Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šmudlinka 02

18. 4. 2021

7mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2020
Umístění:
depozitum Mikulčice

8.1.2021 - Sociálně slabá rodina se dostala do potíží a musela se vystěhovat z domku v Moravské Nové Vsi. Na zahradě domu by zůstala tři koťata, začervená s nafouklými bříšky, v uších svrab. Přijali jsme je k nám, černý kocourek dostal jméno Vendelín, tříbarevná kočička je Šmudlinka a bílomourovatá Sisinka. 16.2.2021 - Šmudlinka je zdravá, mazlivá a hravá kočička, miluje honičky po celém domě, loví myšky a svádí boje s kožešinou. V novém domově potřebuje kočičího kamaráda nebo může odejít s některým kamarádem od nás. 18.4.2021 - Šmudlinka dnes odjela do nového domova, do Brna, do bytu, kde na ni čeká kočička.

Další fotky zde.

Šmudlinka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

25.4.2021
Dobrý den,
je to týden, co jsme si z Mikulčic dovezli Šmudlinku (a už jsme ji stihli překřtít na Rozárku). Naše Fifinka (paní domácí), chvíli nevěřila vlastním očím, ale nakonec svou mladší ségru vzala na milost. Holky spolu od prvního dne spinkají u nás v posteli, nahánějí se a hrají si spolu. Fifinka sice Rozárku sem tam uzemní, ale věříme, že jednou budou nerozlučná dvojka.
Šmudlinka/Rozárka je velký mazlík, krásně si hraje s molitanovými míčky a s peříčky. Moc fotek nemáme, neposedí :). Zrovna teď spinká na parapetu a nabírá síly na další lumpačení. Krásně papá, s Fifinkou si navzájem baští z misek. Měli jsme jen pár nehod se záchůdkem (celej koš prádla jsem prala znovu), ale vyřešili jsme to odstraněním dvířek.
V příloze posíláme těch pár fotek, kde není vidět jako jedna velká černo-zrzavo-bílá šmouha :)
S pozdravem
Barbora, Patrik, Fifinka a Rozárka

7.5.2021
Rozárka (Šmudlinka) aportuje!

9.6.2021
Dobrý den,
píši Vám, jak se u nás Rozárce daří. Trošičku nám dělá starosti, krátce od poslední zprávy se Rozárce udělalo těžko, měla časté zažívací problémy. Zkoušeli jsme hlavně probiotika a po konzultaci s paní doktorkou byly odebrány vzorky stolice a zjistilo se, že Rozárka měla pozitivní giardie. Ty jsme úspěšně přeléčili metronidazolem, Rozárka byla moc statečná a aplikace léků vždy probíhala bez problémů. Bohužel, průjmy i tak neustaly a museli jsme opět navštívit paní doktorku. Rozárka měla zvýšenou teplotu, oteklé a nafouklé bříško a oteklá střeva, opět se musela nasadit antibiotika. Teplota i bříško se krásně vyrovnaly, ale i tak to trávení nebylo stoprocentní a po dalších testech byl Rozárce diagnostikován nespecifický zánět střev, konkrétně v tenkém střevě - Rozárka ho měla stále zduřelé, stolice byla pořád řidší, než by mělo být. Dostali jsme veterinární dietu (Farmina VetLife Gastrointestinal), zrovna v pátek nám bude končit 14 denní striktní dieta. Trávení se ustálilo, sem tam může Róza dostat gastrointestinální konzervičku. Ve velkým baští probiotika. Fifinka se tedy musela na nějakou dobu vzdát svých oblíbených granulí  (ND Jehně a borůvka) a musela je vyměnit za veterinární dietu, ale naštěstí jí granulky chutnají - obě dvě misky máme každý večer prázdné. Nesmím zapomenout na probiotika - ta jí opravdu prospívají. Taky musíme holky krmit striktně odděleně - Rozárka je tak trochu vysavač a Fifinka zas nedojídá vše. V pátek zkusíme zase přidávat granulky (ty jehněčí) a budeme pozorovat, co se bude dít.

Mimo tyhle starosti je Rozárka naprosto bezproblémová kočička, ráda si hraje, člověk by na ní ani nepoznal, že jí trápí průjmy a nadýmání. Stále trochu nechápe, že opravdu nebudu vstávat ve 3 ráno, abychom si hrály (nosí nám do postele míčky a chce aportovat a nebo i udičky s peříčky, prostě všechno, co jí přijde pod tlapku), ale většinou to za mě vyřeší Fifinka, která s námi spí v posteli a Rozárku uzemní. Novou oblíbenou zábavou je koukání z okna - holky sedí spolu za sítí a jak dvě drbny pozorují dění venku. Dokonce se nám začíná stávat, že spolu spinkají v těsné blízkosti - dotýkají se pacičkami, olizují se, perou se minimálně (a když, tak jen z legrace), to všechno i po tom, co jsem zrušila feromony v zásuvce. Včera spolu holky zorganizovaly lov na muchu, byla to legrace pozorovat. V příloze posílám nějaké fotky.
S pozdravem Barbora

mensi.jpg22.12.2022
Dobrý den,
posíláme vánoční pozdravy z Brna! S Rozárkou přejeme hodně štěstí, zdraví a lásky. Na účet posíláme něco na granulky.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář