Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonsajka (nyní Deniska)

24. 5. 2008

ObrazekBílomourečka Bonsajka dostala své jméno kvůli svému malému vzrůstu - když byla malinká, byla moc nemocná a právě drobný vzrůst je následkem nemoci. Kdo touží po miniaturní kočičí společnici, pro toho je Bonsajka tou ideální volbou.:-)) Je moc mazlivá a milounká, vhodná do bytu i do domku se zahrádkou, potřebuje společnost dalšího zvířátka. 24.5.2008 byla umístěna do Otrokovic ke kočce Niky a k fretce a přejmenována na Denisku. Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

27.5.2008:
Dnes je s námi Bonsajka 4. den a máme z ní velkou radost. Už je kamarádka i s naší kočičkou Niky, největší pokrok udělala včera, když se rozhodla prozkoumat náš byt pod dozorem Niky. Proběhlo to hladce, všechny nás příjemně překvapila, jak je zvědavá a odvážná. V noci na dnešek spaly kočičky spolu v obýváku každá na jednom křesle, mezi sebou jen opěrky. První den přitom strávila v úkrytu na kleci naší fretky vsedě u zdi a o hladu, druhý den už ochotně baštila kapsičky i granulky a lákala nás vrkáním a předením do úkrytu, abysme ji hladili a drbali, je to zlatíčko a jsme moc rádi, že nás tak dobře přijala.

29.5.2008:
Dobrý den paní Tomalová, musím vám napsat, že Bonsajka je asi terapeutická kočička. Šíří kolem sebe přátelskou atmosféru a naše Niky je už úplně v pohodě, nedošlo ani na žádné šarvátky. Už 2 dny vůbec nesyčela, dokáží vedle sebe sedět na okně, jen občas udělá ze sebe velikánskou kočičku, stoupne si bokem k Bonsajce a nahrbí se trošku jako pankáč, ocas do otazníku a Bonsajka jen zavrká a je to v pohodě. S fretkou se potkávají jen letmo, trošku se očichají, jako by se pusinkovali a jdou dál. Taky nás překvapuje, jak Bonsajce chutná, sní toho opravdu hodně a taky má spoustu energie. Miluje hraní s mávátkem, chrastícíma myškama, skákací míčky a vatové tyčinky... Několikrát denně příjde na klín, přede, vrká a šlape a potom si lehne a ještě drcá hlavičkou. Jsme z ní ůplně naměkko, jak je šikovná, hodná a leká se jen málo. Jen mám trochu obavy co bude až vytáhnem vysavač. Začali jsme jí říkat Denisko, asi to zní podobně, protože na to slyší jako na Bonsajku. Máme z ní obrovskou radost, úplně si nás omotala kolem packy všechny.

3.6.2008:
Dobrý den, naše kočičky nám dělají velkou radost, rozhodně přispívají k domácí pohodě.:) ROZHODNĚ JSOU 2 KOČENKY LEPŠÍ NEŽ JEDNA, FRETEČKA JE TAKOVÝ BONUS.:) V sobotu jsme přimontovali ke škrabadlu ještě jednu horní poličku, protože tam chtěly být obě, aby měly přehled. Deniska to zvládla dobře, vrtačky se skoro vůbec nebojí. Pak přišlo na řadu vysávání, to strávila ve své skrýši na kleci. Když bylo hotovo, vykoukla, dostala pochvalu a kousek šunky, a nezdálo se, že by byla vystrašená. Jen se jí nelíbil ten zvuk vysavače. Máme pocit, že jí u nás narůstá sebevědomí, a to je moc dobře. 

23.6.2008:
Dobrý den, naše kočenky se spolu škádlí a máme z nich velkou radost. Denisku pořád hrozně baví mávátko, často si ho sama donese, ale úplně nejvíc obě baví lovit hmyz. Dnes když jsem odešla z domu, tak manžel říkal, že mě hledaly a dvojhlasně mňoukaly u dveří. Také seděly na balkonu a vyhlížely, jestli už nejdu. Deniska baští dobře, granulky Royal Canin Sensible jí moc chutnají.

2.7.2008:
Zdravím do Hodonína,
z Denisky máme obrovskou radost, je moc hodná i na fretku. Už se navzájem vůbec nebojí, občas vedle sebe leží a odpočívají. Nedávno ležela Deniska na boku a fretka (Babulka) jí očichala celé bříško a Deniska u toho předla. Několik kočiček za svůj život naše Babulka již poznala, byly to kočky našich známých, se všema se snášela dobře, ale jen Deniska ji nefackuje. I z mých zkušeností mám podezření, že je anděl. Deniska nás neustále příjemně překvapuje.
:)

24.7.2008:
Naše kočenky spolu lítají dvakrát denně po bytě jako torpéda, občas spolu odpočívají, ale kamarádit by se chtěla hlavně Deniska. Niky se tváří, jakože se snaží tolerovat. Máme pocit, že ještě trošičku žárlí, ale Deni se jí nebojí a dokáže si poradit. Je taky větší mazel než Niky, a to je možná ono. Niky se ráda mazlí jen krátce a Deni, když ji to chytne, tak spustí motorek a mazlí se i půl hodiny v kuse, někdy i víckrát denně, a nikdy se nechce připojit. Otočí se zády nebo odejde z místnosti. Celkově bych řekla, že se mají dobře, máme je obě moc rádi.

12.8.2008:
Dobrý den, kočenky se mají dobře jsou už kamarádky, několikrát jsem viděla Niky jak opečovává jazíčkem Denisku na hlavičce, krku a mezi lopatkama ,ale neměla jsem odvahu je u toho rušit tak jsem to ještě nefotila ,ale je to nádhera.

27.8.2008:
Dobrý den, Deniska nám přímo kvete, má bohatší srst a přibrala skoro kilo, ale je pořád štíhlá jako atletka a je nám s ní moc dobře. Je to naše sluníčko.

Fotografie z Bonsajčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

osvojení Bonsajky

(Eva Slámová, 4. 3. 2008 19:44)

Dobrý den, máme doma (ve velkém bytě, ale bez možnosti výběhu na zahradu) kočičku a hledáme druhou, aby jim bylo spolu veseleji. Problém je, že bydlíme v Boskovicích, což je od Hodonína přece jen dál než "kamenem dohodil".
Jestli Vás mohu poprosit, napište mi na adresu: eva.slamova@cuzk.cz
jestli nenajdeme nějakou možnost, jak zvládnout vzdálenost.
Moc děkuji a přeji vše nejlepší!
Eva Slámová