáhnout do hry hračkou na udičce, ale z toho má spíš strach. Jsme trpělivé. Posílám foto.
S pozdravem Klára

18.8.2024
Dobrý večer,
zlepšuje se to, Modena už se sem tam pohybuje po bytě i ve dne, ale ještě dost utíká a o hlazení nemůže být řeč. Začala si v noci i hrát. Vidím pokroky, ale strašně malinké a jde to opravdu velmi pomalu. Věřím tomu, že to půjde, ale bude to zřejmě ještě nějakou chvíli trvat. Nechtěla bych to s ní ještě vzdávat.
S pozdravem Klára

4.9.2024
Dobrý den,
je to mnohem lepší, ale stále si jde Modena svým vlastním tempem. Těžko popsat pokroky, které vidím, protože se posouvá o malé krůčky. Chodí k nám už mnohem blíž a v koupelně už se vůbec nezdržuje. Má teď své místečko u holek v pokojíčku. No a Meruňka (Verona) už se mnou dokonce chystá ráno snídaně na lince a hlídá, jestli něco nespadne. Jsou to miláčci a myslím, že se i dost podporují navzájem. Nad ránem samozřejmě pekelně řádí. :D Pokusím se je zase nějak hezky vyfotit.
Klára

9.10.2024, po 3 měsících
Dobrý den,
Meruňka (Verona) už je typická vlezlá mazlivá kočička, která "je doma" absolutně na jakémkoliv místě. Ať je to jídelní stůl, kuchyňská linka, postel nebo skříně. :-) Holčičky si absolutně zamilovala. Meduňka (Modena) už v úkrytu téměř nebývá. Pohladit se nechá, ale stále se vyleká při prudším pohybu nebo hlasitějším zvuku. Jde to s ní opravdu velmi pomalu, jak jsme očekávaly, ale dělá krásné malé pokroky.
K.

Kočky SOS:
Modena je prostě trdlo a my se budeme těšit, až nám jednoho dne napíšete, že dostala ten neodbytný záchvat mazlení, který mívala v našem depozitu ... A jsme vám moc vděční, že jste to nevzdala a mají u vás domov obě. Jste super!

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář