Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ondra, Sweet a Merlin 05

19. 3. 2022

ondra.jpg Kocour, kastrovaný, nar. 3/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

8.7.2018 - Dnes jsme přivezli od rybníka Lužák v Hodoníně kotě. Je to asi 4 měsíční kocourek, který se už nějakou dobu zdržoval se u zdejší restaurace, hubený, s nemocnýma očima, se špatnou srstí z podvýživy. Dostal jméno Ondra. 30.8.2018 - Ondrovi zůstalo poškozené jedno očičko, jinak je zdravý a je to velký mazel. 13.5.2020 - Ondra byl umístěn spolu se Sweetem do Hodonína, do bytu. 6.3.2022 - Bohužel Ondra odešel do kočičího nebe, selhaly mu ledviny.

Další fotky zde.

Ondra byl do 11/2019 adoptován na dálku - podporovala ho Iva Průžková a kočičky Ája, Rubby a Vilík. Děkujeme!
Ondra byl od 2/2020 adoptován na dálku - krmivo mu hradili Šumberovi & kočka Matylda, kocouři Šmudlík, Ferda a Ondrášek a pejsek Gerry. Děkujeme!
Ondra byl od 2/2020 adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu mu hradili Kohútovi a kočička Ophélie. Děkujeme! 

20200203_124616.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

5.9.2019 - Dnes bylo kotě nalezeno naříkající u silnice v Petrově. Je to kocourek, zablešený, zasvrabený, je umístěn do karantény. 5.2.2020 - Sweet, vše říká jeho jméno. Je prostě sladký. Neohrožený, mazlivý, 6 měsíční kluk. V novém domově potřebuje parťáka. VIDEO. 13.5.2020 - Sweet byl umístěn spolu s Ondrou do Hodonína, do bytu.

Další fotky zde.

Sweet byl adoptován na dálku - krmivo mu hradila Kateřina Povýšilová, Milutín Kubík a kočička Lotty.  Děkujeme!

img_20220118_154452.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2021
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

21.12.2021 - V říjnu se někdo zbavil koťat tak, že je zanechal u obchodu paní Ištvánkové v Mutěnicích. V útulku nebylo místo, koťatům jsme tedy zaplatili kastraci, odčervení, dali paní krmivo a koťata zůstala u oznamovatelky a snažili jsme se jim najít domov. Nyní ale onemocněla, je potřeba podávat antibiotika a tak jsme je vzali k nám. Jsou to dva černí kocourci, dostali jména Merlin a Orin. 17.2.2022 - Merlin je medvídek - nesmírně mazlivý, komunikativní (vrkající) kocourek. Vždycky si při dovádění najde čas na mazlení s člověkem, při kterém dává pusinky a kontakt má rád co nejbližší - v náručí, v leže na nohou člověka. Je vhodný i do rodiny s dětmi. Mohl by jít s bráchou Orinem, který je taky mazel, i když s jistou dávkou počáteční opatrnosti. Kočičí parťák podmínkou. 19.3.2022 - Merlin dnes odjel do nového domova, do Hodonína, do bytu za Sweetem, kterému umřel kamarád Ondra.

Další fotky zde.

Merlin byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Míša a Borek, kočky Otýlie a Filoména a pes Hugo. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

received_1209220532759110.jpeg26.6.2020
Dobrý den,
Sweet byl zabydlený už od první chvilky, je naprosto neohrožený, nebojí se ničeho a nikoho. Dokonce ani vody, když se dcera koupe, rád jí skáče do vany. Ondra byl týden zalezlý pod postelí, než pochopil, že mu nikdo neublíží a že naše škrabkání na hlavičce a za ouškama je skvělé. Jsou to naše zlatíčka a dáváme vám za pravdu, že dvě kočky jsou lepší než jedna. A rozhodně jsou lepší než televize, zvlášť když spolu dovádí. Moc za ně děkujeme.
Iva a Terezka

Zprávy z nového domova po příjezdu Merlina:

21.3.2022
Dobrý večer,
posíláme Vám zprávy z rychlého zabydlení Merlina. V sobotu večer po příjezdu domů hned vylezl z přepravky a všechno prozkoumal. Mazlil se a pořád si chtěl hrát. Zatím jen s námi, Sweeta se bál a syčel na něho. Sweet byl nadšený a chtěl se hned kamarádit, ale nenaléhal. Večeři Merlin zbaštil bez okolků a za odměnu se vykakal. Noc byla úplně v pohodě. Po důkladné očistě spal se mnou v posteli. Někdy nad ránem šel utužovat vztahy se Sweetem. Po vyjasnění pravidel formou syčení a hučení ze strany Merlina se situace uklidnila.
V neděli se vzájemně očichávali ze všech stran a dokonce jedli z jedné misky kapsičku, když druhá miska už byla prázdná. Přes den si dával Merlin jen krátké šlofíky, aby mu nic neuteklo. Je to králíček Duracell, pořád si jenom hraje, stále v pohybu. Ještě jsem ho neviděla v klidu sedět. Před spaním už spolu kluci běhali a honili se a vzájemně se plácali packami po zadku podle toho, kdo zrovna běžel první.
V pondělí ráno už zkoumali zbytky vody ve vaně svorně vedle sebe. Očichávají se tak zblízka, že si dávají pusinky na čumáček. O jiných částech těla se zmiňovat nebudu. Shrnuto a podtrženo: štěstí a spokojenost na všech stranách. :-) Děkujeme.
Iva a Teri
PS: Jsme Vám vděčné i za Ondru, kterého jsme 6.3.2022 musely nechat uspat kvůli selhání ledvin. Nikdy na něj nezapomeneme.

received_714824683287077.jpeg19.4.2022
Dobrý den,
posíláme Vám zprávy po měsíci u nás. Merlin je upovídané živé stříbro a se Sweetem řádí jak černá ruka. Okoukal všechny Sweetovy lumpárny a hned je úspěšně realizoval. Nejradši strká tlapku do vany plné vody při koupání a pak s ní třepe a stříká vodu všude okolo a spolehlivě se mi vždy trefí do očí. Ale okoukal i zdravé návyky a pasou se spolu na polníčku a ledovém salátu. Miluje aportování gumičky do vlasů a při odpočinku rád sleduje práci na počítači nasáčkovaný na nás. My zase rády sledujeme jejich kočičí šarvátky a honičky. Merlin prostě skvěle zapadl do naší party. :-)
Zdraví Iva a Teri

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář