Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pluto 03

15. 10. 2019

pluto1.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

28.1.2019 - Dnes večer k nám byl k nám přivezen kocourek, který se od včerejšího večera zdržoval na OMV Lužice, postával u dveří a mezi stojany na tankování ... Kocourek je čistý, dobře živený a nedávno po kastraci! Hledáme majitele. Volat můžete na 724 142 463.
27.4.2019 - O kocourka se nikdo nepřihlásil a tak mu hledáme nový domov.
Pluto je kočičí osobnost! Je milý, je mazlivý, někdy rád laškuje a chytá ruku, která ho chce pohladit (jen lehce). Rád asistuje u domácích prací především v kuchyni a musí od všeho ochutnat a zhodnotit. Když se mu to podaří, má radost. :-) Nevím jak to vyjádřit, ale je to prostě veselý a zároveň přemýšlivý kocourek. S kočkami vychází. Rád by chodil ven nebo měl zabezpečený výběh. 15.10.2019 - Dnes Pluto našel svůj nový domov v Brně, v domku se zahradou, kde na něj čeká kočička.

Další fotky zde.

Pluto byl adoptován na dálku - podporovali ho Kohútovi a kočička Ophélie. Děkujeme!

 

Z nového domova:

16.10.2019
Milé dámy,
posílám, jak jsem slíbila, krátkou zprávu o kocourkovi Plutovi. Kocour si hned omotal kolem prstu celou naši rodinu. Bez ostychu prošmejdil celý dům, uvařil se mnou večeři, snědl odřezky masa i granule a viděla jsem ho i pít, nechá se pochovat. Pak byl ze zážitků tak unavený, že v klidu prospal celou noc a vůbec jsme o něm nevěděli. Takže, co se týká něho, tak žádný problém. Akorát záchodek zatím používá pouze na spaní… když tak mu budeme muset koupit ještě jeden. :-) Seznámení s naší kočičkou už proběhlo. Zatímco Pluto kočku částečně toleruje a částečně ignoruje, tak kočka to nese těžce (je v podstatě pořád zalezlá za gaučem). Ale chuť k jídlu ji nepřešla a podařilo je jí Pluta zahnat zpátky do prvního patra, což ji dost uspokojilo, tak myslím, že to půjde … Za kocoura moc děkujeme a přejeme Vám, ať se daří.
Marta

25.11.2019
Mila Lucie,
přeji po čase dobrý den a posílám malou zprávu o Plutovi.
Vše probíhalo, tak jsem psala v prvním mailu. Kocour se prostě ubytoval a bylo to...
Už má za sebou konec domácího vězení a pustili jsme ho na zahradu. Počasí nám přálo, pršelo a celkově bylo dost odporně, takže kočičák byl venku asi půl hodiny a zase se rád vrátil bez tendencí k jakémukoliv útěku. Od té doby je to spořádaný částečně venkovní kocourek. Nejvíc času tráví na dvoře schovaný pod lavicí u krmítka a "loví" sýkorky a vrabce. Doma nejvíc času tráví u kuchyňské linky a jediný zvuk, na který spolehlivě reaguje, je otevření ledničky. A mimochodem ... už jsme v rodině měli spousty koček a měly různé stravovací libůstky (jeden kocour milovat cibuli a salátové okurky), ale nikdy jsem nepoznala kočku, která by tak milovala rohlíky, chleba, knedle, těstoviny, buchty, koláče, palačinky, lívance ... no musíme velmi dávat pozor na to, co necháváme někde ležet:-)
Soužití s kočičkou Krtečkem není idylické, ale dům i zahrada jsou dost velké, tak se vlezou oba. Krtek na Pluta pořád vrčí, ale vzhledem k tomu, že jsou schopni spát na jedné posteli a i vedle sebe jíst, tak bych řekla, že je to spíš propagační aktivita.... Myslím, že s klesajícími teplotami venku se ochota Krtka definitivně Pluta přijmout výrazně zvýší:-)
Takže myslím, že "stěhování" se povedlo a měly jste při výběru šťastnou ruku. A nakonec pro Vás možná malé překvapení ... Pluto začal žrát konzervy a kapsičky. Snad to nebudete přičítat tomu, že bychom mu nedali pořádně nažrat:-)
Mějte se moc hezky, MH
P.S.
Kocourek byl ze začátku hodně kontaktní, až otravný, jak se chtěl pořád chovat a mazlit. Ale od té doby, co může ven, tak ho v podstatě nezajímáme:-) Ale myslím, že to vlastně dobře - má svůj kočičí svět, ale sem tam se přijde pochovat, aby nás motivoval k lepší péči:-)
Zahradu (a nejen naši) si opravdu užívá. O víkendu jsme na zahradě byli hodně i my, něco jsem tak kutali, a bylo vidět, že Pluto je moc spokojený, hodně "pomáhal", honil balónky a peříčka a honili se s Krtkem. Škoda, že nemáme žádný strom, to by se mu fakt líbilo, protože ve zlatém dešti skáče jak veverka:-) Takž tak. Já se zase ozvu. Kdybyste byla někdy na kocourka "zvědavá", klidně napište...
Mějte se hezky, MH.

19.7.2020
Milá Lucie, vážená paní Tomalová,
posílám zprávu o kocourkovi Plutovi. Pluta jsme definitivně přejmenovali na "Kocoura". Kocour je u nás asi 9 měsíců, za tu dobu zesílil a rozhodně nabral sebevědomí, což se mu v soužití s "paní domácí" kočičkou Krtkem rozhodně hodí - ta by ho nejraději každý den seřezala, naštěstí se Kocourek nenechá. Kočičáci žádní velcí kamarádi nejsou, ale většinou spolu vycházejí, někdy se porvou, někdy si olizují uši...
Kocourek moc velký mazlík není, když se nechá pochovat, je to pro nás opravdu  svátek. Je to spíš věrný společník, kdykoliv se začne něco dělat, okamžitě se objeví a "pomáhá". Pořád nejraději pomáhá v kuchyni, láska k vaření mu zůstala - dosáhne packami na kuchyňskou linku, takže může pomáhat opravdu důkladně. Taky mu zůstala láska k pečivu. Když mu chceme dát opravdickou lahůdku, dostane kousek čerstvého rohlíku:-)
Co ovšem Kocourovi naprosto nezůstalo, je slušné vychování od Vás:-) Takže se domnívá, že by neměl jíst z misky, ale z talíře na stole. Že nejlepší laskominy se nacházejí na kuchyňské lince. Že nejlepší místo na uložení myši je v kuchyni. Že nejlepší místo na spaní jsou čerstvě vysazené kytky. A že vůbec nejlepší doba na honění se po domě, šmejdění, shazování věcí a vůbec na cokoliv jsou 4 hodiny ráno.
Takže jsme moc rádi, že ho máme. Každý den se naučíme něco nového ... naposledy to, že kočka dokáže sežrat kuřecí stehno na posezení a zbytek kuřete odtáhnout ...
Mějte ze hezky, Marta

15.1.2020
V těchto dnech je to rok a 3 měsíce, co se k nám Kocour (u Vás Pluto) nastěhoval. Myslím, že může být spokojený, že si domácnost zorganizoval tak, jak potřebuje. Jediné, co ho rozčiluje, je kočička Krtek, která není úplně ochotná si s ním hrát. Kromě toho Krtek spotřebovává potravu, kterou by mohl sežrat Kocour… :-) Kamarádi kočičáci asi nikdy moc nebudou, ale v celku se snáší.
Na letošní zimu se Kocour připravil opravdu zodpovědně (nevím, jestli nás nečeká další energetická krize)… nejdřív se proměnil v dobře stavěného kocourka, pak v kočičího tlusťocha a teď je z něj monstrum. A s tím souvisí jeho stravovací návyky a chuť k jídlu. Co se týká chuťových preferencí, tak se asi jedná o prasátko převlečené za kocoura, protože Kocour je ochoten sežrat naprosto všechno, co najde. A že hledá poctivě a s velkým nasazením. Je schopen vybalit rohlík z několika sáčků, tašek … to vše přikryté bedýnkou… nedostatečně zabalený, zatížený a uzamčený kus masa najde a vydoluje odkudkoliv. Když přivezou nákup z Rohlíku, je první, kdo zkontroluje tašky a vytáhne si, co potřebuje. Jsme si celkem jistí, že jednoho dne sežere i nás. :-)
Ale jinak je to hodný a veselý kocourek. Chovací moc není, ale když ho přemluvíme a není to moc často, tak si dá říct. Má rád hračky s peříčky, honění Krtka, spaní za dveřmi (aby se nedaly otevřít), vaření, pečení cukroví a krabice (vím, že všechny kočky milují krabice, ale Kocour se snaží dostat i do krabičky od zápalek).
Stručně … je to náš kocourek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Skvely domov

(Katerina, 23. 7. 2020 21:59)

Vzdycky potesi, kdyz kocourek najde skvely domov.

Je-li po kastraci,

(Renata Žaludová, 31. 1. 2019 22:50)

nedalo by se kontaktovat veterinární odinace v okolí? Třeba by si někde vzpomněli čí by mohl být