Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruprecht

17. 5. 2021

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2019
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

17.3.2021 - Dnes jsme přijali kocoura z Mikulčic. Je ve velmi špatném stavu - zubožený, vyhublý, špinavý, se zadredovanou srstí, která je na některých místech z podvýživy vybledlá a vylíňaná až je vidět holá kůže. Byl plný klíšťat, jen během prvního dne se jich vyndalo čtyřicet! Byl umístěn do karantény, najezený, v teple a klidu se začíná i sám čistit ... 7.5.2021 - Ruprecht může do nového domova! Je to krásný kocour s delší srstí, hodný, chytrý, k člověku mazlivý. Co je to pohlazení a že se může přijít pomazlit a že se nemusí bát, poznal až u nás ... Z předcházejícího života na ulici si přinesl již své návyky a rád by si svůj revír ohlídal sám, takže hledáme domov v domku se zahradou, kde bude Ruprecht kočičím jedináčkem. 16.5.2021 - Ruprecht odjel do nového domova, do Brna, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Ruprecht byl adoptován na dálku - krmivo mu hradil Pavel Hrubý. Děkujeme!

Ruprecht byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku mu hradila Michaela Hrubá. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

22.5.2021
Dobrý den,
dle domluvy podávám zprávy ohledně Ruprechta a našeho soužití s námi za poslední necelý týden.
Troufám si tvrdit, že se mu zatím daří velmi dobře, nad očekávání dobře, řekla bych. Obávala jsem se stresu a počátečních problémů s přizpůsobením, byla jsem připravena na vše. Adaptace po příjezdu k nám nicméně proběhla bez nejmenšího problému, je velmi inteligentní a samostatný. Na toaletu šel hned a sám, hned také začal jíst bez jakýchkoliv známek stresu. Zpočátku jen působil trošku roztěkaně a zmateně, jak pro něj bylo okolí úplně nové.
Rád si hraje a rád sedává u velkého okna, kde má výhled na terasu. Pro spaní nemá vymezené jedno místo, ale má různá oblíbená, která se v čase mění také asi zrovna podle toho, jakou má náladu.
Ještě jednou moc děkuji za sebe a celou rodinu za možnost adopce tak výjimečného tvora, kterému máme čest poskytnout domov.
S pozdravem Sára

16.6.2021
Dobrý den,
posílám zprávy z nového domova týkající se Ruprechta. Včera, tedy dne 15.6. byl oficiálně poprvé sám svobodně venku. Rikam oficiálně a svobodně, protože běhen minulého týdne proběhly asistované procházky, kdy jsem na něj dohlížela. Proběhly také pokusy mít jej na vodítku, abych jej měla lépe pod kontrolou, máme doma nějaké vodítka ještě od hlodavců. Ale vzhledem k tomu, že se nesetkaly s přílišným nadšením :-), tak jsem jej při druhé procházce nechala na volno a chodila s ním, okolo něj a sledovala jeho reakce, zvědavě a opatrně prozkoumával okolí…. snahu prolézt dírou v plotě k sousedům jsem mu zatrhla, z obavy, jestli není ještě brzy, aby se vrátil... Naštěstí nebyl moc naštvaný. Sice se již blížil měsíc, od doby, co je u nás, ale chtěla jsem mít jistotu, že jsem mu dala dostatek času zvyknout si na nový domov. Včera tedy zkoumal svobodně, když jsme byly na zahradě a když jsme šly domů, sel potom s námi :) je vidět, ze je pro nej bytí venku přidaná hodnota, tak mám radost, že je zase snad spokojenější.
S pozdravem Sára

mensi.jpg5.9.2021
Dobrý večer,
opět se ozývám po delší době se zprávami z nového domova. Ruprecht se má moc fajn, aklimatizoval se skutečně dobře a myslím, že se u nás už cítí opravdu jako doma. Je hrozně hravý a aktivní.
Pokud tráví čas venku, tak sice spíše polehává a pospává, než že by aktivně prozkoumával okolí, ale rád doprovází druhé při procházkách na zahradě, což z něj dělá vděčného společníka. Když spí, tak nejraději na zádech, což je někdy opravdu vtipná podívaná, jak se můžete sami z fotek přesvědčit. :-)
Nemá moc rád chování v náručí, spíše při každém pokusu o pochování hledá únik. Ani není úplně na spaní na klíně, jako bývají jiné kočky, nebo jako byl náš kocour. Ale všimla jsem si, že v poslední době, když sedím na sedačce, to zkouší, tak jsem musela každý tento moment samozřejmě zachytit a zasílám Vám je v příloze.
Moc děkujeme za možnost adopce a přejeme vše dobré, pravidelně sledujeme aktivitu Vašeho útulku na Facebooku.
S pozdravem Sára

12.3.2022
Dobrý den,
opět se ozývám ze zprávami s nového domova Ruprechta, kterého jsme si od vás vzali v květnu minulého roku. Ruprechtovi se daří moc dobře, je zdravý, moc rád se nechává chovat, i když to tak zpočátku vůbec nevypadalo a kdykoliv si sedneme na sedačku, okamžitě se zvedne ze svého pelíšku u dveří, a jde se pomazlit :-) Ale když je sám, tak je naučený, že si jde do svého. Taky jsme zjistili, že má moc rád česání, takže se snažím mu pravidelně vyčesávat srst, aby byla pořád tak hezky lesklá a aby se nezacuchávala.
V příloze posílám fotky.
S pozdravem Sára

16.5.2022
Dobrý den,
dnešním dnem je to 1 rok, co jsme si od vás přivezli domů Ruprechta. Shodli jsme se na tom, že se to zdá, jakoby u nás byl mnohem déle.
Nedávno jsme si všimli, že pokulhával na zadní nožku, ukázalo se, že se buď porval nebo si něco zapíchl do nožky. Na nožku si nechtěl nechat moc sahat, tak jsme jej raději vzali za veterinářkou, která ránu vyčistila, dala antibiotika a domů jsme dostali mastičku. Tento týden nás ještě čeká kontrola, ale určitě se mu už ulevilo, protože chodí mnohem lépe. Takže jsem ráda, že to nebylo nic vážného. :-) Jednou jsem mu taky vyčesávala dred, co se mu udělal na zádech, a od té doby se snažím česat pravidelně, protože to má moc rád. V příloze posílám nějaké fotky z poslední jarní doby a video z včerejšího česání. :-)
S pozdravem Sára

mensi.jpg18.2.2023
Dobrý den,
opět se po delší době ozývám se zprávami s Ruprechtem, kterého máme od vás z útulku.
Má se velmi dobře, je zdravý a hrozný mazel. Přede tak hlasitě, že už je to skoro jeho přirozenost. V poslední době má v oblibě neustále ukazovat bříško :-) ... je taky třeba ho čas od času vyčesávat, protože u ocásku mají chlupy tendence dredatět, stejně jako pod krkem. Ale česání ma obecně celkem rád. Také pořád stejně rád chodí ven. Pokud je zrovna doma, vždy jde ven, když jde ven někdo druhý, v tomto je podobně společník jako pes.
Moc doufám, že se vám daří dobře a moc děkujeme za člena rodiny.
S pozdravem Mgr. Sára A.

16.5.2023
Dobrý večer,
dnes Rupík slaví 2. přivezeniny, od doby, co jsme si ho vzali z Vašeho útulku. Má se moc fajn, je to pořád stejný mazlík, který nejraději chodí ven, nebo odpočívá na pohovce. Nemňouká, nezajímají ho pamlsky a při spaní zaujímá ty nejvtipnější polohy. Je prostě svůj, individuální, jako každá kočka či kocour. Moc děkuji za roky strávené s ním a celkově za Vaši činnost.
S pozdravem
Mgr. Sára A.

17.1.2024
Dobrý den,
opět se po delší době ozývám se zprávami ohledně Ruprechta, kterého máme od vás. Co se týče novinek, vyzdvihla bych, že jeho problém s hltáním a zvracením (hlavně po kapsičkách), který příležitostně míval, se vylepšil. Už není třeba mu stravu tolik dělit a pochutnává si i na syrovém mase. Obecně bych řekla, že je trochu méně vybíravý, co se jídla týče, ale možná je to také obdobím… Mazlivým je pořád stejně, na tom období nic nezměnilo, a možná ještě víc.
Další novinkou je, že si našel asi venkvního kamaráda(ku), neboť byl v poslední době párkrát zahlédnut  ve společnosti jiné kočky a to tak, že oba seděli blízko sebe a sledovali okolí. :-) Že je společenský jsem věděla, ale nedokázala jsem předem odhadnout, jak to má se vztahem s jinými kočkami, popř. zvířaty, nebo jak by mohlo probíhat jejich vzájemné soužití. V tom byl totiž náš předchozí kocour úplně jiný… Závěrem opět posílám nějaké fotky z poslední doby.
S pozdravem Sára

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstí!!

(Mirka L., 17. 5. 2021 19:10)

Ruprechte,trápení jsi už zažil dost,tak teď už jen štěstí v novém domově ti moc a moc od srdce přejí Mirka L. a pět kočičích mazlíků.