Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyjáš

6. 5. 2015

matyjas270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2014

Matyjáš je nádherně zbarvený rezavý kocourek, který se objevil jednoho dne u obchodu v Rohatci. Paní prodavačky ho nějaký čas krmily a pak zavolaly nám. Matyjáš byl důvěřivý a hodný, nemusely jsme použít odchytovou klec, nechal se vzít do rukou. Je to příjemný a milý kocour. 13.2.2015 Matyjáš umístěn do Ratíškovic, do domku a za měsíc k němu přibude štěně.

Další fotky zde.

Zprávy z nového domova:

31.3.2015
Z domova Matyjáše přišla velmi brzo po umístění špatná zpráva - kocourovi se podařilo utéct! Přestože majitelé uposlechli naše rady a věděli, že kocour musí být aspoň měsíc doma (
Zásady pro přemísťování koček), aby si zvykl a teprve pak může ven bez obav, že se ztratí, nikdo nečekal, že Matyjáš si skokem na kliku u dveří otevře a dostane se do dalších místností v domě. V jednom pokoji byla otevřená ventilačka a Matyjáš utekl. Majitelé ho hledali po zahradě, volali, ale kocoura nenašli, nebyl na ně ještě zvyklý, je nepravděpodobné, že by k nim na zavolání přišel a tak jsme z toho byly moc smutní a myslely jsme si, že už o něm neuslyšíme. Majitelé mají na zahradě nějaké kůlny a přístřešky a tak jme jim poradily, ať tam určitě nechají misku se žrádlem a vodou.
Stalo se, co jsme nečekaly, Matyjáš neutekl daleko, byl asi někde v kůlně schovaný a nakonec přišel na jídlo!

Před časem jsme dostaly tuto zprávu:

"Dobrý den, tak mám radostnou zprávu, Matyjášek se před týdnem objevil a začal fungovat. Už jí z ruky, přiběhne na zavolání, jen pohladit se nechá jen někdy, bojí se lidské ruky, ale lepší se to, asi má zlé zkušenosti a chce to čas. Jak se něco změní, dám vědět."

6.5.2015
Matyjáškovi nebyl dopřán dlouhý a spokojený kočičí život. Po jeho útěku všechno dobře dopadlo, na své páníčky si zvykl a už bydlel i u nich v domě, ale dostihla ho nevyléčitelná kočičí nemoc FIP, které podlehl. Je nám to líto.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

smutné,moc smutné!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 7. 5. 2015 21:56)

Nenávidím tuto prašivou nemoc!!!!Proč někdo, někde už konečně nevymyslí nějaký lék,aby se tomu dalo předcházet,nebo vyléčit?!To se pořád vymýšlí blbosti lidstvu a zvířatům k ničemu a na takovou hnusotu není nic.Kéžby se to brzičko podařilo!!!!Matyášku,pozdravuj všechny zaltička kočeny a kocourky,kteří už odešli do kočičího nebíčka a odpočívej v pokoji!ŠKODA KAŽDÉHO KOČIČÍHO ŽIVOTA!!!!!!!!!

Maty

(Galina Rucká , 13. 2. 2015 7:23)

Dobrý den, máme už doma jednoho kocourka a protoze je strasne hravý, rada bych mu pořídila kamaráda. Bylo by možné vzit si kocourka třeba na víkend a vyzkoušet, jestli si "sednou"?

Re: Maty

(Darja, 13. 2. 2015 9:08)

Kočka se s novým prostředím, případně s jinými kočkami sžívá i měsíc, za víkend nepoznáte, jak si "sednou". Každý přesun je pro většinu koček dosti stresující, je velice nevhodné si takto kočky "půjčovat" a zkoušet. Zavolejte do depozita, zeptejte se na Matynka konkrétně jeho opatrovnice, popiště jí svého kocourka a svou domácnost a ona vám řekne, jestli je podle jejího názoru Matynek pro vás a vašeho kocourka spíše vhodný, nebo ne.

Re: Maty

(Kočky SOS, 13. 2. 2015 9:17)

Děkujeme paní Darje, lépe bychom to nenapsali!
Paní Rucká zavolejte přímo na telefon 724 142 463 p. Tomalové a ona Vám poradí a domluvíte se.
Děkujeme.

Re: Re: Maty

(Galina Rucká, 13. 2. 2015 12:42)

Já děkuju, volala jsem a Matyáš už je bohužel zadaný, ale domluvily jsme se s paní Tomalovou, že si vezmeme jiného kamaráda.