Jdi na obsah Jdi na menu
 


Natálka 03, Šira, Bohdanka, Fergus, Jituška 05 a Anežka 02

12. 11. 2022

natalka350.jpgKočka, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Natálka se přitoulala hladová k jednomu penzionu v Lužicích. Majitel penzionu hrozil jejím zabitím a tak byla převezena k nám. Natálka je nádherná kočička s elegantním kožíškem. Milá, mazlivá, hravá, zvědavá, ráda dovádí s ostatními koťaty.  Nevhodná jako jedináček. 16.9.2016 byla Natálka umístěna do Bzence, do domku ke kocourovi Matýskovi, kočičce Fifince a německému ovčákovi Brixovi.

Další fotky zde.

sira250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Šira je dcera Savany, kočky, která přivedla svá koťata Širu a Tadeáška k domovu pro seniory. Máma Savana i Tadeášek už domov mají, ale Šira čeká na svůj domov už více jak rok. Nutně pro ni hledáme domov, je to mazlivá a velice hodná kočička a někteří jedinci si na ni zasedli a šikanují ji, Šira v depozitu trpí a bojí se. Může dělat společnost vaší kočce, ale může být i jedináčkem. 9.1.2017 byla Šira umístěna do Bzence, do domku k naší Natálce a ke kocourovi Matýskovi, kočičce Fifince a německému ovčákovi Brixovi. Moc za Širu děkujeme! 16.10.2018 - Šira zmizela, viz zpráva níže ...

Další fotky zde.

Šira byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Jorga Lišková, Bucík, Liduška a Jeník. Děkujeme!

bohdanka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2013
Umístění:
depozitum Hrušky

15.5.2017 - K útulku pro psy u ZOO v Hodoníně byla odložena krabice zalepená izolepou a k ní položen list papíru: "Je to kočka, 4 roky, kastrovaná. Žila v bytě s druhou kočkou a se psem. Nemá ráda děti." Co k tomu říct? Jak to může někdo, kdo má dvě kočičky a psa udělat? Kočička dostala jméno Bohdanka. Žere, mazlí se, ale zatím se bojí. Ještě potřebuje čas, ale určitě to zvládne. Video zde. 20.6.2017 - Bohdanka je u nás víc jak měsíc, ale stále se moc  bojí ostatních koček! Většinu času tráví ve skříni, proto by moc potřebovala do nového domova! S jednou hodnou kočkou nebo i psem určitě nebude problém a nebo jako jedináček. 28.6.2017 - Bohdanka odjela do nového domova, do Bzence za Natálkou a Širou. 24.8.2017 - Bohdanku si nakonec přítel paní Věry odvezl k sobě, kde bude také v domku se zahrádkou, ale jedináček a nebude moci šikanovat kočky. Viz zprávy níže.

Další fotky zde.

Bohdanka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Zuzka a kocour Monty. Děkujeme!

fergus250.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2012
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Fergus je dospělý kocour, který se v srpnu 2016 přitoulal na sběrný dvůr v Hodoníně. Nemocný, hladový, bez oka, chybí mu některé zuby. U nás se po ošetření a kastraci vyklubal z Ferguse úžasný kocour - velký mazel, rád si hraje a ostatní kočky snáší dobře. 20.8.2017 - Fergus musel na veterinu, pro stálé hnisání mu vytrhali i zbytek zubů, infekce byla i v očním důlku, ten se vyčistil a zašil. Fergusovi se ulevilo a daří se mu dobře. 5.9.2017 - Dnes Fergus musel na znovu veterinu, v očním důlku začalo znovu hnisat. 14.9.2017 - Stehy byly vytaženy a Fergus byl převezen do Bzence, k Šiře a Natálce, protože u nás je často nemocný, má oslabenou imunitu a znervózňuje ho velké množství koček. Věříme, že v "normálním" prostředí mu bude lépe. 17.4.2019 - Bohužel, Fergus odešel do kočičího nebe. Děkujeme za domov a péči o kocourka.

Další fotky zde.

Fergus byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Mirka a Pavel Žižkovi a kočička Zlata. Děkujeme!

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

8.8.2022 - V Moravském Žižkově u hlavní silnice (za kostelem, směr na Prušánky) nalezena zraněná kočka po srážce autem. Má zlomenou pánev, drobné oděrky, do kterých už stihly mouchy naklást vajíčka. Ošetřena na veterině, dostala léky od bolesti a nařízen klidový režim. Je v dobrém stavu, dobře živená a čistá, takže hledáme pomocí FB majitele, obecní úřad informován. Volejte na 724 142 463. 18.10.2022 - Majitel se nepřihlásil, Jituška je v pořádku, ale je velmi nešťastná z velkého počtu koček u nás. Našla si místo v komoře a nechce odtud ani vycházet. 28.10.2022 -  Jituška odjela do nového domova, do Bzence, do domku se dvorem, kde je Natálka od nás a další tři kočičky.

Další fotky zde.

Jituška byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Nicole Schneiderwindová s kočičkami Mínou, Jednoočkou, Pepinkou a kocourkem Dastym. Děkujeme!

a1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

22.7.2021 - Přijali jsme kotě, které se našlo opuštěné v Dolních Bojanovicích u kostela. Kočička má 2 měsíce a měla by být ještě u mámy ... 7.3.2022 - Anežka je kočička mírnější povahy, velice hodná. Po příchodu do nového domova bude ze začátku trochu opatrnější, ale vděčná za pohlazení. Není vhodná do rodiny s malými dětmi. U nás si na submisívnější Anežku některé kočky zasedly a šikanují ji, NALÉHAVĚ HLEDÁME ANEŽCE DOMOV. 12.11.2022 -  Anežka odjela do nového domova, do Bzence, do domku se dvorem, kde je Natálka a Jituška od nás a další tři kočičky.

Další fotky zde.

Anežka byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Jana Kosňovská spolu s Amálkou, Sněhulkou, Kulíkem a Pusíkem. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.9.2016
Dobrý den,
kočička Natálka - Beruška je v pořádku, naše kočičky strašpytli před ní utekli ven. Už si tady udělala průzkum, pomazlila se popředla, napila se a šla spinkat za sedačku. Bude se jí tady líbit. Děkujeme a přejeme hezký den.

Později:
Natynka se probudila, napapala. Hraje si, vrní a už je tu jak doma. Jsme za ni moc rádi. Naše kočičky si snad brzy na nového člena rodiny zvyknou, ony jsou moc hodné , nejsou agresivní spíše plaché, takže nehrozí, že by jí ublížili. Přejeme vám hezký večer.

17.9.2016
Posílám informaci - Natynka je spokojená, my jsme mysleli, že se bude bát a bude někde schovaná a ona už si to tady všecko znárodnila a řádí tu jak černá ruka, že se musíme smát... Papá, chodí na záchůdek a už se seznamuje s kočičkama. Takže vše je v pořádku.

19.9.2016
Dobrý den,
posílám Natálenku 4. den v novém domově.... je tady už doma. Kočičky ju nějak už neřeší, ony spí na křeslech pod návratím a když příjdou domů tak ju pozorujou, ale nevadí jim. Natynka už s nama spí v posteli a myslím si, že se jí u nás moc líbí. Granulky mám objednané a u nás se hodně krmí syrovým masem, játrama, srdíčkama takže když chytnou myšku ony mi ju donesou a ani ju nesní. Natálečka tak pěkně pořád vrní, je to taková  milá opička.
U nás se pracuje, bratr mi natírá, dělá sádrokartony a Natálka?????? Spí si klidně na židli v kuchyni. Jsem ráda že se jí tady líbí. Je to naše zlatíčko. A když se vyspinkáme musíme i pomáhat (foto).
Moc za ni děkujeme.

26.9.2016
Dobrý den,
Natálka se má dobře, u nás v domečku se jí líbí. Fifinka už se s ní sbližuje,  už se očuchávají.  Natálka už se učí na nového kamaráda. První den prskala, vrčela a druhý den už vylezla z bedýnky a pozoruje. Myslela jsem, že někam zaleze, ale ona ne, je zvědavá. Brýša, on si na ni netroufne, on dobře ví co jsou kočičí drápky ..... Dopadne to vždycky tak - on si leží a kočičky za ním přijdou samy .... Natálka je prostě chytrá kočička a Brix už má tyhle prcky v malíčku. 10. října je Natálka objednaná na kastraci.
Děkuji a přeji hezký den vám i kočičkám.   

10.10.2016
Dobrý den,
dnes je  pro Natálku krušný den, je po kastraci. Ale to zvládneme a ona je statečná a brzy tady bude zase dovádět.
Natynka má tu nejlepší péči jakou jí můžeme poskytnout. Zatím pořád spinká občas naříká. Naše kočičky jí dopřávají klid, už se taky přestěhovaly ze zimy do tepla a odpočívají společně. Alespoň už to má holčička za sebou, stejně to bylo nevyhnutné. Zítra si uděláme nějakou radost. Děkuji za Natynku a ať se vám i kočičkám daří.

3.11.2016
Dobrý den,
chceme se s vámi podělit o tom jak se má Natálka. Její život teď nabral trochu jiné obrátky. Už okoukala od kočiček na co jsou vlastné ty malé dvířka co vedou do neznáma. Jednoho dne se i ona vydala na průzkum přilehlého dvorku a musím říct, že si to tam v keříkách a na pergole pěkně užila. S Fifinkou si hrály na schovku a lístečky, větvičky to vše představovalo pro ni nesmírnou zábavu. Teď už je z ní kočička,  která ve dne spí a v noci vyráží na průzkum po okolí kolem domečku. Její hry ustaly, už svou energii vložila do jiného světa a já  mám radost, když mě s ostatníma kočičkama každé ráno vítá a žadoní jídlo. Kočičky už jí ukázaly jejich svět a já se musím smířit s tím, že zvítězila svoboda a život šelmičky. Posíláme srdečné pozdravy s přáním hezkého dne.
Naty s kamarádkou Fifkou

14.12.2016
Natynka se má dobře, je moc hodná a moc hezky papá. Letos oslaví své první Vánoce a už dostala dárek od Ježíška a pod stromečkem bude ještě plno pamlsků. S Fifinkou jsou velké kamarádky. Matýsek je sám pro sebe, ten nemluví ani s námi, ale hlavní je, že jí neublížuje. Přejeme vám i kočičkám hezký den a kočičkám hezké domovy.

17.12.2016
Posílám vánoční pohodu u nás doma. Už máme stromeček a tohle je každodenní idylka Fifinky s Natálkou. My už jsme si jaksi zvykli, že se nám uvelebily na pohovce, jsou spokojené a to je hlavní věc. Mějte se moc hezky.

Další zprávy po příjezdu Širy:

10.1.2017
Dobrý den.
U nás v domečku je zatím vše beze změn. Širuška je ve skrýšce v prostoru pod skříňkou v ložnici a bojí se. Dala jsem jí tam záchůdek, papání i vodu a zatím se neukázala. Vymyslela jsem to tak, že tam bude zatím zavřená, aby tam měla klid a až se zabydlí osmělí a bude na mé reagovat tak jí otevřu dveře. Naše kočičky o ní ví a chodí tam nasýsat a proto jim tam zamezím vstup aby ju nerušily a ona se jich nebála. Domeček nezná, mě nezná, kočičky nezná, tak asi bude nejlepší ju na všechno zvykat popořádku. Já věřím, že se oťuká a jednoho dne se vydá na průzkum.
Přejeme vám i kočičkám hezký den.

sira200.jpeg12.1.2017
Dobrý den,
Širuška si pomalu zvyká, pěkně chodí na záchůdek a už se vydává na delší průzkum po bytě. Ještě moc naříká a teskní. Kočiček se nebojí, spíš ony se bojí jí. Jediné co mi dělá starost je to, že asi ještě nepapala. Já ji dám k miskám s granulkama a kapsičkou, kterou jí měním a ona to očuchá a jde pryč, má je vedle skrýšky a přijde mi to netknuté. Pěkně se mazlí a už vrní a přede. O dalším průběhu vás budu průběžně informovat.
Hezký den vám i kočičkám.

Odpověď:
Nic se nebojte, to všechno je normální, i to, že kočka pár dní nežere. Je to ze stresu a určitě se to zlepší.

14.1.2017
Dobrý večer
nedá mi to a musím vám napsat jak je Širuška šikovná holčička. Už papala kuřecí syrové masíčko a vařená kuřecí jatýrka a co nás potěšilo nejvíc je to, že je celý den s námi v obýváku a našla už si místečko. Sem tam zaběhne do skrýšky, ale po chvíli přijde zase za námi, mazlí se a tulí. Máme z ní velkou radost. Mějte hezké dny a děkujeme za Širušku.

18.1.2017
Dobrý den,
posíláme milé pozdravy vám i kočičkám. Desátý den je u nás vše v pořádku, Širuška už se udomácnila, je sice ještě stále ostražitá a vše sleduje, do skrýšky už chodí vesměs jenom v noci. Přes den je se mnou a s kočičkami. Natálka už si s ní chce hrát, pořád před ní poskakuje a dělá opičky. Fifinka už jí také dává najevo, že se chce kamarádit. Matýsek si jí vcelku nevšímá. Kočičkám patří velké pohlazení, že Širušku přijaly mezi sebe. Už si našla svoje místečka kam chodí odpočívat a užívá si klidu. Je to den ode dne lepší. Ráda leží na klíně a večer se přijde tulit do postele. Máme z ní radost. Mějte hezký den.

22.2.2017
Dobrý den vám všem u kočiček,
posíláme milé pozdravy a fotečky kočiček. Taková je u nás pohoda. Natálka a Širuška jsou spiklenci a dělají spolu pěkné vylomeniny. Natynka je prostě ještě koťatkovský diblík a provokuje všechny kolem. Širuška je velice hodná skromná kočička, pořád se chce chovat a hladit, což jí v plné míře dopřáváme. Skrýška už je zapomenutá a našla si nový domeček v kukaňce a tam si to jaksepatří užívá. Je spokojená a už pokuje po kočičích dvířkách a přemýšlí jaký to má vlastně význam. Tak jí necháme možnost volby jak se rozhodne dál. Přejeme vám i kočičkám hezké pohodové dny.

image_9.jpg20.4.2017
Dobrý den u kočiček!
Posíláme vám milé pozdravy a fotečky, jak je u nás doma. Širuška se téměř po 4 měsících zcela adaptovala na zdejší poměry u nás .... už i odsavač při vaření vzala na milost a vůbec jí nevadí. Když přišla, tak nevíme proč, ale měla strach z mého přítele. Bála se ho a schovávala se před ním. Jemu to bylo moc líto a podívejte se jací jsou dnes kamarádi. S Natynkou si moc rozumí a  hezky si spolu hrají. Takhle se teď vyhřívají u topení v těchto chladných dnech. Dvorek jsme již zabezpečili a prověřili, že není úniku a čekáme na teplo a sluníčko, aby i Širuška mohla ven, protože ona už pochopila kam se kočičky ztrácejí a chce jít za nima. Jsme za obě moc rádi, jsou to hodné a milé kočičky a dělají nám radost.
Přejeme vám hodně úspěchů ve vaší práci a děkujeme za kočičky.
Natálka    Širuška    a  Věra

Další zprávy po příjezdu Bohdanky:

29.6.2017
Dobrý den,
tak mám dobrou zprávu, Bohdanka dnes vylezla ze skrýšky a přišla se mazlit. Už to tady zkoumá i spapala pár granulí. Myslím si, že to bude na dobré cestě. Dveře jí otevřu, až se tu zabydlí a získá důvěru. Bohdanka se napapala a vyčůrkala a vykakala na záchůdku. Je to moc hodná kočička. Bude se jí tady líbit. Jsem moc ráda, že spolupracuje. Přeji vám i kočičkám hezký den, Věra

Večer:
A ještě něco na dobrou noc.... napapaní, spokojení v pohodičce u telky. Bohdanka je maximálně spokojená.
Hezký večer a děkujeme za kočičku.

2.7.2017
Dobrý den,
chci se s vámi podělit o tom, jak se Bohdanka zabydlela. Už si zvykla i na přítele a spí s námi v posteli. Také jí už ložnice přestává stačit, sedí u dveří a mňouká. Tak už jí otvíráme dveře a ona začíná lašovat. Měla už i příležitost se setkat s kočičkama a ona na ně zasyčela a naši strašpytlíci nezklamali a utekli. Je to moc hodná mazlivá kočička a je tady spokojená. Přejeme vám hezký den.
S pozdravem Věra

7.7.2017
Posíláme srdečné pozdravy od nás z domečku.
Bohdanka už si tady všechno prozkoumala a je vidět, že v minulém životě to byla asi kočka skříňová, protože si nejraději lebedí na skříni. Kočičky už ji přijaly mezi sebe a určitě budou brzy kamarádi. Mějte se hezky a přejeme vám i kočičkám ať se vám daří. Hezký den.

13.7.2017
Dobrý den
posíláme milé pozdravy od Bohdanky, vám i paní Šímové. Bohdanka už se zabydlela, kočičky jí nevadí, sice ještě, když jde okolo nich tak na ně syčí, ale ony jsou hodné. Nejraději se dívá z okna na ulici a pozoruje cvrkot venku. To vydrží celé hodiny, až se unaví vyskočí na skříň a podřimuje. Vypadá spokojeně a je moc hodná. Je to pěkný jedlík, vůbec není vybíravá, všecko spapá.
Širuška je náš diblík, nejmenší ale nejšikovnější. Kočičky lenoší a ona pořád pobíhá furt mě kontroluje, pochovat se musí, popusinkovat totototo, my se s ní tak nasmějem. Bohdanka je velice hodná, má rada svůj klid a Natálka ta je teď v létě nejraději venku v keříkách,  vždycky přijde, mňouká a chce pomazlit. Jsou to tak hodné kočičky, já se jim nepletu do života a ony si žijí svůj život a když chcou ony přijdou samy. A ony jsou spokojené a vděčné. Kočičky mají šťastný
domov.  Děkuji vám moc za vaši práci, kterou děláte celým svým srdcem.
Tak to je asi vše od nás z domečku. Přejeme vám i kočičkám hezké letní dny a ať se vám daří
Věra a Natálka, Širuška a Bohdanka

25.7.2017
Dobrý den,
posíláme milé pozdravy od nás z domečku vám i všem kočičkám. Jakpak je dnes u nás doma?

Bohdanka je u nás měsíc. Vůbec nemůžu pochopit jak se jí někdo mohl zbavit, je to velice hodná, citlivá kočička a nemáme s ní sebemenší problém. Jediná její potíž je v tom, že nemá ráda, když ju někdo tahá a otravuje.... má ráda svůj klid. Vždy se příjde pomazlit, když ona chce. Její život se tím pádem smrsknul na život na skříni, kde měla své útočiště a klid. U nás pochopila, že zde není žádný křik zlobivých dětí, kočičky že si žijí svým spokojeným životem a začala se přizpůsobovat chodu naší kočičí rodinky. Kočičky jí vůbec nevadí. A tak dnes žije Bohdanka z krabice a ze skříně spokojeně a tak jak si to zaslouží.
Mějte hezké letní dny a ať se daří vám i kočičkám.
S pozdravem Věra s kočičkama

31.7.2017
Dobrý den vám i kočičkám,
posíláme milé pozdravy a rádi bychom se s vámi podělili o tom, jak se završila nová životní etapa kočičky Bohdanky. Je z ní úplně nová jiná kočička. Už týden nebyla na skříni, zapojila se do života na jaký jsou u nás kočičky zvyklé, objevila kočičí dvířka do jiného světa, už chodí ven s kočičkama a nesmírně si to užívá. Na skříň už zapoměla, objevuje nový svět a je vidět, že je spokojená. Vydala se novou cestou, teď se zabydlela na půdě a to je její království. Je to velice chytrá kočička.
Tímto bychom vám všem chtěli poděkovat za vaši záslužnou práci, přejeme hodně úspěchů a zase někdy příště nashledanou
Věra s kočičkama

7.8.2017
Dobrý den paní Tomalová,
obracím se na Vás a věřte mi, že se mi to píše velice těžce.
Jedná se o Bohdanku. Nastala situace o které nemohl nikdo vėdět - ale co se nestalo.
Bohdanka jak se u nás zabydlela, tak začala šikanovat kočičky. Napadá je, doslova je pronásleduje a ony jsou ve stresu. Natálka ta je nejraději venku, ale teď poslední dny je pořád zalezlá ve skrýšce za postelí a bojí se. Viděla  jsem Širušku, jak si chtěla s Bohdankou hrát a ona po ní vystartovala a teď ju napadá. Rovňež na Fifinku útočí. Je nám to moc líto, je to taková škoda,  už jsme si na ní zvykli, je to zlatá kočička, akorát si myslím, že pouze jako jedináček. My jsme se s přítelem dohodli, že bychom místo ní poskytli domov nové kočičce, které kočičky nevadí. Je mi to moc líto, ale Bohdanka zde zůstat nemůže.
P.S. Paní Tomalová já bych to ráda s vámi všechno ráda probrala jak proč co. Tak teď zas vidím jak kočičky leží v pohodě, spinkají, všude vládne klid. Já jsem se s tím nikdy nesetkala, aby se kočičky praly. U nás vždycky byl klid a mír. Bohdanka tu vždycky udělá průvan a pak je hodná. Nejvíc ráno to je mazec. To je všechny pohoní. Jako jestli ona si tu chce převzít velení nebo proč to dělá já nevím. Já jsem si i myslela na to, že bych ju na noc pouštěla ven ať si loví myši, šmejdí, že se víc unaví a vybije energii. Myslíte, že je to dobrý nápad? Nám je jí líto, ona už si tady zvykla, je tu ráda. Já jenom prostě nevím, co je šikana a co hierarchie ..... je to problém - není?  Tak nějak v tom tápu. Děkuji za pomoc ... Ona tady je zřejmě nejstarší člen smečky.
Přeji vám hezký den.
S pozdravem Věra Pospěchová 

Kočky SOS:
Posíláme pro Bohdanku feromonový obojek a zatím radíme vytrvat, mnohdy si kočky vztahy vyříkají, ujasní a je klid. Kočky se nemusí mít rády, stačí, když se tolerují a hlavně nikdo nesmí trpět - mít strach, schovávat se, počurávat apod.

9.8.2017
Dobrý den paní Tomalová,
chci vám moc poděkovat za obojek pro Bodanku. Přítel odpoledne přijede aby mi pomohl obojek nasadit.
Bohdanku jsme zkoušeli dát ven před domeček, ale nedopadlo to, ona tak plakala a bála se, že jsme toho museli nechat. Je zde příliš krátce, teprve týden chodí ven na dvorek a zatím se se vším seznamuje a tak tomu necháme volný průběh, ať ona si sama vybere co chce. Ona má svůj prostor na půdě a na střeše, tam si vegetuje, ale netoulá  se, možná časem se vydá na průzkum, zatím je moc fixovaná na nový domov.
Poslala jsem vám nějaké penízky pro kočičky a ještě jednou moc děkuji a přeji hodně úspěchů ve vaší práci. Pozdravuji Vás i vaše děvčata, která se o kočičky starají a přeji hezký den, Věra a kočičky.
P.S. Bohdanka už si zase vegetí "na svém",  kočičky jsou v klidu, akorát ráno tu dělá pořádky, ona má svou misku zvlášť,  prožene je a jde si po svém. Nás to strašně vylekalo, mysleli jsme, že jim bude ubližovat. Myslím, že to zvládneme ...

Kočky SOS:
Dobrý den,
děkujeme za štědrý  příspěvek. Když ten obojek rozděláte, je na něm taková vrstva pudru, to ničemu nevadí. Hlavně jí ho dejte tak, aby nebyl moc volný, abyste tam dala tak dva prsty. Je hodně dlouhý až ho nasadíte a popravíte tak akorát na krk, tak ten konec ustříhněte. Ještě můžete zkusit jí dát ráno jíst jako první zvlášť do místnosti. Třeba si mezi sebou udělají pořádek a rozloží si vedení a bude to dobré. Mějte se pěkně.
Tomalová

16.8.2017
Dobrý den u kočiček,
posíláme srdečné pozdravy a zprávu o tom, jakpak je dnes u nás doma.
Bohdanka je jak kdy - dva dny je klid, potom zas útočí. Ona si nejvíce zasedla na tříbarevnou kočičku Fifinku. Ona se jí bojí a to jí nahrává.
Představte si co nejmenší diblík Širuška hrdina, ta se nedala, už jí to přestalo bavit a udělala si pořádek a teď honí ona Bohdanku. My se na Bohdanku nezlobíme. Nevíme co prožila a myslíme si, že oni ji i bili, když něco provedla. Sem tam se podaří, že jde mimo záchůdek, ale my jí to nemáme za zlé, spíše ji pořád hladíme, když se nechá ji pochovám a věříme, že ona časem na vše zlé zapomene.
Včera chytila vlaštovku a to právě by bylo ideální, kdyby chodila ven chytat myši, pozorovat cvrkot, aby se zbavila energie a unavila se, aby přestala vymýšlet .....Věříme, že časem vše dozraje a ona pozná, že u nás je jiný svět, než na jaký byla zvyklá. Natálky a Matýska si nevšímá. Fifinku spacifikuje  a potom chodí kolem sebe jako by nic. Jinak je klid a dá se vše zvládnout.
Mějte hezké letní dny a přejeme hodně úspěchů ve vaší práci
S pozdravem Věra s kočičkama

bo2.jpg24.8.2017
U nás doma je to v pohodě. Bohdanka jak kdy, když ju chytne amok,  tak to tu prožene a pak je zas pár dní klid. Ona je opica milučká přítulná, pak se vyblbne a zas já nic já muzikant. Kočičky ty už si z ní nic nedělají - ony už ju znají, už ví že je to prdlouška. Včera si Bohdanka donesla úlovek, došla s myší a tak si tady po bytečku s myší hrála, jenomže co .... Širuška jí myš ukradla a ona jí zdrhla za skříň..... Tak mi si tu žijeme, prostě se nenudíme.
Moc děkuji za oboječky a přeji vám všem hezké pohodové dny.
Věra s kočičkama

Bohdanku si nakonec přítel paní Věry odvezl k sobě, kde bude také v domku se zahrádkou, ale jedináček a nebude moci šikanovat kočky.
 

Další zprávy po příjezdu Ferguse:

16.9.2017 natalka220.jpg
Dnes je u nás rok kočička Natálka.
Je to moc milá, hodná kočička. Nejraději si hraje venku na schovávanou ve křoví na zahrádce s kočičkama. Venku je moc ráda. Ráda se hladí a mazlí a je to naše sluníčko. Moc za ní děkujeme.
U nás zavládnul klid a mír. Kočičky jsou spokojené a mají pohodu. Fergošek je tak velice hodný milý chlapeček, vůbec na kočičky nevrčí, nesyčí a chce se kamarádit. Kočičky zatím trochu vrčí, ale to záhy pomine. Dá se říct, že ho vzaly mezi sebe.  Už chodí s Nátálkou a Širuškou ven na zahrádku. Nemusíte mít obavy je tam v bezpečí. Jemu se tam moc líbí, včera tam byl s kočičkama celý den. Dnes prší tak se rozvalují doma v teple. Vypadá to tak, že se mu u nás líbí a už je náš, pořád vrní a přede .
Bohdanka je taky naše, Peťa s ní zůstal teď o víkendu doma, aby tam nebyla sama než  se naučí chodit ven. Ona se tam má, opica jedna, jak princezna.
Mějte hezkě pohodové dny a děkujeme za kočičky.      
Věra

3.10.2017
Posílám Vám srdečné pozdravy od Ferguska i od nás.
Musím říct, že to je naše sluníčko, je tak hodný a milunký. Rád se mazlí. Je spokojený a v pořádku.

Bohdanka se v novém domově jaksepatří zabydlela, už chodí ven a moc jí to bez kočiček svédčí. U nás mi připadala nervní, taková rozlítaná sem a tam. S přítelem se mazlí a spí s ním v posteli. Myslím si, že spokojennost je oboustraná, Peťa není alespoň doma sám a má společnost. Mějte hezké dny a přeji mnoho úspěchů ve vaší práci.
Věra

23.11.2017
Dobrý den paní Tomalová,
zdravím Vás od nás od kočiček.
Ráda bych se s Vámi poradila ohledně Ferga, jak se věc má teď. Fergus když k nám přišel oťukal se a byl to normální kocourek - hrál si s kočičkama, chodil se mazlit...
Já jsem před třemi týdny dělala rekonstrukci koupelny a chodby. Tak to víte byl tu binec, shon a vždycky když dojel řemeslník a kočeny uslyšely jeho dodávku a on nosil materiál, tak samozřejmě si to vyřešily po svém - Natálka se moc bojí schovala se za postel a Fergus se Širuškou samozřejmě využili okamžik a zdrhli otevřenýma vratama na ulici. Já jsem je volala a hledala - oni srandu ze mě - Fergo si lozil v parčíku po stromech a oba pak svorně přišli domů. .....
Ale teď Fergus je nevrlý - pořád spí u radiátoru  nic ho nebaví, mazlit se nechodí.... Svoji porci syrového masa spořádá každodenně, to má moc rád. Mě teda nepříjde nemocný, každý den ho vyčesávám, začala jsem ho chovat - ale on mi přijde bez života, netečný a smutný. Já nevím co on v životě prožil,  jak a kde žil - ale je smutný....
Tak jsem mu umožnila chodit ven - sedí na okně a kouká, nosím ho chovám a on vrní doslova jak trakto r- já se chci zeptat na jedno - může mít Fergus deprese? On fakt nemá důvod k tomu, že zde trpí, kočeny jsou tu naprosto spokojené, nečůrají všude vůkol, mají spokojený život....
Tak jsem dnes udělala pokus a Ferga jsem tak trochu " rozhýbala" a už vidím, že pozoruje, chodí si tu a je víc účastníkem tady domečku.  Tak jsem ho zas pustila ven a on ožil.... Špízuje co se děje. Myslíte si že je to dobrý nápad? Mě prostě přijde na mysl to, že on žil venku a musí ven - prostě co si budem povídat kočičky jsou šelmičky a jak jednou pocítí svobodu....... Prostě teď je Fergo venku a asi je ve svém živlu..... Vím že kočičky které chodí ven, jsou v ohrožení,  ale pro ně ta svoboda znamená mnohem víc - celý jejich svět .....  Ať si chodí Fergus ven a čas ukáže a myslím si, že to byl pravý důvod jeho netečnosti.....
Mějte hezké pohodové dny a přeji vám hodné lidi kolem vás.        
Věra 

Kočky SOS:
Dobrý den,
myslím, že jste udělala dobře, jestli se vám nezdá nemocný, tak je možné, že prostě chce lítat po venku, je to prostě svobodný tvor. Podle jeho věku a toho v jakém stavu se k nám dostal, rozhodně žil venku! U mně byl v depresi určitě, byl jak bez života, jen spal.
Díky, že se tak pěkně staráte. Mějte se pěkně.
Tomalová

sira.jpg9.1.2018
Dobrý den paní Tomalová a kočičky,
v těchto povánočních dnech k nám řišla před rokem do naší kočičí smečky kočička Šira. Byl to malý vystrašený tvoreček, zato dnes je to kočička jak má být. Je to náš největší umazlenec. Je milučká, hodná a skromná. Vždycky mě dokáže rozveselit a potěšit svojí milou povahou. Je to naše sluníčko a moc za ni děkujeme.
Hezké dny Vám všem i kočičkám.
Věra a kočičky

8.7.2018
Dobrý den,
před rokem k nám přišla kočička Bohdanka "ze skříně" a ráda bych vám všem i tetám napsala jak se má dnes.
Když přišla k nám na domeček, bylo zde již 5 kočiček. Zpočátku se zdálo, že Bohdanka se zabydlí a bude spokojená. Po měsíci však nastaly problémy a bylo jasné, že soužití kočiček má trhlinu. Bohdanka začala kočičky napadat a čůrkat všude možně ... Byli jsme z toho moc smutní, že kočičky nemají pohodu a klid.

A tak jsme usoudily s paní Tomalovou, že kočičku je třeba umístit jinam. Vzal si ji můj přítel na domeček jako jedináčka a Bohdanka je dnes nejšťastnější na světě. Má svou zahradu, svoji půdu a hlavně svého "člověka pro sebe", ona je totiž velká žárlivka a nechce se s nikým dělit. Každý den čeká přítele, když dojde z práce vítá ho mňoukáním,  spí s ním v posteli a vůbec je to taková jeho "věrná ženuška" ... a přítel je za ni moc rád.  Jsme rádi, že má klidný a spokojený domov, jak si zaslouží.
Mějte hezké pohodové dny.  Moc děkujeme.
Bohdanka, kočičky, Věra a Petr

23.9.2018
Dobrý den paní Tomalová , tety a kočičky.
Dnes je u nás rok náš milovaný kocourek Fergusek - Fergo.
Je to takový hodný tichošlápek. Má rád svůj klid a svoje zázemí, kde odpočívá a lenoší. Rád chodí ven, ale netoulá se, zdržuje se jen v zahradě před domem nebo na dvoře a tam polehává, sluní se a pozoruje okolí. S ostatníma kočičkama vychází moc hezky a je to i velký mazel. Ráno u kafíčka je jeho čas mazlení. Jakmile zjistí, že sedím u kafe v obýváku, už je na klíně.... A vrní a vrní....
Je v pořádku a jsme moc rádi, že po tom co prožil je zdravý a čiperný a věříme, že i spokojený. Děkujeme za Ferga a přejeme vám i kočičkám hodně hodných lidí kolem vás a hezké domovy pro všechny kočičky.
Věra a kočičky 

16.10.2018
Soused což nemůžu dokázat, ale od první chvíle víme, že to je on mi zlikvidoval 3 kočičky. Bohužel jako první byla mezi nimi Širuška.... 
Minulé pondělí Širuška zmizela, my jsme si mysleli, že se něčeho polekala a je někde schovaná.... Ve středu nám nepřišla domů venkovní kočička Fifinka a ve čtvrtek Matýsek, ten kterému jsme nechali trhat všechny zuby.... A nevrátily se.... Vždy se každý den hlásili doma. Včera jsem rozjela akci a oznámila to lidem v sousedství. V sobotu jsme jeli vše nahlásit na policii. :-(
Věra a kočičky

13.4.2019
Dobrý den paní Tomalová
Moc vás všechny pozdravujeme a píši ohledně kocourka Ferguska. Dnes jsme ho odvezli na Veterinu do Mařatic, kde byl hospitalizován. Přestal nám papat a zvracel. V tlamičce mu zjistili zánět a testy ukázaly, že mu selhávají ledviny. Je nám to moc líto. V pondělí čekáme na vyjádření lékaře. Držte mu prosím palečky ať se to zlepší.  Děkujeme. 
Věra, Petr a kočičky

17.4.2019 - Bohužel, Fegus odešel do kočičího nebe. Děkujeme za domov a péči o kocourka.

17.12.2021
U nás v " Domečku u hodných kočiček " máme pohodu. Posíláme fotky.

pospech1.jpgpospech2.jpg

17.10.2022
Natálka je kočička velice plachá. Nás má ráda, ale jakmile u nás zazvoní zvonek ihned se utíká schovat za sedačku. Je to kočička "Duch", protože ji nikdo nikdy z našich známých u nás neviděl. Bojí se lidí.  Asi jako malé koťátko zažila něco zlého. Jinak je hodná, tichá nenáročná kočička. Nikdy nebyla na veterině, je zdravá a spokojená. Přijde na jídlo a už o ní nevíme. Žije v domečku s uzavřeným dvorkem se 3 dalšími kočičkami.  Prostě si žije svůj život a je ráda ve svém světě. A my to respektujeme.
Děkuji vám všem za vaši práci a nadšení a obětavost, která je tak potřeba. Mějte pohodové dny a přejeme vám hodně dobrých lidí kolem vás.
Nashledanou a děkuji vám všem, Věra

Další zprávy po příjezdu Jitušky:

22.10.2022
Vše je v pořádku. Jituška si to tady všechno prošmejdila a hoví si jak kdyby tu byla odjakživa... Kočičky ju přijaly a šly si po svém. Já si myslím že ona je hodná.

24.10.2022
Máme se dobře. Jituška je hodná mazlívá kočička. Je klidná velice mazlivá. Leží na gauči nebo si tu pomaličku pochodí a odpočívá. Je po úrazu ještě asi bolavá a určitě je to starší kočička. S kočičkama bez problémů, když jdou kolem sebe tak navzájem vrčí nebo syčí ale to přejde. Naše kočičky si jí nevšímají ony ju neřeší. Prostě ju tu. Ona je klidná, jí, chodí na záchudek a myslíme si že s tím hendikepem spíš bude chtít svůj klid. .. Čas ukáže
Mějte se hezky a děkujeme za Jitušku

10.11.2022
Dobrý večer paní Tomalová kočičky a všichni u vás,
ozývám se od nás. Jitunka se zabydlela, už se tady promenáduje a je hodná. Ona má ráda svoje pohodlíčko ju nezajímá okolí. Pěkně se nejraději vyhřívá u krbu.Na fotkách s ostatníma čeká na jídlo a i si hraje s hračkama.
Já bych k nám vzala ještě jednu kočičku, která to potřebuje. Nevadí i bez nožičky nebo tak.
Tak se opatrujte a buďte zdraví a držte se.
Věra

Další zprávy po příjezdu Anežky:

14.11.2022
Dobrý den paní Tomalová Vám kočičkám i všem tetám.
Píšu zprávu o Anežce. Vše je na nejlepší cestě, už si hověla v křesle, kočiček se vůbec nebojí, už se tu promenáduje chodí na svůj záchůdek, akorát se mě ještě bojí. Kočičky ji ignorují, ona jim vůbec nevadí. Je roztomilá. Myslím si, že brzy zapadne do naší party a bude spokojená.
Jituška zapadla velice rychle leží si na lavici v kuchyni a kočičky kolem ní  a dnes si spokojeně vegetuje nejraději u krbu a kočičky jí vůbec nevadí.
Pár fotek od nás z domečku. Jak já říkám kočičí penzion pro kočičky, mají svůj prostor, troje kočičí dvířka a já je kolikrát ani nevidím, jsou rozptýlené všude. Venku, doma, na terase. A já mám alespoň společnost, jsem tu většinou sama.
Hezké pohodové dny, hodně zdraví a pohody.

mensi.jpgJituška s Anežkou

19.11.2022
Srdeční vás zdravíme.
Týden je u nás Anežka. Pohoda, klid, sklidnila se a je hodná. Kočičky ju vřele přijaly. U krbu je to nejlepší ... Mějte se hezky vřelý dík vám všem v útulku, Věra

21.12.2022
Dobrý den paní Tomalová a tety,
srdečně vás všechny zdravíme. Posílám fotky vašich kočiček Natálky Jitušky a Anežky. U nás v domečku je lážo plážo. Kočičky se rozvalují mají pohodu klid a hlavně se všechny krásně spolu snáší. Anežka už má kamaráda slepého Cogorka. Už se i vykrmuje a kulatí. Ona je hrozně zvědavá... Všecko kontroluje sleduje. Taková ředitelka Vesmíru to je. Jituška je tichá kočička a hodná. A Natálka o ní ani nevíme jak je hodná. Děkujeme za kočičky a přejeme hezké Vánoční svátky a hodně zdraví spokojenosti a uspěchů ve vaší práci.
Hezké pohodové dny přeje Věra

Další fotky ze společného domova zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Upřímnou soustrast,

(Renata Žaludová, 21. 10. 2018 1:03)

ale přeji Vám ať se stane zázrak a najdou se, třeba je soused jen hodně vyděsil. Pokud je opravdu zlikvidoval, tak mu přeji něco hodně zlého! Ono na každého dojde.
Zkuste ale ještě hledací akci, snad i v noci, čtyři dni není ještě tak moc. A Šíra myslím byla docela lekavá ... Je ale dobře že jste to nahlásili policii.

Fergus

(vk, 24. 11. 2017 0:20)

To se hezky čte, že jste rozpoznala, že ten kocourek chce ven... Jistě to není nikdy bez rizika ale pro něj to znamená mnoho. Možná by se spokojil s kompromisem, se kterým by byl spokojený (i Vy), totiž chodit ven třeba jen přes den, nebo část dne, aby se "vyběhal" a přes noc doma... (A na krk antiparazitární obojek pro jistotu s napsanou adresou a tel. číslem... :-)

je nádherná

(jolana, 20. 9. 2016 8:45)

Natálka je nádherná a dostala se k super lidičkám. přeji hodně společné radosti a chvilek!!!

Re: je nádherná

(vilem, 20. 9. 2016 21:22)

jo jo, je to krásné pokoukání... :-)