Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otík 02 - Domov první

25. 11. 2017

otik300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hrušky

Otík je kocourek, který byl nalezen v srpnu opuštěný na ulici Scotta Viatora. 14.11.2017 - Otík je hravý a roztomilý kocourek, je zdravý a může do nového domova. Nevhodný jako jedináček. 25.11.2017 -  Otík byl umístěn do Ledců, do domku, ke třem pejskům a kočičce. Domov našel na IX. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně.
8.1.2018 - Otík si v novém domově nesedl s pejsky a tak jsme ho po domluvě s majiteli vzali zpět k nám a oni si Otíka adoptovali na dálku, dokud znovu nenajde domov. 14.4.2018 - Otík odjel do nového domova z X.umísťovací výstavy. Domov našel u velké kočičí rodiny v Chudčicích.

Další fotky zde.

Otík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli manželé Tebichovi u kterých si Otík nezvykl na pejsky. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

25.11.2017
Dobrý den,
rádi bychom podali 1. hlášení z nového domova kocourka Otíčka.
Otík je v pořádku, byl rád, že po příjezdu domu mohl hned vyskočit z přepravky :-) Zavřeli jsme Otíčka k nám do ložnice, chvilku jsme tam s ním byli, poskakoval po posteli a procházel si ložnici. Poté jsme odešli a zase se po chvilce vrátili, aby nezůstal v pokoji dlouho sám a aby věděl, že jsme tam s ním a pro něj.
Horší zpráva pro nás je ta, že se velice bojí a zalezl pod postel :-(  Záchodek, granulky a vodu jsme zanesli k němu do pokoje a budeme doufat, že si brzy najde důvěru k nám, ale i k našim dalším členům rodiny. Zatím jsme seznámení zkusili jen s kočičkou, ale jelikož byl pod postelí, tak ho naše kočička moc nevyhledávala - možná cítí, že má Otík strach.
Velice mne mrzí, že je aktuálně bojácný, ale s manželem věříme a pevně doufáme, že Vám brzy budeme moct podat lepší informace a hlavně fotky. Dnes Otíčka nebudeme stresovat a seznámení zkusíme zítra. Dnes nás po celou noc bude mít k dispozici, tak se třeba přijde přitulit.
Držte s námi prosím palce, ať to vše zvládneme a Otík se má báječně. Budeme doufat, že společně vše zvládneme a budeme pravidelně podávat hlášení jak se ten malý zrzounek má :-) Dnes jsme mu i zakoupili nový pelíšek u vás na výstavě, tak doufám, že ho řádně využije.
Děkuji za to, co děláte! Máte můj velký obdiv a podporu
Krásný zbytek večera přejí T.

Kočky SOS:

Že se Otík bojí Vás vůbec nemusí mrzet, nejste na vině, je to úplně normální. Je úplně normální, že se bude bát, že třeba bude v noci plakat a že třeba nebude papkat.
Velice dobře si počínáte, že jste ho dali do ložnice a vše co potřebuje nastěhovali k němu. On si tak bude zvykat na zvuky a pachy nového domova a sám se rozhodne, kdy půjde na obhlídku. Pokud bude Otík u Vás chodit ven, připomínám, že to může být nejdřív po měsíci, ba i později, zkrátka až se vůbec nebude bát a bude u Vás doma.
Děkujeme, že jste dali Otíkovi domov, nic se nebojte, když budete mít trpělivost, všechno dobře dopadne.
S pozdravem Naďa Tomalová

28.11.2017
Dobrý den,
posílám nové zprávy o Otíčkovi.
Dnes Otíka máme doma 3 den. Bohužel  jsme moc pokroků neudělali. Otík je hrozný mazílek, je hodný a co nejvíce cením je to, že je čistotný.
Bohužel se stále bojí pejsků. Nenutíme ho k seznamování, po dobu co jsme v práci Otík zůstává v ložnici nebo obývacím pokoji, kde má záchudek, vodu, granulky a škrabadlo.
Moc rád se nechá drbat a má rád hlazení na bříšku. Konečně se trochu uvolnil a dokonce si s nami i hraje, což mě velice těší, protože děláme malé krůčky :-) V noci Otík spinká v posteli mezi mnou a manželem a celou noc vrní, tak doufám že se u nás má dobře.
Zároveň bych poprosila o radu, jak dlouho mu může bojácnost trvat? Máte nějaký typ jak by si k sobě mohli najít všichni cestu?
Děkuji, T.

Kočky SOS:
Radu máme - trpělivost a zase trpělivost :-)
Všechno je v pořádku, všechno děláte dobře. Některá kočka se chová už první den jako doma, některá potřebuje pár dnů, ale jsou takové, které potřebují i měsíc ...
Nechejte tomu volný průběh. Je dobře, že se nebojí Vás a že se nechá hladit. Pokud mu to trochu chcete ulehčit, můžete koupit antistresový obojek nebo do zásuvky Feliway.

 

otik-maly.jpg4.12.2017
Dobrý den,
posíláme další zprávu o Otíčkovi.
Krom toho, že je to umazlený miláček, tak je to taky pěkně zákeřné miminko! V noci nám útočí na nohy a asi mu to přijde vtipné :-D
Pokročili jsme o kousek dál co se týče seznamování s pejsky :-) Už dokáže být s jedním z našich pejsků v jedné místnosti, aniž by syčel, prskal, nebo si prostě stěžoval. Dokonce k hafíkovi jde a čmuchá k němu když spí :-)
Lítá po škrabadle jako blázen, už spí na škrabadle a s námi v posteli už být nechce, nebo možná nepotřebuje :-) Krmíme Otíčka granulkama pro kastráty (mimochodem, je to jedlík) a co miluje jsou Dreamies :-)
Posílám pár fotek Otíčka.
Krásný den přejí T.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář