Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. týden: 26.-29.4.2007

Obrazek26.4.2007 nám zavolala paní, že jim kočku přejelo auto a a zůstaly po ní 4 koťata narozená na Velikonoce. Koupila speciální mléko pro koťata, ale neví si s nimi rady. A tak koťátka putovala k nám: 3 kocourci a jedna kočička. Nakrmily jsme je a daly k Limetce, která se u nás již tři dny vzorně stará o jiné sirotky: Aidu, Barta, Elzu a Liby. Limetka se jich hned ochotně ujala a začala je čistit. Máme o ni starost, ale doufáme, že když budeme nadále koťata uměle krmit, zvládne to. Mléka má hodně, dostává tu nejlepší stravu a speciální výživové pasty. Zatím se drží výborně.

Majitelé koťat nám slíbili, že nám na ně budou přispívat a pokud to bude možné, vezmou si je zpátky, až budou sama jíst. Tak uvidíme. Snad to Limetka v pořádku zvládne a vše dobře dopadne.

Obrazek

Obrazek

 

 

4. týden: 30.4.-6.5.2007

 

 

Obrazek

Velikonoční miminka už mají jména: černí kluci jsou Prcek a Benjamín, černá kočička Kulička a mourovaný Goliáš - ten je zatím ze všech největší.

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2.5.2007 jsme přijaly další vrh koťat: Akima, Amira, Arona a Violku, a tak jsme Benjamína, Goliáše, Kuličku a Prcka daly společně s Aidou, Bartem, Elzou a Liby do bytové voliéry.

 

 

5. týden: 7.-13.5.2007

 

 

Koťata se již snaží sama jíst, dáváme jim speciální kotěcí granulky od Royal Canin namočené ve vodě. I nadále je však přikrmujeme mlíčkem.

Benjamín:

Obrazek

Goliáš:

 

Obrazek Obrazek

Kulička:

 

Obrazek Obrazek

Prcek:

 

Obrazek

Obrazek

 

 

6. týden: 14.-20.5.2007

 

 

Koťata již pěkně sama papají a používají vzorně kočičí záchůdek. Vypustily jsme je již z voliéry, a tak toho teď mají spoustu na prozkoumávání. Také se seznamují s ostatními kočkami: Krátce poté, co jsme jim otevřely voliéru, přišla za nimi Amálka. Koťata si myslela, že je to další maminka, a tak seznamování vypadalo zhruba takto:

Obrazek

Benjamína a Kuličku si 18.5.2007 vzali jejich majitelé zpátky.

Goliáš:

 

Obrazek Obrazek

Prcek:

 

Obrazek  Obrazeks Kordulkou

19.5.2007 jsme Goliáše s Prckem daly do nabídky. Goliáš už je zamluvený, pro Prcka hledáme nový domov.

Goliáš byl 29.5.2007 umístěn, v novém domově však po dvou dnech onemocněl, a tak jej jeho noví majitelé raději dovezli k nám a vzali si místo něj Barta, který je přece jen větší a silnější.

 

 

7. týden: 21.-27.5.2007

 

 

Všechna naše kočičí miminka teď máme pohromadě. Po Limetce převzala definitivně štafetu Amálka, která se o koťata obětavě stará. Přes den jsou puštěná v pokoji a na noc je zavíráme do voliéry, aby si Amálka odpočinula.

Obrazek

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prcek

(Lenka, 18. 5. 2007 16:31)

Byla jsem u podívat u vás v útulku a moc se mi u vás libilo.Když jsem k vás s kamarádkou jela tak jsme nevěděly kde to přesně je tak jsme zvonily na jiný dům kde kyla kočička v okně č.p. 32 ale překvapiní pro nás bylo že kočičí útulek má paní v bytě.Bylo to tam moc pěkné a útulné.Sama mám doma kočičku ale zamilovala jsem se do všech těch koťátek a kočiček a kocourů.Bohužel si žádnou vzít nemůžu ale kamarádka si jedno vezme domů.Chtěla jsem ještě říct že je to tam čisťoučké paní se o ně vzorně stará.Jsem ráda že jsou i tací lidé co se postarají o opuštěné zvířátka.Budu dál sledovat na internetu vaše stránky jsou moc pěkně udělané.Přeji vám mnoho štěstí při vedení SOS útulku