Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roda

1.jpegKočka, kastrovaná, nar. 9/2021
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

13.4.2022 - Oznamovatelka z Rohatce nám nahlásila, že zjistila, že se v jejím sklepě ubytovala kočka. Začala ji krmit, ale brzy se bude stěhovat, nevěděla si s kočkou rady, tak jsme ji přijali k nám. Kočička je mírná, bázlivější, ale moc hodná a milá ... 4.6.2022 - Roda je drobná kočička, nenáročná, hravá. Je bázlivější a sama si pro pohlazení nepřijde, ale když leží a vy ji začnete hladit, hned přede. Vůči kočkám je klidná, submisívní, nevšímá si jich. Je vhodná pro toho, kdo chce dát domov a pocit bezpečí kočičce, která není typický mazel, ale je moc milá a vděčná. 27.8.2022 - Roda se hodně zlepšuje, podívejte se na videa v albu! 4.11.2022 - Roda dnes odjela do nového domova, do Brna, za Leoškem a Bonnie. 27.11.2022 - Roda se dnes vrátila zpátky k nám. Domácí Bonnie ji nepřijala, začala ji šikanovat. 3.12.2022 - Roda dnes odjela do nového domova, do Brna, do bytu se zahrádkou, kde ji čekají dvě kočičky.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

img-20221221-wa0003.jpg20.12.2022
Dobrý večer,
Roda byla týden v izolaci, byla klidná, v pohodě, žrala, byla zvědavá a chtěla se podívat dál do bytu. Já mám ještě dvě starší kočky, Jáju (9) a Mínu (skoro 18 let), "seznámení" přes dveře proběhlo v pohodě, jinak si holky udržovaly odstup, týden byla v bytě lehká nervozita, kočky měnily své návyky, chování a pelíšky, ale postupně se odstup zmenšuje (u Jájy, Mína už je taková samotářka) a Roda se zabydluje. Když si Roda nebo Jája hraje, druhá se hned zajímá a sleduje. Roda je v pohodě, hodně mazlivá (hlasitě se dožaduje ráno i odpoledne), vyzkoušela v bytě už skoro všechny oblíbená místečka, má i svoji skrýš za postelí, když přijde návštěva, ale vypadá to, že si tu zvykla rychle. Já jsem si zvykla taky rychle :-), přece jen roční, hravá, milá kočička, to je radost, tak doufám, že se to bude s Jájou vyvíjet dál dobře.
Pěkný večer, Ch.

8.1.2023
Dobrý den,
píšu už po měsíci ohledně Rodynky, u nás se to vyvíjí dobře, z Rody je teď takové temperamentní torpédo, takže plyšové myšky tady lítají do metrové výšky a granule jsou po celém bytě, ještě moje prsty na okusování jsou dobré (Roda má zuby jak noty na buben, celkem asi 12 :-), takže okusování je v pohodě), zkouší to i na starší kočky, ale ty se nedají, maximálně Jája se za ní rozběhne. Rody má zlatou povahu, ona to na seniorky zkusí, ale zabaví se sama. Video. Mezi holkama je klid, Rody je ta aktivnější, očichá je, kontaktuje. Jája se mi zdála už moc pasivní, přestala si povídat a vyžadovat pozornost, ale lepší se to, možná to bylo i Silvestrem, ten byl pro ni stresující. A nebo je to i mnou, člověk se nechá strhnout krásným novým přírůstkem, nesmím na seniorky zapomínat.
Zdravím všechny do SOS koček a díky za podporu, Ch.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář