Jdi na obsah Jdi na menu
 


Johanka

6. 4. 2016

johanka350.jpgMourovatá drobná kočička s velikýma očima Johanka se k nám dostala jako kotě v dubnu 2005 nemocná z osady Nesyt. Po vyléčení se z ní stala velice mazlivá a hravá kočička, která však byla neustále napadána všemi kočkami, protože byla menší, slabší a bála se jich. Až na umisťovací Výstavě pro kočku 12.11.2006 našla svou vysněnou rodinu - byla umístěna do Prahy do domku se zahrádkou. Více zde.


5.4.2016
Dobrý den do Hodonína,
po nějaké době se zase ozývám, bohužel tentokrát se smutnou zprávou. Johanka je ode dneška hospitalizovaná a to ve velmi vážném stavu.  Johanka dneska velmi špatně dýchala, mysleli jsme, že je to ten její astmatický záchvat, ale bohužel během dne, po aplikaci léků, když se na veterině nelepšila, jí byl udělán rentgen, který ukázal na rozpad průdušnice. Nyní je v kyslíkovém boxu na klinice, kam jsme jí během odpoledne převezli na radu našeho veterináře a čekáme do rána, zda přijde nějaké zlepšení.
Bohužel v průběhu 14 dnů je to třetí naše kočička v takovém vážném stavu. Před dvěma týdny jsme pochovali 16 letého Čertíka ...
Včera jsme pochovali Míňu. Našeho nejmladšího kocourka, který k nám přišel v srpnu. Nádherný bílý kocourek k nám ale doslova napochodoval 17.srpna minulého roku v deset večer, kdy venku lilo jako z konve a on křičel tak silně, že jsme ho přes zavřená okna slyšeli. Růžové tlapky měl úplně čisté. Jakoby se vznášel a nechodil v tom marastu. Manžel povídal, hele andílek k nám přišel. A tenhle andílek nám včera v noci odešel. Příčinou byl rozpad kostní dřeně zřejmě po nějaké infekci, možná nepotvrzená suchá forma FIP. Tak moc jsme o něho bojovali. Diagnostikovali ho v německých laboratořích, náš doktor mu sehnal léky na podporu kostní dřeně v ÚVN, dostával vše možné, bohužel všechno marné. Kocourek se nám během neděle tak zhoršil, že jsme museli v noci vyjet na tu cestu poslední.
Kdo to nezažil, netuší, jak moc to bolí. Když jsme Míňu včera pohřbívali tak jsme si říkali, že doufáme, že tohle hodně dlouho nebudeme muset dělat a ráno se vzbudíme a Johance je zle! Když jsem se během dne dozvěděla jak vážný je její stav, myslela jsem, že mi už pukne srdce.
Prosím držte jí i nám palce i  tlapky. Chtěla jsem v průběhu tohoto týdně poslat nějaké to foto do kalendáře a místo toho píšu takovouto zprávu L.

Přeji vám i všem vašim kočičkám hlavně hodně zdraví.

Věra Veselá s Johankou a zbytkem smutné smečky (hledající své kamarády) Haničkou, Žofinkou, Bělinkou, Myšičkou (u vás Medlin) Matýskem a venkovními kočičími kluky Černým a Šedým a Vendou. 

Dobrý večer, paní Věro,
je mi to tak moc líto! Myslím, že vím jak se cítíte a jakou bolest prožíváte. Je to čistá hrůza a beznaděj. Ale chtěla jsem napsat, netrapte Johanku. Pokud to bude zlé, nechte ji v klidu odejít. Za takových podmínek jak píšete není třeba ji a sebe trápit. Užila si u Vás nádherný a dlouhý život, třeba jí i zítra bude líp, ale jestli ne, udělejte jí tu poslední laskavost. Budeme na Vás a Johanku myslet, je mi to všechno tolik líto! I Čertíka a Andílka Míni, asi si tam všichni chtějí hrát. :(
Držte se, napište
Lucka

6.4.2016
Milá Lucko,
mnohokrát děkuji za Vaši účast. Vaše slova tak nějak najednou dala tomu všemu  smysl, byli jsme rozhodnuti se zachovat podle Johanky. Buď si jí vzít a být jí oporou v posledních chvílích nebo jí nechat jít. Věřte, že se mi díky Vám i o trochu lépe usínalo.

Bohužel Johanka dneska v noci zemřela.  Jsem nešťastná z toho, že jsem do té poslední chvíle nemohla být s ní a držet ji za tlapičku, v noci se prý začala horšit a přes veškerou medikaci jí už nedokázali pomoci. Už je tedy kočičce dobře, netrápí se. Ale ona se vlastně dlouho netrápila, protože se to vše přihodilo během jednoho dne. Dem předtím byla veselá, házela zádíčka, válela sudy, byla šťastná a spokojená.  Ještě jednou moc a moc děkuji. Nesmírně si Vaší podpory a Vaší rychlé reakce vážím.
Věra
    

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář