Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prušánky - kocour chycený do želez

23. 12. 2018

Dnes, v den plný předvánočního shonu, nám zavolala paní, že v Prušánkách na ulici Nechorská našla její sousedka v humnech před 2 - 3 dny kocoura chyceného do želez!
2.jpgKocoura tam nechala, ale chodila ho krmit (!), kocour tam v tomto stavu ležel, na dešti a sněhu, neschopen pohybu. Bohužel, představa některých lidí o pomoci je trochu zvláštní.

Jakmile se svěřila sousedce, ta začala hned jednat a zavolala nám. Bohužel jsme se dozvěděli, že se to v Prušánkách v části Nechory děje často a někdo tam železa nastražuje!

Děkujeme velice MVDr. Plešové, která, ač vyrušena z předvánočních příprav, kocoura se ochotně ujala. Bude třeba tlapku amputovat, ale nejdřív se musí jeho stav stabilizovat, takže kape mu infuze a zůstal hospitalizován v ordinaci. Moc děkujeme!

Dnes máme Šimona, takže kocour dostal jméno Šimon.


23.12.2018, večer
Šimonkovi vykapala infuze, dostal antibiotika a léky od bolesti. Musel se vykoupat, byl obalený blátem a teď odpočívá zabalený a zahřívá se na termoforu. V nejbližších dnech ho čeká amputace. Velice dobrá zpráva je, že má chuť k jídlu!


18.jpg25.12.2018
Dnes podstoupil Šimon amputci a operaci zvládl.
Tím ale dobré zprávy končí ...

Kocourkův stav je mnohem vážnější, než se zprvu zdálo. Vypadá to, že chycený v železech ležel na místě déle, než jsme původně mysleli, ještě než se oteplilo, protože má na mnoha částech těla omrzliny. Na přední tlapce to mezi polštářky mokvá, takže paní doktorka odstranila kanylu, aby se zlepšil v těchto místech průtok krve. Zároveň s amputací musela být provedena i kastrace, protože šourek kocourovi umrzl a byla to již nekrotická tkáň.
Šimonek dostává antibiotika a léky od bolesti. Omrzliny se zatím budou sledovat a dojde-li ke zhoršení, tak bohužel kocourek bude muset podstoupit další chirurgické zákroky, kde se nekrotická tkáň odstraní.
Šimonek je zlatý, je hodný, trpělivý a velice se mazlí. Držte mu palce, myslete na něj a přispět na jeho léčbu můžete na některý z našich účtů:

177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "ŠIMON".

 

25.12.2018
Dnes byl Šimonek na kontrole a převaze. Klepeme na dřevo, nechceme nic zakřiknout, ale rány se hojí dobře, na druhé přední tlapce, která byla omrzlá, otok ustoupil a je to lepší. Šimonek je neuvěřitelně trpělivý a hodný.


50.jpg3.1.2019
Šimonek byl včera na kontrole a převazu. Omrzliny se léčí dobře, chorobná, nekrotická tkáň se odlučuje pryč. Ošetření Šimonka je dost náročné (nejen pro něj, ale i pro nás), jak se mu už daří lépe, začíná s námi bojovat ...
Je opravdu velká škoda, že nálezkyně kocoura na místě ještě nechala několik dní, než se svěřila sousedce, protože rána po amputaci je čistá a suchá a Šimonek už mohl být junák, kdyby nebylo těch omrzlin ...

 

 


10.1.2019
Dnes byl Šimonek na kontrole, převazu a vytažení stehů.
Bohužel čeká ho znovu amutace - tentokrát části ocásku a části ouška, tam je po omrzlinách tkáň nekrotická. Tlapičky se hojí dobře a špatná tkáň se odděluje, odlupuje pryč. Šimonek je naprosto úžasný, trpělivý, je hodně ukecaný, takže nám všem vynadal, ale nakonec si dal dvě misky výběrových vaniček a byl spokojený.
A ještě - Šimonek přibral 1,5kg a váží už 3,9 kg!


14.1.2019
Aktuální zpráva o Šimonkovi:
79.jpg
Dnes podstoupil amputaci ocásku, který mu umrzl a nedal se zachránit. V narkóze byly ošetřeny i všechny ostatní omrzliny na tlapkách - nekrotická tkáň byla odstraněna.
Šimonek všechno zvládá a je velice umazlený. A pokud už teď víte, že by u vás mohl najít svůj nový domov, můžete nám zavolat na 724 142 463.

 

 

 

21.1.2019
Šimonek dnes na převaze!

Šimonek byl dnes na kontrole a podívejte se, jak se fešák po převazu nakrucuje! Je naprosto úžasný! A výborná zpráva je, že má přislíbený domov v Hradci Králové!

 

13.2.2019
Šimonek vás zdraví!
Všechny omrzlinky jsou takřka zahojené! Šimonek má už nějakou dobu otevřenou klec a mohl by ven, ale nechce. Nechce se jít podívat, kde to vlastně je a seznámit se s kočkama, ale necháváme to na něm, má čas ...


p2220149.jpg22.2.2019
Šimonek odmítal dobrovolně opustit klec.
Usoudili jsme, že to bude velkým množstvím koček v depozitu a proto se Šimonek v neděli přestěhoval na nové místo, kde bydlí jen čtyři starší klidné kočky.
Šimonek je tady pátý den a pokrok je znát. Usalašil se v šuplíku pod postelí a odsud pořádá krátké výpravy na obhlídku okolí a dokonce navštěvuje i svou klec, která zůstala otevřená a Šimon se tam chodí nabaštit a včera si dokonce poprvé hrál!

 

27.2.2019
Dnes je velký den pro Šimonka!

Téměř přesně po dvou měsících dnes Šimonek odjel do nového domova!
Šimonka jsme přijali vloni 23.prosince, byl nalezen v Prušánkách, kde se chytil do nastražených želez. Utrpěl devastující poranění a musela se mu amputovat přední nožka, později i ocásek. Ostatní tlapky byly omrzlé a jejich léčba byla dlouhá. Šimon byl velký bojovník, všechno zvládl a dnes odjel do nového domova, do Hradce Králové, kde mu nabídl domov pan Jiří. A protože Šimon nemá k ostatním kočkám úplně nejlepší vztah, budou s panem Jiřím "dva chlapi v chalupě". :-)
Máme velkou radost, že příběh Šimonka má šťastný konec a děkujeme všem, kteří jste poslali penízky na Šimonkovu operaci a léčbu. Děkujeme manželům Lefnerovým, kteří ho podporovali adopcí na dálku.

Bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele, protože používání želez (čelisťových pastí) zákon zakazuje. Výsledek zatím nemáme.

12.6.2019
Bohužel případ byl odložen, pachatel nebyl vypátrán. Nezbývá nic jiného, než doufat, že vyšetřování v místě události, pachatele odradí od dalšího nastražování pastí a těšit se z toho, že Šimonek má skvělý domov, více zde.
Vyjádření policie ČR zde.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šimonek

(Dáša, 28. 2. 2019 8:06)

Zázraky se ještě dějí, panebože díky za ně!!!

Šimonek

(Mirka L., 18. 2. 2019 19:20)

Šimonku, si úžasný,jak bojuješ o život.
Moc ti držíme s našimi 6ti kočičkami tlapičky a pěsti a posíláme pár korunek na přilepšenou.
A moc, moc přejeme,ať už tě potkávajív životě jen pěkné věci a hlavně ať najdeš milující rodinu: Jsi moc statečný a zasloužíš si to!

nechce z klece

(Honza, 14. 2. 2019 15:34)

Mě to přijde, že cítí strach z toho, jak se postupně uzdravuje, že ho čeká návrat na ulici. Prostě životní zkušenost. To by se mělo časem upravit.

Re: nechce z klece

(Kočky SOS, 14. 2. 2019 16:48)

To určitě ne. Šimonek už je u nás dost dlouho a kočka cca po měsíci to místo, kde se zdržuje pokládá za domov, nedokáže vzpomínat co bylo před tím. Navíc Šimonek nežil na ulici, nebyl to zubožený kocour, myslíme si, že měl majitele, ale bohužel ten se o něj nepřihlásil ...
To, že Šimonek zatím nechce ven, připisujeme tomu, že pokaždé, když z klece šel ven, bylo to na převaz, podávání léků nebo přímo se jelo na veterinu, takže on klec pokládá za bezpečné místo. Ale on na to přijde, potřebuje jenom čas. :-)

šimon

(marta majorová, 29. 12. 2018 12:05)

...chápu Vás, ale i paní, která byla na počátku a pomáhala tím, že si kocourka všimla a....i když mohla konat i jinak, náleží jí poděkování.Já ji děkuji, samozřejmě děkuji Vám všem,za Vaši práci a pomoc bytostem v nouzi.

Re: šimon

(Kočky SOS, 29. 12. 2018 15:33)

No ale jaká je to pomoc?
Díky tomu, že ho tam nechala ležet, kocour omrzl. Pokud by byly omrzliny hluboké, mohl by přijít i o další končetiny, takže by to pro něj znamenalo ukončit jeho život, protože kočka bez jedné nožky může fungovat ale bez dvou, tří?
To že někdo nastražil železa a kocourovi to ucvaklo nohu je jedna věc. V tu chvíli šlo kocourovi dobře a bez komplikací pomoci.
Ale druhá věc je, nechat ho tam a způsobit mu tak další poškození, které už by mohlo mít i fataální následky.

Re: Re: šimon

(marta majorová, 30. 12. 2018 14:01)

Nechci ničím argumentovat. Psala jsem o úctě a o tom, že nikdo není dokonalý. Cítila jsem, že je to potřebovat vyslovit a nemyslela jsem tím nic jiného.

Re: Re: Re: šimon

(Daniela a její kočkoparta, 1. 1. 2019 12:08)

Dobrý den,paní Majorová,určitě jste nemyslela svůj příspěvek nijak špatně,ani ho tak určitě nikdo nebere,ale přikláním se k názoru sos koček-to,že paní chodila kocourka do humna krmit a nepostarala se o to,že by měla zavolat do sos,na veterinu,nebo alespoň kocourka dát,byť jen třeba do nějaké kůlny,nebo na verandu a nechala ho na mraze,dešti v ukrutných bolestech,díky kterým určitě ani na jídlo neměl pomyšlení,tomu neříkám pomoc,nebo snaha o záchranu.Dík patří především sousedce,která zalarmovala potřebné a Šimonkovi se dostalo ošetření a rozjela se záchranná akce,která doufejme a přejme si dopadne dobře a Šimonek se dostane po uzdravení třeba právě k panu Jiřímu Kovaříkovi,který mu již nabídl domov a bude jim společně na světě krásně.Pěkný den,i celý rok 2019 všem hodným lidem a všem zvířátkům.Daniela Jestřábová

šimonek

(jiri kovarik, 31. 12. 2018 16:12)

Chtěl bych si kocourka vzít domů, tak budu sledovat stránky, abych vedel jak se uzdravuje podle toho se asi mam ozvat, asi si budete stejně přát, aby byl kocourek nejdriv plne zotavený.

Re: šimonek

(Kočky SOS, 31. 12. 2018 17:57)

Dobrý den, děkujeme za nabídku nového domova.
Ano, my kočky umísťujeme až jsou zdravé a v pořádku.
Potom Šimonka najdete v rubrice Kočky, které čekají na nový domov. A už tam bude také něco o jeho povaze a jaký domov mu hledáme. Potom můžete zavolat na telefon 724 142 463.

Šimon

(Jiří Kovařík, 28. 12. 2018 11:00)

Dobrý den, bude možné si Šimonka adoptovat? děkuji za ODPOVĚD

Re: Šimon

(Kočky SOS, 28. 12. 2018 15:53)

Dobrý den,
jestli myslíte adoptovat ve smyslu dát mu nový domov, tak ano, ale na to je zatím čas, kocourkovi budeme hledat domov až bude úplně zdravý.
Jestli myslíte adoptovat na dálku, to znamená přispívat měsíčně Šimonovi 300 Kč, tak se podívejte do MENU vpravo, na 7.řádku je ADOPCE NA DÁLKU a tam najdete pokyny jak postupovat.
Děkujeme.