Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zraněný kocourek z Ratíškovic

2. 9. 2015

Dnes před obědem volala paní z Ratíškovic, že u jejich firmy srazilo auto kocourka, moc naříká a teče mu z tlamičky krev.
Hned jsme vyjeli, kocourek byl velice zraněný, měl poraněné rozpůlené vrchní patro a spodní také. Oči samou krev a nateklé. Takže jsme kocourka vzali zrovna sebou na Veterinární kliniku Kaděra s.r.o. do Uherského Hradiště, kam jsme jeli pro Sida.
Kocourek je po operaci, zůstal na klinice a zítra pro něj jedeme. Momentálně je po operaci. Má zdrátované horní i spodní patro. Přišel o jeden zub.

Kocourek je černobílý, už byl kastrovaný, v dobré kondici, pokusíme se najít majitele. Prosíme o případné sdílení jeho fotky.
Komu chybí?

kocour450.jpg
 

2.9.2015
Kocourkovi jsme dali jméno Tristan. Je od středy po operaci, měl rozbité spodní a horní patro, zraněné oko, ale to už je mnohem lepší. Tristan pořád odmítá jíst, takže zítra půjdeme na kapačku, včera taky dostal, ale kanyla je už nefunkční, musí se píchnout znovu. Jinak přede, mazlí se, ale je bolestínek, takže papat se mu nechce.


tris350.jpg


 

Operace a jednodenní hospitalizce stála 3 270,- Kč.
Pokud můžete Tristanovi přispět na operaci a následnou léčbu, tak zde jsou čísla našich účtů:
* číslo transparentního účtu 2600773655 / 2010
* číslo běžného účtu 177627810 / 0600
* do poznámky napište Tristan


Velmi děkujeme!

 

11.9.2015

Tristan je čím dál větší fešák. Pozorujeme mírné zlepšení, pomalu začíná jíst, ale opatrně - šťávu s kapsiček, kočičí puding...
Je veliký mazel, zatím na kočky neříká nic, chová se, jako kdyby s nima byl odjakživa.

tristran350.jpg

Tristan je čím dál větší fešák...

Další fotky zde.

Ve prospěch Tristana probíhá na našen FB aukce,
více
zde.

23.9.2015

Naši marodi.

Útulek zasáhla viroza a Tristan nám onemocněl, má bolavý celý nosík a nejhorší je, že zase nechce jíst. Dnes jsme ho vzali na kapačku, aby se nastartoval, už byl dehydratovaný. Trochu ožil, ale nejí, tak uvidíme, jestli se neumoudří.

Brouček Sid - to také není žádná sláva, má antibiotika, rýmu a kašel, včera měl i zvýšenou teplotu. Ani s jídlem to není slavné.

A nakonec Barunka, ta na tom po příjezdu z kliniky, byla dost špatně, zesláblá, strašně se motala, byla dezorientovaná, protože oslepla úplně. Přikládali jsme to přesunu, cizímu prostředí a operace ji prostě ještě oslabila, ale pak jsme zjistili, že na tak malé tělíčko (váží pouze 1,80 kg) má naordinované troje antibiotika a že jí toto může způsobovat problémy. Léky jsme po poradě s lékařem vysadili a Barunka se zlepšila, líp spí, nemotá se, akorát je špatné, že se ve spánku počurá, před operací to nedělala. Nevíme, jestli se to ještě srovná, až zesílí, nebo je to napořád, to ukáže čas. Barunka dobře jí a mazlí se. Když slyší, že paní mixuje krmení, hned se ozývá. A nedivte se, že je ušmudlaná, po každém jídle se umývat nemůže, aby neprochladla, ale věříme, že bude líp, je to veliká bojovnice.
 

tris350.jpg
Další fotky zde.

6.10.2015
Tristan zatím bere antibiotika, ale už dobře jí a chodí po celém bytě, očividně v lepší náladě.

2.11.2015
Dnes jsme byli s kocourkem Tristanem vytáhnout drát, se kterým měl po úraze zdrátovanou spodní čelist. Tristan po operaci v září velmi onemocněl, měl calicivirus, nejedl, nepil a skončil na kapačkách. Trvalo víc jak měsíc, než se dal trochu dohromady, proto mohl na vytažení drátu jít až teď. Tristan pomalu přibírá, začíná si hrát. Má rád druhé kočky, hraje si i s koťaty. Je to mírný, mazlivý a přátelský kocourek.

tristan270.jpg

A teď potřebuje Tristan zachránit po druhé - před pobytem v útulku mezi více jak padesáti dalšími kočkami....  Tristan hledá domov!
 

2.11.2015
Tristan je zamluvený, nový domov najde u Ťapky!

8.11.2015
Příběh Tristana se uzavírá šťastně, odjel do nového domova. Všem děkujeme za pomoc, společně jsme zachránili Tristanovi život heart

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Milý Tristánku

(Marcela s holkama, 5. 11. 2015 10:08)

Budeš kamarád s hodnou kočičkou a s malým hravým pejskem,co má rád kočičky?Pokud by tato parta byla pro tebe vhodná,pelíšek i naplněná misečka a můj klín čekají na tvou společnost.

Re: Milý Tristánku

(Kočky SOS, 5. 11. 2015 10:20)

Paní Marcelo, zavolejte přímo Nadi Tomalové na 724 142 463. Děkujeme!

Re: Milý Tristánku

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 6. 11. 2015 19:23)

Dobrý večer,pani Marcelo,to je skvělé,že dáte Tristánkovi nový,krásný domov a určitě přemnoho lásky,které máte dozajista plné srdce-jste skvělá a budete mít téměř identický kočičí pár.Oba jsou překrásní,gratuluji Vám i vašim miláčkům a přeji jen to nejlepší!Srdečný pozdrav.Daniela

Re: Re: Milý Tristánku

(Marcela s holkama, 7. 11. 2015 13:08)

Dobrý den paní Danielo,už se na Tristánka moc těším a pevně doufám že se s námi zabydlí a co nejdřív bude spokojený se mnou i s Ťapkou a Eimi.Jsou obě mírné a nekonfliktní tak doufám že holky nezklamou a vytvoříme společně kamarádský spokojený domov.To víte že se trochu bojím abych se nepletla a byly holky na nováčka hodné.Ale když jsou milé i na morčátka,která míváme na hlídání,Eimi jim vylizuje ouška a Ťapka jen pozoruje,tak jsem se odvážila začlenit do party nového kočičího kamaráda.V pondělí se k nám přidá Tristánek,tak držte pacičky ať je tu rád a spokojený.
Zdravím Vás i kočičky,mějte se fajn!!
Marcela s holkama

Tristánku!

(Mirka L., 5. 11. 2015 18:53)

Tristánku,jsi krásný kocourek a moc držíme se všemi mými kočičkami pěstičky i tlapičky, abys našel domov! Moc na tebe myslíme a věříme, že budeš šťastný a že to vyjde! Drž se!
Mirka s kočičkami Páťa, Zuzi, Čiki, Šedík

Víc než pomoc...

(Jitka, 5. 11. 2015 7:26)

Prosím, přijměte Tristánka do svého domova, domů. Paní od kočiček, které dají "něco", co pozná jen ten, kdo takového tvora zachrání...děkuji.

příspěvek

(Jitka, 17. 9. 2015 10:48)

Tristánku, drž se! Peníze jsme poslali :)

děkuji

(Jitka, 15. 9. 2015 8:51)

Děkuji za Tristana...pošlu jemu i Barunce totom odp penízky na přčilepšenou!

To zvládneš!

(Mirka L., 10. 9. 2015 16:57)

Tristane, jsi moc statečný, operaci jsi zvládnul, teď už to bude jen a jen lepší!
Děvčata v Hodoníně ti pomůžou,jsou úžasné, obětavé a se srdcem na správném místě.
Držíme palce
Mirka + 4 kočičí chlupáči
Posíláme pár korunek na přilepšenou!