Jdi na obsah Jdi na menu
 


Violka 04

25. 2. 2022

violka1.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
depozitum Mikulčice

2.2.2022 - Smutný příběh kočičky Violky a jejich kamarádů najdete zde. 25.2.2022 - Violka odjela do nového domova, do Klobouků u Brna, do domku se zahradou, kde na i čeká kocourek.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

24.2.2022
Dobrý den,
Violka i náš Matýsek jsou v pořádku. Violku jsme si oblíbili, ale dát ty dva ani po měsíci dohromady zatím bohužel  nelze. Ona jen jak ho uvidí začne strašně vyvádět, vrčí, syčí tak je držíme odděleně, ještě že máme dům a tak je místa pro oba dost. Náš Matýsek je už starší tak hodně spinká a tak to jak tak zvládám se o oba postarat.  Uvidíme časem jak se to vyvine. Třeba se seznámí venku ... Jinak Violka už chodí ven na zahrádku, na terasu, moc se jí to líbí, sice ji ještě máme preventivně na vodítku, ale ona si na něj velice rychle zvykla a tak to není problém.
Tak tolik zatím, jak se něco změní k lepšímu tak se vám ráda ozvu.

Kočky SOS:
My si myslíme, že není správně je držet odděleně. Je chybné se domnívat, že se venku seznámí, věřte našim zkušenostem, je to úplně naopak.
Vy když budete Violku držet zvlášť od kocoura, vy upevníte její dominantní postavení a může to dopadnout tak, že vám kocoura bude ze zahrady, kterou bude pokládat za vlastní teritorium vyhánět! Opravdu pozor na to.
Oni se prostě doma musí seznámit, proto jsem i posílala ty návody jak na to. Nastříkejte kozlíkovým sprejem, dejte něco dobrého k jídlu a musíte je nechat spolu i když bude Violka ječet, paní depozitářka vzkazuje, že u ní to bylo zrovna tak, jak se k ní někdo přiblížil ječela. Ale u nás není možné je nějak hlídat, separovat, tak si zaječela a byl klid. Musíte je k sobě pouštět. Nejdřív třeba na kratší čas, každý den to prodlužovat a na noc, když jsou bez dozoru zatím oddělovat. Ale nepřestávat s tím seznamováním.
Prostě to je naprostý základ, aby Violka věděla, že patří do stejné domácnosti jako Matýsek, nemusí se s ním kamarádit, ale musí se naučit ho tolerovat. Pokud s něčím potřebujete poradit, určitě zavolejte
.

3.jpg22.5.2022
Violka, ta je víc na stromě než na zemi a Matýsek ten zase sedí věčně v truhlíku s trávou. Veverka a ovečka. Kamarádi sice nejsou, ale tolerují se. Matýsek ji pozoruje a ona jakoby to věděla, se mu předvádí. Myslím, že Matýsek při ní ožil, už tak moc nespí, raději je s ní na dvoře a v zahrádce. Mám z nich obou radost.
Přeji hezký den.

25.8.2022
Naši miláčci číhají na rejska, on totiž Violce utekl. Ráno zase chytila myš, je to velká lovička a Matýsek jí pomáhá.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář