Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o finanční situaci k 9.8.2007

9. 8. 2007

Vážení čtenáři našich stránek,

dne 5.7.2007 jsme spolu se zprávou o naší činnosti za 2. čtvrtletí roku 2007 zveřejnily i naléhavou prosbu o pomoc. Jak jste si mohli přečíst, musíme se od května 2007 obejít bez finanční podpory paní Marcely Frei, která nám do dubna 2007 zasílala 7000 Kč měsíčně. Přislíbila nám, že jakmile to její finanční situace dovolí, opět nám bude pomáhat. To však těžko můžeme říkat opuštěným kočkám, které v Hodoníně a okolí potřebují naši pomoc, a tak jsme se obrátily na Vás, čtenáře našich stránek, s prosbou o finanční příspěvek, nejlépe trvalého rázu, který by nám dal tolik potřebnou jistotu, že i příští měsíc budeme moci nakrmit cca 40 koček v našich depozitech a cca 70 koček volně žijících ve venkovních lokalitách. A jaká byla Vaše reakce na naši prosbu?

Ke dni zveřejnění naší prosby, tj. dne 5.7.2007, jsme evidovaly trvalé příkazy od soukromých dárců ve výši 6.650 Kč měsíčně. Nyní činí Vaše trvalé příkazy téměř dvojnásobek této částky: 11.900 Kč měsíčně. Nezanedbatelná není ani částka  25.150 Kč, kterou jste nám na základě zveřejněné prosby v období od 6.7.2007 do 9.8.2007 zaslali formou jednorázových příspěvků. U částky ve výši 5.750 Kč si pak nejsme jisté, zda se jedná o trvalé či jednorázové příspěvky.

Vážení kočkomilní přátelé, chceme Vám tímto velmi poděkovat, že držíte při nás a vyslyšeli jste naši prosbu o pomoc. Jako každé léto prožíváme i nyní těžké období, kdy přijímáme stále nové a nové kočky (většinou nemocná koťata) a jen těžko pro ně hledáme nové domovy, neboť lidé jezdí v létě na dovolené a když už se rozhodnou vzít si kočku, učiní tak až na podzim, kdy tolik necestují. V létě máme tedy pravidelně vyšší výdaje za veterinární ošetření (v červenci 2007 činila faktura za veterinu 20.339 Kč) a nižší příjmy z příspěvků na veterinární ošetření, které nám při umísťování hradí noví majitelé. Jsme Vám proto velmi vděčné za každý příspěvek, který nám zašlete.

Jak jsme Vás již informovaly v poslední zprávě o činnosti, podaly jsme v roce 2007 4 žádosti o grant, z nichž jedna byla zamítnuta (žádost o grant od města Hodonín) a jedné nebylo vyhověno (žádost o grant od Moravských naftových dolů). Od doby zveřejnění zprávy byla zamítnuta i třetí žádost, kterou jsme podaly u společnosti ČEZ, a.s. Nejvíce nadějí tedy nyní vkládáme do naší žádosti o grant od MAWT, která snad bude co nejdříve (kladně) vyřízena.   

Tento příspěvek má být velkým poděkováním všem, kteří nám pomáhají, ať už jednorázově, či trvale. Ale též prosbou na ty, kteří s pomocí stále ještě váhají. Znovu zdůrazňujeme, že i 100 Kč měsíčně je pro nás velká pomoc. Vaše finanční příspěvky si v souladu s § 15 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů můžete odečíst od daňového základu. Za Vaše příspěvky se Vám rády odměníme malými dárky, které pro nás vyrábí Alena Březovská, Jana LaštovkováKarin Heřmanská, Ivana Machková, ing. Iva Pálková, Simona Hachová a firma Ann-Glass, a jejichž nabídka se v poslední době díky třem posledně jmenovaným opět o něco rozšířila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář