Jdi na obsah Jdi na menu
 


Murinek

6. 8. 2017

murinek370.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2011
Umístění:
depozitum Mikulčice

Murinek se jednoho dne objevil v zahradě našeho depozita. Vždy jen opatrně nakoukl, vybral misky a utíkal pryč. Postupem času si chodil na jídlo stále častěji a zalíbilo se mu u nás. Nikdo ho nevyháněl a našel tam spousty domečků a příbytků, kam se mohl schovat, když venku mrzlo a pršelo. Murinek zůstal po kastraci uvnitř a velmi se mu to zalíbilo, začne vrnět už když nás vidí a miluje drbání za ušima. Jeho tajným přáním je být pravý gaučák, s přístupem na zahrádku. Ale chce mít své lidi, které by mohl těšit svou společností a příjemným předením na klíně. Místo, odkud by ho už nikdo nevyháněl a kterému může říkat domov. Je ještě trochu ustrašený, ale vše zmizí jedním pohlazením. Může jít i jako jedináček, ale pouze do domku se zahrádkou.
2.8.207 - Murinek se nového domova nedočkal a byl uspán pro selhání ledvin a jater. Je nám o líto, kocourku. heart

Další fotky zde.

Murinek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nechápu

(Jana, 7. 8. 2017 18:36)

Jak mu mohly selhat ledviny a játra????Asi špatná strava plná soli a popela či masokostní moučky....
Veterinární prohlídky žádné???

Re: nechápu

(Kočky SOS, 7. 8. 2017 20:40)

A co přesně nechápete? Špatná strava - do dozajista, obzvláště jeho prvních 5-6 let života, kdy se protloukal jako tulák, bezdomovec, trpěl hlady. K nám se dostal Murinek ve svých cca 6 letech, ale to je odhad, mohl být i starší, hladový, špinavý a nemocný a jak čtete v legendě, velice se bál lidí, takže měl špatné zkušenosti. Na selhání ledvin umírají kočky poměrně často a to i takové, které mají majitele a dobrou stravu, co teptve tito tuláci a bezdomovci s oslabenou imunitou? Z čeho usuzujete, že neměl veterinární péči? Selhání ledvin prokázal odběr krve a veterinářka navrhla kocourka uspat. My kočkám pomáháme, my je nepřipravujeme o život, pokud to není nezbytné, aby zvíře zbytečně netrpělo.

Re: nechápu

(Jarmila, 7. 8. 2017 22:21)

Chápu Vás dobře, že tady obviňujete útulek ze špatné stravy a absence veterinární péče? Pokud ano, styďte se! Toto je prvotřídní útulek, kde by kočkám žádnou podřadnou stravu nedali a kde se v první řadě jde na prohlídku k veterině. Byla jste tam? Znáte je? Náš kocour taky zemřel na selhání ledvin a to při vzorném jídelníčku. Takže neodsuzujte a zjistěte si v první řadě situaci!