Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lucinka(04)

8. 6. 2012

ObrazekBarču, Lucinku a Žofku jsme přijaly v srpnu 2010 z Radějova od pána, od kterého jsme v listopadu 2006 přijaly 11 koťat. O jedné kočce nám tehdy neřekl, a tak se mu tam začaly množit dál. Chatu teď prodával a noví majitelé se o ně starat nechtěli. Další kočku dovezli do ZOO, kde ji však nedrželi první tři týdny zavřenou, takže se jim ztratila, a zbývajícího kocoura nechali utratit. 14.12.2010 byla umístěna do Olomouce, z nového domova se však radovala jen jeden a půl roku - 8.6.2012 ji nechala její majitelka uspat po diagnóze rakoviny jater.  Z nového domova máme tyto zprávy:

23.12.2010:
Dobrý den,
chtěli bychom s Lucinkou Vám a všem Vašim kočičkám popřát krásné Vánoce a spoustu hodných lidí, kteří si budou chtít kočičí sirotky vzít k sobě domů.
Lucinka se má dobře, prvních několik dní spala se mnou pod dekou, ale teď už se zřejmě cítí jako velká holka, takže noc tráví na okně pozorováním noční krajiny.Dneska byla u veterináře nechat si zkrátit přerostlé drápky, protože se mi chudák na koberci šprajcovala na každém rohu. Veterinářku nesla statečně a jen co jsme se vrátili zpátky domů, rychle prozkoumala celý byt, jestli je všechno na svém místě. Byla hodně důkladná, takže se nezapomněla podívat ani do koupelny. Když si ověřila, že všechno je tak, jak má být, lehla si do postele a začala spokojeně vrnět.
Ze začátku si odmítala hrát, ale teď už ji zajímá každá blbůstka. K Ježíšku tedy dostane velké šplhadlo, takže bude moci byt prozkoumat i ze závratných výšek.
Lucka a Lucinka

21.1.2011:
Dobrý den,
posíláme vám s Lucinkou pozdravy z nového domova. Z Lucinky se stal velký lovec hopíků. Každé ráno nervózně přešlapuje a čeká, až si s ní budu hrát. Někdy, když má pocit že jsem v posteli už moc dlouho, ke mně nedočkavě skočí a oblizuje mi obličej, aby mě vzbudila popřípadě do mně rovnou šťouchá packou. A pak už jen číhá schovaná za stolem a jen co vidí, že hopika konečně beru do ruky, hypnotizuje ho očima a vrhá se na něj. Jakmile ho chytí, obvykle ho symbolicky "zakousne" a zase utíká na druhou stranu místnosti, přikrčí se k zemi a zase nadšeně čeká, až se hopík dá do pohybu. Nejvíc ji rozčiluje, když hopik někam zapadne. To pak lítá jak tajfun kolem a snaží se ho všemožně vydolovat. Obzvláště zábavný pro ni je, když hopik proletí pode dveřma do jiné místnosti. Lucinka je pak vzteky bez sebe a snaží se dveře všemožně "ztrestat". Vrhá se na ně, pere se s nima, kouše je a škrábe a packou je otvírá a zase zavírá.
Lucka a Lucinka

7.3.2011:
Dobrý den,
posílám Vám zprávy z nového domova. Z Lucinky se stala dračice, lítá po bytě jak poděs. V noci se mnou obvykle spí v posteli, ale ráno jak jen začne svítat vstává a honí myšičku, hraje si s pytlíkem se šantou a kutálí si hopikem. Obvykle pak skáče i mě do postele a mlátí mě packou do hlavy abych si taky šla hrát ( Lucinka si totiž nerada hraje sama a je radši když ji někdo "aportuje "hopika nebo máchá s tkaničkou pod nosánkem). Když nevstanu (což se mi obvykle v šest ráno opravdu nechce), jde si zase lehnout a pak většinou vstává až se mnou. Druhá éra dne pro ni začíná, když po ránu začnou lítat do budky ptáčci. Lucinka je totálně zbožňuje. Vrhá se na okno, snaží se proskočit sklem a většinou bohoužel smete vše co ji na parapetu stojí v cestě. Někdy v nejbližší době ji budu kupovat kolodráhu, tak snad se na ni vyřádí. Jinak už je pěkně rozmazlená a umí být i svérázná, kdyby rostla do výšky tak jak roste do šířky byl by z ní skvělej hlídací pes. Hodně pozdravů posílá Lucka a Lucinka

6.11.2011:
Dobrý den,
posílám zprávy ohledně Lucinky. Lucinka se s koťátkem opravdu skamarádila. Vlastně je teď sama jak malá - honěj se, perou, schazujou mi ubrus ze stolu a kytky z parapetu. Nedávno jsem koťátku omylem šlápla na ocásek. Koťátko zabrečelo a Lucinka se rychle rozběhla, aby ho zkontrolovala, jestli je v pořádku. Když ho očuchala a zjistila, že mu nic není, celý ho oblízala. Občas teda kotě dostane pár facek, hlavně když Lucinku vzbudí ze spaní nebo když ji skáče po ocásku, zatímco Lucinka leží na okně a číhá na ptáčky (mimochodem, parkrát už se pokusila proskočit sklem a nějakého chytit, samozřejmě marně). Jinak co se Lucinky týče, má pořád zánět v jednom očičku. Používám kapky co mi doporučila veterinářka, ale bohužel se to zlepší vždycky jen dočasně, asi ho bude mít chronický (nicméně se nezdá, že by ji nějak omezoval). Ještě jsem se chtěla zeptat - kamarádka našla v práci vyhozený kotě, má ho už měsíc, podle veterináře je až na svrab v ušičku zdravé, nicméně pořád je jak vychrtlinka. Co používáte na vykrmení koček, tvaroh? PS: Lucinka je naopak pěkně macatej tlouštík, používám sice Purina pro plan pro kočky se skolenem k nadváze, nicméně si furt urputně udržuje svoji linii. Snad zhubne teď, když má díky koťátku docela dost pohybu.
Pozdravujte ode mě všechny Vaše kočičky. Lucka a Lucinka

Naše odpověď:
Dobrý večer Lucko,
to je moc bezva zpráva! Jsem ráda, že se Lucinka koťátku tolik věnuje a hraje si s ním. Popravdě, než šla k Vám jsem si už říkala, že by možná nějakého kamoše zvládla, byla opravdu hodně hravá. Tak jsem ráda, že má teď společnost. Fotky jste poslala opravdu krásné, ale měla jste poslat i nějaké s koťátkem!:-)
Jinak ke kotěti kamarádky. Prnvě musí být odčervené a pak by mělo jíst tolik, kolik potřebuje, žádné omezování. Existují konzervičky pro koťata, dáváme hodně maso - syrové i vařené (hovězí, kuřecí), taky ten zmiňovaný tvaroh (tučný). Ale některé koťata, jak rostou jsou prostě samá noha, jiné jsou jako medvídci, kulatí. Záleží na predispozici, tak pokud veterinář říká, že je v pořádku, snad bych mu i věřila.:)
Mějte se moc hezky a nějaké fotky Lucinky s koťátkem si prosím.:-)

9.11.2011:
No ono to ze začátku s Lucinkou a koťatkem tak ideální nebylo. Lucinka když malou uviděla, vylezla na skříň, strašně vrčela a domítala slízt dolů. Druhej den se sice už procházela po bytě, ale jen co zahlídla malou, strašně vrčela a nechtěla se k ní ani přiblížit, úplně se jí štítila. Dokonce byla tak naštvaná, že ani ode mě se nenechala pohladit, hned se po mně ohnala. Jediný co snesla bylo hraní, takže jsem si s ní pořád hrála aby pochopila, že svý postavení nijak neztrácí. Teprv až třetí den už ležela uprostřed pokoje, pozorovala kotě a chvilkama z toho pozorování i usnula:) Bylo ale vidět, že se ji malá už začínala líbit. Dívala se jak běhá, pak se přikrčila, číhala a nakonec se za malou rozběhla. Když k ní ale doběhla, uvědomila si nejspíš, že koťátko je vlastně úhlavní nepřítel, zavrčela, otočila se a zas se vrátila. Do týdne už ale bylo všechno v pořádku, Lucinka koťátko olizovala a hrála si s ním. Posílám vám nějaké fotečky. Až přijde kamarádka, která má lepší foťák (ten můj už chudák dosluhuje), pokusím se je nahrát na video. Mají totiž úplně úžasnou hru na honěnou:) Jedna má babu a když druhou chytne, celý se to obrátí a druhá zas honí první:) Lucinka se od koťátka i hodně naučila. Například brousit si drápky o škrabadlo a ne o moji postel, která byla už chudák celá zničená:)
Lucka, Lucinka a Pralinka

Videa, kde je Lucinka:


Video z depozita Lucky Malečkové - 28.10.2010

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář