Jdi na obsah Jdi na menu
 


Raffaello

29. 4. 2022

r13.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2021
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.3.2022 - Dnes jsme přijali z Kněždubu bílého kocoura s delší srstí. Vzdal se ho majitel, který k nám chtěl kocoura dostat nejdříve podvodem, později řekl, že kocoura mají pouze na dvoře a on je hluchý a ozývá se hlasitým mňaukáním a sousedé si stěžují. Na naši radu, že kocourovi je smutno a má ho vzít domů, řekl, že ne, že v domě kočku nechce. Přivezl kocourka nekastrovaného, špinavého, se zacuckovanou srstí, zasvrabenýma ušima ... Kocourek je už po kastraci, zatím dost ve stresu, nežere. Přišel o domov, přesto, že špatný, tak to byl jeho domov, jiný neznal. Při hlazení přede a tak doufáme, že se to brzy zlepší ... 24.4.2022 - Po měsíci je Raffaello stále bázlivý, jednak kvůli svému handicapu (je hluchý), jednak nemá s lidmi dobrou zkušenost. Pomalu se situace zlepšuje, Raffaelo potřebuje trpělivý přístup, klidnou domácnost. 29.4.2022 - Raffaello odjel do nového domova, do Holasovic u Opavy, do domku, kde ho čeká kočičí kamarádka a pejsek.

Další fotky zde.

Raffaello byl adoptován na dálku - krmivo hradili Veronika a Tomík Musilovi z Holasovic. Děkujeme!

Raffaello byl adoptován na dálku - veterinární péči a náklady spojené s pobytem v depozitu hradila Eva J. s rodinou a kočandy Pihulka, Rocky a Mia. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

r3.jpg9.5.2022
Dobrý den,
co se týče Raffaella, je to pěkný drzoun a povaleč gaučový (myšleno ve vtipném slova smyslu). Dneska po mne pyskoval, že mi to trvalo dlouho, než jsem mu donesla vařené maso. :-D Tak jsme si po ránu pokecali.
Adaptace na nové prostředí stále probíhá.
Osvojil si jeden velký pokoj, kde má klid, většinu času spí spokojeně na gauči, vzorně chodí do WC. Z jídla vyžaduje především vařené maso (ideálně drůbeží) nad granulkami značky Royal Canin mírně opovrhuje ve srovnání s vařeným masem. Ale když už není maso, tak i granulky jsou najednou mňamózní.
Hladit se nechá, ale je ještě takový ostražitý. Momentálně zametám a vytírám velké chuchvalce chlupů, ale to už tak bývá. Česání je fajn, ale jen po jistou dobu a na jistých místech. Co se týče stížnosti, kterou Vám bývalý majitel vykládal, že Raffaello stále pláče, mohu směle vyvrátit. Raffaello je v klidu, spí a ozývá se pouze, když nesu misku s jídlem. :-) Otevíráme mu již dveře z pokoje, aby mohl prozkoumávat i jinou část domu. Tak se zatím drží na schodech a podestách. Do bytu k nám z podkrovního bytu ještě nepřišel. A tak mu necháváme prostor, až bude připraven...
Takže za mne posun od doby, co jsme si ho přivezli jistě je. Neschovává se, nechá se hladit, můžu vedle něho sedět a nevadí mu to. Od syna, manžela se také nechá hladit a neutíká. Se Sněhulí (naší kočičkou) se již potkali, ale Sněhule se urazila, načepýřila se a odešla středem. Od té doby nemá moc zájem jít do podkroví a řešit, co se tam děje.
Tak toliko z našeho soužívání.
Hezký den, Veronika 

24.6.2022
Dobrý den,
Raffaello je typicky domácí gaučák. Nemá absolutně zájem chodit ven, oblíbil si svůj pokoj, který má jen pro sebe v podkroví a když chce, přijde k večeru za námi.
S naší Sněhulí je to úplně jinak, než jsem si myslela. Myslela jsem si, že bude Raffaella "utiskovat", protože byla domácí. Nakonec je to tak, že ona se bojí Raffaella (nic si neudělali). Možná bojí je silné slovo. Chodí k nám normálně do bytu, nahoru za Raffaellem nechodí. Nevyhledává jeho společnost. Teď je venku hezky, tak vesměs tráví čas venku. Myslím, že ani jednomu ani druhému nijak tento stav neubližuje. A prakticky se dá říct, že je to v pohodě. Ze Zaka (psa) má Raf trochu obavy. Ježí se. Takže tam to chce čas. Asi nebyl úplně od malinka zvyklý.
Jinak absolutně o něm nevím. V kontextu toho, že by byl hlučný. Je extrémně hravý. Pokaždé, co uklízím, třeba vysávám a on spí, mne dokáže rozesmát, že člověk kolem něho tancuje s vysavečem a on spí bez povšimnutí.
Veronika

Kočky SOS:
Děkujeme za zprávu. Je fajn, že si Raffaello tak pěkně zvyká, že si hraje, mazlí se ...
Pořád se snažte dál postupovat v tom seznamování, cílem, je aby Raffaello nebydlel sám nahoře, domácí kočka by se neměla bát ..., on by se měl začlenit do "smečky" ... měli by všichni spolu vycházet, tolerovat se a dokázat bez problémů pobývat nebo třeba i spát v jedné místnosti.
Snažte se Raffaella co nejvíce lákat dolů za vámi, zkoušejte postupně i společné krmení ... Je dobré atmosféru v obytném prostoru kde se nejvíc zdržujete podpořit třeba pomocí Feliway do zásuvky.
Kolegyně radí, že třeba na zvykání s pejskem je dobré použít přepravku, dát Raffaellovi do ní ručník nebo hračku postříkanou kozlíkem, který kočce navozuje příjemné pocity a nechat ho každý den zavřeného půl hodinky v přepravce v přítomnosti psa, aby si mohli cítit, vidět.
Všechno to potřebuje určitě čas, jste šikovná, jen s tou situací nepřestávejte pracovat, aby to takto nezůstalo, že kocour je nahoře nebo kočka, pokud zjistí, že on je přítomen, bude raději trávit čas venku, to by byla škoda.
Děkujeme!

2.jpg1.8.2022
Raffaello s námi již existuje v bytě celý den. Někdy si zajde nahoru odpočinout, když chce mít plné soukromí. Ale většinu času je již s námi. Co se týče seznámení s naší první kočičkou Sněhulí, nebylo to lehké, jak jsem psala již dříve, ale čas vše napravil a v přílohách posílám fotky, jak adaptace, tak současného vzhledu Raffaella.
Mějte se hezky, Veronika


26.11.2023
Dobrý den,
po roce bych se s Vámi chtěla podělit o to, jak se Rafíkovi daří. :-) Ve zkratce: je to pěkný a velký mazel, který je nám pořád nablízku.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Raffaello

(Eva J., 1. 5. 2022 7:03)

Zlatíčko, přeji ti ten nejbáječnějši domov. Měj se krásně, kocourku.