Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozemek a buňka pro plašanky

9. 6. 2015
 
Útulek Kočky SOS funguje už víc jak deset let, za tu dobu se nám v depozitech nahromadily plaché, neumístitelné kočky.

Přestože u nás byly od kotěte, jejich vrozená plachost se nezlomila. Nemají problém žít v bytě s druhými kočkami, ale nenechají na sebe sáhnout, tím ztěžují veškerou léčbu a ošetření. Druhý, a ten větší problém je, že nám prakticky blokují místo, protože nikdy domov nenajdou. V našem největším depozitu je už víc jak dvacet plašanek, kvůli kterým, nemůžeme přibírat potřebné. Když nám byla sponzorem nabídnuta buňka a pozemek, kde by plašanky měly zázemí, neváhaly jsme. Tento pozemek však potřebujeme oplotit, aby kočky byly v bezpečí. O kočky bude dobře postaráno i v zimě, bude se jim tam topit, takže nijak nebudou strádat. Abychom je tam mohly už teď v létě přestěhovat, než začne kotěcí sezona, potřebujeme vaši pomoc. Oplocení, branka, vevnitř ještě jedna bezpečnostní voliéra, zasíťování, aby neutekly, bude stát cca 40 000 Kč.


pozemek-400.jpg

Moc děkujeme všem dárcům za zaslané příspěvky na vybudování bezpečného výběhu pro naše plašanky! Na oplocení jste zatím zaslali neuvěřitelných 20 030,- Kč. Děkujeme!
My jsme zaplatili první zálohu a začíná se stavět.


Budeme vám moc vděční, když nám jakoukoli částkou přispějete.
Náš transparentní účet má číslo 2600773655/2010, pokud nechcete, aby bylo vaše jméno zveřejněno, můžete příspěvek zaslat na účet číslo 177627810/0600, v obou případech napište do poznámky "oplocení".

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!


12.8.2015
Jak pokračuje oplocení pozemku pro naše plašanky.

Pozemek je už oplocený, jsou vysázeny rostliny a keříky. Momentálně se upravuje střecha na buňce, aby vznikla jakási zastřešená verandu před vchodem do buňky a máme objednané zasíťování (aby se nedal přelézt plot ani směrem ven, ale ani k nám).
Oplocení už je zaplaceno, částka činila celkem 34 986 Kč, byla zaplacena z transparentního účtu a je ofocena ve fotodokumentaci zde.
Celkem jste na oplocení přispěli částkou 27 680 Kč, za což Vám moc děkujeme!

plot400.jpg


3.9.2015
Jak pokračuje oplocení pozemku pro naše plašanky.

Právě probíhá práce na stříšce a kryté verandě. Doufáme, že nejpozději za měsíc sem přestěhujeme první kočičí obyvatele.

29.9.2015
Jak pokračuje oplocení pozemku pro naše plašanky.

V minulém týdnu proběhlo zasíťování oploceného pozemku. Ještě zbývá verandu oplotit, aby vznikla jakási voliéra, ve které si kočky budou nejdříve zvykat než se pustí do celého prostoru, do dveří se musí vyřezat dvířka a budeme objednávat do celého prostoru polystyrénové boudičky.

pozemek400.jpg


6.1.2016
Oplocený pozemek má své první obyvatele!

Původně jsme chtěli vybrané plaché kočky z našich depozit přestěhovat do buňky až na jaře, ale potože se nám odstěhovala krmička z lokality Mikulčice, museli jsme se o kočky postarat a tak má buňka první obyvatele:
"Kočičky ve voliéře jsou pořád zavřené a zatím je ven nepouštíme, protože si musí postupně zvyknout na nové prostředí a je velká zima. V domku jim přitápíme i když jsou zvyklé žít venku. Chodí pěkně do záchůdků a také dobře baští. Jak se trochu oteplí, tak jim necháme otevřené kočičí dvířka, ať můžou chodit ven. V domku mají boudičky vycpané senem, tak jim určit nebude zima. Jakmile tam přijdu, tak se hned schovají, tak uvidím, jak se mi podaří je vyfotit. Jana"

17.1.2016
"Dobrý den,
posílám fotky kočicek z oplocené voliéry. Kočky zatím ven nepouštíme, manžel je každý den krmí a jak je vidět na fotkách, tak Kašpar a Bella už ho chodí přivítat. Sněhurka taky už se před ním neschovává, tak doufám, že ji příště vyfotí. Já tam jezdím tak 3xtýdně a mě se zatím bojí. Jak mě vidí, tak rychle zalezou za křeslo. Jana"

2.2.2016
Kočky mohly po měsíci konečně ven!

"Kočičky ve voliéře byly do neděle 31.1. pořád zavřené a v neděli jsme jim poprvé nechali otevřené kočičí dvířka. Dvířka jsme jim zvenku přikryli látkou a sotva jsme odešli, už začaly vylézat ven. Na druhý den dopoledne přišel manžel je zkontrolovat a nemohl žádnou kočku objevit. Nakonec zjistil, že kočky zalezly pod buňku, kde je asi 15 cm mezera a je tam suchá tráva. Tak jim dal ven trochu jídla a kočky už začaly vylézat. Další den zjistil, že i v buňce bylo jídlo snězené a také tam byly na záchodě. Budeme se snažit je vyfotit i venku, ale zatím se před námi schovávají. Příště se zase ozvu a doufám, že budou i nějaké fotky. Jana"

6.3.2016
Na oploceném pozemku došlo k velké změně, kvůli případu týraných
koček z Milotic jsme museli buňku vyhradit pouze pro tyto kočky. Ale původní obyvatelé buňky nijak nestrádají, manžel paní Jany jim udělal bydleníčko na půdě:
"Ahojte,
venkovní kočičky už mají přístup na půdu, Sněhurka dokonce i asistovala a Kašpárek to jako první vyzkoušel. Na půdě mají boudičky a krabice se senem. Jana"

1.5.2016
Týrané 
kočky z Milotic už se osmělují a ve voliéře si zvykly:
"Posílám fotky kočiček. Už vylézají i i bázlivější, manžel jich minule napočítal 14. Jsou tam 3 rezaví kocourci, z kterých je na fotkách jen Daneček. Nejraději se válí v trávě a na kopci, kde je to vždy udupané a navečer dovádí na pyramidě.
Jana"

v2.jpg9.6.2016
Plaché kočky z Mikulčic a týrané kočky z Milotic, které žijí společně na oploceném pozemku mají nový úkryt a poleženíčko. Manžel naši paní depozitářky zde vybudoval podestu -  je z voděodolné překližky a je asi 20 cm nad zemí, aby tam měly kočičky útočiště.
Prostor vzniklý pod touto podestou je vystlaný čerstvým senem. Ještě to nebylo ani hotové a už tam kočky lezly na průzkum. Myslíme si, že se jim nový úkryt moc líbí! Materiál platily Kočky SOS, práci odvedl zdarma manžel naší paní depozitářky z Mikulčic pan Laštovka, moc děkujeme!

25.8.2016
Vybudováno závětří!

"Na fotkách posílám stavbu závětří ve voliéře. Závětří je vybudováno ze severní strany a slouží jako ochrana před deštěm a větrem. Zjistili jsme, že z té severní strany  hodně fouká a když prší, je všechno mokré. Práce byla zadarmo a materiál a barva vyšel asi na 3000,- Kč."
Děkujeme do mikulčického depozita!

mikulcice350.jpg

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

 


12.10.2016
Jak se daří týraným kočkám z Milotic na oploceném pozemku?

Myslíme si, že velice dobře :-)
Od letošního února, kdy jsme je přivezli z Milotic, se proměnily k nepoznání! Přibraly, jsou krásné a čisté. Užívají si volnosti na vzduchu a na sluníčku a Maxík dokonce překonal plachost a nechá se pomazlit :-)

voliera251.jpgBěhem letošního roku se na pozemku stále pracovalo, po půdičce, se budovala podesta, kde vznikla nová místa k úkrytu a spaní, dále se vybudovala ochrana proti větru a okapy, které svádí dešťovou vodu. Byla přidána dubová prkna na pyramidu, aby se kočkám lépe šplahalo a měly možnost ležet ve výškách.
Všechny úpravy prováděl manžel naší paní depozitářky z Mikulčic - pan Laštovka pouze za cenu materiálu.
Děkujeme!
Děkujeme také všem, kteří si tyto plaché kočičky adoptovali na dálku a přispívají jim tak na krmivo.

Pokud má někdo zájem adoptovat si kočičku na dálku a přispívat jí na krmivo 150 Kč měsíčně, seznam, kde si můžete vybrat volné kočky, najdete zde.


v-351.jpg8.1.2017
Kočky a mráz ...
Kočičky v těchto mrazivých dnech mají v buňce vyhřívanou podložku a také jim tam topíme. Z finančních prostředků získaných z Ježíška jsme objednali další vyhřívanou podložku a vyhřívané misky. Některé kočky dovnitř nechodí, spíše se zdržují na půdě nebo pod buňkou, ale většina zamířila do tepla.


21.3.2017
Teď je to právě rok, co jsme přivezli týrané milotické kočky do voliéry. Byly právě jarní prázdniny a tak jsem pomáhala s jejich odchytem a ošetřením po kastraci, protože jsem měla dovolenou.

Kočičky z Mikulčic tam byly přivezeny o něco dříve a to o vánocích. Z Mikulčic je jich 5 - Sněhurka, Kašpárek, Bella a nejplašší Figaro a Čertice. Ostatní jsou všechny z Milotic.
Za tu dobu zemřela jedna kočička z Milotic a to Zrzek. Některé zůstávají stále plaché a z dalších se stali velcí mazlíčci např. Kašpárek, Maxík, Bertík, Dag, Sára a dva mazlíčci, které si vzala Markéta domů do dočasné péče. Jsou to Gobi a Mikinka, která je zamluvená.

O voliéru se starám já, Markéta a nejvíce tam teď chodí náš nový pomocník Roman, který také bydlí v Moravské Nové Vsi. Kočičky ho přímo milují a jakmile přijde, tak neví, koho má první hladit.
Jana, depozitum Mikulčice

27.3.2017
Co nového na oploceném pozemku?
Sluníčko vytáhlo kočky z úkrytů, Mikinka, kterou jsme zkusili převézt do dočasné péče je zase zpátky - v domě se jí vůbec nelíbilo, ve voliéře hned okřála a mazlila se.
Karlička už má otevřenou klec, zatím se ale bojí a našla si svůj úkryt ve skříňce. Určitě si zvykne a věříme, že se jí tady bude líbit jako ostatním.

 

karlicka250.jpg20.10.2017
Pamatujete si Karličku?
Letos v únoru se chytila do nastražených želez na půdě domu v Karlíně.
Železa ji přerazily zadní nohu a kus ocasu, musela velmi trpět. U nás podstoupila amputaci, ale ukázalo se, že Karlička je plachá kočka. Vrátit se neměla kam a tak jsme ji ubytovali u ostatních plašanek v naší voliéře.
Dost dlouho se bála i tam a zvykala si pomalu, dnes je ale Karlička spokojená a užívá si podzimního sluníčka

Další fotky zde.

 


 

22.10.2017
Ve voliéře řádí calicivirus!

Ve voliéře umřela Lenička a pak Kryštůfek, ani jednoho se nám nepodařilo chytnout a dát léky.
V neděli jsme vezli na pohotovost Bertíka a Honzíka, oba dva byli apatičtí a jen leželi, čumáčky měli mokré a olepené listím a Bertík byl pokakaný a oba měli horečku. Dostali convenii a lek od bolesti, Bertík už je uplně v pohodě a Honzík už je také dobrý.
Nyní je hodně nemocný Lenoušek, ale je hodně plachý. Včera se nám podařilo mu píchnout convenii a ketofen a dát do uší surolan. Dneska už pil, předtím tři dny jen ležel, tak doufám, že už bude jen lepší.
Včera dostala convenii také Mikinka, také se trochu dávila a teklo jí z pusinky, ale jinak vypadá dobře a podchytili jsme to včas.
Asi před měsícem onemocněl zrzek Daneček, byl zasoplený a naříkal. Dostal Tenazym a postupně se z toho dostával a asi nakazil další.
Pak onemocněla Jasmína, ta vypadala hrozně, čumáček celý zasoplený a v uších zánět. Dostala convenii, ale zasoplená byla dlouho. 
Milotické kočky žijí ve voliéře rok a půl (od března) a kočky z Mikulčic jsme tam přivezli na vánoce (budou to 2 roky) a dosud nebyl nikdo nemocný.
Mikulčáci jsou zdraví, asi mají dobrou imunitu, nezažili takové strádání.
Jana, depozitum Mikulčice

3.12.2017
Zima ve voliéře, fotky v albu
zde.

11.2.2018
Zpráva z depozita:

maxik300.jpgMaxík z voliéry je nemocný. V sobotu jsem Maxíka převezla z voliéry do depozita do Mikulčic. Maxíka je hodně zahleněný, má nemocné oči, zánět v uších (svrab nemá) a špatně dýchá. Dostal Sinulox, Ketofen a kapky do očí a uší. Odpočívá v kleci, mazlí se a zatím moc nejí. Dneska už je lepší, trochu vylízal štávu z masa a teď večer už by chtěl jít  z klece.


26.2.2018
Maxík se uzdravil a na pozemek ho vracet nebudeme, je to mazel a hledá domov! Více zde.

Další fotky zde.


Je to právě dva roky, co jsme odvezli tyto kočky z Milotic ...

 

22.4.2018
Co nového ve voliéře?

Kočky se mají skvěle.
Většina z nich se ochočila natolik, že se nechají hladit a mazlí se se svými pečovateli - o voliéru se stará Jana Laštovková, Roman Bartoš a Markéta Doležalová.

v11.jpgTento týden je zaujala velká krabice, bylo to pro ně něco nového ... :-)
A jestlipak poznáte Karličku z Karlína, která se chytila do želez a musela se jí amputovat nožka? Velmi dlouho jí trvalo, než se začlenila mezi ostatní, ale dnes už je všechno jak má být. Karlička uprostřed.

 


30995652_2001439113453724_270518435_n.jpg30.4.2018
Ve voliéře probíhal jarní úklid domečku ...

 

 

 

 

 


j8.jpg20.5.2018
Ve voliéře se pokračovalo úklidem venkovních prostor,
sekala se tráva, kočky dostaly kus dřeva na proušení drápků a podívejte se do alba na další fotky, jak to tam mají kočičky pěkné ...

 

 

 

 


 

 



26.5.2018
Pořád je co vylepšovat!
A tak manžel paní Jany Laštovkové vyrobil kočkám nový žebřík, kterým se dostanou i na střechu domečku. :-) Kočky to určitě ocení, moc děkujeme!

v6.jpg

vol4.jpg

 

22.10.2018
Připravujeme se na zimu, doplňujeme seníčko ... další foto v albu.


bella8.jpg13.1.2019
Z depozita Mikulčice:

"Dnes jsem přivezla z voliéry Bellinku. Teče jí z očí a včera jsem si všimla, že to má hodně zahnisané. A tak jsem ji vzala domů, do klece a dostáva ATB a kapky do očí. Ze začátku po cestě hodně naříkala, ale už jsme se pomazlily a začala i jíst."

 

 

5.jpg26.1.2019
Přinášíme několik obrázků z dnešního zasněženého dne u kočiček ve voliéře.

 

 

21.3.2019
Novinky z voliéry:

"Kluci z voliéry jsou u mě doma - Kašpárek, Honzík a Bertik byli nemocní.
Kašparek už je zdravý, ještě doužívá antibiotika. Bertík jde zitra na veterinu se zubem a pak se oba vratí do voliery.


 

 


Honzik je už zdravý a začal být velice mazlivý, dáme ho do nabídky a budeme mu hledat domov.
Od neděle mám doma i Mikinku z voliéry. Byla celá zadredovaná, lysinu na ocásku, zánět v uších. Teď už je vyčesaná, uši vyčistěné, dostává antibiotika a už není tak vyděšená, při hlazení vystrkuje hlavičku a zvedá ocásek.
Jana, depozitum Mikulčice"

u4.jpg1.4.2019
Co nového ve voliéře? Uklízelo se!
V neděli jsme dělali velky úklid ve voliéře. Na pomoc přijel pan Petr Blaha vyčistil okapy od spadaneho listí a z půdy jsme vyklidili staré krabice se senem. Na půdě se muselo odstranit vosí hnizdo, vosy si musí najít jiné obydlí ... Kočička Bella už je zdravá a zpátky ve volieře a Kašpárek se po doužívání léků vrátí také. Voliéra přivítala nové obyvatele - kočičky Nikolku a Romanku, které jsou plaché a v depozitu se velmi bály.


 

 

17.4.2019
Mikinka koncem března onemocněla, takže byla odchycena a na přeléčení umístěna do karanténní
mikina2.jpgklece v našem depozitu v Mikulčicích. Včera podstoupila nezbytné vytrhání špatných zubů a jakmile bude v pořádku, bude zase vypuštěna mezi své kamarády.

22.4.2019
Zpráva:
"Bertík a Mikinka uz jsou zpátky ve voliéře
. Bertík se v pohodě promenáduje a Mikinka se vyhřívá na sluníčku, už je jí dobře, zoubky má vytrhané a zbyly jí pouze tři špičáky
. Zároveň jsem vzala domů na přeléčení Jasmínku. Trochu kašle a má zánět v uchu."

29.4.2019
Zpráva:

"Ve voliéře jsme přidávali nové dubové desky na pyramidu, aby si tam kočky mohly lehnout. Také dostaly kládu jako škrabadlo.
Nikolka ze Strážnice už se nebojí, všechno proběhne, pozorovala manžela jak přidělává desky a za chvili frnkla pryč ...
Mikinka a Bertík jsou zdraví a spokojení. Jasmínka už je taky zpátky, akorát už se se mnou nechce kamarádit ... :-)"


r10.jpg7.6.2019
Ve voliéře se pracovalo - zakrývala se boční strana terasy. Bylo to nutné, protože tam velmi profukovalo, v zimě z té strany napadl i sníh. Nakoupili jsme desky, smrkove trámky, plech na střišku a montážní materiál. Manžel naší paní depozitářky z Mikulčic pan Laštovka všechno udělal bez nároku na honorář, zaplatili jsme jen materiál. Ještě zbývá všechno ponatírat a bude hotovo!


6.1.2020
V naší voliéře, kde žijí plaché kočky se pořád něco děje ... :-)
Tentokrát jsme přidávali 4 nové podpěry, protože síť se na některých místech prověsila. Kočičky teď hodně pobývají v domečku, kde se topí, ale v době krmení nikdy nezapomenou čekat u branky na své lidi ...

 

14.4.2020
O Velikonocích probíhal v naší voliéře jarní uklid, smýčilo se, hrabalo, proběhlo čištění okapů, zalévání. Kočky nepomáhaly, jen vše kontrolovaly a vyhřívaly se na jarním sluníčku. :-)
V současné době ve voliéře spokojeně žije 18 plašanek. V týdnu onemocněla jedna z obyvatelek - Mikynka, byla na veterině, má zánět v tlamičce, dostává ATB a kortikoidy a po dobu léčby byla převezena do depozita v Mikulčicích.
Pokud byste chtěli podpořit finančně kočičky z voliéry, můžete přispět na náš transparentní účet číslo 2600773655/2010, buď trvalým příkazem nebo i jednorázově, do poznámky prosím uveďte "plašanky voliéra". Děkujeme!

 

danecek.jpg5.8.2020
Jak se mají chlupáči ve voliéře?

Mají se fajn. Je tam teď všechno krásně zarostlé, takže je tady dostatek úkrytů a místeček k odpočívání. Většinu osazenstva tvoří týrané kočky z případu "Dům hrůzy v Miloticích", časem přišly plašanky z Mikulčic, plaché kočky chytané do sklopce pro výcvik psů, plachá kočka chycená do želez na půdě opuštěného domu ...
Jeden z nich - Figaro je po operaci. Bylo vidět, že má problémy, ale dva měsíce trvalo, než se ho podařilo odchytit! Má odstraněny ušní polypy, dostal antibiotika a je z něho zase fešák ...

 


14.1.2021
Zima ve voliéře, více zde.

10.5.2021
Jarní sluníčko, fotky v albu. O víkendu jsme se rozloučili s Markétkou, odešla do kočičího nebe pro selhání ledvin ...

30.5.2021 - Čertice byla ve voliéře nalezena mrtvá. Žádné příznaky nemoci neměla, jedné se o náhlé úmrtí, pravděpodobně selhání srdce. 
V roce 2021 do kočičího nebe odešel také Sisilek (kaliciviróza) a Bertík (selhání ledvin).

Letos, v roce 2022 podlehla selhání ledvin Sisinka a Mikinka, na jaře byl uspán pro rakovinu Daneček a Maruška podlehla FIP. V červenci jsme se rozloučili s Jasmínou a Lenouškem. Více zde.

Celkem zůstávaji k 1.8.2022 ve voliéře 4 kočky - Figaro, Kašpar, Romanka a Karlička.

Zprávy z voliéry:

mensi.jpg9.8.2022
"Figaro měl otok, velký absces a ve čtvrtek už mu to prasklo. Konečně se mu ulevilo. Včera jsem ho odchytla do přepravky a vzala domu a dala i s přepravkou do klece. Byl vzteklý a narážel do dvířek. Večer už se ale najedl a je v klidu. Dnes jedeme na veterinu."

17.8.2022
"Figaro zvládl operaci na jedničku a teď je stále při chuti a dokonce se s Jirkou mazlí a otírá se mu o nohy. Mě když vidí, tak už syčí ... :-)" .. Jana

A další fotky najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Senzační nápad!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 9. 6. 2015 11:29)

Posíláme nějaký ty korunky.Ať se číčám na svobodě líbí a užívají si to mnoho zdravých let!!!!!