Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bart

31. 5. 2007

ObrazekBarta a jeho tři sestřičky Aidu, Elzu a Liby zanechal jejich majitel v krabici v lese. Měli velké štěstí - našla je paní, která je hned odvezla k nám. Podrobnosti o něm a jeho sestřičkách a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde. 31.5.2007 byl Bart umístěn do Kyjova k ročnímu kocourkovi Lukáškovi do rodiny, která od nás původně měla Goliáše. Ten však onemocněl, a tak ho raději přivezli zpět. Jeho nová majitelka nám nápsala:

31.5.2007:
Tak Bartík se taky rychle rozkoukal, ale začal u něho taky průjem, tak už dostává antibiotika. Je ale mnohem silnější než Goliášek, tak snad už u nás zůstane. Goliáška jsme oplakali, velmi nám přirostl k srdci, ale u Vás bude přece jenom v nejlepších rukou. Bartík papá kuřecí maso, moc mu chutná,tak snad se ten jeho průjem nezhorší.

1.6.2007:
Zdravíme, tak průjem už naštěstí Bartík nemá, hezky papá a je hrozně čiperný. Nejraději skáče paničce na záclony. Dnes se k němu dokonce přiblížil i Lukášek, ale hned zase utekl. Ale myslím, že brzo budou kamarádi.

16.6.2007:
Zdravíme z Kyjova a posíláme nové fotky. Bartík je zdravý a je to pěknej rošťák. Nejvíc trápí naši fenku Denynku. Ona už je taková stará dáma, ale jeho nájezdy a výpady snáší velice trpělivě. Lukášek už ho vzal taky na milost a když má dobrou náladu, tak se s ním honí tak, že padají věci z oken. Jsem ráda, protože Lukášek na něj 14 dní jen vrčel, tak už jsem nedoufala. Jsme moc rádi, že ho máme, hned je doma veseleji.

8.7.2007:
Bartík roste jako z vody, je to mlsoun, vyžaduje jen vařené kuřecí maso a nebo konzervy od Gimpetu. S Lukáškem už je velký kamoš, když se vzbudí, hned ho hledá. Léto teď tráví na zahradě, dom se doběhne jen najest, prospat se a hlavně na záchod. On si totiž myslí, že čurat na zahradě se nesmí, a tak pokaždé utíká na svůj záchodek. Jinak spinká se mnou v posteli, před spaním a po ránu vyžaduje intenzivní hlazení a mazlení. Užívám si to, protože hned jak dojde Lukášek, tak pro Bartíka neexistujem, je to jeho velkej brácha a přes to nejede vlak.

25.8.2007:
Zdravím do Hodonína a posílám nové zprávy o Bartikovi. Začíná z něho vyrůstat zdatný kocour a všechny si nás totálně podmanil. S Lukáškem vyvádějí neskutečné kousky a jsou z nich nerozlučná dvojka. Jak byl dříve mlsný a chtěl jest jen vařené kuřecí maso ,tak se situace úplně změnila a on baští dá se říct úplně všechno. Má neuvěřitelný apetit a myslím,že za chvilku budeme mít doma otesánka.:-) Už teď je skoro veliký jak Lukášek a začínám mít problém je rozeznat.:-) Chtěla bych se zeptat, kdy by bylo vhodné ho kastrovat, protože už chce chodit v noci ven a to ho pak nemám pod kontrolou, kam chodí a mám strach,aby se nezačal toulat. Nevím to přesně, ale myslím, že Bartik má asi 5 měsíců, tak jestli už koncem září by to šlo?
Pravidelně sledujeme vaše stránky, jestli už se dočkal nového domova i Goliášek a moc mě mrzí, že ještě ne. Ale doufám, že i on se brzy dočká, držíme mu moc palce a taky všem ostatním kočičkám.

Naše odpověď:
Dobrý den Heleno,
děkujeme za moc hezký mail :-). Bartikovi se daří skvěle a už i pěkně papá :-)). To máme radost! I z toho, jak se skamarádil s Lukáškem. Fotky jsou opravdu nádherné! Moc jim to spolu sluší....
Ano, koncem září už můžete Bartika vykastrovat.
Goliášek je ještě u nás, ale každá kočička svůj domov dřív nebo později najde. Takže i na něj se určitě usměje štěstí :-).
Pěkný zbytek víkendu, pohlazení klukům.

22.10.2007:
Zdravím do Hodonína,
zase po nějaké době posílám nové zprávy o Bartíkovi. Koncem září byl u doktora Šibala na kastraci. Nejdřív jsem měla obavy, že je ještě moc malý, ale pan doktor když ho viděl mě ujistil, že je na svůj věk hodně veliký. Vážil 3,5kg a teď před zimou příbírá velkou rychlostí. Jinak je to neuvěřitelný mazel. Jak jsem nedávno volala paní Tomalové ohledně opuštěné černé kočičky, tak jsme se rozhodli, že si ji necháme. Bylo nám jí strašně líto a vzhledem k situaci, kterou teď máte, tak to bylo stejně jediné řešení. Byli jsme s ní na veterině, má velký svrab v uších, zánět spojivek a navíc zánět v uchu. Je velice hodná a přítulná, ale Bartík s Lukášem velice žárlí, tak to bude ještě veselé. Jediný, komu je lhostejná, je naše fena Denynka, která už na tu spoustu koček rezignovala.:-)
Jinak se mějte moc hezky, posílám zvlášť pohlazení Goliáškovi a přeji všem kočičkám brzký nový domov.

16.10.2008:
Ahoj všichni,
z Barta vyrostl krásný kocour, ale rozmazlený je až běda, někdy mě připomíná malé děcko, které se vzteká když nedostane něco hned. Stal se vůdcem naší smečky, nejdřív všechno on a pak ti ostatní :-) Chovat ho smím jen já, moji rodiče ho můžou pohladit a na cizí lidi doslova plive :-) Když spinká je nejsladší. Lukášek když si uloví myšku, tak mu ji Bart hned ukradne a pak s ní chodí v hubě a tváří se jak mistr světa :-). No je s nimi velká sranda a bez nich si to už vůbec neumím představit. Stali se právoplatnými členy rodiny. Když jsou venku delší dobu, tak celá naše rodina chodí a hledá je. Někdy jsme už pro smích celé ulici.

Fotografie z Bartova nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář