Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimon 03

27. 2. 2019

p2200143.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

23.12.2018 - V den plný předvánočního shonu, nám zavolala paní, že v Prušánkách na ulici Nechorská našla její sousedka v humnech před 2 - 3 dny kocoura chyceného do želez! Kocourkovi se musela amputovat přední nožka. Po těle má spoustu omrzlin a je ve špatném stavu.
27.2.2019 - Šimonek se uzdravil a dnes odjel do nového domova do Hradce Králové, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem. Celý příběh najdete ZDE.

Další fotky zde.

Šimon byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Lefnerovi, kočičky Bella a Chessie a pejsek Chase. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img-20190228-wa0005_resized_20190228_095942645.jpeg28.2.2019
Dobry večer,
tak prvni vecer spis tedy noc nekdy okolo jedne na mne zacal mnoukat, asi se bal tam v te jeho skrysi, tak jsem ho vzal k sobe do postele pod deku a tam se mnou spal celou noc, vrnel jako motorak, ze jsem skoro nespal, rano jsem ho postavil do kakace, tak si do nej lehnul, ale jinak nic, mel nacurano v te jeho skrysi, tak jsem deky vypral a monitoruji, aby chodil na zachod, nejvíc se mu libi v posteli pod dekou, udelal jsem mu tam takovy stan.. parkrat z nej vylezl pres den, zatim jen na malou obhlidku, nema rad pustenou digestoř, ani lux, ted jsem mu dal kapsicku, ale venku se mu do ni nechtelo, strčil jsem mu ji tedy do stanu a celou ji zbastil, snazim se koukat jak pije, do toho se mu zatim moc nechce, ale jinak je to mazel, porad vrni, lehne si na zada a chce drbat brisko, dela berany berany duc a narazi mi hlavou do me hlavy, jen potrebuje cas, krome dvou hodin jsem s nim byl cely den doma.
Jirka

6.3.2019, týden v novém domově
Dobry den,
Simonek zdravi svoji maminku, prvních pár dní byl jeho hlavním útočištěm stan na gauči, tam uz ale vubec nechodi, ted je zabydlený uplne vsude, většinou se rozvaluje na dece na zemi, kdyz varim tak pribehne do kuchyne, lehne si mi pod nohy a chce jednou nohou drbat, jsem překvapený jak mu chutnaji granulky, ale proste konzerva je konzerva, uz prohani i mysaky nebo mne s oblibou kouse do ruky, uz se neboji ani luxu nebo pracky. Na zachudek chodi vzorne.
Hezky den, Jirka

img_20190408_142448_resized_20190412_082830376.jpg12.4.2019
Dobry vecer,
Simonek se ma naramne, je to pan bytu, stal se z nej vitaci kocourek, kdykoliv prijdu domu, uz na mne ceka u dveří, skoro se nemuzu ani prevliknout, hned se chce mazlit, jeho nejoblibenejsi misto je gauc, ten jsme si rozdelili, je s nim sranda ..., s oblibou se mnou chodi na zachod, ma tam i svuj kakac, kdyz jdu ja jde take, bud se tam chce jen mazlit a nebo si take odskoci, kdyz potom hrabe pisek tou packou co nema, je to legrační.
Kazdou noc se mnou spi, prijde mi ze má a trochu kasel a cerno v ouskach, mozna to je svrab, takze se příští tyden půjdeme ukazat pani doktorce ma veterinu.
V obyvaku mam maly koberec a kdyz honí mysku, dokaze se do nej cely uplne zabalit, premyslim ze bych mu poridil jeste kocici kamaradku, vyhlednul jsem si slepou kocicku, jsem ted s nim hodne doma, ale az bude vic prace, myslim ze budou ve dvou spokojeni, co myslíte? Jinak basti jak o zivot, jeho nejvetsi kamarad je konzerva :-), mamka vam posle pro kocicky nejake ty myšky a na ucet nejake korunky.
Hezky vecer, Jirka

Kočky SOS:

Dobrý večer pane Jiří,
fotky úžasné, Šimonek se cítí jako v ráji, je šťastný!
Co se týká oušek, svrab by mít neměl, u nás dostal 2x Stronghold, on může mít trošku zvýšený mazotok, protože k nám se svrabem přišel a určitě ho nikdy nikdo neléčil, takže když je v uších svrab dlouhodobě, tak může pak zůstat taková větší sekrece ušního mazu. Ale pokud se vám zdá, že i kýchá, samozřejmě, vezměte ho ukázat na veterinu, fešáka.
Co se týká kočičky, mluvily jsme o tom s paní Tomalovou a jednoznačně NEDOPORUČUJEME!
On kvůli kočkám nechtěl opustit vůbec klec, proto se nakonec stěhoval ke mně. Byl tu sice jen 2 týdny, ale ani s jednou kočkou nevycházel v dobrém, starou Micku dokonce i napadl a tehdy jsem si nebyla úplně jistá, ale dnes, když vidím ty fotky od vás, bych řekla, že to bylo ze žárlivosti, protože já ji chvíli před tím hladila. Teď když se dívám na ty fotky, jak leží, aby se vás dotýkal, ruky, nohy ... on vás miluje, to je typ kočky závislé na člověku a bude velmi žárlit. Navíc slepá kočky ho neuvidí, nebude čekat jeho reakce, to nedopadne dobře, zaděláte si na velké problémy. Když u nás kočka vyroste od kotěte, je brzy kastrovaná a žije v kontaktu se skupinou koček, je socializovaná a tak je to něco úplně jiného než je případ Šimona. On žil někde na dvoře jako nekastrovaný. Pud mu velel, že každá kočka (krom doby mrouskání) a kocour je nepřítel a musí si před nimi hájit svoje území, své lidi. To mu ani s kastrací z hlavy nevymizí.
Moc vám za něj děkujeme!

28.4.2020
Dobry den,
omlouvam se, ze mi to tak dlouho trvalo, rikam si to uz x mesicu, abych vam napsal, jsem hrozna brzda. Simonek se ma bezvadne, tedy aspon si to myslim, je to prima partak. Ten beze mne neda ani ranu, myslim tim doma, krome vseho je to i vitaci kocour, kdyz prijdu domu uz ceka u dveri, miluje taky mazleni, myslim tim kdyz ja jsem na zachode, slysim mrr mrr a uz je u me.

94779639_225737355428862_2940637509115183104_n.jpgMa zasitovana okna, u nich svoji travu a truhliky s kytkami, takze kdyz je hezky a teplo je tam (jak ja rikam, je na zahrade), zazitku s nim je spousta, kdyz ho tu v noci vidim letat, lidi mi neveri ze ma jen tri packy. Zatim to se mnou musi vydrzet tady nez se nam povede se prestehovat do vetsiho.
Snazim se pomahat i jinym cicinam, v zime jsem zachranil srazene kotatko, cernou holcicku, karantenu jsem ji udelal v koupelne, 14 dni jsme o ni bojovali, absolvovala i transfuzi, bohuzel jsme nevyhrali a o medic pozdeji jsem zachranil kocicku se spatnymi ledvinami, po karantene jsem je i sblizil, Simonek si na ni zvykl, i vedle sebe spavali, bohuzel ledviny se horsily, denne jsem doma daval infuze, ale opet jsme prohrali, ale tim jsem si overil, ze se Simon zklidnil, kdyz potrebuji do Prahy treba na dva tri dny k nasim, beru ho sebou, zvlada to dobre a zvyknul si i na kocici smecku rodicu. Hledam mu kocici kamaradku, po tomco umrela ta s ledvinami, bylo videt ze je smutny a hleda ji. Premyslel jsem o Ladence, nebo Violce, co myslite? Nebo klidne i starsi kocicku. Poslu vam Simonovi fotky. Miluje kdyz pres nej hodim deku a on se s ní a se mnou pere, jeste ze ma jen tri packy, jinak by mi dal. A povim vam, pacholek jeden, takhle vybiraveho kocoura jsem nezazil, animondy uz tolik nechce, ted vic felixe, miluje s rajcaty, trosku gourmet, ale naucil se jist granulky, ty zdravotni od roayl canin, taky jsme v zime stonali, potreboval revizi zoubku, tak nam jich par vytrhali, ale jinak milacek.
Zatim zdravi kocici princ Jiri

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šimonek

(Jiří kovařík, 5. 1. 2019 22:26)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se kocourkovi daří. Korunky jsem poslal.

Re: šimonek

(Kočky SOS, 6. 1. 2019 0:29)

Dobrý den pane Kovaříku,
aktuální informace najdete na stránce, když kliknete ve větě "Celý příběh najdete zde." na to slovíčko ZDE.
Zatím je na umísťování do nového domova příliš brzo, jezdí se na převazy s omrzlými tlapkami, to bude nějakou dobu trvat.
Přesto, pokud máte vážný zájem, zavolejte nám na 724 142 463, potřebujeme se vás na určité věci zeptat a domluvit se s váma, abychom věděli, jaký domov kocourovi nabízíte. Děkujeme.