Jdi na obsah Jdi na menu
 


Natan 03 a Gabra

17. 11. 2018

natan3.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

8.6.2018 - Dnes jsme přijali dvě koťata, kterých se někdo zbavil tak, že je odložil u statku v Uhečicích. Kočička je Naomi a zrzavý kocourek Natan. 1.8.2018 - Natan je zdravý, očkovaný a může do nového domova. 17.11.2018 - Natan odjel do nového domova z XI. umísťovací výstavy koček, spolu s Gabrou, do Prahy, do bytu.

Další fotky zde.

Natan byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Jana a Marek s dětmi Madlenkou a Matyášem a jejich kočičáky Mikeškou, Simeonem, Ellí a Iohanem. Děkujeme!

g-m2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

3.10.2018 - Dnes jsme přijali dvě tříbarevné kočičky, Gabru a Málinku. Někdo je odložil do areálu firmy na Uherskobrodsku, protože se tam krmí plaché kočky. Kočičky ale plaché nejsou, jsou moc pěkně vybarvené a budeme jim hledat domov. 5.11.2018 - Gabra je zdravá, očkovaná a těší se do nového domova, kde by měla mít kočičího kamaráda. 17.11.2018 - Gabra odjela do nového domova z XI. umísťovací výstavy koček, spolu s Natanem, do Prahy, do bytu.

Další fotky zde.

Gabra byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byl Ing. Radomír Straka. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

20.11.2018
Dobrý den,
posílám pár fotek Natana a Gabry, i když těžko je fotit, jsou pořád v pohybu. Cestu jsme zvládli úplně bez problémů, drncání D1 je ukolébalo, takže ani moc neprotestovali.
Vypadá to, že se jim u mě docela líbí. Gabra hned první den proletěla bytem jak tornádo a odnesl to jeden květník. Pak svorně ještě vyhrabali celý květináč s ibiškem a obsadili strategické místo na okně za záclonou. Všechny hrací myšky jsou v permanenci a včera spolu podnikli první hru "kdo je za dveřmi", když se postupně vystřídali za přivřenými dveřmi a útočili na sebe ze zálohy. Natan ještě sem tam kýchne, ale vypadá to, že antibiotika zabrala.
Dneska jsou poprvé sami doma, tak jsem zvědavá, co mě tam čeká. Zase napíšu, jak se jim vede. Mějte se pěkně.
Klára

23.11.2018
Dobrý den,
Natan je stále obezřetný, ale už mě vítá, když přijdu z práce. Asi v očekávání večeře :-) Vždycky mám problém probojovat se z chodby do kuchyně, jak jsou oba žádostivi pozornosti a jídla. Gabra Natana ze začátku dirigovala, ale zdá se mi, že jak si je jistější a jistější v prostoru, tak on začíná trochu určovat, kdo je pán domu. Gabra ho dost provokuje, tak jí pokaždé umravní. Trochu lituji sousedy pode mnou, protože jejich hry ve 4 ráno jsou opravdu hlasité.
Ale jinak jsou to zlatíčka. Gabře začaly padat zoubky, ale na chuti jí to teda neubírá. Večer vždycky přijde a kouká na mě z 5 centimentrů, to jsou ty dvě detailní fotky. Asi jí moc po koupání nevoním.
Zdravíme do Hodonína a zase se ozveme. Mějte se pěkně.
Klára

6.12.2018
Dobrý den, paní Tomalová,
zdravím Vás z Prahy. Naposled jsem Vám říkala, že Gabra musít na operaci. Tak hlásím, že v pondělí jsme to absolvovali, Gabře vyndavali zapomenutý steh po kastraci, protože jí to začalo zřejmě hnisat. A taky jí při prohlídce našli kýlu, takže to jí taky spravili. Gabra se zatím drží, už v úterý se chovala prakticky normálně, ale to bříško měla citlivé.
g-n.jpgVčera už se nechala i chovat. A znakem, že jí opravdu nic není, je, že se rozhodně nedá Natanem odstavit od misky s jídlem a hraje si. Trochu jí irituje ten ochranný návlek, co má přes sebe. Snaží se ho sundat a už teda vypadá jako bezdomovec - všude z ní koukají vytahané nitě a obleček má na několika místech děravý. Nicméně ránu stále kryje náplast, doufám, že jí to ještě chvilku vydrží, než to sundá definitivně. Na stehy jdeme za týden, snad bude všechno v pořádku.
S Natanem děláme docela pokroky, sice se pořád nenechá pochovat, ale už si mi vleze na klín a hlavně se hrozně rád mazlí, je taky trochu zákeřný, hrozně rád útočí ze zálohy :-) Což většinou odnesou moje nohy :-)
Příkládám zase pár fotek, zejména ta dráha s míčkem je velmi oblíbená. A nemůžu nepřipojit Natana mizícího pod gaučem, sice je trochu rozmazaná, snad to nebude moc vadit.
Mějte se pěkně, Klára

17.12.2018
Dobrý den,
tak hlásím, že Gabra byla zbavena "utrpení" v podobě ochranného oblečku ve středu a od té doby mám doma hyperaktivní kočku, která si ten týden a půl opravdu vydatně vynahrazuje. Rána se jí hezky zahojila, tak snad už jí nic nebude a doroste jí kožich i na břiše. Pan veterinář se dost nasmál, když viděl, jak jsem jí ten obleček "opravovala" Nakonec vydržel až do konce. V příloze posílám fotku.
Už jsem je oba prokoukla. Zatímco Natan je takový průzkumník, vyšlapává cestičky, zjišťuje a objevuje, tak Gabra je pozorovatel, kouká, jak na to ten Natan jde a co u toho provádí a pak tam vletí jak velká voda. Vůbec nemá problém dožadovat se mé pozornosti, v okamžiku, kdy zaujme pozici ležícího střelce kdekoli od mé hlavy až po špičky na nohách, tak přiběhne Natan a chce taky, je to trochu žárlivka. Ale už se chodí pomazlit i bez Gabřiny asistence. A nesmím opomenout poslední hit - krabice - fotku přikládám.
Všichni tři Vám přejeme klidné Vánoce a zas se brzy ozveme.
Mějte se pěkně, Klára

23.1.2019
Dobrý den, paní Tomalová,
zdravím Vás všechny do Hodonína i v novém roce. A teď pár fotek a novinek od Natana a Gabry. Oba za ty dva měsíce rychle vyrostli, z Gabry se pomalu a jistě stává dospělá kočka, nicméně jí to neubralo na kotěcí povaze a je stále velmi aktivní. Snažím se jim dopřát dostatek pohybu a her, ale stejně vstáváme každý den kolem 4 ráno s tím, že nejdřív je třeba ukojit hlad a pak začíná hra :-). Gabře už dorostl kožíšek na břichu, tak snad už to byl poslední "zásah".
V příloze posílám pár fotek. Pochopila jsem, že pěstovat jim kočičí trávu opravdu nemá cenu, protože v trávě se přeci dobře sedí. Při hrách to Natan většinou pozoruje z povzdálí, protože Gabra ho totálně převálcuje svou aktivitou. Ale občas ho taky přemluvím. On je teda spíš mazel a trochu lenoch. No a největší zábava je u nás krmení (na to lenoch není), kdy se každý postaví na jednu stranu linky (je po obou opačných stranách kuchyně) a já jim uprostřed toho plním misku. A oni průběžně přeskakují sem a tam jako tygři v cirkuse. 
Mějte se pěkně. Klára

22.3.2019
Dobrý den, paní Tomalová,
po čase zas posíláme s Natanem a Gabrou (teď už definitivně Gábi) pozdravy do Hodonína. Oba hodně vyrostli a zesílili. Gábi už je velká kočka a má 3,7kg, Natan ještě o kilo víc.

20190315_081635.jpgPřed třemi týdny jsme opět bohužel museli navštívit veterináře, protože Gábi měla ošklivý výtok z očí a oba kýchali, nakonec v nich obou asi něco kolovalo už od začátku. Nechala jsem jim udělat stěry a vyrostla nám kombinace chlamydií a ještě jeden bakteriální kmen. Tři neděle se cíleně léčili antibiotiky určené pro tuto skupinu. Ještěže jsou oba tak "žraví", antibiotika jsme nakonec zvládli s pomocí žervé a kočičího mléka bez cpaní do krku :-) Naštěstí. Teprve teď se projevuje jejich neskutečná vitalita. Tak nám držte palce, aby oba vydrželi zdraví, prý se to často vrací.
Bohužel se nějak nemůžou odnaučit ranní vstávání, kdy mi proběhnou bytem ve tři ráno, a když je zavřu mimo ložnici, tak mi visí na dveřích a dožadují se vstupu. Případně se houpou na pověšených ručnících v koupelně, takže poutko na ručníku už nemám ani jedno :-). Ale jinak jsou to zlatíčka. Posílám opět pár momentek ze života kočky.
Přeji krásné dny na Moravu, Klára

19.8.2019
Dobrý den, paní Tomalová,
zdravím Vás všechny do Hodonína. Telefon se mi plní fotkami, tak jsem si řekla, že už je zas na čase, abych Vám napsala a trochu poreferovala, jak se daří kočičákům.
Musím to zaklepat na dřevo, nemocí jsme se snad zbavili. Oba se mají čile k světu a rozhodně prospívají, jak vidíte na fotkách (Natan na žlutém mokrém prostěradle - to je naše klimatizační jednotka :-), kočky uprostřed papírové zkázy - to jsem se chystala k volbám, trochu mi přebraly kandidáty). Nicméně už jsem jim zavedla přídělový systém, protože by se za chvilku nehnuly.
Přežili jsme i teplé léto. Natan se projevil jako neuvěřitelný milovník vody, každý "úlovek" musí být dobře umyt v mističce s vodou. Nejoblíbenější hračkou je silikonový špunt, který báječně létá a hlavně krasně plave v lavoru s vodou. Když bylo opravdu teplo, vydržel mi ho z toho lavoru nosit klidně celý den a rozhodně vyžadoval, abych to zpátky do té vody házela. Pak jsem teda měla v předsíni brouzdaliště, protože on do toho lavor vlezl klidně celý taky, ale čas od času se to vydržet dá. Gábi to většinou pozorovala z povzdálí, protože ona takový vodomil rozhodně není. Ale v ostatních lumpárnách se vzájemně dokonale podporují, Gábi se od Natana naučila, že je super, když mě v nestřeženou chvilku hryzne zezadu do nohy, a Natan zas odkoukal od Gábi, jak je bezva pověsit se na žaluzie. Oba pak velmi rádi devastují zbytky květeny, které mi ještě zůstaly. Prostě dream team :-).
Mějte se pěkně. Klára

13.3.2020
Dobrý den,
po delším čase Vás zdravíme z Prahy. Kromě momentální celostátní situace je u nás všechno v pořádku. Oba kočičáci jsou zdraví, i když na podzim Natan musel na tři dny na veterinu, ucpaly se mu močové cesty, ale dal se dohromady a funguje už normálně.
V hyperaktivitě Gábi žádný zlom nenastal :-), stále je v čele všech lumpáren, i když Natan ji zdatně sekunduje. Zrovna tento týden se mi spojenými silami vloupali do skříně a "otevřeli" si granule, které jsem tam dočasně nechala.
V příloze posílám pár fotek, teď je u nás hlavním hitem fun board, ze které loví granule. Už jim ani nedávám granule do misky, ale rovnou sem. A je hrozně zajímavé, jak na to každá kočka jde jinak. Třeba Natanovi se vůbec nedaří vyndavat granule z průhledných koulí, na to je expert Gábi. No a samozřejmě krabice v jakékoli velikosti je vítaným zpestřením pro oba. Někdy ani nechápu, jak se tam poskládají.
Mějte se moc hezky a přeji pokud možno klidné dny.
Klára

mensi.jpg7.8.2020
Dobrý den,
zdravíme Vás s Natanem a s Gábi z Prahy. Doufám, že u Vás je všechno v rámci možností v pořádku.
U nás to ze začátku korona krize byla taky trochu krize, zvykali jsme si na fungování spolu, ale za pár týdnu se to zlepšilo a už mě nechávají i pracovat. Stále totiž úřaduji hlavně z domova.
Zdá se, že už taky oba dospěli a dávají si pohov i přes noc. Přes den se povalují na sluníčku na okně a bedlivě pozorují a bohužel i "loví" holuby na protějším stromě. Mé sítě v oknech vypadají jako po střelbě brokovnicí, ale s tím jsem počítala, už byly stejně staré a potřebují vyměnit.
V příloze posílám zase pár obrázků. Mám doma spoustu krabic od bot, ale obě milují tu nejmenší a střídají se v ní velmi pravidelně. Jak se do ní zejména Gábi složí, mi zůstává záhadou. Naty zase miluje trávu, nicméně si do ní chodí sedat, případně lehat. Zkusmo jsem jim koupila šáchor. Seděli kolem něj jako kolem táborového ohně celé odpoledne a do týdne bylo po šáchoru.
Mějte se moc pěkně a přeji krásný zbytek léta.
Klára

12.1.2021
Dobrý den,
s Natanem a Gábi Vás zdravíme z Prahy, přejeme Vám krásný nový rok a držíme palce i drápky všem Vašim kočičkám.
Pěkný den, Klára

13.1.2023
Dobrý den,
přeji vše dobré vám i vašim kočičkám v novém roce a připojuji fotku vašich původních svěřenců – Gábi i Natan se mají dobře, jsou to pořád pořádní lumpové, ale taky rádi lenoší.
Klára

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář