Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROČ KOČKY KASTROVAT?


1. Již půlroční kočka může zabřeznout. Odrostlé kotě porodí další koťata :-( ... Může mít až tři vrhy za rok, každý po 5 až 6 koťatech, tzn. že každým rokem je třeba najít až 18 nových domovů pro koťata jedné kočky. To se vám nikdy nepodaří!

2. Kastrace není příčinou tloustnutí koček. Pouze nadbytečné krmení vede k nezdravému tloustnutí. Zda bude zvíře tlusté záleží pouze na množství stravy a množství pohybu, stejně jako u nekastrovaných zvířat. Kastrované kočky se drží blízko domova, tam se cítí v bezpečí. Jsou také přítulnější, po kastraci se zklidní a kočka více přilne k majiteli. Vykastrované kočky neztratí schopnost chytat myši!

3. Nevykastrovaný kocour si značkuje své území silně páchnoucí močí. Je to vrozený pud, bude to dělat jak v domě tak i venku na zahradě. Často zmizí na celé dny někdy i týdny a vrátí se poraněný, někdy s opravdu ošklivými ranami. Většina koček, které skončí pod koly aut, jsou nevykastrovaní kocouři!
Při rvačkách kocouři mezi sebou přenáší smrtelné onemocnění FELV (kočičí leukémie) a FIV (kočičí AIDS). Tyto nemoci samozřejmě mohou přenést pak i na kočku se kterou se páří. Kočka pak může nejen onemocnět, ale i koťata se narodí nemocná. Když se kocouři rvou a páří s kočkami, přenášejí na sebe výše nejen uvedené nemoci, ale také svrab, blechy a všenky. Vykastrované kočky se tolik netoulají, nebrání svá území a proto se nervou s ostatními kočkami. Proto také pravděpodobnost poranění a přenosu nemocí a parazitů je minimální.

4. Není nutné, aby kočka měla před kastrací alespoň jeden vrh koťat. Kočka není člověk a páří se jen proto, že ji k tomu vede pud. To, že kočka by aspoň jednou měla mít koťata je zastaralý názor a pověra. Také čistě z finančního hlediska je nákladnější březí kočku a potom i koťata krmit, než zaplatit za kastraci.

 

kastrujte2.jpg

 

Můj život s kočkou:
"Zdrojem nekonečného zvířecího utrpení jsou spořádaní občané České republiky, kteří buďto z neznalosti, nebo v sobecké touze po přítomnosti zvířecích mláďat množí. Množitelé, to jsou prostě všichni lidi, kteří si pořídí kočku nebo kocoura a dopustí, aby kočka zabřezla nebo kocour oplodňoval jiné kočky. Zvlášť na vesnicích je jich plno… Množitel je i ten, kdo chce, aby jeho Micka mela aspoň jednou koťata. Koček je moc a "ztratily svou cenu", pro mnohé jsou kočky NIC a podle toho se s nimi jedná. Změňme to." Více zde.


Pokud jste přesvědčení, že kastrace je správným řešením, ale z nějakých důvodů se vám nedostává financi, můžete využít náš Kastrační program. Zavolejte nám na 724 142 463.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

PS: ke komentáři

(Betty, 9. 11. 2008 13:01)

A když už jsem si prohlížela Vaše stránky,tak se mi zalíbil bílý kocourek Picolo. Tak se chci zeptat jestli by se na zahradě snesl s naším ročním kocourem Pirátem, se sousedovic kocourem a jak je starý a jestli je možno si jej vyzvednout v Brně, nebo jet do Hodonína? Nevlastním automobil. Jako koťe by byl doma,ale pak už na zahradě s Pirátem. Díky za odpověď.