Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasíťování balkonu 1.

8. 3. 2007

Když jsem si pořídila domů dvě kočky, tak jsem především přemýšlela, jak zabránit tomu, aby si neublížily pádem z otevřeného okna či balkonu. Samozřejmě je okna a dveře na balkon velmi přitahovala. S okny jsme to vyřešili tak, že větráme otevřeným oknem jen tehdy, když kočky nejsou v místnosti. Jinak větráme ventilačkou, kterou nemají šanci prolézt. Horší to bylo s balkonem. Samozřejmě je to hrozně lákalo a já neměla nervy na to, až mi jednou skočí s balkonu ve třetím patře. Začala jsem hledat firmu, která by balkon zajistila nenápadnou sítí.

Objevila jsem firmu v Tišnově, která sítě vyrábí (www.kvrezac.cz). Ti mi řekli, že mi síť vyrobí, když jim sdělím rozměry balkonu, a že mi to šikovný manžel jistě na balkon namontuje. Ale představa, jak se ve třetím patře manžel potácí na zábradlí, se mi moc nezamlouvala. Paní z firmy na sítě, se kterou jsem to řešila, si vzpomněla na firmu, která se specializuje na práce ve výškách a bere od nich ochranné sítě (www.prace-ve-vyskach.cz). Přišli, změřili balkon, objednali síť a do 14 dnů byl balkon zabezpečen khaki sítí s oky o rozměru 3x3 cm. Síť je dokonale vypnutá a vypadá zvenku nenápadně.

Obrazek

Další fotky najdete ve
fotogalerii

Aby měly kočičky úplný komfort a nemusely mňoukat u balkónových dveří, až je někdo pustí na balkon, pořídila jsem jim průchozí dvířka. Nyní jsou spokojené ony i my.

Autorkou příspěvku je paní Iveta Kolečkářová - majitelka kočiček Anie a Kvída.

Tip na zasíťování tzv. otevřeného balkonu najdete na webových stránkách Mačky SOS.

 

Náhledy fotografií ze složky Síťujte!

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dvířka pro kočky

(Ivana Vydrová, 25. 10. 2015 18:19)

Paní Kolečkářová, dnes jsem četla váš příspěvek ohledně zasí´tování balkonu, to už mám, ale potřebovala bych ještě udělat kočičí dvířka do balkonových dveří. Na vašich fotkách jsem je viděla, prosím, která firma vám je udělala. Jmenuji se Ivana Vydrová a předem děkuji za informaci mobil : 723516004

Re: Dvířka pro kočky

(Kočky SOS, Lucka, 27. 10. 2015 19:44)

Dobrý den, paní Vydrová,
předně si musíte vybrat kočičí dvířka zabudovatelná do skla. Na www.zoohit.cz jich najdete několik. Pak se obraťte na sklenáře nebo na výrobce plastových oken a dveří. Měli by je umět zabudovat.

zasíťování balkonu

(Adéla, 15. 5. 2015 13:48)

Dobrý den prosím nevíte kde bych sehnala firmu na zasíťování v okolí Dvora Králové nad Labem - na internetu se mi nepodařilo najít v blízkosti žádnou firmu

Re: zasíťování balkonu

(Kočky SOS, 16. 5. 2015 10:38)

Dobrý den, to opravdu nevíme,ale určitě když zadáte "zasíťování balkonů", tak se vám podaří někoho najít. Teď už se tomu opravdu věnuje dost firem,když jsme začínali, tak na první síťování jsme měli my z Hodonína firmu až z Prahy! Byla to firma K9:
Můžete nám psát e-mailem na adresu k9@k9.cz
Můžete též telefonovat na čísla 602 392412, 608 020197
nebo psát na adresu Vladimír Liška - K9, Štítného 32, 130 00 Praha 3
nebo
KRAUPNER servis spol. s r.o.,
Bečovská 1547/13, 104 00 Praha 10
Telefon : 222 322 489, Fax: 224 816 738
E-mail: technik@kraupner.cz
Pokud máte v rodině zručného kutila, tak se dají samotné sítě koupit i třeba v ZOOHITu a připevníte si je sami.

Zasitovani casti balkonu

(Kristyna Hradilova, 11. 7. 2013 22:03)

Dobry den, nevite o nejake firme ve Zline nebo okoli? Potrebovala bych zasitovat 3,3 x 3,5 m a k tomu 1 x 3,3 m, ale cela, ktera mi vysla na kalkulacce od K9 jestrasne vysoka. S dopravou pres 8 tisic, coz mi prijde prilis. Bylo Vase zasitovani take v teto cenove relaci?

Dekuji

zasíťování části balkonu

(jana, 11. 2. 2012 16:09)

dobrý den, máme prosklený zašupovací balkon na 6 dílů. mám kočky a musím mít zavřený balkon i v létě, protože skáčou nahoru a bojím se, že by přelítly.Protože se nedá zasíťovat balkon, protože musím mýt velké okenice i z druhé strany, což by se nedalo při zasíťování, Chtěla bych vědět, kde sehnat, nebo, kdo mi udělá, alespoň dvě části zasíťované, takovým způsobem, abych tyto části mohla na zimu vyndat a tím pádem zas uzavřít zašupovací okna. Děkuji

Re: zasíťování části balkonu

(Kočky SOS, Petra, 12. 2. 2012 18:09)

Dobrý den, paní Jano,
zkuste svou poptávku rozeslat těmto firmám: https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/situjte_/seznam-firem.html . Dejte nám pak vědět, zda se zasíťování podařilo.

Dviřka do skla

(Iveta, 4. 3. 2011 16:29)

Dodrý den paní Kamilo.Dvířka jsem koupila na internetu - speciální do skla,a odborně mi je namontovala sklenářská firma Rosprim z Brna.Museli vyjmout původní sklo a vložit nové s výřezem pro dvířka-sklo je dvojité s vakuem.Cenu už si nepamatuji ,cca 2-3 tisíce.

Odpověď

(Iveta, 23. 2. 2009 15:17)

Paní Jindro, nevím co Vás vedlo k tomuto komentáři.Síť je perfektní a slouží nám již dva roky a má stabilní tvar.Síť není bavlněná tudíž se nesráží.Kočky i já jsme spokojeni.Asi by jste to musela vidět naživo, aby jste pochopila,že je to opravdu výborně upevněné.

Re: Odpověď

(Kamila, 26. 2. 2011 10:43)

Dobrý den paní Iveto,
hrozně Vám závidím, že už máte balkon zasíťovaný, my se na to chystáme letos na jaře. Chtěla jsem se ale ještě zeptat, co obnášelo vložené kočičích dvířek do skla?
Děkuji za odpověď

Dotaz k článku

(jindra, 22. 2. 2009 20:20)

Paní Iveto já tedy když se podívám na fotografii druhou v pořadí tak to uchycení není zrovna bezpečné, podle ok je to zhruba 30 centimetrů a to si myslím je poměrně velká díra, ještě mi to přijde strašně našponovaný. Z vlastní zkušenosti vím že ta síť musí pracovat a hlavně v létě na sluníčku tam dochází k velkýmu stažení, a takto vypnutá síť pokud se jen něco srazí dokáže vytrhnout i uchycení. Je třeba ji nechat volnější a uchycení každých 10 centimetrů. Kdyby jste napsala že jste si sítě namontovala sama, asi bych Vám je pochválila, ale pokud tohle udělala odborná firma tak na mě to tak opraavdu nepůsobí.

Sítě K9

(Hanka, 13. 2. 2009 13:37)

Tak máme sítě,na lodžii a většině oken který používáme, jak se oteplí pustíme se s manžou do úpravy lodžie, slíbila jsem micinám letní bydlení na čerstvém vzduchu. :)

Letecký den

(Kateřina, 5. 11. 2008 12:18)

Vidím,že bydlíte na Faimonce v Líšni.Vašeho zasíťovaného balkonu jsem si všimla,když jsme procházeli okolí a hledali Macíčka.Už mě i napadlo u Vás zazvonit a zeptat se,ale takhle po netu člověk neotravuje.Díky za tip.Faimonka 7

České Budějovice

(Alča, 5. 11. 2008 9:55)

Tohle je moc pěkný (bydlíme v 7. patře takže strachu mám až kam), nevíte o někom kdo by to mohl dělat v Českých Budějovicích za nějakou přijatelnou cenu?

dotaz

(Kristýna, 12. 5. 2008 20:44)

Mám na vás menší dotaz. O jaké šířce jste měla provázky v té síti. A kdybych si objednala šířku 0.7mm nebude hned zničená? předem děkuji za odpověď.

Síť na balkon.

(Ivana, 15. 3. 2008 21:06)

Moc Vám děkuji za odkaz na firmu vyrábějící sítě. V loňském roce jsem si pořídila kočičky a od vánoc sháním někoho kdo by síť vyrobil. Ohromně jste mi pomohla.

dvířka

(Iveta Kolečkářová, 18. 10. 2007 8:31)

Dvířkama jsem je učila taky tak .Nechala jsem dvířka otevřená.Když jsem je pak sklopila ,tak jsem jim je ručně zdvihala a když prolézaly tak jsem je postupně sundávala ,aby si zvykly, že jim kloužou po zádech .lákala jsem je na pochoutky,naučily se to za dva dny.

ještě jednu radu

(Karin, 3. 10. 2007 10:00)

Paní Kolečkářová, já bych Vás prosila o radu, jak jste kočky naučila dvířky procházet. Máme je zabudované už dva týdny a kočky prochází jen když je klapka otevřená dokořán. Nechtějí pochopit, že musí do klapky žďuchnout, i když je lákám třeba na syrové maso a snažím se jim ukázat, jak projít.

Pro pana Meixnera: Když si zadáte do vyhledavače "dvířka do skla kočka", vyskočí Vám hned několik možností.

poraďte

(Meixner, 19. 9. 2007 16:09)

Paní KOlečkářová, zmiňujete firmu, která V8m dvířka zabudovala. Nevzpomenete si na název internetového obchodu, kde jste je zakoupila?
Děkuji Meixner

dvířka

(Iveta Kolečkářová, 24. 7. 2007 9:54)

Dobrý den Petro. Dvířka jsem koupila na internetu - speciální do skla,a odborně mi je namontovala sklenářská firma Rosprim z Brna.