Jdi na obsah Jdi na menu
 


Monami a Jasper

17. 7. 2022

monami-mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

10.7.2018 - Byli jsme upozorněni na případ tří opuštěných koček z Podivína. Jejich majitelka odešla, v bytě zůstaly kočky s jejím přítelem, ten se však stěhuje a kočky nechce a tak je vypustil z bytu ven. Přestože jsou to kočky dvouleté, ani jedna není kastrovaná! Oznamovatelka nám sdělila, že ona už má své kočky a o tyto se nezvládne starat a tak tři kočky - Tequilu, Jovanu a Monami bereme k nám. 3.9.2018 - Monami je krásná, jemná, k člověku mazlivá. Nemá moc ráda velký počet koček, takže může být umístěna k jedné kočce nebo může být JEDINÁČEK, ale POUZE DO DOMKU SE ZAHRADOU. 23.8.2020 - Monami odjela do nového domova, do Brna, do domku se zahradou, kde na ni čeká kocourek.

Další fotky zde.

Monami byla adoptována na dálku - podporovala ji Radka Králíčková. Děkujeme!

mensi3.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2020
Umístění:
depozitim Hodonín II.

24.6.2021 - Oznamovatelka nám nahlásila, že v Dubňanech Jarohněvicích se u bytových domů zdržuje už několik dní tento kocour. Poptávala se v okolí, ale nikomu nepatří. Kocour  se snažil dostat do domu, lidé o vyháněli. Přijali jsme ho k nám. 25.8.2021 - Jasper je mladý kocourek, k člověku mazlivý a fajn společník. Hledá domov u kočičího kamaráda nebo může být i jedináček, ale pouze do domku s možností chodit na zahradu. 17.7.2022 - Jasper dnes odjel do nového domova, do Brna místo Aniky, která si tady nezvykla.

Další fotky zde.

Jasper byl adoptován na dálku - krmivo hradila Věra Kubů. Děkujeme!

Jasper byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradila Věra Kubů. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

25.8.2020
Zdravím všechny podporovatele kočky MONAMI kterou jsem adoptoval - kočka se má výborně, krásně žere a chodí vzorně na záchod, je moc krásná a hodná, dnes třetí den se celá krásně umyla, je jako vyměnéná a připadne mi, že je hodně šťastná, můj kocour ji vůbec nenapadá, zpočátku se dokonce bál, ale dnes je situace opět jiná - už se zklidnil a v podstatě si kočky nijak nevšímá, takže super. Děkuji všem za její podporu a přikládám pár fotek. Zase se ozvu.

002.jpg14.9.2020
Dobrý den,
podávám zprávu o stavu kočky MONAMI, kterou jsem adoptoval - vše v pořádku, kočka je moc spokojená, už si našla pelíšek - spí v křesle, to se jí moc líbí. Na konci třetího týdne jsem ji začal pouštět na dvůr aby, se trochu zorientovala /ze dvora se nedá utéct/, začíná poslední týden, kdy ji budu držet ještě doma, potom už může chodit na zahradu /přístup do domu má kdykoliv dvířky pro kočky/.
Je moc chytrá, všechno se hned naučí a chápe rychle. Můj kocour by se s ní rád seznámil, chtěl by ji očuchat, ale jak se přiblíží víc jak na metr, tak MONAMI začne syčet jako had - asi se ho bojí, ale jinak je to bez problémů. Dostala nový obojek, na který jsem napsal adresu a jméno, pro jistotu. V příloze posílám čtyři fotky, na té černobílé vypadá fakt dobře, je to moc pěkná kočajdína. Později pošlu ještě nějaké fotky, jak je na zahradě, zatím nashledanou.

28.9.2020
Dobrý den,
tak MONAMI má volný přístup na zahradu, když se tam dostala poprvé tak ochutnala snad všechny druhy trav a kytek, je moc spokojená, chodí tam i v dešti, ráda by asi ulovila nějakou myšičku, vrací se bez problému domů - nikde se netoulá. Vztah k mému kocourovi zatím beze změny, připadne mně, že ani jedna kočka neví co dělat, tak nějak kolem sebe chodí a to je vše. V příloze máte nové fotky.

007.jpg22.8.2021
MONAMI slaví první rok v novém domově!
Hned na úvod musím říct, že mám jen pozitivní zprávy. Moni se daří výborně a už kamarádí s kocourem, ale nebylo to jednoduché. Popíšu Vám tady vývoj událostí, naposledy jsem Vám psal v září 2020. V říjnu začala Moni kontrolovat svoje nové teritorium, nečekal jsem že je to taková bojovnice, jakmile se na zahradě objevil cizí kocour tak šla hned do bitky aby ho vytlačila ze svého panství. Snažil jsem se ty bitky rozhánět, ale Moni proháněla vše co jen strčilo čumák na zahradu. Dokonce jednu chvíli chodila kolem plotu jako pohraničník. Jakmile si zjednala respekt u zdejších kocourů, tak začala hlídkovat u kočičích dvířek ze zahrady do domu. To byl problém pro kocoura - jakmile si otevřel dvířka tak Moni začala mlátit vše co se pohlo hlava nehlava, teprve potom si kocoura očichala a pustila ho dovnitř. Ta situace kolem dvířek nebyla dobrá, kocour z toho byl nervní, ale sjednal si pořádek. Chodil před Moni jako lev a když ho zase jednou nechtěla pustit tak ji prohnal tak že toho nechala.

A pak začala Moni mít ráda kocoura - jenže to trochu přeháněla - začala dávat kocourovi pusiny na čumáček! Pokaždé když se kocour probudil tak dostal pusinu, když přišla Moni ze zahrady tak dala pusinu, jenže to se kocourovi vůbec nelíbilo. Moni to pořád nešlo do hlavy a stále mu ty pusiny dávala, pak stačilo jen aby se přiblížila a kocour už vrčel nebo ji rovnou prohnal. Naštěstí potom Moni pochopila, že kocour pusiny nechce /ty teď dostávám já/ a přestala je kocourovi dávat. Od té doby je vše tak jak jsem si představoval, Moni chodí všude s kocourem, je taková zodpovědná, kocour třeba spí a ona kousek vedle hlídá co se děje. V zimě měla Moni nádherně hustý kožíšek, byla skoro stejně velká jako kocour, je to vidět na první fotce kde mají na talíři tvaroh.

Moni je taková moje dušinka, pořád se usmívá, chce se jen mazlit a chovat, nikde se netoulá, přes den je na zahradě a v noci spí doma.
Díky za všechno co děláte pro záchranu těch nádherných kočičích bytostí jenž jsou krásné nejen fyzicky ale i duševně, když se třeba nedaří tak se podívám na Moni jak se usmívá a hned je všechno lepší.
Díky a nashledanou. Petr

Nové zprávy po příjezdu Aniky:

22.6.2022
Dobrý den,
zdravím všechny Kočky SOS, Anika je zatím přes den schovaná za sedačkou, ale na záznamu z fotopasti si v noci čile prohlíží nový domov, trochu i pojedla a byla i na záchodě. Už se mě nezdá tak vyděšená, vidím v jejích očích už zájem co je tady nového, Monami už si zasyčela ale Anika nic neříkala. Chce to čas nebudu na ni nijak tlačit, když si s ní povídám tak na mě reaguje, sleduje mě očima a nesnaží se zalézt někam dál, tak snad to bude dobré. Ozvu se zase až bude něco nového.
Petr

4.7.2022
Dobrý den,
zdravím všechny Kočky SOS, tak 14 dní uplynulo jako voda a jste určitě zvědavé jaké pokroky udělala Anika. Když vyhodnotím záznam z fotopasti tak určitý pokrok tady je, v druhém týdnu prakticky celé noci prošmejdí v pokoji, dokonce si pravidelně hraje s koulodráhou, co se týče jídla tak úplně bez problémů, řekl bych, že je dokonce méně vybíravá než Monami. Už opustí skrýš i přes den ale jakmile otevřu dveře tak prchá tryskem do svého úkrytu za sedačkou. Nechá se i pohladit a vezme si z ruky i jídlo /schovaná za sedačkou/ ale vydrží být v klidu jen chvilku pak začne zrychleně dýchat, tak se raději rychle stáhnu. Pravidelně si s ní povídám, jednou se i krásně uvolnila a položila si hlavu na zem a poslouchala. Musím říct na rovinu, že Anika je opravdu těžký oříšek, budu rád když mi dáte nějaké rady co dál, nechci to vzdát. Podařila  se mi pěkná fotka, tak Vám ji posílám. Anika je opravdu krásná, mohla by hrát v pohádce O kouzelné kočce.
Petr

Kočky SOS:
Dobrý den pane Petře,
spolu jsme daly s kolegyněmi hlavy dohromady a myslíme si, že co by mohlo pomoct je, kdybyste s ní trávil více času. Do celého domu ji pustit ještě nemůžete, dokud se vás bojí, někam by se skryla a nevěděl byste kde je, to by bylo špatně. Ale mohl byste co nejvíc pobývat s ní? Myslíme to tak, že cokoliv budete dělat a bude to jen trochu možné, běžte do pokoje za Anikou. Vezměte si tam třeba i oběd, dívejte se tam na televizi, jestli můžete, nocujte u ní.
Vím, že člověk nemůže být kvůli kočce celý den s ní zavřený, ale kdykoliv to půjde, sdílejte s ní co nejvíce času. Tady máme článek o zvykání si kočičky Zuzanky. Byl to podobný případ jako Anika, dlouho v útulku, takže měla strach, i ona zrychleně dýchala ... Oni s ní právě také začali spát, no pročtěte si ty zprávy. Lucie vám během zítřka ještě zavolá.
Držíme palce, určitě to zvládnete.

16.7.2022
Dobrý den,
zdravím všechny kočky SOS, tak 4 týdny s Anikou jsou skoro u konce a musím hned na úvod říct, že jsme neudělali žádný pokrok.
Pročetl jsem si příklady koček u kterých byla obtížná adaptace na nový domov a začal se řídit doporučením které jsem dostal ať už v emailu nebo po telefonickém rozhovoru s paní Luckou. Zkusil jsem tedy trávit v jednom pokoji s Anikou co nejvíc času, ale Anika se mě tak bojí tak, že nevylezla ani na záchod a začala kadit za sedačku. Při úklidu na mě vrčí a syčí a snaží se zalézt co nejdál, případně začne zběsile prchat a schová se za nábytek. Má stále rozšířené zorničky od stresu a nedokáže se uvolnit. I když jsem ve vedlejší místnosti a mám otevřené dveře tak Anika vůbec nevyleze, nejde se ani najíst ani na záchod, takže jsem musel tento návrh opustit protože se mi zdálo že je to čím dál horší. Vychází ze svého úkrytu jen v noci, na záznamu kamery bylo vidět že se plíží jako rys na lovu, přitisklá k zemi a uši jako radary a šla se podívat jestli spím, ještě jsem nespal takže stačil nepatrný můj pohyb a byla tryskem za sedačkou. Jednu noc se přiřítila Monami a potkaly se nečekaně v pokoji, Anika tak strašně vrčela /to jsem od ní nečekal/ na Monami, ta byla celá naježená jako kartáč a od té doby se Monami bojí chodit do pokoje kde je Anika. Mám z toho takový pocit že Anice nějak nevoním či co, nevím co dál.
Petr

Nové zprávy po příjezdu Jaspera:

19.7.2022
Dobrý den,
zdravím Kočky SOS, Jasper se má velmi dobře, po příjezdu byl asi 3 hodiny zalezlý, ale potom mu to nedalo a vyšel na průzkum. Nachystal jsem mu vařené kuřecí maso, které mu hodně chutnalo a když našel na koberci položený stvol šanty kočičí tak byl úplně v ráji.
Je to velký mazel, tak mazlivého kocoura jsem ještě neviděl, přede snad 2 hodiny a hned se cpal do postele. Do granulí se mu moc nechce mám tři druhy, ale raději si vzal konzervičku, tvaroh taky nechtěl, postupně na to dojdeme co má rád. Představil jsem mu Monami - ta vrčela docela dost a to stačilo Jasperovi aby se uklidil pod židli a raději nic nepodnikal. Druhý den už to bylo lepš, Monami tak nevrčela a Jasper si dodal odvahu a prošel kolem ní a Monami byla v klidu. Prozkoumal výhledy z oken a když uviděl Monami v zahradě tak jsem si myslel že vypáčí dveře, tak chtěl jít ven, ale bude si muset počkat. Teď mě vyrušil od psaní, má hlad tak dostal kočičí polívku - kuřecí vývar s masem a brokolicí. Takže zatím žádný problém a doufám že to tak zůstane.
Petr

31.7.2022
Zdravím Kočky SOS,
po 14 dnech se má Jasper výborně, v druhém týdnu jsem ho pustil po domě aby mohl objevovat zase něco nového a nenudil se. Ještě si není úplně jistý, pokud je sám a ozve se nějaký nečekaný hluk z venku tak hned přiletí za mnou, aby zkontroloval, že je všechno v pořádku. Je to velký mazel, jak si lehnu tak hned je se mnou a nejraději by mě láskou snědl. Největší překvapení byla Monami která mu hned zkraje druhého týdne vlepila pusinu na čumáček - už vím že to znamená - jsi přijat do party! Jasper se jí stále trochu bojí, ale jejich vztah na to jak málo se znají je velmi dobrý, žádné nervy ani velké syčení. Monami je jasně dominantní, uvidíme jak se bude chovat k Jasperovi na zahradě, kterou považuje za svou. V třetím týdnu začnu pouštět Jaspera na dvůr, ale jen pod dozorem a na chvilku aby se rozkoukal, na branku dám síť a potom nemůže utéct. Myslím, že se bude dost bát, sice se pořád dívá z okna a někdy i škrábe na dveře, ale venku je to přece jenom jiné než za oknem.
Posílám pár fotek Jaspera a jak mě Monami chtěla ukousnout nohu a potom pracovala se mnou na zahradě, aby si pak dala šlofíka. Trošku mám strach o Monami která někde objevila hnízdo myší, skoro každý den mě jednu donese ale horší je že ty myši i pojídá, přesto že má jídla dost. Snažím se aby ty chycené myši nejedla, seberu jí je, ale někdy se to nepodaří. Zrovna tento týden snědla docela velkou myš a pak z toho byla tři dny celá tumpachová, jenom spala a funěla, bylo vidět že jí trávení dává docela zabrat. Nechci aby dostala nějakou nemoc, člověk nikdy neví. Tak to je asi vše, těším se až Jaspera pustím za dva týdny ven a jak si to bude užívat.
Petr

mensi.jpg14.8.2022
Dobrý den Kočky SOS,
tak Jasperovi skončila doba adaptace a v pátek jsem ho vypustil ven. Ten poslední týden už to byla krizovka, Jasper v podstatě celou noc škrábal na dveře, mňoukal a naříkal abych ho pustil ven, moc jsem toho nenaspal. Ale dočkal se a byl moc spokojený, já už tak ne, protože jsem měl o něho velký strach. V pátek něco po třetí jsem ho pustil a přišel až v devět hodin večer, najedl se a zase zmizel a celou noc nebyl doma - po pravdě řečeno už jsem se chystal vyhlásit pátrání a tisknout informace o ztraceném kocourovi. V duchu jsem si říkal že kdyby zabloudil tak Monami by ho přivedla zpátky, nevím co se dělo venku ale nakonec přišel v sobotu kolem poledne - to bylo radosti! Ze soboty na neděli už v noci spal doma a teď už zbývá aby se naučil rytmus této domácnosti - připadá mi že je velmi chytrý, tak snad to bude dobré.
Ještě mám za sebou jedno překvapení - v třetím týdnu jsem mu chtěl představit členy rodiny /po jednom/ ale Jasper měl doslova šílený strach, lítal jako blázen a nakonec se schoval za nábytek a odmítal vylézt. Asi si myslel že ho nechci a půjde zase někam jinam. Tohle bude chtít asi ještě čas. Dneska ráno když jsem byl s Jasperem v místnosti tak přišla Monami a Jasper na ni docela zaútočil - dost mě to překvapilo, tohle ještě neudělal, ale Monami je zkušená bitkařka a Jasper to odnesl škrábancem za uchem a rychle se zklidnil. Monami začala zase provozovat hlídání dvířek tak jak to dělala kocourovi, čekal jsem to protože zahradu považuje za svou. Nebudete tomu věřit ale Monami se stále chodí dívat za sedačku jestli tam není Anika - a to už jsou čtyři týdny co tady Anika není.
Chtěl bych poděkovat paní Lucii jak mi pomohla s Anikou která se mě bála a vybrala mi Jaspera který mi tolik připomíná mého bývalého kocoura /musím zamáčknout slzy když na něho myslím. Jasper vypadá že bude velký a krásný kocour už teď má obrovské tlapy a je taky velký mazel. Trošku mi dělá starosti jeho stravování, nechce nic z mé oblíbené kombinace kuřecí maso, kostka filé, hovězí, tvaroh, kuřecí maso si vzal hned první den a pak už ho nejedl. Můžete mi prosím napsat jakou značku granulí měl rád a vůbec co jedl? Tady už stihl chytnou myšku a chce jen nejmenované kapsičky /ty měl rád i můj bývalý kocour/ ale rád bych aby měl pestřejší stravu.
Tak to je tak asi všechno co jsem Vám chtěl napsat. Díky za Monami která je prostě úžasná a za Jaspera se kterým si určitě užijeme spousty zábavy, těším se na zimu jaký bude mít Jasper kožich. Ozvu se asi až na jaře, zatím pac a pusu a kočkám Zdar.
Na shledanou Petr

mensi.jpgmensi2.jpg10.12.2022
Zdravím všechny Kočky SOS a posílám fotky. Kočky už se nemůžou dočkat dárků, Monami a Jasper se mají výborně, trochu jsem je vánočně ozdobil ... Já už na dárky nečekám, já už přece dárky mám - Monami a Jaspera.
Krásné svátky Petr


16.7.2023
Zdravím Kočky SOS a všechny milovníky koček, Jasper je tu už s Monami celý rok tak Vám píšu co je nového ...
 Z Monami už je velká kočka která si žije svým životem, je stále hravá, řekl bych přímo rozverná, když přijdu domů tak mě hned vítá a pořád něco povídá, lítá sem a tam a nemůže se dočkat až si budeme hrát. Monami chodí všude se mnou jako pes a je trošku rozmazlená, když jde ze zahrady tak začne mňoukat už v polovině dvorku a přestože tam má svoje dvířka tak já jí jdu otevřít dveře aby to měla pohodlnější. O jednom podzimním víkendu mi sousedka říká - kočka ti chodí po ulici, nevěřil jsem tomu, podívám se ven a opravdu Monami si to šine středem ulice. Rychle vybíhám ven a chytám ji před přijíždějícím autem. Na naší ulici se stavěl nový dům a byl ještě bez dveří, vchod byl zakrytý jen plachtou a Monami se tam protáhla ven.
Na začátku října si Monami vyrobila obrovský hustý kožich jako kdyby mělo být v zimě mínus třicet stupňů. Kožich jí zůstal až do začátku června kdy začala línat. Ten kožich způsobil na jaře problémy protože Monami se začala vyhřívat na sluníčku a jak se všude válela tak se jí začaly dělat dredíky. Vyčesávám jí kožíšek hřebínkem ale tady došlo i na nůžky. Vždycky když Monami vyčesávám tak jí říkám že bude krásně načesaná jako princezna a ona se u toho strašně naparuje, líbí se jí to.
Konec roku proběhl v klidu, na Silvestra proběhla klasická kanonáda, /já to nemám rád/, to nechávám kočky zavřené doma aby se jim nic nestalo. Naštěstí to obě kočky zvládají dobře. Monami je prostě úžasná, je hrozně hodná, nikdy mě ani neškrábla, je to můj andílek.
 
O Jasperovi - od té doby co mu skončila adaptace a mohl ven, ho mimořádně zajímala stavba domu na naší ulici. Každý den seděl na zahradě a sledoval stavbu div si nevykroutil krk. Jakmile odešli dělníci hned tam utíkal a všechno kontroloval.Tlapkou zkoušel kvalitu právě položeného betonu, procházel místnosti a kontroloval kvalitu omítek, když přivezli materíál tak počítal tvárnice a roury-hotový stavbyvedoucí. Když byla hrubá stavba dokončena najednou ztratil zájem a už se tam ani nepodíval.
Někdy v únoru se Jasper zbláznil, rozhodl se že bude v mé minismečce šéfovat. Začal Monami vyhánět ze zahrady a útočil na ni i doma. Monami se ho začala bát a nechtěla chodit na zahradu ani čurat, musel jsem jí dát záchod do chodby nebo jsem ji na zahradu nosil aby se nebála. Jasper byl fakt jako blázen sotva se Monami objevila na zahradě okamžitě ji vyháněl a útočil na ni. Jak už to tak v životě bývá, pýcha předchází pád. Jedno dopoledne se ze zahrad vynořil obrovský černobílý kocour a jakmile uviděl Jaspera okamžitě ho napadl, naštěstí jsem byl doma a šel je hned rozehnat. Přesto měl Jasper škrábanec na uchu a na tlapce, takže proběhla desinfekce ale nebylo to nic vážného. A co se nestalo-Jasper se začal bát chodit na zahradu a vždycky čekal až tam půjde Monami aby zjistila co a jak. Jasper se zklidnil ale šéfem už zůstal.
Když se na jaře oteplilo z Jaspera se stal noční kocour, celou noc se někde toulá a přijde až ráno, nají se a jde spát. Odpoledne se probudí, vyskočí mě na klín a chce se mazlit.
Jasperovi se líbí když mu vezmu tlapku do ruky a nechá si masírovat prstíky s polštářky, to velký relax. Svůj nový život si užívá naplno, v jeho očích vidím nadšení z každého dne, Jasper je super kocour.
 
Obě kočky mají rády kytky, pořád na zahradě něco očuchávají, vyhřívají se zkrátka si to užívají. Krásné je když přijdou spolu na jídlo a pěkně jim chutná, když Jasper jí tak
Monami ho někdy umývá, Jasper si to chvíli nechá líbit a pak zvedne tlapku na znamení že už to nechce a Monami toho nechá. Monami zase do Jaspera dloubá čumákem když chce zjistit co má v misce. Tak to je asi všechno co jsem Vám chtěl napsat.
Díky za krásné kočky a nashledanou, Petr

30.12.2023
Zdravím Kočky SOS a všechny milovníky koček,
Monami a Jasper se mají výborně, obě kočky si na letošní zimu nachystaly husté kožíšky a moc jim to sluší. Monami se jako vždy pořád usmívá a žije si jako na zámku. Velkou změnu prodělal Jasper - nevím, jak se to stalo, ale na podzim tak nějak dospěl a stal se z něho lev - jinak bych to asi nepopsal. Je to veliký krásný kocour, hrdý a pyšný, ale také mazlivý a hravý, přál bych vám ho vidět. Fotky ZDE.
Přeji Vám vše nejlepší do nového roku a všem kočkám aby našly nový domov!  
PF 2024   Petr

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moni

(Mirka L., 29. 8. 2021 19:52)

Krásné fotky,krásné informace,Petr je " srdcař", to je nádherné a na Moni je vidět,jak je spokojená.Přeju Petrovi ještě spoustu krásných zážitků s milou kočičkou a spoustě dalších kočiček takový krásný život.
Díky moc,Petře!