Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3. Q 2008

19. 10. 2008

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2008

Ve Zprávě o činnosti za 2. čtvrtletí roku 2008 jsme prosily o Vaši pomoc. Na základě této výzvy jsme vybraly celkem 57.648,- Kč. Děkujeme všem, kteří na naši prosbu reagovali a umožnili nám tak přežít další kotěcí sezónu.

ČERVENEC

1.7. jsme přijaly černou kočku Marlu se 4 koťaty: Evitou, Jovankou, Kevinem a Ogim. Paní je přinesla na veterinu uspat.
3.7. byla na sídlišti nalezena tříbarevná Fíbí spolu s koťaty Baruškou, BalúBibi. Z Fíbí se vyklubala velmi milá a vděčná kočka, koťata zatím zůstávají plachá. Téhož dne jsme jely i pro 10měsíční mourečku Čio do lázní.
6.7. jsme lovily v Lesní ulici zpod auta dvě koťata - odchyt se podařil, koťata bohužel byla tak vyčerpaná, že nepřežila.
7.7. v 6 hod. ráno jela Lucka chytat koťata k bývalé kotelně, která nyní slouží jako prodejna. Koťat bylo celkem 6 a byli to samí kocourci - zrzečci Morgan, Johan, Šerchán, Bilbo, Homér a bílý Bingo s černými znaky.
8.7. nám dovezla paní z Hradiště tříbarevnou dlouhosrstou Celestu.
10.7. našli dva malí chlapci na náměstí u kašny černou Serenu.
21.7. nás zavolali ke kotěti, které bylo v motoru auta. Vzaly jsme je na veterinu, ale už mu nebylo pomoci. Téhož dne našla paní na sídlišti nemocnou 6týdenní Beu, byla tam vyhublá spolu s druhým kotětem, které již bylo mrtvé.
23.7. náš bývalý svěřenec Boris přivedl domů ve Slavkově dva mouraté kocourky Kryštůfka a Kryštofa, vzaly jsme je k nám.
28.7. nám paní z Kašnic přivezla černého kocourka Hadrika. Měl zraněnou packu, po vyléčení jsme jej vrátily, ale za 2 týdny nám paní volala znovu a prosila, abychom Hadrika přijaly k nám, protože psi jeho majitelů jej vůbec nepouští domů.

Obrazek
Evita

V červenci našli domov: Laura, Maura, Picasso, Derek, Ňuňo, Tesa, Demi, Ogi, Káťa.
Do depozit přijato: 21, umístěno: 9.



SRPEN

5.8.
 jsme jely do Bažantice pro bílého kocourka Marvina, který žebral u obchodu o jídlo.
8.8. jsme přijaly černobílou Jesy - naříkala na zahradě ve školce.
9.8. nám volali lidé, kteří našli na ulici opuštěnou černobílou Megy - doma již jednu kočku měli a právě odjížděli na dovolenou, a tak si ji nemohli nechat.
10.8. jsme z osady Nesyt odvezly kouřovou Cindy - kotě kočky, která se přitoulala a paní ji začala krmit. Kočka je již vykastrovaná a paní souhlasila s tím, že se o ni bude dál starat.
16.8. donesly tři děti mourečku Pegy, kterou našly venku.
17.8. jem přijaly Bruna, Gereta, Anušku, Montyho a Liu - koťata, která se narodila přitoulané kočce. Téhož dne jsme přijaly znovu Hadrika a poslaly ho po známých Petře do Chýně.
19.8. jsme přijaly další koťata, která lidem ve Starém Městě porodila přitoulaná kočka - Kendy, Endy a Meredit zatím zůstávají plaší. Téhož dne jsme se ujaly i zraněného bílomourka Derila z nádraží, kterého někdo kopl do pusy tak silně, že měl chudák odchlíplou čelist.
26.8. jsme umístily kocourka Míšu. Do nového domova odešel přímo od svého nálezce, který jej měl u sebe do vakcinace.
29.8. nám byla nahlášena 3 koťata - Mery, Nely a ještě jeden kocourek. Nely už byla umístěna, Mery a kocourek, který zatím nemá jméno, se zatím ochočují u nálezců. Téhož dne se Petra v Chýni ujala zrzavého 3,5měsíčního Garfielda.

Obrazek
Meredit

V srpnu našli domov: Šerchán, Johan, Lucinka, Míša, Iza, Celesta, Čio.
Do depozit přijato: 18, umístěno: 7.



ZÁŘÍ

6.9. se do chaty ke známému paní Malečkové přitoulal zrzeček Evan. Byl velmi vyhládlý, jen kost a kůže.
10.9. jsme jely pro 5měsíční bílou kočičku s černými znaky Arletu, která ležela zubožená na pražícím slunci na schodech vedoucích ke hřbitovu. Téhož dne jsme přijaly Santose, Rosse, Denyho a Merila - zhruba 11měsíční mouraté kocoury, kterých se ujala paní z osady Nesyt.
12.9. Petře volala paní z Obecního úřadu, že jim někdo hodil na zahradu tři zrzavá koťata - Šejlu, Lejlu a Dejlu.
15.9. jsme kastrovaly v silu v Rohatci dvě kočky a kocoura. Všechny jsme po kastraci vrátily zpět, krmí je tam pán z vrátnice.
16.9. našla paní v Radějově bílomourka Artíka. Sama má již 5 koček a nemohla si ho nechat.
18.9. jsme se ujaly 2měsíční černobílé Aničky. Byla bohužel tak zubožená a nemocná, že jsme jí již nedokázaly pomoci.
21.9. jsme se zúčastnily 3. ročníku umísťovací výstavy Sen zvířat a předaly zde 6 našich svěřenců novým majitelům.
22.9. ze stavebnin jsme dovezly 6 koťat ze dvou vrhů - 14denní a 8denní - které kočky opustily. Kočky jsme nechaly vykastrovat a vrátily zpátky, z koťat přežila jen dvě - ze staršího vrhu bílomourek Eliot a z mladšího bílomourek Jorik.
24.9. byl z rodinných důvodů vrácen Picasso.
28.9. nám paní od Brna přivezla koťata po zemřelém majiteli: černého DominaDominika, mourka Artuše, černobílého Mufa a černobílou Eby. Kočky si rozebrali sousedi. Téhož dne jsme přijaly 2měsíční želvovinovou Dádu, kterou našli dva mladí lidé v chatové oblasti Lučina.

Obrazek
Artík

V září našli domov: Pegy, Lia, Tom a Jim, Bety a Kety, Cindy, Garfield, Morgan, Anuška, Geret, Homér, Marvin, Ross a Denny, Marla, Nely.
Do depozit přijato: 19, umístěno: 17.



Od července do konce září 2008 jsme

- přijaly celkem:

58 koček

- umístily celkem:

33 koček

- nechaly vykastrovat:

28 koček

Tento rok je pro nás bezpochyby nejkritičtější ze všech dosavadních. Celé léto jsme doufaly, že po prázdninách se nám začnou hlásit zájemci o kočku a depozita se po letním náporu uvolní. To se však nestalo, místo toho nám lidi hlásí další a další kočky, z převážné většiny s cca 5-6 koťaty. Několik takových rodinek jsme už musely odmítnout, i když nám je jasné, že jsme pro ně byly poslední záchrana. My však již přestáváme zvládat nápor, který pro nás každodenní práce kolem koček představuje. Naďa je v invalidním důchodu, měla by se léčit a šetřit, místo toho stráví celé dny běháním kolem koček. Vstává v 6 ráno, celý den se nezastaví, spát chodí o půlnoci a několikrát za noc vstává ke koťatům, která k nám přišla bez mámy, a tak je nutno je krmit stříkačkou. Lucka chodí do práce, po práci jezdí s Naďou v terénu, domů chodí po 21. hod. večer a do noci uklízí.

Venku nám přibyly další tři lokality, v kterých musíme zajišťovat krmení, protože paní, která zde plaché kočky doposud na vlastní náklady krmila, nemůže dále pokračovat. Přibyly nám tak další náklady a další práce. V ostatních lokalitách krmí ochotní lidé, takže tam krmivo "jen" kupujeme a rozvážíme. Velmi bychom proto uvítaly, kdyby nám s krmením nebo alespoň s rozvozy krmiva mohl někdo pomoci.

V Hodoníně je stále ještě několik lokalit, kde jsou nevykastrované kočky. My však již odchyty a kastrace nezvládáme, nemáme sílu, čas... Moc by nám proto pomohlo, kdyby byl někdo ochoten nám s těmito odchyty pomoci. Odchytové klece půjčíme, kastrace zajistíme a zaplatíme. Nekastrované kočky pro nás znamenají časovanou bombu a velké starosti do budoucna. Přesto momentálně není v našich silách a časových možnostech na tato místa jezdit a čekat, až se kočky do sklopců chytnou.

V polovině října jsme obdržely sponzorský dar od společnosti SPOROBYT, spol. s r.o., provozovatele pizzerie Casa Mia v Hodoníně, ve výši 20.000,- Kč. Dále pak v nejbližší době obdržíme příspěvek od nadace ve výši 15.000,- Kč. Za oba velkorysé dary velmi děkujeme. Díky nim a dále pak díky příspěvkům, které přicházejí na náš účet od Vás, čtenářů našich stránek, na základě prosby o pomoc zveřejněné začátkem října na titulní straně našeho webu, nekrachujeme a nadále zvládáme uživit více než 80 koček doma a téměř 120 koček venku a hradit faktury za veterinu. Velmi děkujeme všem, kteří nám přispívají finančními i materiálními dary, ať už jednorázovými nebo formou trvalých příkazů, které nám dávají tolik potřebnou jistotu do budoucna.

Kočky, které máme v nabídce, tvoří zhruba polovinu koček, které v depozitech v současné době máme. Z rozjetého vlaku nejde vystoupit, v kočkách a koťatech se doslova topíme a přitom bychom si tolik potřebovaly alespoň na chvíli odpočinout. Naše závěrečná prosba se proto tentokrát ani tolik netýká financí, i když i finanční prostředky pochopitelně nadále potřebujeme a s velkou vděčností přijmeme, jako spíše poskytnutí domova pro naše svěřence. Prosíme každého z Vás, kdo čte tyto stránky a není mu lhostejný osud opuštěných koček, zvažte, zda se do Vaší domácnosti nevejde ještě jedna kočka nebo kocourek. Prosíme Vás o to, protože propadáme čím dál větší beznaději, že z letošního návalu koček se jen tak nedostaneme, a umísťování je pro nás jedinou záchranou. S výběrem bychom Vám samozřejmě poradily tak, aby nový přírůstek do podmínek, které mu můžete nabídnout, co nejlépe zapadl a byli jste spokojeni Vy i on. Při počtu 80 koček a návštěvnosti více než 200 lidí denně by k naší záchraně stačilo, kdyby se třeba i jen třetina z Vás rozhodla pro další kočku...

Verzi dokumentu pro tisk najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář