Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dům s pečovatelskou službou v Kloboukách u Brna

11. 6. 2021

klob2.jpgI vy můžete pomoci. Adoptujte si kočku plašanku na dálku a posílejte ji měsíčně 150 Kč na náš účet. Všechny informace o adopci najdete zde. Děkujeme!

K dnešnímu dni žijí na zahrádě Domu s pečovatelskou službou v Kloboukách u Brna 4 kočky. Krmivo jim dodáváme.
Každou z těchto kočiček si můžete
 adoptovat na dálku a přispívat jí na krmivo 150,- Kč měsíčně, stačí nám napsat na náš email kocky.sos@seznam.cz a k trvalému příkazu pak dát do poznámky: "kočky Klobouky u Brna".

Na jaře 2018 nás požádala paní, zda bychom nepřijali koťata, ale protože jsme byli plní, tak jsme nakonec přesvědčili paní, aby si koťata ponechala. Ale když jsme začali zjišťovat, jak k nim přišla, dozvěděli jsme se, že jí je přinesla důchodkyně, která bydlí v Domě s pečovatelskou službou v Kloboukách u Brna. Že tam důchodci krmí kočky, ale že jim tam za to nadávají a paní měla strach co by se s koťaty stalo.
No dobře, řekli jsme si, ale v hlavě se nám rozblikala kontrolka, profesionální deformace - jim tam rodí kočka nebo dokonce kočky! Musí se kastrovat a tak jsme se do penzionu vypravili.

Penzion pro důchodce je tu krásný, je tady velká zahrada a pár koček by tady mohlo mít jistě pěkný domov. Na místě jsme zjistili, že důchodci jsou rozděleni na dvě skupiny - jedni kočky chrání a krmí a druhým to vadí a nadávají. Ti druzí si dokonce stěžovali na úřadě a úřad zakázal kočky krmit.

img_7282.jpgPromluvili jsme se správcem objektu, vysvětlili, že zákaz krmení není vůbec žádné řešení, že kočky je nutné kastrovat, aby se tu nadále nemnožily a ty, které tu zůstanou by se naopak krmit měly.

V penzionu jsme byli opakovaně, odchytli jsme kocoura s pokousaným ocasem - Ludvíčka, kterému se musel ocas amputovat a po kastraci se kocourek vrátil zpět. Dále jsme odchytli a nechali vykastrovat 3 kočky, jedna z nich tu byla i s kotětem. Kočky se všechny vrátily po kastraci zpět, kotě - kocourka Eliáše jsme přijali a našel se mu domov.

Těmto kočičkám přispívá měsíčně 300 Kč na krmivo Pavla Mihalová, kočičky Jája a Pája a valášek Frank. Děkujeme!

Těmto kočičkám přispívá měsíčně 150 Kč na krmivo rodina Michalíkova a kocour Vilík. Děkujeme!

1.6.2021
Zdravím kočičí útulek a salvátorky zvláště ...
Srdečně zdravím z klobouckého útulku a omlouvám se za nevděčné osobní ticho ... Díky velmi za dary, kterých není i skromnému nikdy dost.
... Havaj si pěstuji jenom s Ludánkem a Sadie, žrádelně se přidala ještě Nanuka (celá-bílá-sem-tam-flek), jelikož je její paní každou chvilku na cestách. Sadie je s následkem svého úrazu pořád stejná .. V krmení je asi srozumitelně problémová Sadie, chová se jakoby rozmarně, a co včera mlsala, dlouho pak nemusí, Ludánek je hlavně na granule, kterých se Sadie ani nedotkne, za to pokorně čeká při syčení papiňáku na prosté kuřecí maso, které jí pravidelně vařím a ujídám jí jenom kůži. Nanuka a pár cizinců jsou vlastně dožírači všech zbytků nově naservírovaných na podestu vedle mého balkónu, několikrát jsem už  svoje dva parťáky přistihl, že co doma už celý den nechali být, je pro ně venku kořist.
Takže tohle je můj život s kočkami ...

Srdečně zdraví Jiří Dostal. :-)

klob4.jpgSadie a Ludva dělají společnost.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář