Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč nekrmit jen granulemi

25. 1. 2007

Dotaz:
Po delší době vás zdravíme společně i se zvířátky.
Guliver se s Brittem už docela kámoší, ale bez dohledu je nenecháváme. Guliver bydlí stále v pokojíčcích, občas šmejdí po baráku. Věší se a vyhrabává palmu, tak občas dostane, ale moc to nepomáhá.
Chtěla jsem se zeptat. Dnes má Guliver docela průjem. Může to být tím, že týden dostával jen granule (Propesko a Whiskas)? Co s tím? Děkuji za zprávu a radu.

 

Odpověď:
Dobrý den,
děkuji za zprávu O Guliverovi. Hlínu v květináči zakryjte většími kameny, aby se na ni nedostal. K broušení drápků by měl mít k dispozici škrabadlo a od jiných věcí ho musíte odhánět plácnutím novinami. Jen lehce, ten šustivý zvuk by ho měl polekat ... Musíte být důslední, určitě to pochopí. A taky by měl dostat kočičí trávu na okusování a čištění žaludku (aby Vám nešel po kvítkách), dá se koupit v potřebách pro zvířata a doma vypěstovat. Nám se moc osvědčila, pěkně roste.
Krmení koček jen granulemi není dobré. Protože granule jsou suché krmivo, kočka je nucena více pít a její ledviny na to nejsou uspůsobeny (v normálních přírodních podmínkách si většinu vody obstará právě za žrádla - ulovené kořisti). Nadruhou stranu, pokud kočka pije málo, zanášejí se jí močové cesty struitovým pískem, čož vede k vážným zdravotním problémům. Proto je dobré krmit kočky ráno a večer konzervou, nebo masem a granule jí nechat k dispozici neustále, jako doplněk. Samozdřejmě musí mít neustále i čerstvou vodu.
Průjem určitě mohly způsobit Whiskas granule, nám se neosvědčily, průjmovali z nich všichni. Obecně krmivo značek Whiskas, Kitekat, Frieskies je velmi nekvalitní - nekupujte barevné granule v supermarketech! O správném krmení více na našich stránkách zde. Pro upravení průjmu, vysaďte granule a dávejte mu 3 x denně vařené kuřecí maso (bez kůže). Když průjem bude ustávat, můžete začít maso pomalu míchat s konzervou (např. Nuevo). Jestliže se ale průjem neupraví ani za 3-4 dny bude to nějaká infekce a budete muset na veterinu pro antibiotika.
Tak snad jsem napsala všechno. Kdybyste potřebovali ještě nějaké informace, napište.

 

Nestačí vám výše uvedené informace?
Zavolejte nám na telefon 724 142 463, rádi vám poradíme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krmení granulemi

(Veroinka, 13. 12. 2008 13:50)

No když jsem si pořídila naší první kočičku tak jsme jí koupila whiskas junior a ta z toho dostala takové problémy (zvracení krvavý průjem), že jsem se pak divila u veterináře, že mi řekl že to je špatné krmení...Jen mě udivuje v reklamě, že říkají doporučeno veterinární komorou (nebo něco podobného). Každý veterinář mi tohle krmení odsoudil a chovatelé taky...Od tohoto incidentu (3 roky zpět) jsem toto krmení nepodala a není problém :-) ale kapsičky a masíčko v konzervě podáváme nejraději od whiskas :-)

Krmení granulemi

(Mirek, 19. 2. 2007 22:55)

Máme doma 3 kočky a jejich krmení sestává z granulí
které mají volně k dispozici celou dobu,syrového masa
a konzerv,nebo kapsiček.Mohu říci,že po žádném druhu
ze známějších značek granulí se nikdy nevyskytl průjem
ani jiné zažívací obtíže.Co naše číči nikdy nedostávají
je především mléko ,občas dostanou trochu jogurtu,nebo
pudingu.