Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snow 02

26. 11. 2019

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2/2019
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

24.9.2019 - Dnes jsme přijali dva kocourky, majitelka jejich pořízení dobře nezvážila a nyní se dostala do tíživé situace. Bílý kocour Snow je hluchý, nekastrovaný, nemocný, starý 7 měsíců a šedý kocourek Shadow má 4 měsíce, nekastrovaný. 24.11.2019 - Snow je kastrovaný, zdravý a může do nového domova. Snow je úžasný kocourek. Miluje mazlení, pokaždé se přiběhne přivítat a vyloženě si říká o pohlazení. Neslyší a kvůli jeho handicapu mu trvá trošičku déle, než si zvykne na nově příchozí kočky a to se projevuje vrčením a syčením. Má strach, vnímá věci jinak, než ostatní a tak prostě brblá, ale pak si zvykne a je zlatý. Každý, kdo přijde na návštěvu si ho zamiluje. Je to velice hodný, klidný a vyrovnaný kocour. Rád se chová, rád si hraje. Měl by být s kočičím kamarádem, aby si mohli hrát a spinkat spolu. Je vhodný pouze do bytu. 26.11.2019 - Snow dnes našel nový domov, odjel do Hodonína, do bytu, kde ho čeká kočička a pejsek.

Další fotky zde.

Snow byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu mu hradili Kohútovi a kočička Ophélie. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img_20191128_110600.jpg30.11.2019
Ahoj tetičky,
hlásím se, sice je to pár dnů co bydlím v novém domě, ale musím se pochlubit, že jsem se tu zabydlel velice rychle. První noc jsem proplakal, protože mě zavřeli na noc do kuchyně. Báli se, že bychom si s Miki ublížili. Ale já bych ji přece neublížil. Oblíbil jsem si nejmladší členku rodiny, blbneme spolu, spinkáme (už mě nezavírají).
Dali mi jiné jméno, protože když se mi něco nelíbí nebo mám hlad dávám to hlasitě najevo, také když nejmladší jde do školy, sedím u dveří a pláču za ní. Tak se tedy jmenuju Lionel :-) a jelikož neslyším je mi to fuk, když mě potřebují zavolat musejí za mnou dojít a ukázat co chtějí. Jsem prý velice dobrý ochutnávač, pekla pro nás všechna zvířátka cukroví a všechno mi chutnalo. Rád ji asistuju v kuchyni, ale je ze mě nervózní, protože strkám packy tam kde nemám. :-)
Posílám vám všem pusu a zase se brzy ozvu. Lionel ♥️

5.1.2020
Ahoj tety,
ozývám se po měsíci z nového bydlení. Řeknu vám, bydlet s nimi je někdy na nervy. :-) Teď jak byli vánoční svátky to bylo žůžo - stromeček, dárky, cukrovíčka a blikající světýlka, prostě něco pro mě, co mohu vše packou " osahávat" a samozřejmě vše strkat do pusy a pořád jsem je měl za zadkem, neustále mi všechno brali, zakazovali, ale já si počkal až všichni budou spát.  S mojí "ségrou" jsme se sblížili, někdy se ignorujeme, spíme vedle sebe nebo jen tak se honíme, až se nám směji, prý je s námi sranda. Mám nového kamaráda je jen o 2 m mladší , tak si spolu více rozumíme (návštěvujeme se). Ségru skolila angína přes svátky a tak pořád byla u doktora, záviděl jsem ji, chtěl jsem taky do přenosky, ale pokaždé mě z tama vyhazovali. Taky jsem jí neustále hlídal, spal vedle ní. Ještě něco miluji vodu, každé ráno si umývám packu a čumáček, když si oni čistí zuby a večer jim lezu do sprchy. Když si mě chtějí pochovat, jsem nevrlý a vrčím na ně. Prostě ne, nechci se chovat.
Mám se skvěle, papam všechno co mi dají, jsou prý se mnou spokojení, tak ještě aby ne ...
Jsem prý jejich král! :-)   
Tak se mějte krásně a úspěšný nový rok.
Pac a pusu všem Lionel

8.2.2020
Ahoj tety,
jsem u nich už 3 měsíce a oslavil jsem už své 1. narozeniny.
Dostal jsem pelíšek, šantu, dobrůtku a šel jsem za Čárlím, abychom to společně oslavili :-) a večer jsem ulehl na velkého plyšáka, kterého mám rád. Jinak rostu do krásy a do šířky, jak říká dvounožka :-) a jsem vždycky všude, když se něco děje, nejraději jsem v koupelně.
Pá a pusu váš Lionel

mensi.jpg15.4.2020
Ahoj tety,
opět se hlásím z domova. 5 měsíců uběhlo jako nic. Prý strašně zlobím, pche jsem mazlivý a hodňoučký andílek. Byl jsem už i venku na vodítku, je to strašně fajn, nejdříve jsem nadával, protože mi cpali něco co se mi vůbec nelíbilo. Prý kšíry, abych jim neutekl. Teď moc ven nechodíme, i tak, balkon je fajn. Jak už jsem psal minule, rád se pletu v kuchyni a pomáhám. Byl jsem i u veterináře, měl jsem rozdrbaný krk. U nich jsem se nechoval ukázkově, styděla se za mě, že jsem řval, škrabal a kousal. Ale už jsem dobrej. Nemůžu přece bejt hodnej jako moje ségra Miki. :-)
Mějte se fajn a opatrujte se
Pa a pusu Lionel

4.7.2020
Ahoj tety,
ozývám se po delší pauze, jsem už 8 měsíců doma. Jsem línej, ukecanej, zlobivej, ale spokojenej kocour. Moje oblíbená aktivita je šikanovat nejmladší dvojnožku a spánek, :-) posuďte podle fotek. S mladší je to fajn, honíme se po bytě, to já rád a nej je hra na schovávanou, kde pak na ní můžu vybafnout. Mazlí mě, nejraději u ní spinkám a hlavně na krku. :-) Skoro žádné hračky mě nebaví, až na brčko, dokážu si tím vyhrát celej den. Někdy mi ho musej přes noc schovávat, protože dělám kravál, neslyším se, no.. :-)
Mějte se krásně a zas se někdy ozvu.
Pac a pusu Lionel Snow

mensi.jpg21.11.2020
Ahoj tety,
za pár dní budu slavit první přivezeniny! Rychle to uteklo, stál se ze mě velký fešák, velký spáč a jedlík. :-) V létě jsem nejraději trávil venku u vody na rybách nebo na zahradě a vyhříval si kožíšek.
P.S.: Teď jsem nemocný, mám rozdrbaný krk. Mám nejspíš potravinovou alergii, byli jsme u vet a tam jsem se choval trošku nevrle a vrčel na všechny okolo. Nelíbila se mi manipulace a hlavně včeličky. Mějte se krásně a opatrujte se v této době.
Lionel / Snow

2.2.2021
Milé tety,
oslavil jsem své 2. narozeniny.
Dostal jsem hrací dečku, plyšovou hračku se šantou a fontánku - tu miluji , když je odpojená, zamňoukám a hned mi ji zapojí ... Vodu prostě miluji, ať je kdekoliv. První sníh taky byl super.
P.S.: už si nechávám stříhat drápky a čistit očka, prý to byl boj ..., když se nechám, vím, že pak dostanu mňamku. :-)
Mějte se krásně LIONEL "Snow"

9.8.2021
Milé tety,
píšu z dlouhé pauzy. Mám se skvělé. Z posledního psaníčka k nám přibyla další zvířátka a to nějaká ještěrka se kterou je děsná nuda, ale s ní, se rád na balkoně vyhřívám a kotě Jasmínka, no povím vám, dělal jsem pár dní uraženého, vždyť jsem byl jejich rozmazlovanej jedinej král. Ale dvounožka mně pořád uplácela a mazlila, že jsem stále její miminko umazlené. Teď jsem rád, že jí máme, hraji si s ní, opečovávám, žeru jí granule a dojídám zbytky masíčka. :-) Říkají, že udělali dobře, že jí vzali, abych si mohl ještě s někým hrát.
Mějte se krásně pac a pusu Lionel "Snow"

15.12.2021
Zdravím tety,
mám se parádně, od té doby co přibyla Jasmínka, vše se je naruby, to, že jsem rozmazlovanej král je stále aktuální, ale moc se mi nechce poslouchat, zlobím, řvu a odmlouvám, s Jasmínkou se pereme až mi chlupy lítaj všude, honíme se a nevíme kdy máme přestat, povedlo se nám shodit květiny, rozbit nový domeček, provokujeme psa a za sklem ještěrku. Je sranda, vidět dvounožku uklízet a rozčilovat se u toho. My se seberem a jdem se navzájem očistit (rád se o ní starám) a spát.
Jinak už jsem oslavil 2. přivezeniny - dostal jsem mnoho dobrůtek. Je ze mě mohutný kocour, vážím 5 kg, už mě pomalu nikdo nezvedne. Jak vidíte, Vánoce mám na háku. Ale, Vám chci popřát krásné vánoční svátky a hlavně úspěšný a zdravý Nový rok 2022.
Mějte se krásně pac a pusu Lionel

4.8.2022
Milé tety, ozývám se po delší odmlce.
Mám se fajn, jen to horko, pro nás chlupaté kožíšky je náročné. Tak se rád trochu opláchnu ve sprše ... :-) V takovém počasí, nejde skoro nic dělat. Většinou spím, dělám kravinky, hrají si s nejmladší ségrou a rád sleduji ještěrku, když se koupe nebo hrdličku za oknem. Nejvíc lásky dávám své milované osobě, a to nejmladší člence v rodině.
Mějte se krásně pac a pusu Lionel Snow

5220d196-fcf7-439c-83bb-c63923830f46.jpeg21.3.2023
Milé tety,
chtěl jsem Vás pozdravit, mám se skvěle. V listopadu jsem oslavil 4. přivezeniny a v únoru 4. narozeniny. Před Vánocemi jsme byla celá parta kočičí nemocní. Já to měl nejhůř, měl jsem angínu. Nebavilo mně nic, jen jsem polehával a šetřil se. Máme novou psí parťačku, zatím se pořád sbližujeme. Už je jaro a tak svůj kožíšek konečně ohřívám na sluníčku.
Mějte se krásně, pac a pusu Lionel

18.2.2024
Milé tety,
dlouho jsem se neozval ... Na začátku února jsem oslavil své 5. narozeniny. Mám se fajn, jsem velký jedlík a spáč a také více mazlivější. Jsem prý nejhodnější že všech. Všechny vás pozdravuju a slibuji, že se brzy ozvu.
Snow/Lionel

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krása

(H&kočičí parta, 15. 7. 2020 11:29)

Moc krásné psaní a hlavně fotky. Úžasná sestava zvířat, je vidět, že se mají dobře. Přeji hodně radosti se všemi!

Hurá všem dvounožcům

(Nora, 18. 2. 2020 20:03)

Milý Lionely, jsem ráda za tebe, že se máš tak dobře. Dokonce i když tě museli zavřít první den, tak se tě nikdo "nezastal". Mě panička hlídala, abych si neublížila, víš, jak milujeme výšky, ale dvojnožci neví, jestli to opravdu umíme, tak nás hlídají a chrání, proto občas něco zakážou. Myslí to s námi dobře. Bohužel se na moji paničku snesla vlna kritiky od lidí, co snad ani kočky nemají. Máš štěstí, že už máš kamarády, já jsem ještě pořád trochu plachá, tak se seznamuji se sousedem pomalu. Držím palce a všem tvým dvojnožcům děkuji, že se o tebe tak pěkně starají. Moc se mi líbila fotka, jak koukáš na ohňostroj, já se šla schovat. Zdraví kočka Nora