Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barny, Prcek 02, Malenka 02 a Ernest

13. 5. 2017

 

Obrazek Obrazek

Černý kocourek Prcek a jeho tři sourozenci se narodili o Velikonocích 2007. Bohužel za dva týdny jim maminku přejelo auto, a tak jsme koťata vzaly k nám. Benjamína s Kuličkou si 18.5.2007 jejich majitelé vzali zpět, Prcek s Goliášem zůstali u nás. Podrobnosti o Prckovi a jeho sourozencích a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde. Prcek byl 10.8.2007 umístěn do Napajedel k 4měsíčnímu Mourkovi.
Moureček Barny se v říjnu 2007 objevil na hřbitově, kde se přidal k hrobníkově ženě. Asistoval jí při zamykání brány a šel s ní pak až domů. Byl zraněný - měl brok na prsou a další mu přes čumáček rozbil sanici, měl zraněné i oko. Úlomky se nedají odstranit, ale Barny si z trvalých následků nic nedělá - je to milý kocourek, který miluje lidi i ostatní kočky. 22.2.2008 byl umístěn do Napajedel k Prckovi.  (Mourek se bohužel začátkem února ztratil a už se nevrátil).

malenka350.jpgKočka, nar. 7/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

Malenka se objevila na parkovišti u autobusového nádraží v Hodoníně, je možné, že jim sem někdo přivezl v motoru auta.. 13.11.2016 Zatím je bázlivá, s kočkami si rozumí. 1.5.2017 Malenka zůstala plachá a bude se hodit někomu na zahradu, třeba k dalším kočkám, jako myšilovka. 13.5.2017 byla Malenka spolu s Ernestem umístěna do Napajedel, kde budou žít venku na pozemku majitele Bárnyho a Prcka.

Další fotky zde.

Malenka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Petra Šmídlová. Děkujeme!
ernest300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

21.3.2017
V Hruškách se kdosi odstěhoval z domku a zůstala tam po něm mourovatá koťata. Přijali jsme je k nám do depozita v Hruškách. Dostali jména - Matylda 03 a Ernest.
27.3.2017 - Koťata se zatím hodně bojí.

9.5.2017 - Ernest je plachý. Je vhodný jako myšilov do domku se zahrádkou. 13.5.2017 byl Ernest spolu s Malenkou umístěn do Napajedel, kde budou žít venku na pozemku majitele Bárnyho a Prcka.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

10.8.2007
Zdravím! Prcek je tu doma víc jak Mourek. Asi to bude v pohodě...

11.8.2007
Dobrý den! Kocouři dnes pro jistotu spali se mnou. Prcek žere a spí podle potřeby. Je dost mazlivý. Prima víkend!

18.8.2007
Dobrý večer!
kocourek Prcek je v pořádku, žere pěkně, je v klidu. Nejsou žádné problémy ani v soužití s Mourkem. Zvykli si na sebe, jejich honičky jsou veselé, a je to bez hrubých bitek. Prcek je jen v bytě, v oknech jsou sítě. Potřeboval bych ale poradit s naším Mourkem. Ten chodil občas ven, ale po příchodu Prcka už ne, aby ho nesváděl. Jenže se tento týden párkrát vyprázdnil k různým dveřím. Přijde mi to jako by si zvyknul, že to občas zvládnul venku při proběhnutí se. Na stelivo chodil hned od malinka, velice rychle si na to zvyknul a teď to nějak nezvládá... Nebo to může být nějaký vliv Prcka? To se mi nezdá... Věděla byste poradit?

Naše odpověď:
Dobrý večer!
To jsme rády, že si kluci rozumí a pěkně si hrají.
K Mourkovi: Je jisté, že stále ví, kam má chodit na záchod... Není možné, že na Prcka přece jen žárlí? Nemazlí se Prcek víc než on? Nemá míň pozornosti než předtím? Pak zkuste přidat ještě jeden záchod, pokud máte jen jeden. Možná Mourkovi už smrdí a nechce tam jít.
Pokud nic z toho nepomůže, budete muset Mourka zase pouštět ven. Je možné, že se mstí za to, že nemůže... Cpe se ven? V takovém případě ale opravdu nepromeškejte kastraci v 6 měsících, protože by začal chodit daleko za kočkami a bylo by to pro něj moc nebezpečné.
Pak dejte vědět, jak to dopadlo.

18.8.2007
Zdravím Lucko!
Mourek se ven dere jak šílený, stačí cinknout klíčema a je z něj drak. Věnovat se mu věnuju asi dost, protože Prcek není tak mazlivý. Někdy mi přijde jako by se ostýchal. Málokdy se stane, že by sám přišel se nechat hladit. Mourek je opačný a je to i u žrádla, Prcek se nechává odtlačit a pak čeká. Nechávám jim granule v misce celou dobu, ale je to znatelné, když jim dám konzervu, maso nebo něco méně obyklého.
Díky za rady! Prima večer!

Naše odpověď:
No tak to ho budete muset pustit ven... Nemá cenu ho (i sebe) trápit. Třeba se Vám do kastrace podaří udržet aspoň Prcka doma. Určitě se o to pokuste, ale kdyby to mělo zase dělat paseku...

2.9.2007
Tak jsem se zařídil podle Vaší rady a je klid. Mourek si mňoukne a pustím ho ven a za nějaký čas se vrátí a mňoukáním se pro změnu dožaduje vpuštění. Prcek je v pořádku, ven se mu nechce, hluk z venku ho děsí.
Mám dotaz - Mourek má dost špinavé uši uvnitř. Prckovi se o čisté uši stará, dokonce je to někdy i přes jeho odpor. Chytne si ho a uši mu vylíže, ať si Prcek mňouká jak chce. Prcek se ale k oplácení očisty nemá. Jak se to dá řešit? Dá se kočka naučit, aby té druhé uši uvnitř čistila? Dají se koupit nějaké přípravky na čištění? Mechanickému čištění se Mourek brání.
Děkuji za rady!

Naše odpověď:
Dobrý večer Aleši!
To jsem ráda, že se problém vyřešil a že si kluci tak rozumí... Já Vás ale asi moc nepotěším... Nevím, zda jste byl s Mourkem u veterináře, ale pokud má špinavé uši, bude v nich mít zřejmě svrab (na lidi nepřenosný) a žádné olizování Prckem ho toho nezbaví. Nevím jak daleko znáte tuto problematiku, ale budete muset s klukama na veterinu, aby jim uši prohlédl (Prcek svrab neměl, ale jestli ho Mourek má, chytil ho určitě taky). Veterinář Vám dá Stronghold (nakape se za krk do kožíšku a po třech týdnech se to musí opakovat) a asi i nějakou mast do uší. Jestli potřebujete ještě nějakou radu, nebo chcete s kocourkama přijet k nám, klidně napište, přijeďte.
Pěkný zbytek neděle!

3.9.2007:
Takže je to svrab a veterinář mě vůbec neuklidnil. Je možný přenos na člověka... Zažil i několik případů ve své praxi. Oba kocouři dostali Stronghold a následně bude kontrola. Přílohou jsou fotky ze života naší kocouří dvojky.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
nemusíte se bát, k nám přijde každá druhá kočka se svrabem a né nějakým obyčejným, ale strašným. A ještě jsme ho ani jedna nechytla. Přenos možná možný je, ale velice nepravděpodobný. Bych ho dávno musela mít, několikrát. Fotky jsou vážně pěkné! Moc jim to spolu sluší a koukám, že Prcek se vejde všude.
Dobrou noc, Lucka

11.9.2007
Zdravím z Napajedel. Svrab je pryč, přeléčení proběhlo už minulý týden u obou kocourků, aby to mezi nima nekolovalo.
Černý to ani nedostal a mourovatý viditelně okřál. Ještě máme jít na kontrolu.
A teď se opečovávají navzájem. Mám dojem, že Prcek se tomu intuitivně vyhýbal. Asi má víc rozumu než já.

29.10.2007
Prckovi se daří, je zdravý a zabydlený. Chodí i ven. Ale vesměs je doma, v noci vždy. Občas donese i myšku a to pak letí ven!

23.2.2008
Kocouři jsou v pohodě, budou spát se mnou, ať nedělají nepřístojnosti!

24.2.2008
Dnes jsem s chlupáčema spal také. Bylo to v klidu. Vidět, že mají rozum. Akorát já jsem jak po noční, každou chvilku mě některý kontroloval. Možná je Barny zvyklý na chrápání a to já neumím.
To by mě zajímalo, jak se spí Vaší kolegyňce s tolika kočkama. Každou chvilku jí musí očichávat nebo po ní chodit. My máme ložnice v patře a kočky spí v přízemí. Ale jak jsem si donesl peřinu dolů, bylo vidět, že to je pro Barnyho známá věc. Hned na to skočil a začal prošlapávat a vrnět.
Barny se vůbec nedotknul masa z konzervy. Několikrát jsem mu to dával až na čenich, aby si to olízl. Ale vůbec neměl zájem. Říkali jste mi něco o tom, že to mají 2x denně. Zato Prcek byl jak utrhnutý z řetězu. Hold ví jak chutná maso. Včera se mu dokonce podařilo až domů donést myš. Proběhl synovi pod nohama a vychytrale kličkoval, protože ví, že to nemá dělat. Asi chtěl uvítat Barnyho!

11.5.2016
Barny a Prcek - každodenní dřina ...

barny300.jpg

 

 

 

 

 

 

barny301.jpg

... a odchod na noční reje :-))

 

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

 

Další zprávy po příjezdu Malenky a Ernesta:

13.5.2017
Barny a Prcek se mají skvěle už více jak 9 let! Dnes za nimi přijela Malenka a Ernest.

er350.jpg

 

 

15.5.2017
Řekl bych, že se straní jeden druhého ... žerou a některý si hrál s hračkou.... Prcek se tam furt chce podívat a od soboty pořád mňouká, to dělá když se nedostaví Barny na noc domů ... udělal jsem druhé sezení/ležení ve druhém okně, to jedno je asi využívané, vždycky natřepu a pak je slehnuto, a páč se asi nesnáší, budou mít každý svůj výhled..... zkusím dát do míst, kde se schovávají něco měkčího a ještě udělám další schovky, já myslel, že půjdou i do výšky, ale oni se tlačí do koutů a po zemi, přeskládám to a udělám labyrinty ... pak dovezete další chlupáče :-)))

27.5.2017
Malenka a Ernest jsou zatím ve "zvykací karanténě" ...

prcek-barny-er.jpg7.12.2018
Máme radost!
Krom toho, že je to parádní fotka Bárnyho a Prcka, kteří jsou v novém domově v Napajedlích víc jak 10 let, tak je na ní i Ernest. Ten byl ke kocourům umístěn spolu s kočičkou Malenkou, jako plašani s tím, že po nezbytném zvykání budou žít na zahradě ...
No a díky trpělivému přístupu majitele to dopadlo jinak

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a od 13.5.2017 zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

¨barny

(kacka, 17. 12. 2007 15:32)

Je mi ho moc líto ale nemůžu s tím nic děla¨t protože kočky máme tři a víc bych jichz asi mít nemohla. Ale jinak mate moc hezký blog