Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koťata u EHO

6. 7. 2018

Dnes ve svátek, přesně na oběd telefon:
"Přijeďte si pro koťátka, kočka mně je přinesla až ke vchodu!"

O co šlo?
Jak jsme vás už informovali, vloni se nám vyskytla v Hodoníně u bývalého kulturního domu EHO nová lokalita s plachými kočkami.
Kočky jsme tady začali krmit (což se neobešlo bez problémů s majitelem pozemku), aby se naučili chodit na jedno místo a mohli jsme je pak odchytat ke kastracím.

e2.jpgNa jaře jsme s kastracemi začali a byli jsme úspěšní, až na jednu kočku. Někdy se to stává, že se ve skupině vyskytne jedna chytrá, opatrná micina, kterou se nedaří chytit. A to se stalo i tady, nevlezla do odchytové klece ani za nic, nedařilo se ji chytit ani čeřenem. No a kočička se začala kulatit a před nějakou dobou porodila. Kde měla koťata jsme nevěděli, jen bylo vidět, že kočka je hubená, neprospívá a není v pořádku.

Dnes tato kočička přinesla svá koťata do vchodu domu paní, která ji krmila. Myslíme si, že je nemocná, nemá mlíčko a tak svá koťata přinesla tam, kde ví, že dostanou jídlo, tam kam chodí na jídlo ona.
Máme tedy další příjem - dvě koťata, která ještě neumí papat, ale řekněte, není kočka úžasné stvoření? Nikdy nás nepřestane překvapovat, jaká je kočka obětavá máma.

S paní jsme domluveni, když k ní má kočička důvěru, že se ji pokusí odchytnout, aby jsme jí mohli pomoci.

eho1.jpgeho2.jpg

11.7.2018 - Dnes nám volali ze sousedního autobazaru, že našli mezi pneumatikami dvě koťata. Jsou to určitě sourozenci těch koťat, které kočka přinesla. Kočku jsme se zatím zatím znovu nepokoušeli odchytnout, protože se bojíme, že by ze stresu u nás přestala přijímat potravu, tak zatím podáváme kočce léky do jídla.

Pokud nám můžete pomoci, přispěvek zašlete na účet č. 177627810/0600 nebo transparentní č. účtu: 2600773655/2010 a do poznámky "KOŤATA"
Bez vás to nezvládneme.
Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář