Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salma 03, Nudlička a Bono 02

17. 11. 2021

salma.jpgSalma se narodila černé kočce Maudi, kterou začala krmit naše známá. Myslela si, že něčí je a že je vykastrovaná, ale v pondělí 18.4.2011 k ní Maudi přišla a v kuchyni jí porodila 4 koťata. Koťata jsme vzaly k nám, protože u paní zůstat nemohly. 25.9.2011 byla Salma umístěna do Jihlavy, do bytu, k Lindě a Scarlet. 1.5.2018 - Linda a Scarlet už jsou v kočičím nebi.

Fotky Salmy z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Děkujeme Janě Hegerové, která Salmu během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.


 

nudlicka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hodonín

1. 6. 2017 - V Dubňanech pán vyklízel starou nepoužívanou dílnu a objevil nadělení. Různě stará koťata - čtyři větší - Gimy, Jája, Pája a Kubík (dubňanské depozitum) a dvě malá - Nudlička a Marcipánek. Musíme krmit stříkačkou. 7.7.2017 - Nudlička roste do krásy a už papá sama. 22.8.2017 - Nudlička může do nového domova! 15.5.2018 - Nudlička má chronickou rýmu, pokud se dostane z prostředí útulku, je možné, že se její stav hodně zlepší. Nevhodná jako jedináček.  20.6.2018 - Nudlička byla umístěna do Jihlavy, do bytu ke kočce Salmě.

Další fotky zde.

Nudlička byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byli Jana a Madlenka s Mikeškou, Simem a Ellí. Děkujeme!

baza1.jpgKocour, kastrovaný,  nar. 3/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

8.8.2021 - Oznamovatel nám přivezl kocourka, kterého našel v Hodoníně, na sídlišti v Bažantnici, u Úřadu práce. To si opravdu někdo pořídí kotě a nechává ho na ulici? Snažíme se pomocí FB dohledat majitele. 25.10.2021 - Majitel se nepřihlásil a Bono je připraven do nového domova! Je to úžasný kocourek, hodný, mazlivý k člověku, kamarád s kočkami. 17.11.2021 - Bono odjel do nového domova, do Jihlavy, za Nudličkou, které umřela kamarádka Salma.

Další fotky zde.

Bono byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradili Radka s Lubou a Beta se Sutinkou. Děkujeme!


 

Zprávy z nového domova:

28.9.2011
Dobrý den,
dnes Salma hodně mňoukala, manželka se k ní natáhla, začala na ní mluvit a Salma poprvé vylezla. Stihla nás všechny omazlit, trošku se nažrala, napila, použila záchůdek..... všechno bude v pohodě. Hrozně si užívá doteků, evidentně jí to už chybělo, za ty tři dny.
S Lindou se zatím poznávají, Linda ji chvilku olizovala, pak na ní syčela, ale vypadá to, že budou kamarádky. Posílám dvě fotky.

30.9.2011:
Salma s Linduškou budou v pohodě, dnes už spaly obě vedle sebe, baštily spolu ..... táááákhkle velkej šutrák ze mne spadl...... holky si rozumějí... už se honí, hrají si, občas na sebe zasyčej, ale hlavně  že si nedělají naschvály u záchůdku, dokážou vedle sebe žrát, budou to kámošky. Linda nemůže být sama a Salma je divoká raketa, což, myslím si, Lindě vyhovuje. Průběžně zase dáme vědět, posílám fotku holek, jak spolu baštěj, abyste viděly, že nekecám.

 


nudlicka2.jpgDalší zprávy po příjezdu Nudličky:

20.6.2018 - Nudlička jede domů!

 

 

 

 

 


25.6.2018
Podívejte se na super video z domova Nudličky, které natočil malý Radim:



bono2.jpg20.11.2021
Dobrý den,
Bono je úžasný a krásně si zvyká. Smokie (Nudla) na něj syčela, vrčela, ale Bono se choval skvěle - nekonfliktně. První večer usnul synovi na klíně. A třetí večer už v pohodě usnuli Bono a Smokie vedle sebe.
Mějte se moc hezky a děkuji za pomoc s výběrem.

21.11.2021, 4.den
Vrátili jsme se z veteriny. Bono dostal pro jistotu ATB. Má ztížené dýchání, teplotu 37,8, a bledé sliznice. Dostal takové žvýkací tabletky. Pan veterinář mu píchl kortikoidy na zánět a ABT v injekci. Ta prý štípe. Bono se poprvé hlasitě ozval a držkoval ještě v přepravce. :-)
Smokie měla zase trochu teplotu zvýšenou, výtok z očí. Protože ATB brala nedávno na svůj chronický zánět průdušek, nafasovala jen injekci kortikoidů a mastičku.

23.11.2021, 5.den
Bohužel, Bono dneska zemřel. V příloze posílám zprávu od veterináře.
Šlo to hrozně rychle, a veterinář se domnívá, že stresem z transportu se u Bona spustila nějaká nemoc, protože to šlo tak strašně rychle. Aby se nakazil u nás, to by se to neprojevilo tak brzo. Vlastně k nám přijel ve středu večer, a v sobotu už mu nebylo dobře a jen spal. Škoda, že jsme neměli víc času.

Kočky SOS:
To snad není možné ...  :-(
U koček se poslední dobou objevilo něco nového, virového původu, už druhý rok pozorujeme v útulcích zvýšenou úmrtnost, umírají nám koťata, přitom jsou už očkovaná, testy na panleukopenii bývají negativní, průběh bývá velmi rychlý, v podstatě do několika dní. Většinou to je ale u těch malých, Bono už měl 8 měsíců, by řádně očkovaný, nikoho tu teď takto nemocného nemám, něco takového jsem opravdu nečekala ...

Je mě ho líto, byl to kocourek krásný, mazlivý a u vás mohl mít super domov. A moc mě mrzí, že jste si tím museli projít. A vím, že to asi nebudete chtít hned, ale dojeďte si vybrat kočku, ať není Nudlička sama, budete ji mít u nás bez poplatku.
A Nudlička co? Ta je v pořádku? Naďa Tomalová

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bono

(Radka , 14. 12. 2021 21:59)

Odpočívej v nebi Bono.

Velká pusa

(Iveta, 28. 6. 2018 15:34)

Bráška Marcipánek posílá krásné Nudličce veeeeelkou pusu a moc ji pozdravuje!!!

Nudličko-Smokie,Ty se máš!

(Daniela a její kočkoparta, 26. 6. 2018 7:13)

Ten kluk je dobrej,má evidentně kočičku rád a ona je spokojená a o to především jde.Tak jen tak dál,hodně zdraví a štěstí oběma!