Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zachariáš a Anežka (nyní Michonnet a Bělinka)

24. 12. 2013

zacharias.jpgZachariáš
kocour, kastrovaný, nar. 2012

O Zachariášovi:
10.3.2013
- Dnes po obědě zavolal pán, že má na dvoře zraněného kocourka, který k nim občas chodil na jídlo a že nikomu v okolí nepatří. Vyjely jsme tedy pro něho, a protože zranění mělo být vážné, tak jsme si pospíšily. Na dvoře ležel bez hnutí krásný mourek, který měl škaredě zraněnou nohu. Je stáhlá z kůže, asi autonehoda. Naše paní doktorka mu napíchala dvoje antibiotika a inj. od bolesti, řekla, že ho zítra bude operovat, až bude pokrytý atb., protože nožička už hnije a mohlo by se to rozšířit do krve. Kocourek nemá ani ocásek, ale to je staré zranění. Zítra tedy uvidíme, zda noha nebude k amputaci. Kocour se i přes bolest, kterou musí mít najedl, bude bojovník.
11.3.2013 - Zachariáš bohužel o nožku přišel, noha měla všechny svaly zasažené (nekrotizované) až do hloubky. V podstatě kdyby se dalo zasažené svalstvo pryč, zůstala by jen kost. Taky nezasažené kůže zůstalo jen tak tak, aby se zakryl pahýl. Nevíme, jestli to bude v pořádku, protože Zachariáš měl zranění už starší a proto byl v tak špatném stavu. Pomalu se probouzí z narkózy. Zítra jdeme na kontrolu, uvidíme, co bude dál…

12.3.2013 - Zachariáš byl ráno na kontrole, rána vypadá dobře, je suchá. Bolesti má určitě veliké, protože když se mu píchla injekce proti bolesti, usnul úlevou v přepravce ještě na veterině. Ale hlavní je, že mu chutná jíst! Doufáme......
17.3.2013 - Dnes jsme musely jet se Zachariášem na pohotovost, protože mu do rána z rány začal vytékat hnis. Paní doktorka Zachariáše přispala, povolila pár stehů a bohužel tam bylo plno hnisu, který musela lžičkou vyškrábnout. Dostal antibiotickou mast do rány a zítra jedem na převaz.
19.3.2013 - Zachariáš dnes opět na převaze. Rána se zdá lepší, jako by se malinko zatahovala. Jinak je opravdu zlatý a trpělivý kocour.
27.3.2013 - Zdraví vás Zachariáš.:-) Stehy zatím nevytaženy, ale rána je krásně čistá a skoro zahojená. Labužnicky se převaluje v kleci a už se začíná stavět na nohy. Dokonce si v nestřeženém okamžiku vyskočil na okno! :-)
2.4.2013 - Tradadadááááááááááááá! Dnes, 23 dnů od přijetí Zachariáše, můžeme napsat, že kocourek všechno zvládl. Stehy po amputaci vytaženy, rána zahojena. Zachariáš běhá a skáče - třínohý jak čtyřnohý. Žádný rozdíl. :-)
Zachariáš hledá nový, opravdový domov. Je velice milý, mazlivý, ostatní kočky snáší dobře. To že mu chybí jedna nožička a ocásek skoro nepoznáte.
5.6.2013 byl Zachariáš umístěn do Potštejna, do domku, jako jedináček. 18.9.2013 byla k Zachariáši umístěna do dočasné péče Anežka a na Vánoce, 24.12.2013, se z jejího dočasného domova stal domov skutečný.

Fotky Zachariáše zde. Fotky Anežky  zde.

Děkujeme Josefovi Veselému, že Zachariáše po dobu jeho pobytu u nás podporoval formou adopce na dálku. Děkujeme!
Děkujeme  Petře Vigoureux a kocourkovi Matýskovi, že Anežku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.
Děkujeme!

Děkujeme též Daniele Vitouškové, Janě Černé, Elišce Olahové a Světle Václavíkové, které přispěly na jeho léčbu. Dále děkujeme studentům 1. ročníku dálkového MK UTB Zlín za příspěvek 1600 Kč na léčbu Zachariáše.

anezka-nabidka.jpgAnežka
kočka, kastrovaná, nar. 4/2011

O Anežce:
17.6.2013
se k nám dostala bílá, asi dvouletá kočička, kterou jsme loni kastrovaly jedněm lidem. Teď nás upozornila sousedka, že Anežka má vystřelené oko vzduchovkou, že jí to soused řekl, že nežere, že asi pojde, že on s ní nikde jezdit nebude. Hned jsme pro ni jely, s tím, že ji už zpátky nevrátíme, protože takto bezcitným lidem zvíře do rukou nepatří. Anežka už má po operaci, o oko bohužel přišla. Zůstane prozatím u nás. Zatím si nic pěkného nezažila, nejdříve pořád rodila, koťata jí zabíjeli, najíst dostala jen zbytky a ty nejlevnější granule a teď zase tohle. Třeba se na ni už konečně usměje štěstí.
18.9.2013 byla k Zachariáši umístěna do dočasné péče Anežka a na Vánoce, 24.12.2013, se z jejího dočasného domova stal domov skutečný. 2.5.2016 - Bělinka dnes v podvečer umřela, byla uspána pro selhání ledvin.



Zprávy z nového domova Zachariáše:
 

5.6.2013
Dobrý den, jen krátce –
před chvílí jsme se Zachariášem dorazili domů. První co udělal, když vylezl z přepravky, že se začal tulit a příst. Když si prohlédl obývák, přenesl jsem ho ukázat mu ložnici, kde hned skočil do postele a dobu se válel v peřinách a předl a předl. Teď vlezl do šatníku a usnul. Ten kocour je zcela zřejmý pohodář... :-)  Myslím, že asi vyrůstal u někoho v bytě. Udělám nějaké fotky a zítra je pošlu.
Zdravím Vás  :-)


6.6.2013
Dobrý den, vážená paní Tomalová,
 pár informací pro Vás ohledně Zachariáše... :-) 
 Zachariášovi se daří dobře, je to čipera, který má již prošmejděný a prozkoumaný celý byt. Mezitím vzorně spí na gauči nebo křesle. Včera toho mnoho nesnědl, až jsme si dělali starosti, ale už je to dobré, to bylo jen změnou prostředí (děkuji moc za ten pytlík granulí!).
Už jsem si také všiml, jak několikrát "kašlal", jak jste mě na to upozorńovala – přitom nastydlý mně vůbec nepřipadá. Nemůže být příčina třeba jiná? Tak mně laicky napadá, nedráždí ho třeba v žaludku chlupy, jak to u koček bývá? On, jak jsem si všiml, dost pečuje o svůj kožíšek a přitom i poměrně dost líná... třeba by to jen potřeboval vyzvracet (?).
 Již jsem ho dnes fotil, ale jako na potvoru se přitom nakonec vybily baterie, takže jsem to již nemohl stáhnout do PC. Ale již jsou baterie na nabíječce, počítám během večera nebo v noci bych Vám těch pár fotek mohl poslat.
 Dále pak: toužebně hledívá z parapetu okna ven do zahrad. Dokonce už včera ještě pozdě večer mě vodil ke dveřím, jakože abych ho pustil ven. Dneska už ale pochopil, že ho nepustím. Ale málo platné, je vidět, jak potřebuje venkovní prostor, a že byl na volnost zvyklý.
Prozatím tedy mu opatřím kšíry a budeme chodit na procházky na vodítku okolo domu (včera když jsem ho ve Vysokém Mýtě přebíral, chtěl jsem nějaké koupit, ale měli jich tam tolik druhů, že jsem nakonec nevěděl, co koupit. Ale zítra mu je v Rychnově opatřím, abychom mohli vyrážet na špacír :-)  Přitom se třeba nažere trávy a pokud má v sobě chlupy, vyzvrátí je.
 Také mě napadlo, když se mu evidentně tak líbí být venku, že bych mu mohl upravit voliéru s boudou po našem psovi, kterého jsme před lety měli. Myslím, že by to Zachariáš uvítal, než být stále jen v bytě (na ty týdny, které jsou nutné k jeho aklimatizaci). Voliéra je v zahradě mezi stromy, přes den když by bylo hezky, by tam mohl pohodlně pozorovat přírodu, neboť bouda má rovnou plechovou střechu... :-)
Ale to musím nejprve sehnat někoho se svářečkou,aby se upravil vchod – kudy neprolezl pes, prolezl by Zachariáš... :-)
 Tolik prozatím, mezi námi, co je nového ohledně Zachariáše.


10.6.2013:
Dobrý den,
vybírám pár fotek Zachariáše, na té první a druhé je s vnučkou, která přijela na víkend. Měl jsem původně trochu obavy, aby mu nešla "na nervy" ( má 2,5 roku) ale bylo to v pohodě. Hráli si pak spolu s hračkami a rozmotávali klubíčka. Ani nekomentovala, že mu schází noha, ovšem chybějící ocásek ano:
"Nemá ocásek, musíme mu koupit nový, nóó!"  
Vysvětlili jsme ji, že ocásky se už nové koupit nedají...  :-)
Asi opravdu strávil mládí u někoho doma, nic pro něj není nového... je velmi přátelský a ničeho se nebojí.  Ale pak se asi dal (nebo byl dán?) na dobrodružnou dráhu tuláčka, a je to v něm "jako v koze". Hned by vyrazil do přírody, kdyby mohl; když ho alespoň vezmu na chvilku v náručí na terasu a slyší zpívat ptáky, celý se chvěje vzrušením. 

Zdravím V. K.  :-)
 

22.6.2013:
Dobrý den,
až do včerejška jsem si myslel, že Zachariáše žene ven touha po dobrodružství... byla to však pouhá zvědavost, co že je za dveřmi...  :-)
Když jinak nedal, koupil jsem mu bezpečné kšíry a vyrazili jsme včera odpoledne ven. Obešel dům, krátce očichal zahradu a hajdy domů! Zalehl do postele i s kšírami, neodolal jsem, a posílám fotku. Dnes už se ven vůbec nehrnul, inu doma je doma...  :-)
Zdravím a posílám jedno foto – "Zach po první procházce"

 

15.7.2013
Dobrý den,
zasílám pár fotek Zachariáše na jedné z jeho oblíbených dobrodružných výprav do originál divočiny... 
.... jestli mu prý něco vadí, tak to, že tak divoké zvíře jako je on musí strpět kšíry a vodítko...
... divočina je sice divočina, ale návrat do civilizace také není špatný...

 

21.7.2013

Dobrý den,

tak nemohu odolat abych Vám neoznámil, že jsem tento pátek osobně shlédl bývalá Zachova teritoria...  :-)

Rozhodli jsme se s kamarádem pro cyklojízdu od soutoku Moravy a Dyje pod Lanžhotem proti proudu až ke Králickému Sněžníku a tudíž jsme jeli i přes Hodonín, kde jsem byl poprvé v životě. Tak jsem samozřejmě musel vyhledat Sadovou ulici (ale i Pančavu – někdo na vašich stránkách onehdy zmínil, že ho i tam vídal...) Myslel jsem si podle jména "Sadová", že jde nejspíše o nějakou vilovou čtvrť, a ejhle, ona je to taková architektonická všehochuť poblíž samotného centra města. To bylo tedy Zachovo rejdiště, jsem rád, že jsem ho spatřil na vlastní oči!  :-))))))

Zdravím Vás :-)

V. K.

Přijela Anežka:

18.9.2013
Tak jsem ji přenesl z voliéry do jedné místnosti v domě odkud nemohla utéct, když jsem tam pak přišel, všechno jsem přerovnal a Anežka nikde, prostě "záhada zamčeného pokoje". Nakonec tam ale přece byla v jedné škvíře, když už jsem si říkal, že to snad ani není možné kam by mohla zmizet... to byly nervy... 
Umyl jsem ji, ale stále ještě dost smrdí, doufám že to rychle vyčuchne a že ten průjem opravdu nemá. Ale očividně stála o mazlení a když jsem ji hladil předla, a co mě překvapilo – hned začala s chutí žrát ty granule Fitmin. Nemohu ji ale pustit hned volně po bytě, Zachariášovi se nějak příliš nezamlouvá...výhružně hučí za dveřmi,  nechtěl bych, aby z nové kamarádky byl naštvaný... 


19.9.2013 
Naše odpověď:

Zdravím, je to možné, že Zach si už zvykl, že je pánem domu, takže bude žárlit, ale doufám, že to nebude nějak dramatické a že nebudeme muset Anežku stěhovat zpátky. Ona se rozkouká a sama se očistí, nebojte. Přeju pěkný den.
Tomalová


23.9.2013
Zach a Anežka – je to lepší, zaslechl jsem přes den jen asi dvakrát syčení, a to celkem slaboučké. Zato jsem ale také dvakrát je viděl, že se pouze dotkli čumáčky a šli v klidu od sebe. Právě teď  leží Anežka v klidu a beze strachu v obýváku, Zach leží kus od ní a pozoruje ji, aniž by měl nějaké úmysly zaútočit. Je si jist svou převahou a to je dobře, nemá  tedy zdá se potřebu si ji dokazovat. Musím také ještě moc poděkovat za ty tři nádherné kočičí hračky, které jste poslala s Anežkou, hráli si dnes s nimi oba poprvé (samozřejmě ještě ne společně) a velice nadšeně.
Posílám první společné fotky.


29.9.2013
Zach si je vědom, že je dominantní a zřejmě proto je k Bělince velmi benevolentní. Když se potkají, dají k sobě čumáčky jakoby si dávali pusinku. Bělinka by ráda kamarádila ještě víc, chtěla by se k němu tulit, ale on jako správný macho se jen tak zatváří, jakože se to nepatří. Ale myslím, že jen dočasně, zdá se mi, že Zach je ve skutečnosti rád, že tu Bělinka je.
Bělinka je tu spokojená, Zacha se vůbec nebojí, kromě těch prvních asi tří dnů, kdy ji pěkně vystrašil. Vůbec také nemá snahu jít ven, je spokojená doma. Kdyby bylo na mně, šel bych s ní rád na procházku, již jsem ji zkusil ty zelené kšíry, vůbec ji nevadily. Ale ven jsme nešli, ona po tom netouží. Ovšem stále přece jenom dávám pozor, aby někde nezůstalo otevřeno, je tu přece jenom ještě krátkou dobu.
Přikládám jedno foto Zacha.
Zdravím srdečně


4.10.2013
Dobrý večer,
věřte, že Vás upřímně obdivuji za Vaši činnost. Já jsem Vám pomohl jen maličko a mít Michonneta (Zacha ;-) a Bělinku (Anežku ;-) je radost.
Dnes na to opět s manželkou nějak přišla řeč, podle ní tu je Bělinka umístěna asi tak dočasně, jako sovětská vojska po 1968  :-) Dávám do přílohy jedno foto Bělinky. Dnes jsem je večer vyfotil oba společně v posteli, něco vyberu a pošlu ještě za chvíli v dalším mailu, snad Vás to potěší...  :-)


11.10.2013
Nemohu odolat a posílám vám zase do Hodonína foto...
...pred malou chvílí jsem totiž vyfotil dva malé labužníky – otesánky, čekající před spaním na nějakou dobrůtku, až jim z toho svítí všechny tři oči... :-)


21.12.2013

Dobrý den, 
tak se nám blíží Vánoce  :-)  Manželka sice leží v nemocnici se žlučníkem, ale doufám, že do svátků bude doma, a mohu ji požádat o dárek...  ;-)
Na kolik u vás prosím přijde jedna Bělinka? Vyskočila mně teď právě ke klávesnici a velice přede,  jakoby věděla, co píšu. 
Jsem rád, že Vám mohu sdělit, že se z Bělinky a Michonneta stali opravdu dobří kamarádi!  Také je to pořádný jedlík  :-) Že by tu nezůstala nafurt nepřipadá v úvahu; je zde převelice spokojená. Až tak, že – představte si – vůbec nechodí ven, .je šťastná doma, kde pokud zrovna nevychrupuje, neustále si s něčím hraje, ani chvilku se nenudí. A když přijde Michonnet, pořádají po bytě závody a bojovky  :-)))))))))

26.2.2014
Dobrý večer, v příloze ještě neposílám fotku pro kalendář, jen jednu jen tak... co jsem udělal dneska večer – Bělinka neboli Bělidlo, jak je na fotce částečně vidět, ja pěkně macatá, takže ji také říkávám "Macatice"  :-)))))
Zdravím Vílém K.  :-)

31.3.2014
Bělinka ráda leze nahoru na štafle;
Michonnet by si to zřejmě rád odpustil, ale musí také, aby si před Bělinou nezadal  ;-)
A protože Bělinka začala už také chodit ven, je to VENKOVNÍ BĚLIDLO! .. a tak to je prozatím vše.. doufám, že jsem vás v Hodoníně neumořil Bělidlem & Michonnetem... ale když ony jsou to tak milé kočičky...  -)))))))))))

 

13.12.2014
Dobrý den,

a tak to já pro potěšení hodných dam z SOS si dovoluji přidat k mailu dvě fotky a přeji pěkné Vánoce! Děláte užasnou práci! Věřím, že právě skrze takovéto aktivity se postupně vytvoří atmosféra, kdy každý normální člověk bude mít jasno, že chovat se špatně ke zvířatům není prostě "salonfähig"...  Zdravím  :-)

Vilém K. 


29.1.2016
Dobrý den,
Michonnet, Bělinka a Chlupáček se tímto připojují k těm, kdož v novém roce poslali srdečné pozdravy do Hodonína  :-)
Nyní alespoň stručné zpravodajství o Michonnetovi, Bělince a Chlupáčkovi: Michonnet - zlatý kocourek, kamarád, v zimě daleko raději doma na parapetu nad radiátorem, nežli venku... :-)
Bělinka: převelice hodná kočička, miluje svůj košík s pletením, jak vidno z fotek :-) Vloni na tom byla ale zdravotně velmi nedobře: měla totiž těžký zánět čelisti, který se pak ještě dvakrát vrátil, musely ji být v rámci léčby vytrhány nějaké zoubky a opakované podávání antibiotik to pak postupně vrátilo do normálu. Takže nyní již papá jaksepatří a nabírá váhu, co měla před tou nemocí. V zimě je stejně jako Michonnet raději doma, ovšem to se změní s jarním sluníčkem, jak vím z minulých dvou let... :-)
Chlupáček: i zde musím jenom chválit :-) Je velmi přátelský. Postupně mu také došlo, že Michonnet s Bělinkou s ním opravdu, ale opravdu nemíní blbnout. Nezdá se, že by mu to tak vadilo. Na rozdíl od nich totiž i v zimě strašně rád od rána do večera chodí ven. Není také divu, s takovým kožichem! Pozoruji ho často z okna, kterak líčí na okolní veverky, ale naštěstí ještě žádnou nechytil.
Ne, že by byl s Michonnetem a Bělinkou nějaký velký kamarád, oni o něco takového nestojí. Ale bydlet spolu v jednom domě mohou, nejsou z toho nikterak vystresovaní, což je podstatné. A což myslím je vidět i z poslaných fotek.
K tomu několik foto: Michonnet na parapetu, Bělinka  se ukládá ke spánku, a 3x Chlupáček... 
 V. K. 


belinka-270.jpg22.4.2016
Dobrý den,
v průběhu času jsem Vás Kočky SOS vždy rád informoval, co nového v životě Michonnetka, Bělinky, a posléze i Chlupáčka tady u nás v Potštejně. Povětšinou to bylo radostné zpravodajství.

Dneska tomu tak žel není, musím Vás tentokrát informovat o neradostné věci - Bělinka má velký zdravotní problém.
Všiml jsem si totiž, že oproti těm dvou klukům Michonnetovi a Chlupáčkovi začala víc pít a v posledních dnech i přestala jíst. Paní veterinářka konstatovala, že tentokrát se nejedná o zánět dásní, s kterým si minulý rok Bělinka opakovaně dost užila, ale antibiotika vše vždy napravila...
Byl ji tedy odebrán vzorek krve a ještě týž den (= předevčírem) mně paní doktorka navečer telefonovala, že už dostala její výsledky z laboratoře. Je to špatné! Nepamatuji si detaily, nevyznám se v tom (až budu s paní doktorkou osobně hovořit, vyptám se podrobněji), ale pokud jde o parametry toho labor. vyšetření krve, má prý několikanásobné hodnoty toho, co by bylo v normálu. Pokud jde o ledviny, má ty hodnoty oproti normálu překročené prý osm krát.
Dostal jsem pro Bělinku jakousi dietu v prášku Royal Canin "Covalescence support", která se dá natáhnout taky do injekční stříkačky a tak nakrmit.
Přitom Bělinka podle mě nevykazuje známky toho, že by měla bolesti. Je ale pravda, že je už v posledních dnech jako věchýtek. Mám pocit, že by ráda jedla, ale prostě je to pro ni z nějakého důvodu problém.
Ovšem zůstává kupodivu stále mazlivá a předoucí. Teď jsou slunečné dny, od rána až do pozdního odpoledne si užívá na zahradě slunečních paprsků. Doufám proto, že ji snad nic nebolí. Nevím, jak tohle dopadne. Nevypadá to nijak dobře. Myslím si, že je na místě, abyste o tom věděly.
S přátelským pozdravem Vilém


Naše odpověď:
To je opravdu hodně špatná zpráva. Pravděpodobně jde o selhávání ledvin a to nemá dobrou prognózu. Bělinka sice vypadá, že ji nic nebolí, ale v podstatě její ledviny nepracují a nečistí krev. Už to, že měla zánět čelistí bývá často prvním příznakem, že k něčemu takovému dojde. Myslíme si, že Bělinka prožila první roky svého života velmi špatně v podstatě o hladu a ve stresu a to se podepsalo na jejím zdraví a toto je důsledek. Nenechte prosím Bělinku trápit a umožněte jí odejít. Děkujeme, že jste jí dali krásný domov.


2.5.2016
Bělinka dnes v podvečer umřela, byla uspána hodnou paní doktorkou. Někdy později Vám snad o naší hodné kočičce Bělince napíšu pár slov.
Vilém

Kočky SOS:
Je nám moc líto, že si Bělinka vaší lásky a péče neužila déle. Cítíme s vámi.

5.6.2017
Dobrý den,
5. června tomu budou již čtyři roky, co náš drahý Michonnet (Zachariáš) přicestoval do Potštejna, svého nového domova pod Orlickými horami. K tomuto významnému výročí posílám Kočkám SOS pár kocouřích fotek...  :-)
S přátelským pozdravem Vilém K.

29.4.2018
Pozdrav od Zachariáše ...

michonnetek.jpg19.4.2023
Letos to bude 10 let co si Zachariáš užívá spokojený život v Potštějně. Na fotky z nového domova se podívejte
zde.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Děkujeme, a

(V. K., 30. 10. 2014 16:09)

také Vám i vašim sedmi kočičáčkům posíláme pěkné pozdravy, vážená paní Danielo! :-)))

kočičí pohodička u pana Vilíka

(Daniela, 31. 3. 2014 20:34)

Moc zdravím,je to moc milé vidět jak se oba u pana Vilíka a jeho pani máte a jak si to kočičáčkové užíváte-jeden pěknější jako druhý!Nám, když se bohužel nevrátila ztracená Amálka,tak máme druhý týden doma sedmou kočičku do party,nešťastnou a vynervovanou Sáru,která naléhavě hledala klid a pohodičku.Sárinka si zvyká pomalu,ale troufám si říct,že úspěšně.Je to "černý panter" ve zmenšeným měřítku.Doposud nebyla na mazluškání a pusinkování zvyklá,tak se jí to moje cicmání moc zamlouvá.
Tak se mějte všichni v těch vašich krásných končinách moc pěkně,opatrujte se a zase se budeme těšit na zprávy a fotky.
sedm kočičích čumáčků a Daniela
p.s.Michonnetku,marně přemýšlím co je to za rostlinka ve které si hovíš na fotkách,ta záplava lístků,konvalinky to přeci ještě nemůžou být,nebo ano?Každopádně nádhera!

Re: kočičí pohodička u pana Vilíka

(Iva, 31. 3. 2014 21:32)

Je to medvědí česnek :-)

Re: Re: kočičí pohodička u pana Vilíka

(Daniela, 1. 4. 2014 8:51)

díky,pani Ivo,zdravím Vás.

Jéééééééé to jsem ráda,

(Daniela, 27. 2. 2014 19:24)

že se ozval pan Vilík,moc ho tímto pozdravuji a samože i Michonnetka a Bělinku,ale také manželku pana Vilíka,aby jí to nebylo líto.
Jsem ráda,že se kočičím miláčkům daří náramně pěkně-je to na nich vidět a přeji všem krásné jaro,hodně sluníčka a pohody!Daniela a její kočičí smečka.
p.s.dobře,že jste mi pane Vilíku připomenul ty fotečky pro kalendář,musím také nějaké udělat a poslat,díky.

Pozdrav do Milotic a Bílovic

(V. K., 28. 12. 2013 23:51)

Milá paní Danielo, milá paní Iveto,
velice Vám děkuji za Vaše slova a srdečně zdravím do Bílovic a Milotic! Vše nejlepší upřímně přeji do nového roku Vám i kočičím kamarádům, o které s láskou pečujete.

Paní Danielo, i mně se stalo to samé co Vám s Amálkou, proto dobře vím, jak je to těžké. Je to žel jakoby nějaká daň za svobodu, kterou kočky tak milují. Ale snad se přece Amálka objeví. Moc bych Vám to přál.

Michonnet a Bělinka jsou páreček k pohledání :-) sedli si navzájem velice dobře. Zrovna před chvilkou jsem pozoroval, jak Michonnet pečlivě jazýčkem omývá Bělinku na hlavičce :-) Děkuji všem, kteří se postarali, že se nakonec mohli sejít zde pod Orlickými horami.

Ještě jednou srdečný pozdrav Vám na Jižní Moravu!
Vilém K.

Hodně štěstí!!!!

(Iveta , 27. 12. 2013 9:38)

Přesně takhle si představuju šťastné a veselé Vánoce :-)
Přejeme vám všem - dvounožcům, třínožcům i čtyřnožcům :-) do dalších let jen to dobré, štěstí, zdraví a pohodu!!!
PS: jsou oba moc krásní a milí a je vidět, že se mají báječně :-)
Iveta a její tří až čtyřnohý spolek z Bílovic

Krásný vánoční pozdrav!

(Daniela, 25. 12. 2013 10:43)

Posílám Vám pane Vilíku,Vaší milé paní a těm dvěma chlupatým, už ne hodonínským kočičím miláčkům,ten nejkrásnější vánoční pozdrav a obrovský dík za vše,hlavně za to,že jste tak úžasní lidé a,že je těm drahouškům u vás tolik,tolik krásně po přestálých hrůzách co jim kočičí život a lidská zloba přinesl.
Moc si vážím lidí jako jste vy dva,stejně tak každého,kdo si vezme a s láskou se stará o kočičky z útulku,je to víc než mnoho!!!!!
Já jsem před měsícem ztratila Amálku-venkovní kočičku z mojí sedmičlenné kočičí party.Chodila si ven po toulandách(nikdy ne daleko),domů se chodila mazluškat,vyspinkat,popapkat a pohovět si.Jeden večer mi vyběhla před dům(kde to zná a chodí často) a během chvilenky už jsem se jí nedovolala.Prošla jsem všechno,hledala,volala,ale zbytečně,připadá mi to,že se snad"propadla pod zem".Velice mi schází,ale stále volám,čekám a hlavně doufám..............ostatní toulaví chodí stále k misce vesele dál,což je dobře.
Tak Vás pane Vilíku i pani moc pozdravuji,doufám,že je již uzdravená(vím co to je ten prevít žlučník!!!!),nebo že se ve společnosti těchto kočičích zlatiček brzičko uzdraví?!
Pohlazení Bělince i Zachariáškovi-Michonnetkovi(pěkné jméno) a stálé zdraví a štěstí do roku 2014 úplně všem Vašim milým přeji z nejupřímnějšího srdce.
Daniela Jestřábová a jejich šest domácích kočičích čumáčků+x dalších toulavých tlapiček o které pečuji.

Pozdrav

(V.K., 28. 8. 2013 18:08)

Díky za pěkný pozdrav, také moc zdravíme!
Právě ho mám tady u sebe, tak ho za Vás pohladím :-)
V.K.

pěkný pozdrav Zachariáškovi ....

(Daniela, 28. 8. 2013 11:09)

Pěkný pozdrav Zachariáškovi, i Vám pane Vilíku.Jsem ráda,že si mohu přečíst o pěkném životě kocourka,který tolik zkusil a díky Vám se má nyní moc pěkně.No, ta místa,odkud Zachariášek pochází nepatří zrovna mezi ta krásná místa v Hodoníně!!!!!!!!!!Tady jich moc není,proto je velmi příznačné,že šel z mizérie přímo do Ráje-to jest k Vám a do nádherného prostředí.
Moc mu to přeji!!!!Pevné zdraví všem u vás doma a pohlazení Zachariáškovi.
Daniela a jejich sedm mňaukymazlíků

Zachariášek

(Daniela a její kočičí smečka, 16. 7. 2013 5:57)

Dobrý den,jedním slovem nááááááááádhera!!!!!!!Absolutně spokojený a šťastný kocourek!Potěšily fotky i zprávy o něm.
pěkný den a pohlazení Zachariáškovi.

Pozdrav

(V. K., 27. 6. 2013 19:11)

Děkujeme za pozdrav z Milotic u Kyjova. Také zdravíme! :-)
Zachariáš a V. K. :-)

absolutní kočičí spokojenost

(Daniela, 24. 6. 2013 13:36)

Zachariášku,při všem špatném co Tě v životě potkalo se na tebe konečně usmálo štěstí v podobě zlatého páníčka a rajského domova!Moc,moc,moc Ti to přeji,kocourku milý!
Vám pane velký dík,více takových..........
Zdravím vás se svýma sedmi mícama z Milotic u Kyjova.Daniela

Krása!

(D.J., 11. 6. 2013 13:29)

Jedním slovem krása a pohoda!
Zachariášek je ve výborných rukách a evidentně spokojený a šťastný!JEN TAK DÁLE!!!!!
Vše nejlepší a díky!Těším se na další pěkné zprávy,hladí u srdíčka.
Daniela Jestřábová

To je nádhera

(Iveta, 11. 6. 2013 8:41)

To je nádhera, krásná holčička, krásný kočičák a super domov!! Přejeme všem mooooc štěstí a zdraví!! Kočičí banda z Bílovic

přání

(Alice a Daniel, 5. 6. 2013 20:14)

předně bych chtěla za všechny kočičáky poděkovat, že jsou tak úžasní lidi, kteří si vezmou i postiženého kocourka, a taky moc přeju oběma hodně lásky

Zachy,přeji krásný ,dlouhý život!

(Daniela Jestřábová, 5. 6. 2013 19:46)

Zachariáškovi přeji už jen krásný život plný lásky a pohlazení.Poznala jsem ho osobně při návštěvě v sos v Hodoníně a můžu říct,že je to úžasný kocourek,statečný, bojovník s nepřízní osudu,ale se srdíčkem plným lásky.
Strašně si vážím všech kdo mu pomohli a starali se o něho.V sos u paní Tomalové mu bylo určitě v její péči milo,ale nový domov a jeho hodní lidé co si ho k sobě vzali,to je to,co bych přála všem v útulku,na to všechny číče čekají.
Je to krásná zpráva,pánovi,který si kocourka vzal také moc děkuji a přeji jen to nejlepší a hlavně,aby si sebe užívali navzájem a bylo jim spolu moc dobře.
Daniela Jestřábová s její sedmičlená kočičí posádka právě po večeři odpočívající.

Děkuji za péči

(Bronislava, 29. 4. 2013 20:40)

...děkuji za péči všem, kdo dal kocourkovi šanci žít. I tomu pánovi,který nebyl nevšímavý a zavolal ty správné dvounožce, kteří tolik pomohli.
Zachariášku, mnoho veselých kocouřích let přejí
Bronislava s LeoNinnem a nalezenečkem KleoFáschkem von Shell.

Re: Děkuji za péči

(Lucka, Kočky SOS, 29. 4. 2013 20:50)

Děkujeme za milý komentář. A krásná jména kocourků.:-)