Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luna, Kora, Jonášek a navíc Violka

2. 2. 2022

Luna, Kora, Jonášek a navíc Violka

luna3.jpgKočička po amputaci nožičky, Luna byla umístěna do Hodonína do bytu v roce 2018. Domov jí nabídl mladý pár, říkejme jim Adam a Eva.
Během příštích pár měsíců za Lunou odjeli ještě mourečka Kora a mazlivý kocourek Jonášek. Koncem minulého roku nám Eva oznámila, že se s Adamem rozešli, ale o kočky nemusíme mít strach, zůstávají v bytě u Adama a i ona za nimi bude docházet.


Jaké bylo naše překvapení, když minulý týden ve středu 2.února zazvonil telefon a nějaký hodně rozrušený muž oznámil, že nám vrací naše kočky a jestli je nepřijmeme, tak je někde vypustí. Vůbec jsme nechápali, co se děje, o jaké kočky se jedná, nějaká domluva s rozčileným mužem nebyla a když řekl, že vlastně už stojí u domu, kde máme v Hodoníně depozitum nezbylo než kočky převzít.
Ano, byli to právě Luna, Kora, Jonášek a ještě nějaká další, čtvrtá kočička.

Následovalo chatování s Evou, která tvrdila, že o ničem neví a podle ní by mělo být vše v pořádku, kočky jsou u Adama a ona tam dochází. Že ta čtvrtá kočička se jmenuje Violka a tu si vzal Adam z nějakého útulku už bez ní.
Další den jsme se znovu zkusili spojit s mužem, který kočky přivezl. Byl už klidný a řekl nám, že to takto fungovalo jen ze začátku, po rozchodu, ale nyní Eva dochází do bytu za kočkami jen sporadicky a syn odjel za prací do Německa a péče o kočky zůstala právě na něm a jeho manželce (jsou rodiči Adama), a že Eva jen pořád slibovala, že si brzy najde nové bydlení a kočky si odveze a že už to trvá delší dobu a oni už to takto nezvládají. A že není pravda, že by si čtvrtou kočku vzal Adam, vzala ji Eva z nějakého útulku, snad v Brně, nevěděl přesně.

kora-a-jonasek.jpgZájemce o kočky vždy prošetřujeme a mnozí se i cítí při našem vyptávání dotčeně, právě u mladých párů jsme obezřetní, protože pokud se dvojice rozejde, může to právě takto dopadnout, ale opravdu všechno se předvídat nedá. Vždy zdůrazňujeme, že kočka je závazek na dalších cca 15 let, ale jasnovidci nejsme.
Pokud se cokoliv podobného stane, snažíme se situaci řešit umísťováním do nových domovů tak, aby si kočka počkala v původním domově, aby se nedostala zpět do útulku, protože toto je pro kočku velmi traumatizující. Kočka, která přijde o domov přijímá pobyt v útulku zcela odlišně jak kočka z ulice, nemocná, zubožená, vyhladovělá nebo zraněná.
Více si můžete přečíst zde:
https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/mohu-k-vam-dat-svou-kocku-.html
Takto tomu bylo i v tomto případě, kdy nás pán postavil před hotovou věc a kočky jsme museli převzít. Luna, Jonáš, Kora a Violka se dostali do obrovského stresu, z pachu koček začaly být agresívní. Museli jsme rychle vymyslet co dál a jak situaci vyřešit. Nakonec se podařilo v depozitu v Mikulčicích, kde máme momentálně nejméně koček, vyklidit samostatnou místnost a kočky tady umístit s pořádnou dávkou kozlíkových hraček. To pomohlo a už druhý den se kočičky začaly osmělovat a být k člověku kontaktní.
Eva už v chatu nereaguje, Adam na telefon nebere, na SMS neodpovídá.

Je to moc smutné.
Kočičky jsou u nás, všem čtyřem asi dá těžko někdo společný domov, ale třeba po dvou?

Další fotky zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Violka

(Jarmila Jiřičková, 4. 12. 2022 22:53)

Violka našla nový domov u nás v rodinném domě. Je u nás šťastná a my jsme rádi, že jí máme. I náš 14-ti letý kocourek při ní jakoby omládl. Jsme rádi, že jsme mohli poskytnout domov této kočičce. Má se u nás jako v bavlnce aspoň jsme jí mohli vynahradit to všechno zlé, co asi zažila. A ona nám to svojí láskou vrací.

luna a td.

(Zuzana Maděřičová, 8. 2. 2022 19:09)

Nemají žádnou zodpovědnost,nesnáším takové lidi.