Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lady (nyní Terezka), Kris (nyní Kubík), Jakoubek (nyní Ferda), Debie (nyní Lízátko), Pretty a Michal

22. 9. 2017

 

lady05.jpg jakoubek120.jpg kris01.jpg
debie04.jpg pretty18.jpg  

michal.jpg

Bílou kočičku Lady přinesl k naší známé v Bojanovicích v batohu pán, že ji našel a nemůže si ji nechat. Je velmi hodná, milá, hravá a mazlivá, bohužel ale hluchá. 18.10.2009 byla umístěna do Bílovic ke dvoum kočkám a přejmenována na Terezku.
Šedého  mourka Krise a mourečku Pretty jsme spolu s dalšími 2 sourozenci přivezly z vyhořelého domu v Hýslech. 3.1.2010 byl Kris umístěn k Lady Terezce a přejmenován na Kubíka. 
Jakoubka našel syn naší kolegyně u obchodu v Bojanovicích. Měl zlomenou nohu, ale pak jsme přišly na to, že má od lopatky přerušený nerv. Noha byla bezvládná a musela být amputována (fotky z amputace tlapky zde). 9.10.2010 byl umístěn k Lady Terezce a Krisovi a přejmenován na Ferdu.
Želvovinovou Debie jsme 29.7.2009 přivezly z Rohatce, kde se krčila vystrašená pod auty u hlavní silnice. Po téměř dvou letech pobytu u nás byla 15.6.2011 umístěna do Bílovic. 23.3.2012 byla do Bílovic umístěna i Pretty, po roce a půl pobytu u nás a jednom neúspěšném umístění u Natálky, odkud nám byla vrácena. 19.1.2016 Pretty odešla do kočičího nebe.
15.6.2013 byl do Bílovic umístěn i Michal, který byl  původně plachý kocourek z Perunské ulice, a který na ulici strávil cca 5 let. Až se ochočil natolik, že jsme mu začali hledat domov. Je to jeden z nejúžasnějších kocourů. Oddaně miluje své lidi a miluje i své kočky. Obrovský mazel. Jen se zatím bojí televize. 

Fotky Michala z doby pobytu u nás  najdete zde.

Děkujeme Garfovi, Johance a Flekiemu Straňákovým, kteří Jakoubka během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Děkujeme Alici a Aničce Kovandovým, Poly, Lorin a Lotě, které Debie do května 2011 podporovaly formou adopce na dálku, a dále Ivetě Štanclové & Terezce, Kubíkovi, Ferdovi, Myšce a Kryšpovi, kteří podporovali Debie od června 2011 a posléze si ji i osvojili natrvalo.

Děkujeme Kristýně Průchové, která formou adopce na dálku podporovala Pretty.

Fotky Pretty z doby jejího pobytu u nás najdete zde, fotky Debie zde.

Video, kde je Pretty z depozita Lucky Malečkové - 28.10.2010 - na youtube
Video na kterém je Michal:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZfDMuBx_ybs

mrcipanek370.jpgKocour, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hodonín

1. 6. 2017 - V Dubňanech pán vyklízel starou nepoužívanou dílnu a objevil nadělení. Různě stará koťata - čtyři větší - Gimy, Jája, Pája a Kubík (dubňanské depozitum) a dvě malá - Nudlička a Marcipánek. Musíme krmit stříkačkou.
7.7.2017 - Marcipánek roste do krásy a už papá sám. 
22.8.2017 - Marcipánek je zdravý, očkovaný a může do nového domova! Nevhodný jako jedináček. 22.9.2017 - Marcipánek umístěn k velké kočičí partě do Bílovic.

Další fotky zde.

 

 

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

20.10.2009:
Dobrý den,
zdravíme z Bílovic. V neděli jsme si od vás přivezli Lady Terezku k naši tříleté starousedlici Myšce, ročnímu nalezenečkovi Kryšpínovi a čtrnáctileté dalmatince Sáře.
Terezka si všechno prohlédla a zabydlela se jedna dvě, prozkoumala celý dům, zasyčela si na pejska a kočičky se jí líbily. Ne tak ona kočičkám, Kryšpínka popadl děs a syčel vrčel na Terezku, na nás, na všechno, Myška ji nebrala na vědomí a něco si
syčela pod
fousy
Terezka se nabaštila, junior kapsička ji moc chutnala a syčící Kryšpín jí pomáhal.
Připravené pelíšky se jí moc nezdály, ustlala si na klíně a spokojeně usnula.
Doufám, že se Kočičky časem snesou, byla bych moc rády, kdyby si Kryšpínek s Terezkou rozuměli, Myška ta nemusí ani Kryšpína.
Terezka bydlí na patře, má pro sebe dva pokoje, hračky, pelíšky, dvě postele, křeslo... dostala žrádlo, vodu, záchodek, ještě jí musíme pořídit škrabadlo, protože nesmí ven skákat po stromech jako Kryšpín.
Spala jsem s ní v pokoji, spokojeně mi celou noc vrněla do ucha, včera jsem si vzala dovolenou, dnes už musí vydržet sama. Věřím, že si časem budou dělat s Kryšpínem společnost.
Zdá se, že je už úplně zabydlená, ví kde co najde, kde se může přitulit a dokonce už útočí na naše dřevěné kočky
Přejeme hezký den, ozveme se zase za tři, čtyři týdny

5.11.2009:
Dobrý den,
zdravíme všechny od nás z Bílovic.
Terezka je už víc než naše, zvykla si strašně rychle a už nemá s ničím problémy, je čistotná, chutná ji, je milá a hravá a neuvěřitelně divoká. Když ji to popadne běhá rychle jako čert, po všem skáče a neuvěřitelně divočí. A když je unavená vyhoupne se na klín a spinká.
Vyskočí a vyleze si kamkoliv, nemá s ničím problém, kam se hrabe Kryšpín, ten byl od mala strašná nemotora
Kryšpínek už vzal Terezku na vědomí, zajímá ho, pozoruje ji, trochu si s ní hraje, trochu honí, ale je pořád mírně rezervovaný. Hlavně, že už můžou být spolu, Terezka se přestěhovala za ním do obýváku a úplně ho vyšoupla z ložnice, spí na manželově  polštáři (a to bylo Kryšpínkovo místo
Taky ráda honí nejstarší Myšku, ale ta si nepouští k tělu ani ji ani Kryšpína a vždycky na ně syčí a vrčí. Musí mít úplně super náladu a super chuť a to si s nimi potom milostivě hraje na honěnou.
Včera jsme dostali šplhadlo, které jsme si od vás objednali, moc děkujeme!
Terezka ho okamžitě vyzkoušela a hned po něm šplhala nahoru, dolů... řádila jako čertík, Kryšpína jsme museli vysadi, to se mu líbilo, ale dolů mu to taky moc nešlo. Tak snad ho to osloví. No a Myška, když jsem ji posadila nahoru, zuřivě zařvala a odešla rozjímat do pelechu
Jsme moc rádi, že jsme si Terezku vzali, věřím, že u nás bude spokojená. Už máme objednanou síťovanou branku, aby přes léto neutíkala za Kryšpínem a Myškou na dvorek, doufám, že nebude moc nešťastná a zvykne si
Posílám nějaké fotky, máme jich už strašně moc, je to zábava pozorovat toho malého divočáka a lovit fotky.

24.11.2009:
Posílám další zprávu o Lady Terezce, kterou jsme si od  vás přivezli.
Je to skutečně neuvěřitelné čertisko! I když je hluchá, tak je moc šikovná, nemá vůbec problémy např. s rovnováhou ap. Skáče úplně všude, doskakuje přesně na místo, které si vyhlídne, vyleze a vyšplhá si kam chce. Už rozbila nějaký květináč a pár misek, teď čekáme kdy přijde na řadu sbírka našich dřevěných kočičáků, protože Terezka začíná navštěvovat všechny poličky, skříňky a jiná zákoutí, která máme přeplněná
Je milounká a když má náladu tak i moc mazlivá, ale raděj řádí než se mazlí
Je teď doma velká šéfka, Kryšpína honí, leze mu do pelíšku (to nás mrzí a trošku se na ni zlobíme, protože po chudákovi skáče když spí, jak po uzeném , z naší postele už ho vyštípala nadobro a on se jí trouba bojí a vrčí syčí, jenom málokdy si pohrají. Nedá mu pokoj ani když jde kadit, a tak Kryšpín raději chodí ven. Nejstarší Myšku si naklonila, asi proto, že je taky ženská  Ta se s ní celkem ráda honí (ale Kryšpína nemůže vystát).
Takže my je různě separujeme, jsou to takoví solitéři, co pokoj to jedna kočička
Terezka taky moc ráda pomáhá v kuchyni, mytí nádobí je naprosto fantastické, to čučí na vodu, jak teče z kohoutku celé dlouhé minuty. A úplně největší zábava je kradení jídla z talířků. Je strašně rychlá a než se otočím, mám pracky v polívce nebo mi ukradne kus masíčka, je totiž ohromná lovkyně a všechno žrádlo loví, vyhazuje ho packama z misky a vůbec jinak rozhazuje, to ona ráda, já už míň  Miluje smetanový jogurt, vařené, ale i syrové kuřátko, na tuňákovi si moc pochutnala a kuřecí šunčička, to mně i pokouše, aby se k ní dostala.
Na 100% využívá šplhadlo, návštěvy sice úpí (moc se nám domů totiž nehodí  ale Terezka je  maximálně spokojená a taky maximálně zdivočelá, když šplhá nahoru a dolů a skáče a přeléza a řve u toho jejím chraplavým hláskem  A když se unaví, tak si ve šplhadle krásně schrupne.
Největší miláček je v noci, když nám spí na hlavě. Musíme je s Kryšpínem střídat, aby to bylo spravedlivé, naštěstí Myška chodí na noc ven, jinak bysme se asi nevyspali
A málem bych zapoměla, Terezka strašně ráda čte, jak vezmu do ruky knížku, už mi ji ohlodává, všeho nechá a jde se na tu literaturu rozložit a dát si šlofíka
Hezké dny plné sluníčka vám přejeme všichni z Bílovic

30.11.2009:
Posílám pozdravy od Lady Terezky, začaly jí padat zoubky, špičáky jí trčí z tlamičky jako tesáky a vypadá jak šavlozubý tygr, a taky měla včera záchvat divočiny, její rychlost je neuvěřitelná, poskáče každý kus nábytku, strhne všechny dečky a nenechá se chytit ani za nic na světě. Kupodivu ještě nic moc neroztřískala. Šermuje tak neuvěřitelně rychle tlapkama, že jí není možné stačit. Jsme celí poškrábaní (výborně se po nás lozí) i na hlavě, tam došáhne ze šplhadla. Prostě dračice. Kryšpína spráská a spafcifikuje na hromádku jedna dvě.

16.12.2009:
Lady Terezka, naše sluníčko už docela vyrostla, když jsme ji přivezli měla 1kg a teď už má 2,10kg. Taky jí chutná, hlavně smetánka
Je zdravá a čilá, až moc, všechno doma lítá, ze skříní, ze stolů i poliček. A taky Kryšpín s Myškou, neb je neustále pobízí ke hře. Jsou to spíše bitky, ale bez zranění. Za nejvhodnější dobu pro hru považují tak kolem čtvrté až páte hodiny ranní a nejlepší místo je ložnice, takže trojice darebů nám skáče po zádech a po hlavách. A potom je Terezka vždycky neobyčejně umazlená, vrní, tře se a leze za náma pod peřinu. Velmi zvažujeme jestli nazdobíme stromeček  Vloni v něm celé Vánoce bydlel Kryšpín (byl tak v Terezčině věku), ale Terezka je desetkrát divočejší, takže pokud ho ozdobíme asi ho okamžitě zlikviduje  Budeme mít asi "veselé" Vánoce

 

Videa, kde je Debie: 


Večeře 20.1.2011

 

4.1.2010:
Dobrý den,
tak podáváme hlášení z Bílovic.
Kubíček si cestou domů trošku poplakal, ale brzo se uklidnil. Po příjezdu se zašil pod kuchyňskou linku, ale taky se s tama nechal brzo vymazlit.
S náma byl kamarád okamžitě, včera mi celé odpoledne prospinkal na klíně.
Ovšem s našima kočičákama je to horší. Myška celkem nic moc, jenom trochu syčela, Kryšpínek syčel víc a na všechny a na všechno a Terezice ta je velká šéfka, ta na malého syčela a navíc se ho snažila zbouchat tlapama. Kubíček se trochu bojí, trochu syčí, ale naštěstí si z toho až tak moc nedělá.
Dnes ráno už Terezka syčela míň, Kubíček ji velice zajímá, ale je to silnější než ona! Když jsem se ji včera snažila uklidnit, aby ho nechala na pokoji na záchodku, málem mi vyškrábla oko, mám pěkného monokla. Asi s nima bude veselo, Kubík už všechno prolézá, vylezl si na skříňky a vyskočí kam potřebuje, záchodek si našel jedna dvě. Jenom nechce baštit a co jsem ho včera večer trošku donutila spapat, okamžitě vyblinkal.
Zdá se, že si brzo zvykne, v noci se ozývalo odevšat vrčení a syčení, ale nakonec s náma Kubík spal s Terezkou v posteli - každý na opačném konci. Kryšpín si ustlal na dece na topení a Myška umí otvírat dveře, tak hospodařili v pokoji v patře a květináče lítaly.
Terezka půjde asi za tři čtyři týdny vykastrovat, tak snad se uklidní!

13.1.2010:
Dobrý den,
musím vám napsat jak to u nás vypadá
Kubíček už je zabydlený se vším všudy. Terezka už se do něho naprosto zamilovala. Jsou pořád spolu, lašují po domě, sem tam něco rozškubou, převrátí, rozbijou. Pořád se kočkují a honí. Když si najde Kubík myšku, Terka ji hned honí s ním. Když jde Kubík baštit, ona ho musí předběhnout a vystrkovat ho (a nejen ho, zažene od jídla i ty starší  Když jde Kubík na záchodek, Terka s ním a tlačí čumáčkama proti sobě. Když si jde Kubík lehnout Terka za ním, nebo Kubík za Terkou. Jsou silná dvojka a Tereza se neuvěřitelně opakuje, až je to legrační.
Kryšpín a Myška už si na Kubíčka zvykli, tentokrát to byla rychlovka a tak s náma v noci spí v posteli všichni čtyři, Kryšpín a Myška každý sám v jiném rohu a ti dva maloši v jednom chumlu někde uprostřed  Jsme moc rádi, že jsme Kubu k Terce přivezli, pokud nám nezdemolují byt, tak si s něma určitě užijeme spoustu legrace
Mějte se hezky, připojuju nějaké fotky těch našich rarachů.

24.2.2010:
Hezký den,
Terezka už má po kastraci, v sobotu jsme vytáhli stehy.
Zvládla to dobře, dva dny byla vzorný marod a spinkala a spinkala, což mrzelo Kubu, se kterým si nehrála.
Když se trochu zmátořila, tak byl moc šťastný a vehementně ji pomáhla olizovat jizvičku.
Byla celý týden moc opatrná - na ni naprostý nezvyk, ale už je zase ve své kůži - bílý čertisko
Teď ještě trochu doléčujeme ranku na bříšku, jizva se jí malinko rozjela  a malinko mokvá, ovšem Terka si nenechá vymluvit, aby se pořád neolizovala
S Kubíkem už zase řádí, jako dva divoši.
Kuba nám ale dělá starost. Už delší dobu má spíše průjem, nepomohla dieta s kuřátkem, nepomohly granulky na podporu léčby střev, nepomohla ani probiotická pasta (po antibikách).
Sem tam se zdá být v pořádku, ale převážně průjmuje. Budeme muset zkusit změnu krmiva.
Je mi ho chudáčka líto, je opravdu mlsný a všechno by chtěl a nesmí. Tak ráda bych mu dávala nějaké pamlsky, ale musím mu to zakazovat. Naštěstí je velmi živý, divoký, nemá teplotu a zdá se, že docela vyrostl. Ale když se pokadí i z vařených kuřecích prsíček, tak jsme už úplně nešťastní  za něj.
Přikládám nějakou fotku těch našich miláčků, úplně si nás omotali kolem prstu
Zdravíme všechny kočičky a přejeme další nové rodiny.

Naše odpověď:
Dobrý večer, paní Štanclová,
zrovna dneska ráno jsem si na Vás vzpomněla! Nesla jsem totiž na kastraci Pretty. Jsem si říkala, kdo ví, co Terezka a Kubíček. Poslala jste opravdu krásné fotky! Oběma to spolu moc sluší a je krásné, že se tolik navzájem opatrují. Z Kubíkoveho průjmu si nic nedělejte, pokud není infekční, nebo moc tekutý, podle našich zkušeností z něj prostě musí vyrůst. Uvidíte, že se to časem upraví úplně nečekaně a samo... Třeba právě po kastraci, to totiž dostane malou hladovku.
Mějte se moc hezky a pohlazení všem Vašim kočičkám.

29.4.2010:
Dobrý den, zdravíme z Bílovic a hlásíme, že Kubík už je vykastrovaný. Takže už jsme komplet. Už byl nejvyšší čas, protože nám ten divočák pěkně oškubal v zápalu boje Kryšpína. Tak snad se zklidní, jsou s Terkou jako dva čerti. Květináče jenom lítají, není dne aby něco neroztřískali, jak včera poznamenal manžel - budeme asi brzo bydlet v holobytě. Průjem už je taky asi definitivně za náma, takže jsme spokojení a máme se dobře.

27.5.2010:
Dobrý den,
z Bílovic zdraví Terka - Buřtík, Kubíček - Miláček a taky Kryšpínek a Myška!!
Terka se nám krásně zvětšuje, už má 3,40 kg a neustálý hlad! V pět ráno nastoupí do kuchyně a huláká jak na lesy, až si vyječí baštu a pak baští až do večera. Kdo si stoupne k misce, toho vyliská a všechny misky jsou jenom její. Vždyť, i když jsme si pro ni jeli k vám, našli jsme ji u misky, a tak jí říkáme Buřtíku.
Kubíček je miláček mazlivý, večer se vždycky jde přitisknout k televizi nebo pod deku do postele.
Je to ale děsný lozič! Všude se cpe, šplhá po skříních, garnýžích, věšácích, oškubal mi šaty do divadla a minulý týden jsme ho museli sundávat ze střechy, kam se prodral z půdy. Už jsem viděla, jak volám hasiče a  tu estrádu na ulici.  Naštěstí jsem pošoupla pár tašek a Kubu vytrhla z úžasného výletu.
Taky jsme odčervovali a Kuba se nám z těch prášků zase po... naštěstí jenom přechodně, už je vše OK a Kubík už má taky 3,10 kg.
Máme se fajn, jenom kdybysme tak netoužili po vycházkách, hlavně Kuba. Kryšpín a Myška při příchodu z revíru vždycky tak omamně zavání. Sítě do oken ještě ani neoschly a už mají povážlivé trhliny. Jsou proti mouchám a náš tříkilový ovád na nich vysí jak netopýr.
Zdravíme všechny kočičky, obzvláště sestřičku Prettynku, kdyby nás už nebylo požehnaně, hned bysme si pro ni přijeli, držíme palce, ať si najde co nejdřív svůj domeček!
Přejeme krásné prázdniny a léto bez povodní, průtrží a kočičího nadělení!!!
Tera, Kuba, Myša, Kryšpa a Iveta

28.6.2010:
Dobrý den,
zdravíme neplánovaně ještě před prázdninama z Bílovic.
Musím vás pozdravovat od našich darebošů - Terky a Kubíka.
Minulý týden jsem jim rozšířila výběh, z pokoje pro hosty v patře jsem udělala svoji pracovnu (tu jsem předtím měla v šatně a nesměli za mnou - protože mi neustále viseli na oblečení - chlupy, díry atd. Vystěhovala jsem z domu poslední květináče - z mých původních asi padesáti květináčů s příchodem těch dvou rampepurďáků zbylo asi pět kytek...
Takže teď smí do kuchyně, obýváku, ložnice, koupelny, pracovny a taky merendí po chodbách a verandě. Mají k dispozici čtyři postele a gauč a další nábytek... křesla, skříně... jak je jim libo.
Terka každý den svědomitě ustele, všechny postele - postahuje potahy, přikrývky, rozhází polštáře a labužnicky se ve všem vyválí a ostatní ji pomáhají.

11.10.2010:
Dobrý den,
zdravíme z Bílovic.
Cesta s Jakoubkem proběhla úplně v pohodě, byl u nás zabydlený, jen co sedl do auta, vrněl, nechal se vyhlazovat a strašlivě prděl
Doma si ho parta očichala a zasyčeli si,  zavrčeli, Tereza víc, Kuba míň, Myška, ta řve na všechny a Kryšpín vrčel jenom proto, že vrčela Tereza.
Ferda to respektoval, ale vůbec se nebál. Usadil se s náma u kafíčka a hověl si na klíně, vrněl, děsně se mazlil, čumáčkem nás šťouchal do tváří a prděl. Večer si s náma zalezl do postele, omotal se mi kolem krku a spinkal a prděl.
No a v neděli už to bylo v pohodě... Terka je sice pořád naštvaná a řeže hlavně Kubu, ale Kubík už si s Ferdou hraje. a Ferda je opravdu děsný mazel, divoch, šplhoun a zvědavec. Záchodek i misky mu stačilo ukázat jen jednou, všechno hned pochopil, dnes jsou už sami, tak uvidíme, jestli nebudeme mít z domu kůlnu na dříví.
Mějte se hezky a děkujeme moc za Ferdu Jakoubka prďolku  (Dva Kubíci by se nám pletli.

14.10.2010:
Dobrý den,
jenom potěšena píšu, že Ferda Jakoubek a spol. už jsou parta, už od úterka svorně spolu, a jak se za náma celý víkend chodil před ostatníma dravoušema schovávat a tulit, tak už na nás kašle. My už jsme jenom na večer.
Přeju všem micinám hodně nových domečků.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
no tak to je skvělé! Doufáme, že už Ferda neprdí.

15.10.2010:
Prdí prdí. Ale nám to nevadí, my jsme zvyklí, Kubík je taky malý uprďánek, takoví dva kluci smradlaví, ale naši.
Mějte se fajn, my časem zase napíšeme jak je.

27.10.2010:
Dobrý den,
musím vám napsat, že Ferda je malý diblík
Je divoký jak čertík, rád si hraje a s Kubíkem řádí a pořádají bitky, v mezičase se navzájem olizují a mazlí. Už se od těch našich rarachů naučil vše potřebné, např. fígl, jak strhnout a vysypat odpadkový koš v kuchyni. Ten svinčík je pro ně asi strašně zábavný
Taky už trochu přibral, jenom máme, bohužel, ty samé problémy jako s Kubíčkem. Asi stres ze změny prostředí nebo změna samotná?
Týden se zdálo vše v naprostém pořádku a pak dostal chudák průjem. Dostávají granulky sensitiv, ale když jsme mu přilepšili kapsičkou Felix - vypydala fakt krásně - maso ve šťávě, žádný šrot, tak se nám z ní pěkně po... a potom i z dušených kuřecích prsíček.
Teď má chudák dietu - odtučněné granulky s krůtím masem od Puriny - celkem to zabralo, dostal antibiotika a něco na střeva a taky jsme odčervili. Frekvence běhání na záchůdek se zlepšila, už tak strašně neprdí , ale pořád to má řidší.
Je zlatíčko, trpělivě polyká léky, a nešťastně kouká, když ostatní dostanou za dveřma konzervu, protože tu si Terka vyřve každý den (chodí za mnou jak pes, strašně řve a naznačuje, že se mám vydat směr kuchyň .
Tak doufám, že se dá brzo do pořádku, protože jinak je aklimatizovaný na 150%.  Kuba byl taky skoro měsíc špatný a teď je největší ze všech a bobky má tuhé jak králík.
Jediná Terka, to je taková naše "domina", je naprosto v pohodě za každé situace - ti kluci jsou asi nějací přecitlivělí.

2.11.2010:
Dobrý den, 
musím vám ještě napsat, je mi za Ferdíka děsně smutno.
Je to takové zlatíčko trpělivé. Pořád do něho cpu léky, vůbec neodmlouvá. Máme ty samé léky, co jste nám poslali pro Kubíčka a ještě nějaké tobolky na činnost střev, je dvakrát odčervený, nasadili jsme Hills i/d, ale Ferda je pořád pokakaný.
Přitom vypadá dobře, divočí, tulí se a mazlí, hraje si s raubířema, nehubne, naopak trošku přibral, jenom nesmí nic jiného než granulky, a to je potom moc smutný. Vždycky se žene k misce jak ďáblík, a když nedostane, tak pokorně jde na svoje dietní granulky. Já bych mu, prckovi, tak ráda dala něco dobrého, ale nejde to, asi jsem z toho smutnější než on.
Na veterině už nás strašili FIP, leukémií a špatnýma játrama, tak nám držte palce, ať jsme co nejdřív v pořádku a nemusíme toho našeho pajtrnožku tahat po dalších vyšetřeních.
Omlouvám se, že už zase píšu, ale je mi ho děsně líto a nevím, jak bych mu pomohla.
A něco pro zasmání - když jsem v lednu psala, že nám Kuba prokadí majlant, tak teď musím konstatovat, že Ferda nám proserinká vánoční dárky. Posadíme si ho s mašlí kolem krku pod vánoční stromek, hlavně aby se už dal do pořádku, prcek jeden.
Koukněte, jak vypadá potvůrka dobře, až na tu sračičku:
http://kockoland.blogspot.com/

27.11.2010:
Jinak už jsme OK, Ferdovy bakterie už se spřátelily s našima a Ferdík už pěkně bobkuje. Je strašně přítulný, miluje manžela, pořád se po něm plazí, tulí, je to skvělý mazel.
Po Vánocích půjdeme vykastrovat, myslete na nás, má jedno varlátko nesestouplé, takže to bude mít náročnější, kulíšek (myslím, že už si toho užil dost).
Děsně miluje konzervy, když už teď může a je hodně veselý a hravý - s Kubou řádí od rána do večera a už si taky nic nedělá z naší malé teroristky Terky. Dokonce už si i pohrají a ona ho pak vyfackuje.

22.12.2010:
Veselé Vánoce  a  skvělý rok 2011, plný úspěchů a umístěných kočičáků Vám přejí raubíři z Bílovic.
Vánoční foto jsme nenafotili, je problém je vůbec vyfotit spolu, zapózovat rozhodně nemíní a vánoční propriety doma nemáme, nebudeme asi ani zdobit stromek, protože by ho ta naše demoliční četa asi rychle zmarnila, pavěsíme jim baňku na šplhadlo a k tomu dostanou tuńáka a budeme mít šťastné a veselé.
Hezké dny a velké díky za vaši práci Vám všem -  Iveta a Terčík, Ferďas, kubíček, Kryšpín a Myška

14.4.2011:
Dobrý den,
posílame jarní pozdravy z Bílovic s přáním krásných Velikonoc.
S manželem jsme si říkali, že musíme zjistit, jak je to u vás s reklamacema.
Zdá se, že jsme si od vás totiž nepřivezli kočku, ale ďábla v bílém županu.
Terka se totiž poslední dobou předvádí. Protože nám lozili po věšáku na chodbě a škubali bundy, koupili jsme skříň. No a kdo se ji naučil otvírat a dál se plazí po kabátech, nejlépe černých? A vyrábí do nich otvory? Terezka.
Taky se naučila otvírat skříň v ložnici. Tam jsem přestěhovala šaty do divadla, které mi opakovaně oškubali v šatně - a to byla chyba, onehdy mě málem trefil šlak.
Terka mi celou skříň vyhrabala, vyválela se v černých svetrech, rozškubala mi letní tuniky... asi čtyři nebo pět, a šaty do divadla oškubala už po několikáté - skvělý kočičí strom, jsou totiž dlouhé až po zem a to se to pak lozí... jako po závěsech.
Papírové ubrousky, utěrky ap. jsme se už naučili zavírat na zámek, pomlácené misky a kočičí sošky už nepočítáme.
Ovšem Terce to nestačí, také to, co visí na zdi je vítaná hračka.. obrázky jsou neustále nakřivo, sem tam něco slítne.
A včera tomu dala korunu, lozila po sporáku, vylezla na hrnec, poklička sklouzla  a Terka si namočila nohy v polévce.
Ještě, že je to náš miláček, jinak bysme ji museli vyměnit.
Ferda je taky děsný mazel, miluje manžela a několikrát denně si vyžaduje vyhlazování a lepí se tělo na tělo.
A Kuba se zamiloval do mě, pořád mě něžně okusuje, cpe se za mnou pod peřinu do postele a neustále ho mám na klíně.
Ale proč hlavně píšu, chtěli jsme vás poprost o FURMINÁTOR, máme jakousi rukavici, ale Kuba se ji hrozně bojí, Ferda škrábe jak hrom, Myška s Kryšpínem se nechají česat jenom venku a kupodivu jediný, kdo jakž takž spolupracuje je Terezka.
Děkujeme, mějte se moc hezky, posílám nějaké obrázky, ať vidíte, jak ti naši rošťáci rostou.
PS: Terezku bysme za žádnou jinou holku nevyměnili.

17.6.2011:
Dobrý den,
zdravíme z Bílovic.
Cestu domů jsme zvládli v pohodě, Debie ležela v přepravce, byla klidná, samozřejmě ve střehu.
Doma se všichni očichali, parta dostala Gourmetek a Debie se vrazila pod kuchyňskou linku.
Bylo něco málo syčení, největší syčák je jednoznačně Terka.
Asi po dvou hodinách začala vykukovat, a byla dokonce spatřena u misky s gramulkama.
Nechali jsme ji a šli na kutě.
Ráno jsem ji načapala jak kouká z okna v obýváku. Přestěhovala se za gauč, dala si Gourmet na snídani, kočičí sušenky jí taky chutnaly, ale co nechtěla bylo syrové hovězí  Zato Ferda chtěl všechno a pak se poblil ze stolu na zem, jenom to pleskalo.
Debie sem tam povystrčila nos. Během dopoledne vyrazila několikrát na skříň - do našeho posledního květináče (musela jsem ji chuděru vysyčet
Po obědě jsme je nechali několik hodin samotné a když jsme se vrátili, dostali syrová kuřecí prsa, to si dali všichni i Debie za gaučem vyplenila misku.
No a pak už vylezla, byla zvědavá, přiblížila se i k nám.. skoro na dosah  Pak měla záchvat mazlivosti, Kuba se jí moc líbí, ale ten trochu syčel, tak jsem byla dobrá i já. Otírala se, vrkala jak holub, kroutila se kolem mě i pohladit se několikrát nechala.
Dnes ráno bylo i nějaké nadělení v záchodku, sice tam běhají všichni, ale podle jejich zvyků to mohl být jedině Ferda... nepřihrabává, nemá čím  a nebo spěchající Debie... a Ferdův kalibr to teda nebyl!
Pak přiběhla na snídani za náma, vyloženě chtěla misku vedle ostatních a pak svorně všichni žrali, potom objevila škrabací koberec v ložnici a s Ferdou si hráli, běhala... zdá se, že je plná energie, až to dají dohromady... mám pocit, že nám ten náš barák srovnají se zemí (snad nebude čertivá jak Terka... i když náznaky už tam jsou  Tak ještě, aby se od nás nechala hladit, ale myslím, že to nebude dlouho trvat
Kryšpín s Myškou jsou momentálně na letním bytě na dvorku, takže ti ani neví, že je u nás.
Jó, asi jí budeme říkat Lízinko, protože májí všichni taková obyčejná jména, Debie se k nám moc nehodí.
PS: fotila jsem, ale moc se mi nedařilo, poslala jsem i Ferdovo nadělení.. ale to nezveřejňujte, je to malé prasátko
Hezký den, dáme za pár dní vědět, jak pokračujeme Iveta a spol.

18.6.2011:
Dobrý den,
posílám ještě nějakou fotku ze včera večera
Lízátko je v pohodě, pobíhá kolem nás, vyskočí si na linku, když se chystá dobrota, hraje si , je zvědavá, poskakuje a sem tam je celá natěšená se o nás otírat, ale je vidět, že nemá odvahu  Zatím.
Dáme pozděj vědět, jak se aklimatizovala, zatím to vypadá moooc dobře.
Hezký víkend Iveta

20.6.2011:
Hezký den,
ještě musím napsat perličku, jsem taková rozradostněná, protože si Debie ode mě nachá trošku hladit i bříško
Včera jsme měli návštěvu a všichni pacholci byli svorně nacpaní a přikrčení za gaučem, protože se nedomácích lidí bojí, jediná Debie - Lízinka se promenovala vedle nás po kuchyni a dokonce si na ni návštěva drze šáhla

23.6.2011:
Posíláme průběžné pozdravy a zprávy.
Dnes ráno mě manžel probudil se slovy - Víš kdo s tebou leží?
A ležela se mnou Líza  Potom zahopkala a utíkala do kuchyně a zpět a ukazovala mi rychlej než všichni ostatní, že je čas na snídani  Zdá se, že krmící rituály už má v malíčku.
Večer máme vždycky chvilku mazlení  - hladit už se celkem nechá, ale večer vyvalí bříško, přede a nechá se rozmazlovat. Včera už vleže i našlapovala.. takový ten něžný drápavý mazlící krok.
A když jsem jim krájela kuřecí prsíčka, tak jsem myslela, že ji zakrojím do nosu, jak se mi drala na prkýnko.
Asi z ní ještě nakonec bude mazel mazlivá!
Vzhledem k tomu, že je u nás týden, tak to asi bude lepší a lepší, už jsem ji měla i chvilku v náručí, ale to moc nechtěla, dáme pak vědět, jestli se nám podařilo Lízu naočkovat.
Pohlaďte od nás kočičky.

26.8.2011:
Dobrý den,
krátce Vás zdravíme z Bílovic.
Lízátko už si zvyklo, je to parťačka a hladoš, jak cinkne miska nebo bouchne prkýnko okamžitě dohopká (hopsá jak kozlík) do kuchyně.
Hladit nás nechá jen vyjímečně za odměnu, ale vypadá, že po pohlazení vyloženě touží  Na bříšku to má nejraděj. Jsou všichni parta jako hrom. Vypadá s těma ostatníma lumpama opravdu spokojeně.
Byli jsme u veterináře, byla vzorná, držela jsem ji a ona se vůbec nebránila, teplotu jsme raděj vynechali, ale očkování, odčervení a kapání do očí snesla od pana doktora výborně
Byli jsme na dovolené a měli jsme doma kočičí au-pair, všichni všechno zvládli na výbornou!!
PS: Kryšpín už má nádherné oči, tetracyklinová antibiotika zabrala, škoda, že když jsem se dožadovala polykacích antibiotik před čtvrt rokem, nedostali jsme je, už jsme mohli být dávno OK.
Ještě kapu Kubíkovi  a včera měl nějaké zalepené koutky Ferda ... uáá, snad už bude klid
Mějte se fajn a přežijte ty vedra.

8.11.2011:
Posílám pozravy!
Hledala jsem fotky, ale nakonec
soutěžit nebudeme, nemám tak kvalitní foťák. Ale to nevadí, my jsme se hlavně chtěli pochlubit, jaká je Terka kočičénka. Zdraví taky Líza, to je kvítko, nesmíme na ni šahat, jenom večer v posteli, ale to už nás tam nahání, pokřikuje na mě ať už jsi du lehnout, dokonce už škrabe na dveře od koupelny, když se sprchuju a vykřikuje a tahá mě do postele.
Takže pro potěchu oka a srdce posílám naše potvůrky.

1.12.2011:
Dobrý den,
chtěli bychom vás poprosit o bílou plyšovou dečku s hnědými pruhy do přepravky, kterou nabízíte ve vaší nabídce dárků.
Asi ji přibalím Terce na cestu, protože ji pošlu i s dečkou do polepšovny ... Včera vysypala tác kamenů od moře a naprosto otřískala topení
Za odměnu dostala s ostatníma krůtí prsa a jak se po nich sápala, pěkně mě dodrápala. Máme novou televizi, tak se modlíme, aby nám ji Tereza nerozmlátila, je naprosto nenapravitelný recidivista, ale milounký. Je nejmenší, ale vydá za všechny ostatní.
PS: můj drahocenný smaltovaný hrnek, který Terka omlátila ze všech stran už jsem oplakala, takže kdybyste chtěli Terku na prázdniny, pošleme ji.

4.1.2011:
Zdravíme vás všechny z Bílovic! Líza se se mnou teď nebaví, má novou kukáň a hladit se nechodí, asi jí tu kukáň schovám.
Ale mlsná je neuvěřitelně a taky vypadá moooc spokojeně.
Naše odpověď:
Dobrý den, Iveto,
ta Lízina kukaň je ta na první fotce? A to ona za tou kukaní takhle leží a nechce se mazlit? Tož toto.. ale ono ji to jistě brzy přejde! A pak přijde a pacičkou bude škrabat, abyste ji pohladila..

5.1.2012:
Nová kukáň je proutěná, posílám foto, ale je v ní Tereza, protože ta musí všechno nejdřív okupovat a až se jí to přestane líbit, můžou ostatní. Vyfotila jsem i Elizabetu, ale nemůžu najít kábl od foťáku, až najdu pošlu.

Oni totiž mají kukaň tři - Tereza, Ferda a Líza, každý svoji, jenom Kuba o to nestojí, ten spí se mnou.

A Lízice nedobrota za mnou už víc jak týden večer nechodí se pomazlit a v kukani ji nechci rušit, ona by utekla.

Takže když se připlíží někdy nad ránem, třeba ve tři, tak si můžu ukradnout pohlazení.

24.3.2012:
Dobré ráno Lucko,
cestu jsme zvládli v pořádku, Prettynka jenom párkrát trochu zamňoukala.
Doma si ji smečka trochu očichala, kromě Lízy, tu to vůbec nezajímalo, v kuchyni se totiž rozmražovaly kuřecí prsa.
Pak jsem je krmila a Prettynka se přemístila pod botník. Ani na sebe nevrčeli, trochu si posyčeli (ti naši starší) a Prettynka neříkala nic.
Pak se přesunula pod skříň do špajzu, kde mají kočičáci záchodky. Tak jsem ji trošku pohladila, abych ji z tama vystrnadila, protože je tam chladno. Vzala to přes kuchyň, kde se schovala pod skříňku a nakonec zakotvila pod gaučem, kde byla až do rána přilepená na topení.
Nabízela jsem jí syrové kuřecí prsíčka, granulky, konzervu... nic nechtěla.
Nevypadá nějak příliš vyděšeně ani rozzlobeně, spíš tam tak sedí jak buchta.
Kočičáci si jí moc nevšímají, já raděj taky ne... tak uvidíme, dala jsem jí za gauč misky a vedle gauče záchod, smraďoši se přes den zdržují na verandě a já a my taky nebudeme rušit, snad vyleze.
Kdyby nevylezla do pondělka asi ji nechám chvíli o samotě v pokoji s nějakou dobrůtkou a záchodem, aby nehladověla... uvidíme. V pondělí vám napíšu, jaký byl víkend.
PS: je krásná a moc podobná na Kubíčka, který si ji zamiloval okamžitě.

27.3.2012:
Dobré ráno Lucko,
tak ještě mi to nedá a píšu.
Včera, jak jsme spolu večer domluvily, šla jsem ji vyhladit zpod gauče. Vylezla, mazlila se, ležela na Ferdově matraci pod stolem, drápala si drápy o sedačku, to jsem na ni hukla a ona se ohradila - syčela na mě a pak se nechala dál hladit.
Asi z našeho "půl roku nového" gauče nic nezbyde, už teď vypadá jako kdyby mu bylo deset :-)
Nechala jsem jí misky a záchůdek u gauče, ale v noci jsem ji našla jak bloumá nahoře v pokoji, kde jsem s ní spala z nedělě na pondělí, tak jsem jí žrádlo zanesla i tam. Momentálně máme po baráku návnady v podobě misek se žrádlem a voudou úplně všude.
Ráno, když jsme vstávali vylezla, všichni se hrnuli do kuchyně, než si zbytek party ujvědomil, že to není Kuba (jsou si moc podobní) a vysyčel ji, Trochu jsem ji pohladila a ona se uvelebila v kuchy¨ni na židli.
Jenom teď nepoznám jesti žrala, pila a byla na toaletě, v tom chumlu. Vypadá ovšem dobře, tak snad to už bude v pořádku, posílám fotku z večera, něco málo se podařilo, já mám ovšem vytahané tepláky a můj muž šílené sibiřky, takže to Pretty kazíme.
Mějte se hezky, všechny vás zdravíme Iveta
PS: až něco slušného vyfotím, pošlu :-)

28.3.2012:
Jen telegraficky :-) ať vás nezavaluju  informacema (jsem z ní nadšená)
Včera večer si za náma vylezla na gauč a hladil i manžel a dnes ráno se motala s ostatníma micinama a vlezla si za mnou i do poste, večer si ďobla vitamínové pasty a trochu konzervy, toaletu nevím, je jich moc, ale bříško měla měkké. Je sice nejistá, ale jak jste psala - určitě si zvykne a my už jsme si zvykli. Díky moc a fotky budou časem.

 

3.4.2012:
Dobrý den Lucko,
nevím jestli jste nám opravdu chytla Prettynku.
Je to momentálně největší mazel, jakého doma máme.
Dlouho jsem váhala jestli ještě sedmou kočku, ale Pretty jsem si prostě přivézt musela a vidím, že to bylo dobré rozhodnutí.
Pořád si mě prohlíží, už docela běhá po bytě, i když prudké pohyby a vztyčené postavy ji ještě lekají, ale na zavolání vyleze a mazlí se a mazlí a mazlí a mazlí a v sobotu jsem ji vyčesala, spolupracuje ze všech nejlíp!! Taky jsem jí prohlížela uši a čistila oči, můžu si celkem hodně dovolit :-) ona na mě stejně pořád kouká, jak na svatý obrázek.
Fotky nějaké mám, ale nic moc - kukněte na 
odkaz,  má ráda pohlazení ode mě i od manžela!!
Zdravíme do Hodonína, Iveta a spol.

Naše odpověď:
Dobrý den, Iveto,
no tak to je nádhera!!!! I když jsem stále malinko uražená :-), že se opět moje plachá kočka u Vás projevila jako největší mazel, neskonale mě to těší!:-) Vy jste prostě kočičí rodina, u Vás se kočky musí cítit báječně! A taky s Váma Prettynka mluví?
Koukala jsem na fotky. Je neuvěřitelné, jak jsou si s Kubíkem podobní! Ještě že má opálené to ouško! Byste je myslím nerozeznali.:) A jak si už k sobě lehají, je to vůbec možné??:-) Prostě červená knihovna hadra!!! :-))
No ale jak sleduju kalendář, nejslavnější bude asi Terka, ta se toho napáchá!!!:D
Zdravím všechny dvounohé i čtyřnohé.
Lucka

5.4.2012:
Zdravíme, Prettynka povídá, povídá a taky mě okusuje a slintá.

21.4.2012:
Dobrý den,

posíláme mooc pozdravů a přejeme vám na zítřejší výstavě hodně umístěných kočičáků a taky šťastnou cestu.

Prettynka vás taky všechny moc zdraví, hlavně Lucku.

Znovu musím napsat, že je to neuvěřitelný, ale opravdu neuvěřitelný mazel, válí se na klíně mě a velice začíná zbožňovat manžela, nevím jestli nebudu žárlit :-)

Sice když chodíme po bytě, tak se leká, ale to ji přejde, Lízu to taky přešlo, ovšem na gauči, to by nám Pretty vlezla až pod tričko.

Včera se manželovi tak vnucovala až vystrkovala břicho.

Se všema se už kamarádí, hraje si s něma, jenom Terka je zloun, všechny tluče a nahání. Je to miláček, ale darebáček.

Prettynka baští a už se naučila loudit u stolu, leze nám až do talířku a syrová kuřecí prsíčka, to je něco!

Až jsem se bála, že ji zakrojím do čenichu.

Mějte se hezky!! Myslím, že Pretty už je aklimatizovaná na 100%, my už bysme ji nedali ani za nic!

Posílám pár fotek. Iveta

14.6.2012:
Dobrý den,
zdravíme všichni z Bílovic všechny v Hodoníně.
Máme se dobře a Prettynka už je zabydlená úplně. Už to bude tři měsíce, co jsme si ji přivezli...to letí! Je to mňaudáma gaučová (co načala Terka, Prettynka doráží, takže půl roku starý gauč vypadá jako by měl 10 let). A kromě toho, že si z gauče udělala škrabadlo, tak se na něm ráda vyvaluje a hlavně mazlí. Sedne si na gauč a volá, abychom šli hladit. Jinde se jí to moc nelíbí, ale na gauči by se nám nacpala až pod tričko :-) Je stejně praštěná jako Líza. Ta by se radostí polámala, jak se kroutí a otírá, když přijdu domů, ale hladit se nenechá, to až večer v posteli musím povinně hladit kočičandu na bříšku a pod krkem.
I když jsme si je přivezli jako nejplašší jsou paradoxně nejmazlivější (nutně se musí mazlit každý den, ostatní šahací jen když mají náladu.
V pátek jedeme Prettynku očkovat..a Ferda už pár dní kýchá, tak ho raděj bereme s sebou, tak nám držte palec ať to zvládnem.

19.10.2012:
Dobrý den,
posíláme spoustu pozdravů... z Bílovic.
Ještě jednou děkujeme za krásné kalendáře i slevu, kterou jsme na ně dostali, už je rozdáváme :-)a děláme radost.
Uteklo to jako voda a Prettynka už je u nás přes půl roku. Je to mazlík první kategorie :-)
Je úplně vlezlá :-) ... pořád se vnucuje, na gauči v ložnici, lozí za náma pod přikrývku, nechá se nosit a můžu jí čistit uši a taky strkat vatičkové špejle namočené v ústní vodě do tlamičky.
Jenom nám dělá starost, že pořád baští :-) je to takový macík... raděj jsme začali hlídat váhu... má 6,30kg :-)
A jsou děsní milenci s Kubíkem, pořád se ožužlávají, válí a pošťuchují... prostě bráchové :-)
Terezka měla zánět dásní, dávali jsme antibiotika. Celou dobu co je užívala spala se mnou a vyštvala Lízinku. Ta se teď bojí za mnou večer do postele i když se Terka už zase odstěhovala :-)
Ale chodí si ukrást pohlazení alespoň ráno.
To se vždycky probouzím jak pod hromadou cihel :-) Leží na mě Kubík, Prettynka a Líza - na nohách i na břichu, sečteno podtrženo dobrých 15kg :-)
Ferda nám teď onemocněl, asi chytil něco od Terky, má průjem a paní doktorka podezřívá ledviny, je na dietě a na antibiotikách, tak doufáme, že budeme v pořádku.
Držte nám palce :-)
Musela jsem napsat. Něco pozitivního, jsme teď doma smutní... Kryšpínovi (toho jsme našli) vyrostl na hlavičce nádor a je podezření, že je maligní, je po operaci a čekáme na výsledky. A včera v noci nám auto srazilo naši nejstarší kočičku Myšku, tak na střídačku pláču a hučí mi v hlavě jak v piliňákách. Ještě že máme tu bandu - oni nás uklidňují. Když po nich řeším katastrofy, nemám čas smutnit :-)
Pošlu ještě nějakou fotku nebo odkaz, dnes u sebe zrovna nemám. Měj te se dobře, buďte všichni zdraví a omlouvám se, ale potřebovala jsem se vypsat :-)
Posílám odkaz na
fota těch našich raubířů, Prettynka s Kubíkem se často miliskují :-) Jsou to takoví milenci v kredenci.


2.3.2013
Zdravíme z Bílovic,

děkujeme za balíček, dorazil v pořádku a pelíšek už je obsazený, jak jinak než naší Lady T.

Jěště vám musím napsat, jak jsme dopadli s našim prckem třínožkou Ferduškou.
Na veterině, kam jsme se přesunuli a kde nám bylo řečeno, že má virózu, jakmile se dověděli, že jsme byli u vás a vaše paní doktorka řekla, že se zřejmě jedná o alergii, jsme se se zlou potázali.
Nevím proč bych nemohla konzultovat s jinými lékaři.
Bylo nám řečeno, co čekáme, vzhledem k viróze (která byla stanovená) je jeho stav samozřejmý jako např. u lidí s HIV.
Nakonec byl na pozorování a vzhledem k tomu, že dostal I/D a měl relativně dobré období, tak nám oznámili, že je "zdravý", může žrát cokoliv a jedná se zřejmě o neurózu.
Na Zylkene a I/D byl chvíli OK a chvíli zase povalený... vyloučili jsme věci, po kterých se pokadil nejvíc a nakonec jsme se přesunuli - už zase - na jinou veterinu.
Vyšetřli nám trus, dostal hypoalergenní granule, Entizol a začal se lepšit a přibírat.
Pan doktor nás opakovaně vyšetřil víc než důkladně, ale bohužel Ferda i když se zlepšila stolice dokonce na delší dobu, nám začal pro změnu zvracet. A tak jsme s panem doktorem pokračovali ve vyšetření a momentálně je po rentgenu a diagnostikovali mu abnormálně rozšířené tlusté střevo -
idiomatický megakolon. Na rentgenu má prcek velké střívko, tak uvidíme, dostal nějaká antikinetika a injekci na pedistaltiku a budeme řešit dietu.
Ale hlavně, že už něco víme a Ferda přibral, je veselý a zlepšila se mu srst :-)
Tak tak je to s náma, musíme mít vždycky něco extra - extra kousky od vás :-)) a k tomu extra chorobu :-))


22.5.2013
Dobrý den,

posíláme tisíce jarních pozdravů. Říkala jsem si, že jen krátce napíšeme, jak se máme. Nejdřív, ale klobouk dolů! Moc si vážíme vaší práce, hlavně ty bitvy s úředníky. Já bych dokázala poklízet stádo koček, ale jeden takový úředník a byla bych na blázinec.

Jste skvělé!!

Taky ještě jednou děkujeme za pomoc s Ferdušou, momentálně je dobrý, ani nedrží nějak dietu, potvora mlsná, nehubne je neskutečně veselý a chodíme na procházky, to byste měly vidět to třínohé tornádo svištící zahradou a po stromech :-)

Moc mu to svědčí. Je celý šťastný! Chodí taky Terka a Kuba, ale to jsou potvory, hledají hlavně díru kudy pryč :-) Ovšem Terce to  v trávě na číhané na ptáčky nepřekonatelně sluší. Prettynka je nejspořádanější, hezky se projde a maže domů. Líza nechce a já jsem ráda, že se drží doma, tu bych asi neuhlídala :-) Chceme voliéru, ale musí být větší, Terka by je mlátila, tak je zatím v plánu, je to bohužel děsně drahé, šetříme, uvidíme :-)

No a Prettynka je pidizubka, měla zánět dásní, ovšem žrala fest i se zánětem :-)

Tak jsme čistili zoubky a pár jich má vytržených. Ovšem je spokojená, baští a za to, že jsem do ní cpala deset dnů 2x denně antibiotoka mě miluje ještě víc než kdy předtím. Je tak neskutečně mazlivá :-) Ona a Líza, to jsou moje milenky :-)

 A Kubíček momentálně baští prášky na nervičky. Nevíme proč, ale začal se poslední dobou drbat, hryzat.. doma žádná změna... a taky začal divně učurávat. Mazali jsme na veterinu a byly rentgeny a nic... dávám mu Zylkene ..po Ferdovi .-)

a celkem to pomohlo, a co víc, ten prášek mu tak chutná, že by se za ním hnal až na kraj světa :-) Jo a je taky pidizubka, nemá zoubky už od podzima, taky zánět - ty malinké přední řezáky, něco mu vytrhli a zbytek někde ztratil. Ovšem moc mu to sluší :-) Asi to mají bráchové v rodině.

 A prej krátce! Doufám, že vás nezdržuju :-) Krásné dny!!!

A taky jsme dali inzerát: http://kockoland.blogspot.cz/2013/05/inzerat.html

Iveta

P.S. Posíláme tetám Lucce a Nadě malinký balíček (máme někde doma adresu k paní Tomalové). Je to balíček pro ně, ne pro kočičáky, aby si po té náročné dřině udělaly pohodu :-)

Ferda, Kuba, Terka, Prettynka, Líza a taky Kryšpínek tuláček

15.6.2013
Tak nás playboy se nejdřív rozhlížel z verandy, nechal se pohladit a navlhčit rypáček prstem. A ted si zalezl do kouta za dveře v obyváku a tam dřepí.Kapsu Felix nechtěl a nikdo si ho nevšímá. Myslím, že to bude dobré. Budu průběžně referovat. Kubovi budu muset nasadit na týden něco na nervičky. Už se zase hryže.

16.6.2013
Miška zatím vzdoruje. Noc asi strávil na kočičích záchodcích pod skříní a starousedlíci nechtěli kolem něj chodit kadit. Ráno jsem ho vytáhla, nabaštil se a šup zpět. Tak jsem ho hned vytáhla znovu, aby nebyl jak placka na betoně. A je v samostatném apartmá s plnou penzí pod postelí. Ale tam se skoro postaví a je tam dřevěná podlaha. Nechal se pohladit :-) tak snad si zvykne. 

 

17.6.2013

Ahoj Lucko :-)

Pozdravujeme Felixe a držíme mu pěsti!

Michalisko je mazlisko. Včera po tom, cos mi volala jsem strávila několik dlouhých půlhodin (víc v jednom zátahu to nešlo) na břiše vražená pod postelí - mám pocit, že mám prsa na zádech. Vymazlili jsme několik velkých chomáčů chlupů - za ušima, pod bradou, na čumáčku, na zádech na bříšku i u ocásku, za ocáskem - převaloval se jak vařbuchta, protahoval se a nevrněl, přímo chrochtal. K večeři si dal kuřecí prsíčka pečená. Ovšem servis až pod postel. No a pak když jsem přišla, měl tendenci na zavolání vylézt, ale nedal to. Ovšem krásně vrněl.

No a dnes ráno, když se podávala snídaně, zalezl zase pod skříň v komoře. Vytáhla jsem ho, dal si tři ranní chody - kapsičku, granule a kuře od včera a zalezl si v klidu zase v patře pod postel. Pak jsem ho vylekala na záchodku, když jsem ráno lovila něco na sebe, ale nevzdal to pak se přede mnou v přímém přenosu pěkně vykroutil. Málem mi ujel bus do práce. Teď jsou sami doma, tak snad nic neprovedou, už se celkem nebojí. My mu problém neděláme, myslím, že to prostředí si musí osvojit


20.8.2013

Ahoj Lucko a všichni v Hodoníně

Posíláme pozdravy ze Zlína :-)

Včera večer jsem ležela u TV a Michálek mi ležel na břichu a mooooc se musel mazlit :-)

Je to neskutečné zlatíčko a taky neskutečná nenažera nenažraná :-)

Tak jsem si říkala, že podám krátké zpravodajství.

Máme se moc dobře, aspoň já si to myslím :-) a kočičóni neprotestují :-)

Terezka je stále jedovatá příšera syčavá a pronásleduje Michálka kudy se hne a tak se spolu plíží po domě, celé dny jsou pospolu :-)

Terka ho má neustále pod dohledem, musí být, co nejblíže vedle něho. Takže leží vedle sebe třeba 30cm, Terka číhá a číhá až třeba oba usnou.

No jsou to blázni. Terka ho asi třikrát zmydlila až měli oba strupy za ušima, teď musím zaklepat, jsou zdá se v klidu. Asi se milujou :-)

Terce jsme nasadili Zylkene, osvědčil se nám... a hlavně píšou v letáku, že nebyly pozorovány žádné vedlejší účinky.

Terka se parádně zklidnila, ale bohužel blila... tak teď jí to snad už vydrží.

Voliéra je v oblibě, naposled jak byla bouřka, tak jsem tam potmě omylem zavřela Terku, to bylo řevu :-)

Ferda s velkým střívkem už je naštěstí v pořádku, baští a kadí jak o život, tak snad se to nezhorší. Je to podšívka umazlená a bije Terku, protože si určitě pamatuje, jak ho bila ona, když byl nemocný.

Michálek si taky rád hraje s Prettynkou, jenže jak je velký a hopsá jako kozlík, tak ona se bojí a syčí a pak si lížou čenichy.

Jsme jak mateřská školka.

Zrušila jsem v patře šatnu, dotasila jsem staré skříně, manžel je natřel a nahoře mají spací koutek a zase o další místnosti navíc, kam můžou lozit.

Takže, když budou chtít, každý bude mít svůj budoár - kuchyň, obývák, ložnici, podkroví a dva pokoje nahoře a verandu. A my se asi nacpem do voliéry :-)

Taky jsme se rozhodli, že na naší studené verandě vyměníme dveře a okna, sice už nepřezmiju kytky, ale protože je celá prosklená, budou mít opice chlupaté zimní výběh... strašně rádi tam chrápou na křesílkách, hlavně Kubíček s Lízinkou.

Už se těším až se ochladí, protože teď se odstěhovali ven a do pelíšku za mnou nechodí, v zimně je tam budu mít nacpané všechny :-)

Jenom Ferda začal v noci chodit za náma, dřív to nedělal a kouše manžela do hlavy a dloubá do něho čumáčkem a musíme hladit... třeba ve tři ráno :-)

Mějte se fajn, všechny vaše nádherné kočičky ať se dostanou do nových domovů :-) škoda, že nejsme nafukovací :-) a hlavně Felix... je moooc krásný, ten by se mi líbil :-)

7.11.2013

Ahoj Lucko a všichni v Hodoníně :-)

Posíláme moc pozdravů a rádi bychom si objednali to krásné prostírání i hnědé i zelené :-) všechny :-)

Alespoň nějaká koruna pro ty malé prcky :-) :-( lidi jsou fakt svině... škoda, že nesázíme a nevyhráli jsme ten jackpot... můj muž říkal, že to už bysme byli na samotě u lesa, měli 100 koček, psy a kozy a další...

Naši miláčci posílají pusinky :-)

Míša je nepřekońatelný, manžel už se i bál, že mě udusí, je na mě pořád přilepený, v kuchyni, na gauči se pořád lepí a vtírá :-) a v posteli mi leží u brady a nejlépe na hrudníku :-)

možná se jenou neprobudím, já ho ve spánku ani necítím a to má snad metrák :-)

Je tak neskutečně hladný :-) musím ho hlídat (a to bych mu tak dopřála, ale bojím se, že ho klepne Pepka :)

Pořád sedí u plných misek granulí a mečí a mečí a chce něco na zub.

Líza je miláček, už si pohladí i manžel, pořád na mě vyvaluje bříško .... je milounká a hodná.

Kubíček už dopadl stejně jako Prettynka, má vytrhané zoubky, hubnul, granulky mu padaly z talamičky... tak už pidizub baští a já mu podstrojuju, aby přibral.

Prettynka je mazel obrovský :-) i velikostí i milostí a děsně zbožňuje Kubu.

Ferda už je taky kusanec, musím zaklepat, je velký, hebký a lesklý a děěěěěsně přítulný miláček :-) a taky lumpík.. honí Terku a ta honí všechny :-)

A náš zrzavec Kryšpín nechce ani za nic domů, už jsme z něho na nervy, ale nedá se přesvědčit :-)

23.1.2013
.... posílám moooc pozdravů od našich holomků, Míša je širší než delší, budu ho asi muset začít trochu omezovat, protože se o něho bojím, aby neměl cukrovku nebo ho netrefil šlak :-) tlusťouška jednoho. A hlavně když mi v noci spí na hrudníku, tak mám pocit, že spím pod závalem :-)

Ale když on se tak rád ňuchňá. V noci mám totiž vždycky plno - u hlavy Ferdu, na břichu Michálka na nohách a za nohama Lízu, Kubíčka a Prettynku a někdy ještě pod bradou Kryšpína :-) Terka spí s mým mužem :-) Prettynka je čím dál tím víc mazlivější, úplně roztála :-) A Lízátko ani nemluvím, ta už se začíná nutit na klín...konečně :-)

Mějte dobré dny :-)

 

19.6.2013
Michálek se aktivně zapojuje do snídáně i večeře. Záchodky používá v pohodě a vodu popíjí taky :-)
Když ho zavolám, tak se došourá :-) pomazlí, chodí za mnou vždycky chvilku jak psíček.Včera jsem musela vysát, už to bylo hrozné, ale vůbec mu to nevadilo. Ovysávala jsem kolem něho kolem dokola a bylo. Jenom se ubytoval pod gauč a v noci se prochází :-)
Voliéra už je na 99% hotová, ještě se dodělají po obvodu police na lození a v zámečnické dílně se svařuje průlez oknem. Už aby to bylo. Včera jsem je vynesla, Kubík, Ferda a Terka v poho, akorát je Terka samozřejmě zmlátila :-) Bohužel Líza a Prettynka měly hysterický záchvat, byly jak v pasti.
Tak snad až bude ten průlez a možnost úniku, bude to dobré.
Posílám fotku :-) A taky Míšu, jak si dnes v 1h ráno pohrává v kuchyni s pytlíkem šanty :-)
Až bude hotovo, udělám fotoreportáž na Rajče :-) Mějte se hezky a míň vedra!

26.2.2014
....a taky nemůžeme neposlat foto (na facebooku jste měly krásný vtip) - moje příprava do zaměstnání (načítám materiály) pod více jak 20kg živé váhy :-)

4.9.2014
Ahoj a dobrý den do Hodonína.
Milá Lucko, říkala jsem si, že napíšu, jak se máme a zjistím jakou máte záruku a reklamační řád :-)
Mám poslední dobou pocit, že mě ti naši opičáci přivedou do blázince, na mizinu nebo do hrobu... asi všechno, jen nevím v jakém pořadí :-)
Terezka je  opravdu neúnavný predátor, neustále musí někoho třískat, sedí čumí a když jde někdo okolo tak vztekle vyletí a zmydlí ho. A bere to jedním vrzem, prohání Lízu, Michala, Kubu i Prettynku.
Bohužel Prettynka ji úplně nenávidí, jak se Terka mihne kolem ( a to ani nemusí mít svůj agresivní den) Pretty je celá zježená a vrčí jak pes.
Terezka má vždycky jednou za čas chvilku a to je pak u nás rodeo... a večer se jde miliskovat za manželem pod peřinku, lehne si mu pod přikrývku, vzorně hlavičku na polštář a je nejzlatější.
Tak si pořád říkám, co jsme si to od vás hernajz dovezli -  nedobré to je, na klíně to nesedí a pouští to chlupy :-))))))))))))))))))))
Z Michala se vyklubalo něco neuvěřitelně bezedného.. tak neúnavně škemrajícího hlaďocha aby pohledal - je mi ho líto, nemůžu mu dávat na přání, je tlustý jak bečka...když jsem koupila dietní granule, tak je nikdo nežral a Prettynka z nich blila jako šakal.
Mějte se fajn, posílám i nějaké
foto ... a za chvíli budu péct dort, 18.10. bude u nás to bílé, co jste nám podstrčili :-) už pět roků!!!!!!!!
Hezký den všem a hodně umístěných kočiček Iveta a spol.

1.4.2015
Kočkoparta z Bílovic poslala velikonoční pozdrav.

8.9.2015
Ahoj Lucko,
zdravíme z Bílovic, Terezka má opět neuvěřitelné období.
Prettynka ji úplně nenávidí a syčí jak smyslů zbavená, jenom ji zahlédne,
Líza ji jenom uvidí a zdrhá,
Julča se kvůli ní bojí chodit na záchod, protože Terka ji pronásleduje a pozoruje a číhá, když kadí a teď začala třískat i to kotě, co jsme našli.
Ona se zase zklidní, ale teď má vrchol zlobivosti a nedobroty. Já už jsem byla tak zoufalá, že jsem říkala, že ji někomu dám, můj muž na mě zíral, že to bych snad neudělala. To víš že ne :-) ale někdy bych ji nejraděj zašlápla jak otravný hmyz.
Posílám foto unaveného Kubíčka a našeho letošního nálezu Růženky :-)

A zdravím všechny v Hodoníně :-)

Iveta


13.12.2015
Krásné Vánoce plné pohody a klidu, hodně štěstí, zdraví a úspěchů kočičích i člověčích!!

Všem v Hodoníně přejí všichni z Bílovic

Posíláme pozdravy a musíme vám napsat jenom ve zkratce, jak se máme :-) Po prázdninách to u nás vypadalo na blázinec :-)
Terka řádila jak černá ruka. Nasadili jsme dveře, tam kde jsme je neměli, zklidnili jsme nejdřív sebe, potom kočičky a děláme dveřníky, aby se sice potkávaly, ale nebyly spolu v jedné místnosti (myslím Terku a kotě, ostatní se spolu navzájem i s těma dvěma snesou v pohodě). Terezka se úplně zklidnila, přestala otravovat starousedlíky, dokonce i Prettynka, která je na ni alergická si vedle ní sedne a očichá si ji. Neuvěřitelně se zklidnili. Terka se vyloženě zaměřila na tu malou, šla po ní jak po myši - opravdu to vypadalo, jako by chtěla ulovit krysu. No a protože je úspěšně dělíme, tak už se to začalo obrušovat, Terka si malé sice všímá a je z ní vzrušená, jako když kouká přes okno na ptáčky, ale už se ji nesnaží zabít a když se potkají, tak se i v klidu obejdou. Jednou za čtrnáct dnů ji Terka prožene, ale nebije.

Myslím, že Terezku dráždilo hlavně to, že je to kotě drobné a divoké, protože ji úplně cíleně hledala a číhala, aby ji zmlátila. Začínají se tolerovat a až Mimi vyroste, tak věřím, že vydrží pospolu.

Jinak jsme zdraví a máme se fajn, jenom musím požalovat na Michálka - je pořád strašně nenažraný :-)

Papa Iveta


15.1.2016
terezka-350.jpgTerezka už je doma z nemocnice. Před týdnem přestala jíst a pít a zvracela a zvracela. V nemocnici ji prohlíželi týden a žádnou chorobu neobjevili. A tak panička vzala Terezku domů. 

Terka po příchodu rovnou utíkala k misce s dobrotou, však jí taky panička koupila různé druhy kapsiček a my se můžeme jenom koukat. Terka baští, sice opatrně, ale baští. Paničce říkali známí, že Terezka chtěla asi držet povánoční dietu, ale panička neuznalá jí to pokazila. Terezka totiž žádnou dietu nepotřebuje, je to velká krasavice, co má míry akorát.

19.1.2016

Ahoj do Hodonína.

Bohužel dnes nemám dobré zprávy....

Prettynka se dnes v noci prudce zhoršila, včerejší injekce jí nezabraly, zase zvracela krev, jeli jsme ve tři ráno na veterinu, na infůze a na kyslík, ale nepomohlo to. Už rok byla na kortikosteroidech, měla nějaký autoimunitní problém, krvácivé stavy, takže jí třeba tekla krev z nosu, dělaly se jí hematomy, už byla křídově bílá, asi neměla už žádné červené krvinky.

Před hodinou usnula a už se nikdy neprobudí. Moje holka milovaná.
Iveta

pretty350.jpgJsem Pretty, a jsem fakt kráska mourovaná. Panička má totiž slabost pro mourky. Tety z útulku mě zachránily společně s bráchou Kubíčkem a sestřičkou Medlinkou a paničce jsem se líbila hned.
Jela si pro mě už v lednu 2010. Já jsem se ale schovala a tak panička odjela s Kubou. Pak si pro mě panička jela v červnu 2011 a já jsem se zase schovala a do Bílovic jela Líza,  panička totiž nevěděla, že si na ni počkám. A protože jsem trpělivá, v březnu 2012 jsem jela do Bílovic k bráškovi a kámošům i já. Jsem kočka nedělní... je nás totiž sedm, na každý den jeden.


25.4.2016

Zdravíme do Hodonína Lucku a všechny a posíláme jarní pozdravy a sluníčko!

Právě jsme dokončili rekonstrukci koupelny, verandy a toalet... opravili jsme kočičí záchodky. Na ty jsem se moc těšila, hlavně já, nevím jak kočičáci :-)

Měla jsem z toho velké obavy - jako co ty naše chlupaté příšery budou dělat, ale nakonec jsme to zvládli na jedničku.

Když jsme balili, byli výborní pomocníci, vybírali krabice, balili se do krabic, tahali noviny, všechno měli pod kontrolou.

Když jsme bourali, tak jsem s něma seděla dva dny v garáži a jim se tam nakonec moc líbilo, nové smrádky, spousta prachu a beden a bedýnek, úplný ráj. No a hluchá Terka a Jůla ty si v klidu v tom rambajzu spaly doma :-)

Tři týdny jsme doma měli oblaka prachu, všude beton, maltu, díry v podlaze... to bylo něco, nejlepší je vyválet se v čerstvé maltě a vytlačit tlapy do čerstvého betonu.

Pomáhali i při úklidu. Úplně nejlepší zábava je skákat do vany, kterou panička zakryla před malováním papírem, krásně to šustí a jezdí. Ferda ten se asi spletl, narozdíl od Terky a od Boženky a vypadalo to, že ho trefí v té vaně šlak. Byl zamotaný do šusti papíru, ve vaně to klouzalo, oči vytřeštěné, pak už nepomáhal :-)

Tak jsme to zvládli, fakt jsme měli starch, jak to budeme se všema našima miláčkama dělat, ale dopadlo to.

Jinak Terezka je stále stejný zloun, chce zabít mimina, ale protože se na ně nedostane, tak sem tam flákne alespoň někoho jiného. Je schopná zuřivě naskakovat do okna, když je vidí z obýváku ve voliéře, cíleně je hledává, a vždycky dlouze zkoumá Kubíka (je děsně podobný Božence) - a když pozná, že je to Kuba, tak jde zklamaná pryč. Někdy to ale vyhodnotí špatně a Kubu prožene.

Je to fakt neskutečná povaha, naštěstí se nám daří bydlet na zóny a střídat je dokolečka dokola. A Terezka si blaženě užívá, že má, co si vydupala a pochrupkává na kožíšku.

Ferda je taky trdlo, pořád zdrhá ven, začali jsme ho pouštět alespoň na půdu, aby si užil pachů a vůní, když mu voliéra nestačí... a on za odměnu začal značkovat... (možná i kvůli těm koťatům, co jsme našli a přinesli)... půjde příští týden frajer na zuby, má slíbené trhat stoličku. Pořád přemýšlím, jestli by nemohl ven, on taaaak touží, ale bojím se, že bez té jedné nožičky by byl ohrožený :-)

Kubíček má od ledna už po několikáté nějakou bakteriální vyrážku, antibiotika, užívá Enysil jako prevenci a astma nám pan doktor nepotvrdil, tak snad to tak zůstane, říkal, že to bude chronická bronchitida... Terka jde taky příští týden čistit zuby, už jsme to dvakrát odkládali, naposled v tom lednu, kdy vypadala, že snad umře, ale naopak, jako by ji na těch kapačkách vlili čerstvého jedu do žil :-)

Ještě, že je všechny mám, jinak bych se ukousala v klídku nudou (hluchoslepá Jůlinka, co jsme našli nemíní používat záchdky, od té doby, co ji Terka s Ferdou na misce vyprášili... atd. atd.) ještě že už máme ty nové hezké kočičí záchodky :-)

Mějte se fajn, držíme palce ať se Vám všem daří a ať jste zdraví a přijeďte až pojedete okolo Zveme Lucku a spol. na kolaudaci kočičích záchodků :-)

Iveta

 

15.12.2016
Posílám mnoho pozdravů do Hodonína, všem hodným a milým duším Lucce, Nadě, Ivě, Aleně i dalším, které neznáme :-)

Zdraví všichni Bílovičtí chlupatí rošťáci! I ostaní obyvatelé - já s manželem :-)

Přejeme krásné Vánoce, plné klidu, míru lásky a pohody všem dvounožcům i čtyřnožcům tam od vás a nejen Vánoce, ale i příští rok.

Ať už lidé konečně dostanou rozum a každý ať se chová k ostatním živým tvorům s láskou a porozuměním!

Naši miláčci jsou takoví tulínci, asi to bude tou zimou. Nejvíc ze všech se tulí Michálek, proměnil se v pijavici a neustále visí na mě i na manželovi. Nedokáže si lehnout vedle nás, musí být přisátý, na gauči na klíně, v posteli se mi přisaje na břicho nebo třeba na záda. Je mu to jedno, hlavně že mě může těmi svými osmi kily zalehnout jakýmkoliv způsobem :-)

Kubíček si užívá toho, že Terezka chodí v noci spát sama nahoru a celou noc se ke mě tulí a tulí a tulí, okusuje mě, ošmatlává a leze mi pod peřinu. Dokud s náma spala Terka a ostatní za náma nemohli, byl z toho Kubík asi tak pošpatnělý, že nám čůral po bytě. Teď, když jsme je vyměnili, tak je blažený :-) a čůrání přestalo a Terce je jedno kde spí. Jedno ji ovšem není, že spí za zavřenými dveřmi. Ona vůbec nesnáší zavřené dveře (asi jako spousta jiných koček :-) a tak za nimi pořádá koncerty. A vřeští si ty svoje árie. Nejlepší je to třeba od jedné nebo od tří ráno. Večer před spaním má vždy cky poviné velké hlazení v koupelně (ráda si hoví v umyvadle a pozoruje) a pak jde spát do svého nočního budoáru. A od jedné ráno máme operu. A když ji pustíme, vrní a tváří se jako neviňátko... se spaním je to u nás horší :-)

My pak jdeme polámaní do práce a ona si bleženě spinká na svém polštářku v obýváku a je potom krásně dorůžova vypinkaná a naladěná :-) Naštěstí poslední dobou všechny starousedlíky ignoruje a je s ní k vydržení. To je pak naše pusinkovací panenka, akorát ona nám na to zvysoka dlabe :-)

Ferda je chlupatý umazlenec, nemůže se nabažit manžela, pořád se po něm válí a v noci mu spí na hlavě. Jenom je to potvůrka a sem tam něco označkuje. Naposled si označkoval rovnou mě, když jsem seděla na gauči a on se kolem nenápadně točil. Budu mu mest koupit feromonovy obojek, aby nebyl tak naladěný a nedělal nám po bytě překvapení :-)

Lízinka je taky mazlík, navečer se vždycky přišourá a otírá se, div by se nepolámala. A pak si lehne na zádíčka a musí se povinně hladit bříško a taky si začala náramně užívat drbání pod bradičkou a za ušima a dokonce ji už může po letech vymazlovat i manžel. Je moc zlatá a krásná, kdybyte mi ji tenkrát nešouply, byla by to velká škoda :-)

A taky vás zdraví naši nalezenci, zrzavý vzteklý Kryšpín - domů ho nemůžeme dostat ani za nic, je to pakoš a i v mraze se raděj poflakuje venku. Možná mu vyhovuje, že má pod střechou několik pelechů plných sena a tam se rochní :-) Vždycky si říkám, co by za to dala spousta kočiček, kdyby se mohla v mraze jít válet domů do postele. Ale on ne, on nás ignoruje :-)

Zdraví vás i Jůlinka, která si žije vlastním životem, má špatné očičko, je téměř hluchá a asi z principu čůrá a kadí přesně vedle kočičího záchodku...no co už s ní :-) a taky drží hladovku. Žere jenom kapsičky a jen když chce, no apk kvalitní masko. Granulky si můžeme sníst sami, asi :-) je to náš svéráz.

A naši dva benjamínci Boženka a Růženka jsou tak slaďoučké  a pusinkovací, tak ty posílají velkou pusu :-)

Mějte se krásně a omlouvám se, že se tady vypisuju a zdržuju :-) Iveta a spol.

Iveta

 

25.4.2017
Terezka trpěla, protože se nesnášela s ostatními kočkami a tak jí paní Iveta našla nový domov, který si užívá jako jedináček.
Posíláme fotopozdrav z "jarních" Bílovic - Večerní válení u telky v pořadí panička, Růža, Michálek, Kubík, Líza, Bóža.

Už ať se oteplí, nebo mě udusí :-)
A taky Terezku, jak si užívá na novém :-) Poslali jsme ji do výbavy šplhadlo, tak si ho hned přivlastnila. Je to ta stará "ne"dobrá Terzka :) lumpačka :) Poslední fotka je prej velikonoční beránek :-)
Mějte se fajn Iveta a spol.
 
18.7.2017

Posíláme pozdrav z letních Bílovic :-)

Kočičáci najeli na povalovací režim, aktivní jsou jenom maloši divoši a naši vážení v letech si šetří v tom vedru síly :-)

Michálek je pořád hladový, to mně měla trknout už Lucčina historka, jak jste ho žvýkajícího vyndávali z odchytové klece :-) Když jsem ho chtěla vyfotit, nemohl pochopit, že to co mám v ruce není furminátor a že ho nebudu česat, protože to on náramně miluje :-) Holt jsem panička na prd :-)

Lízinka byla na očkování, bylo to pro ni stresující, je stále stejně nemožná :-) ale večerní mazlení musí být!

Ovšem chudině jsem připravila šok, omylem jsem ji přivřela na půdě, když byla před nedávnem hooooodně silná bouřka a vichr a strávila tam noc. Vypadala, že by se v ní krve nedořezal, ale jenom do té doby než cvakla miska. Byla jsem vyděšená snad víc než ona, ale naštěstí to na ní nenechalo žádné následky :-)

Kubíček je pořád marod, má asi taky něco s imunitou, pořád mu jakoby otékají dutiny, takže se dusí, pořád se hryže na vnitřní straně zadních nožiček a každé ráno ve 4h zvrací (naštěstí v něm nezůstávají ty vylízané chlupiska). Pan doktor mu bohužel musí dávat kortikoidy, nic jiného nezabírá... Asi genetika ... Prettynka také měla nějakou špatnou imunitu. Naštěstí to snad u něj není tak vážné jako u Prettynky. Je to mazlisko oprudisko, pořád by se ňuhňal, lepil, okusoval by nás a oblizoval a loudil kapsičky :-) Říkáme mu Vlezprdelka :-)

Ferdásek je v pohodě, od té doby, co jsme odstěhovali Terezinku (už je to 5 měsíců, toto letí, ještě pořád si zalzím, ale ví že je jí fajn :-) - nikdo ho nemydlí, občas se poseká z některou z našich mlaďochů, ale to je asi všude, sem tam nějaké vrčení :-)

Jinak zbožňuje manželovo nasmrádlé pyžáko :-) Když ho nestihne schovat, tak mu na něm vyslintává obrovská vlhká kola, vyválí se v něm a pak si na něm báječně schrupne. Holt je to láska :-)

Už se těšíme na kalendáře :-) Přejeme krásné léto a moc úspěchů!!!!!
I.

17.8.2017
Posílám ještě foto Kubíčka :-)

Je totiž děsný nudín a hlavně zdrhač, tak si vykňoural procházky.

 

Další zprávy po příjezdu Marcipánka:


22.9.2017
Ahoj Nadi, zdá se, že Marcipánek bude pěkné kvítko :-)
Cesta byla v pohodě, hezky ležel v přepravce, ani nehlesl. Doma jsme udělali očichávačku v přepravce, vůbec se nebál, nikdo nesyčel, někteří si čichli a šli. Tak jsme dali večeři a přepravku otevřeli.
Marcipánek je drzá opička, už tu běhá, hraje si, zajímá se o něho jenom naše divá černá Elzinka, ale protože se jí nebojí, myslím, že budou řádit spolu :-) Ostatní si šli po svém, Ferda šel raděj do voliery. Přede mnou zdrhá, jako kyby byl na pérko.
Na spaní půjde s manželem na samotku, já raděj zůstanu s ostatníma, aby se neurazili :-)
A zítra budeme pokračovat :-) Dobrou noc, doufám, že si zvykne :-)
Iveta


23.9.2017
Dnes jsme ráno Marcipánka vypustili a všichni na něho čučeli, jako by ho včera vůbec neviděli :-) Hned ráno se naučil dvířkama na kočičí WC a trochu se nabaštil. Pak si pohrál s Elzou, nasral Ferdu a poplakal si. Pak jsem musela na veterinu, tak jsem ho zase zavřela. Rozmetal mi dvě hromady prádla a nechtěl vylézt. Tak jsem ho vytáhla. Teď chruní, pohrál si s udičkou a popapal.
Kubíček se mu líbí, olizoval ho a Kuba na něho syčel flegmaticky jako "vlez mi na záda",
Michálek ho olizoval a při tom na něj syčel :-), Líza ho má na háku, Elza s ním hrála na hoňku a olizovala si ho :-), Růženka a Boženka ho vzaly na milost a budou kámoši,
Jůla má Marcipána má na háku :-), Ferda syčí (vždy a na všechny), budou spolu bydlet, ale milovat se asi nebudou, no a Kryšpín ho ještě neviděl, domů chodí až od mínus pěti :-)
Takže si Marcipánka asi necháme :-) :-) :-)
Teď spí v ložnici na koberci, jsem zvědavá, kde bude chrunět v noci.
Zítra zkusím fotit, dnes sebou tak mrskal, když honil tu udici, že to bylo všechno rozmazané :-)
Pak něco pošlu. Všechny pozdravujem :-)
Iveta


25.9.2017
Ahoj do Hodonína,
v příloze zasílám pár fotek, bohužel mám buď mizerný foťák nebo levé ruce, ale fotky nic moc...

Včera byl Marcipánek od rána ve svém živlu, řádil, běhal, hráli jsme si s udicí, myšima, hračkama. Báječné bylo, když ulovil myšoplyšo ptáka, který vyluzuje hrozné zvuky a asi hodinu ho mordoval. To šla hlava kolem mně i kočičákům :-)

Už si trochu ujasnili hierarchii, Elza bude asi jeho největší kamarádka a pečovatelka, v noci se za ní nacpal a spali spolu. Bobík bude parťačka číslo dvě, dokonce Líza s něma včera cosi honila :-) Michálek se včera probral a zjistil, že máme nové mimino a tak byl naštvaný, nejdřív na prcka a pak začal nahánět Ferdu, který je syčák syčavá. Marcipánka už večer ale Míša umýval... jsou praštění :-) Dnes už museli zůstat sami, tak snad to zvládnou :-) Ferda je pro jistotu na půdě, objednala jsem mu obojek, on potřebuje víc času :-) (Snad se nezblázní :-)

Postřehy:
Marcipánek je hodný, milý, divoký, ale umí respektovat starší kočičky. Je to čuně, baští a rozhazuje konzervu po celé kuchyni :-) Bál se nás, ale zjistil, že jsme na mazlení, tak už běhá jako ocásek :-) Je nádherný a určitě z něho bude hodný kocour :-) Budeme mu říkat Koki, jakože Marcipánek alias kokinko, protože než řeknu Marcipánku, tak je v prachu :-)

Koki stihnu zaječet :-)

Mějte se fajn, dám zase za čas vědět :-)

I.


13.10.2017
Ahoj do Hodoníma :-)

Posíláme pozdravy od Marcipánka (Kokinauta :-) a všech ostatních :-)

Marcipánek se má (zdá se) dobře :-) K nám dvounožcům se moc nemá, když ho ulovím, tak strpí mazleníčko, ale jinak nás má na háku :-)

Zato chlupaté miluje všechny :-) Všem leze do misek, všem leze do pelíšků a se všema si chce hrát, kromě Ferdy, pochopil, že ten ho nemusí.

Nedráždí ho, nepronásleduje, nevšímá si ho. Je to šikulka, zato Ferda je pakošek... no co už.

Zato s Elzou se vroucně milujou, onehdy ho tak olizovala, že z něho kapalo :-) Hrají si spolu a taky Boženka a Kubík se s ním rádi proběhnou. Michálek je vařbuchta, ten tak se nažrat a a svalit :-) ale mazleníčko to jo :-) Elza ho asi adoptovala :-) a je to taky hračička, takže jsou silná dvojka. Samá láska až se semtam dohryžou jak psi :-)

Marcipánek už zdolal antibiotika, dostal je na srajdičku a teklo mu z očička, teď už je v pohodě (doufám :-) Ale vůbec nechtěl baštit dietní granule, potvora, musela jsem to do něj pumpovat a to potom nasával jak mimino ze stříkačky :-) Zato ukrást někomu něco z misky to by mu šlo, vrhá se všem do misek střemhlav, až některé chudáky vyžene. Hlavně naši povýživu anorektičku Jůlu... a kydž ho zavřu, tak ječí jako pavián. No a úplně ze všeho je nejblaženější ve voliéře, tam se rousá v mokré trávě, potmě ... to ho baví :-) Zatím vůbec neslyší na jméno, tak nevím jestli nené trošičku pohlupaný :-) :-) ostatní byli hbitější a když zavolám, doběhne vždycky ten správný :-) Marcipán je zatím salámista :-)

Pozdrav, pohlazení  a hezký den všem, Iveta


15.12.2017
Krásné Vánoce plné pohody a lásky a do nového roku 2018 Vám všem a vašim blízkým hodně zdraví, štěstí a úspěchů!

Co nejméně přírustků a co nejvíce nových domovů pro Vaše svěřence :-)

Přejí Iveta a celý bílovický spolek :-)


PS: Marcipánek je pan starosta nejkrásnější :-)

Je neuvěřitelná divočina, takový nikdo, z těch co máme od mala, nebyl. Rozdovádí vždycky Boženku, Elzu i Růženu, Kubík se s ním taky naběhá a když nikdo nechce, tak lítá sám, div by si nohy nepřerazil.

A je taky hračička, má naprosto báječné zvyky:

Nejlepší hra je na kočičím záchodě, nosí tam hračky, válí se tam  a když vybírám bobky, skáče šipky do kočkolitu a loví lopatku, super!

Pak je skvělá hra na lov. Jakmile se na gauči čímkoliv přikryju, tak začne jako správný predátor lovit moje nohy, ruce, prostě co se pohne pod dekou. Mám dorvané ruce, kotníky, prsty na nohách, na zabití!

Další skvělé místo pro jeho hry je v kuchyni u misek s granulkama a vodou. Do misky s vodou neustále hází hračky, loví je, skáče a válí se kolem, takže poměrně často vodu rozlije a do toho vysype granule, prostě svinčík!

Miluje koulodráhu, obzvláště kolem půlnoci, to si dokáže válet i půl hodiny v kuse. Naštěstí pískacího ptáčka už dočista zardousil. Jeden se dobře vyspí! A další báječné hřiště je postel v ložnici. Ustlat je téměř nadlidský výkon, skáče po peřinách, pod přikrývku, na přikrývku, dělá si tunely a vláčí si do postele bambulky, svou nejoblíbenější hračku, které pak zahrabává a vyhrabává. Skvělá zábava! Je to prostě miláček, jak já říkám s mordou, má takovou tlamičku mordičku, jako psíček :-) Takový bamulka :-) A taky už má svoje místo na spaní, v mojí posteli, pěkně uprostřed mezi Lízu, Kubu, Michálka, Boženku, pořádně se roztáhnout a panička ať se tam nasouká jak umí :-) A protože už má kluk sedm měsíců, dostane od Ježíška dáreček, půjde hned v lednu vykastrovat.

Všichni Vás moc pozdravují a jen, co dořešíme člověčího Ježíška, tak musíme poslat něco taky bráškům a ségrám, kteří svoje doma ještě nemají.

Mějte se moc hezky!!!! Iveta


31.12.2017
Ahoj holky, musím se pochlubit, jakého máme pomocníka :-) Marcipánek včera pomáhal odmražovat, utírat prach, mýt nádobí... musí pořád u všeho asistovat - fotky
 zde. Byl tak unavený, že večer vytuhl jako miminko :-)
Iveta

6.2.2018
Ahoj do Hodonína,
Marcipánek je divoch hryzavá. Jsem si jela pro kočku, ale zdá se, že jste mi podstrčily hlodavce :-) Žere mi svetr, likviduje pelechy a kukaně a to nemluvím o tom, jak mám ožrané ruce a jak báječně chutnají houbičky na nádobí :-) Je neustále všudypřítomný, miluje Michálka a pořád mu asistuje, jsou jak "můj s mojů". Miška už zase hezky baští, jednou za dva tři týdny se bohužel dozvrací a pokadí, ale jinak už má zájem a hlad, tak snad bude dobře.
Koupili jsme pelech na stěnu, je to šlágr a hlavně ho miluje Ferda, protože má nadhled a ostatní ho neserinkají... neb jsou z dosahu ...
Kubíček je nemocinkaný, má chycené průdušky, pořád se mu vrací problémy podobné astmatu. Je na antibiotikách, dostal steroidy a něco na komplexní odčervení včetně plic. Naštěstí nunínek moc hezky baští prášky, tak se léčíme.
Lízinka je zlato věrné, pořád stejná netykavka, ale přitom hrozná mazlivka, dokonce už si chodí na klín za manželem. Taky aby ne, po šesti letech :-) Čučí na něho strašně nedůvěřivě, ale drží a nechá se hladit :-) Je to zlatíčko :-)
Mějte se fajn, posíláme všem moooc pozdravů, všichni z Bílovic :-)

 

12.4.2018
Milá teto Naďo!
Musím ti napsat, že už jsem velký frajer, i když panička si myslí, že jsem stále miminko. Já totiž pořád musím chodit za Michálkem do pelíšku a omilovávat se s ním, i když už se tam oba vůbec nevejdeme, ale já to mám rád.
Taky mi panička dává papaní ze stříkačky (to mám taky rád), každý den totiž mixuje konzervu pro anorektičku Jůlu, a aby nemusela ty drahé zbytky vyhazovat, Marcipánek si vysaje dvě tři velké stříkačky. Je to totiž moc velká dobrota a panička se vždycky směje, že jsem její mrcacínek miminek. Ale když já tak krásně nasávám a žužlám tu stříkačku, že mi panička neodolá a vždycky dostanu.
Taky nám teď panička nechává otevřenou voliéru celý den i v noci (to lítám, jak smyslů zbavený a honím můry a broučky) a navíc můžeme na půdu, tak to je teda něco. Nevím, kam dřív střelit, venku to náramně voní, houpačky a prolézačky jsou bezva a na půdě máme koše se senem a nové škrabadlo, celý kmen ze zakrslé jabloně a taky lozím po trámech až úplně pod střechou v té největší výšce. Jsem prý jak urvaný z řetězu nebo vystřelený z praku? Lítám si po celém baráku, nahoru, dolu, s Kubou, s Boženkou, s Elzou, kdo má zrovna čas. Já to prostě všechno nestíhám.
Panička si taky pochvaluje, že jsem hračička, i když dnes ráno, když jsem dělal kotrmelce v záchodku, který panička zrovna vybírala, tak to mě teda moc nechválila, pokud není "ty čuně" pochvala.
A hlavně se paničce líbí, že jsem za ní začal každé ráno chodit do postele. Vlezu si jí kolem krku a nechám se vymazlovat, pokud se mi teda paničku podaří vzbudit. Panička říká, že se lísám a že jsem její miloučké slaďoučké kokinečko, ale nedávno říkala, že jsem tchoř. Když jsem jí tak ležel kolem krku a za uchem a na hlavě, tak jsem si tak trochu poprdkával a to panička mrčela, že jí celou noc prděla do úsměvu Elza a teď ještě já. Ale nevyhodila mě, protože mě má ráda. A když máte někoho rádi, tak se vším všudy i s prďánkama.
Tak já se tady pořád mám a vy se v Hodoníně taky mějte :-) Pozdravuje Vás panička i páneček a všichni moji kamarádi.

Frajerský starosta Marcipánek
Iveta

12.6.2018
Ahoj milá teto Naďo, milé tety,
panička říkala, že musím napsat, tak když to musí bejt.
1. Hned zítra pošleme nějakou korunku na koťátka, prej jsme rozežraní a tak se klidně uskromníme.

2. Taky pošleme nějakou korunku Macicnce, alespoň trošku na operaci. Panička říkala, že je po operaci hezká, elegantní. Naši Jůlu ušili jako Frankensteina
3. Panička říká, že jsem nemožný tuleň, protože se pořád plazím po Michálkovi, honím se a mydlím s Kubizňárem, ve čtyři ráno je to nejlepší a miluju Boženku, ale to je tajemství.
4. Paniča mi pořád říká miminko a moc se jí líbí, jak mi šmakuje mixovaná konzerva ze stříkačky. Jo, taky jsem měl nějakou nedobrotu a teplotu a tak jsem baštil antibiotika, ale už jsem vyléčený a prej řádím jako černá ruka. Ani nemám čas chodit teď ráno muchlat paničku. Musím do sklepa, na půdu, ven a vlastně musím být všude.
5. Ferda paničce značkuje bydleníčko a Kuba se touží přestěhovat na zahradu, Líza je asi nejhodnější, prdí na nás a mazlí se s paničkou a Míša má zase nemoc a prej to možná není FIP, pan doktor říkal, že vypadají jako blázni, ale Michálek je smutný a snad mu pomůžou ty dobroty, co dostal na veterině. A panička říkala, prej ji asi brzo klepne, z nás všech.
Tak teto Naďo ahoj, já už zase musím jít honit můry, skákat po sítích v oknech a vůbec... nemám čas psát nějaké dopisy.
Tvůj Marcipánek (nejsladší... to říkala panička)
Iveta

22.9.2018

Milá teto Naďo,
posílám ti pravou Marcipánkovou pusu!
V sobotu 22.9. je to přesně rok, co jsem přijel. Asi dostanu dort. Protože Marcipánek si ho zaslouží. :-) Panička mi sice říká vlezřiťko, protože bez Marcipánka se nikdo nevyspí, bez Marcipánka se nikdo nenapapá, bez Marcipánka si nikdo nepohraje a bez
okaty-marcipanek.jpgMarcipánka se nic neobejde. A Marcipánek sám ani rád nekaká. S paničkou je to lepší. :-) Marcipánek musí mít neustálý kontakt a pořád někoho otírá a olizuje. Sám by asi plakal. Říkala panička. Jinak jsem milá teto zdravý a moc hodný, to panička neříkala. Jo a mám nového bráchu. Bohouše, co přišel posledního června na oslavu a už zůstal. Nemá čip a nikdo ho nehledá, tak prej bude náš. Asi ho budu taky omilovávat, až přijde domů, to já rád. Panička posílá pár fotek a já už musím běžet, a taky mám všechny pozdravovat.
Abych prej nezapomněl, děkuju za tu smradlavou rybku, je moc bezva a já ji asi sežeru. Panička mi taky ušila, šantovou zelenou obrovskou bakterii. Tak teď nevím, co mám paničce dřív rozkousat a vysypat do postele. Marcipánek milovaný
 
14.3.2019
Milá teto Naďo,
byl jsem zvolený tiskovým mluvčím, tak musím prý podat zprávu. Máme totiž bláznivou paničku, která už neví, jak by nám udělala dobře. Na podzim sklidila a usušila šantu a tak jsme měli sobotní šantění v krabicích, co nám v nich vozí obědy (jako kapsičky a tak).
Bylo to fakt vzrůšo, všichni jsme se vyváleli, napásli a já jsem si dal s Kubíkem šantí bitku. Panička to musí zase zopáknout, však ten svinčík uklízí ona, tak nám to neva. Tak se měj, mám moc práce, jsem prý totiž k nezastavení, neutahání a k zulíbání. Prostě Marcipánek milovaný.
Marcipánek z Bílovic
 
23.5.2019

Ahoj holky, mooc pozdravů Vám posílají naši - vaši kluci Michálek, Kubíček z Hýsel a Marcipánek :-)

Jsou to naši miláčci umazlení, závisláci na paničce a Marcipánek je závislý na jakémkoliv kontaktu, ten by teda nemohl být sám ani jeden den :-)

Kubíček je chuďato pořád nemocný, zasoplený, už má třetí antibiotika, asi půjde na vyšetření endoskopem a hrozí nám operací nosních dutin. Když to pan doktor popisoval, jak mu otevřou nosík, vyškrábou na kost, přišijí drén k čelu atd...fuj, nevím, nevím, má deset let, tak si vůbec nejsme jistí, jestli ho tak trápit... minimálně tři narkózy. Snad už mu ta antibiotika konečně zaberou :-)

Mějte se moc hezky, málo příjmů (jako kočičích, penízky ať se sypou :-)) a hodně dobrých nových domovů pro vaše kočičky a méně blbců! Držíme Vám palce a moc Vám fandíme!

Iveta


17.10.2019
Posílám pozdrav z Bílovic :-)

Dnes je to 10 let, co jsme si od Vás přivezli Terezku. A protože je už téměř tři roky jedináček u známé moji sestry, má pokoj od těch našich darebů, je spokojená a má se fajn :-) Posílám pár fotek, i když už má deset, pořád vypadá jako plyšové miminko :-) Hezké podzimní dny a tlapičku od všech našich kožíšků :-)
I
veta
 

mensi.jpg6.1.2020
Ahoj Lucko a všichni,
hlásíme, že máme s Kubíčkem krásné desáté výročí (myslím, že jsme si ho dovezli jako opožděný dáreček 2. 1. 2010). Uteklo to jako voda. Kubíček je opravdu náš dáreček milovaný, zlatíčko, pohodář, mazlín, kňouralín, okusovač a ožužlávač všech a všeho, vítač. Je to zlatá kočičí povaha :-)
Jenom nás trápí dlouhodobě ta chronická rýma. Před Vánocema měl opět ATB, pak steroidy a už je zase na antibiotikách. Tak bych mu přála, aby se zlepšil, ale ani pan doktor úplně neví co s ním. Asi má špatnou imunitu (jako měla Prettynka) a jak říkal pan doktor, herpesvirus se z organizmu dostat nedá, tak je pořád na hromadě. Trošku nám zešedl a je takový trošku rozcuchánek, ale pro nás je to pořád ten nejkrásnější Kubíček na světě :-) Díky za něj! Mějte se fajn, hlavně zdraví a pohodu!! Iveta


29.3.2020
Milá teto Naďo,
panička už zase otravuje, abych ti napsal. Prý jem děsný holkař a taky k nakousnutí nebo zakousnutí? Tak nějak to panička říkala. Vždycky jsem se moc mazlil s Michálkem, když jsem byl miminko (i teď je to můj velký kamarád), ale pak jsem si našel tu holku, Boženku. Moc jsme si spolu hráli, kočkovali se, spinkali spolu v pelíšku. A pak přijela Sašenka, chvíli se rozkoukávala, no a vybrala si mě. Sašena mi pořád nadbíhá, honí se se mnou a kouše mě do nohy a do dupky. A když jí to oplatím tak děsně piští.Tak to děláme každý den, Sašenka mě láká, až mě naláká do ložnice do postele a tam si tak krásně hrajeme. I několik hodin. A pak si dáme hoňku nahoru, dolů, po celém baráku. Saša je borec, klidně i do dřezu, na stůl a na skříň. Prej to u nás vypadá, jako bychom ani neuklízeli a postele nestlali, protože prý z toho děláme brloh. Panička šílí, že má v posteli bordel a páníček se tomu směje. A Šáša je celá blažená a já celý rozdováděný. Prej láska jako trám. No a Božence je to jedno, ta se chodí miliskovat za páníčkem a paničkou. Tak to u nás je. Tak já letím, tvůj Marcipánek milovaný.

 

ferda.jpg11.10.2020
Zdravíme z Bílovic :-)
V pátek měl Ferdík 10. výročí jako Ferdík Štancl :-) Jako dnes ho vidím u Nadi na stole v plátěné ošatce bříškem nahoru spinkajícího :-) Děsně to uteklo. Je to náš mazlík největší a taky dareba. Dlouho, dlouho nás přemlouval, aby mohl ven, voliéra je na nic, podle našich kočkodánů, a tak od jara chodí na dvůr. Měli jsme obavu, přece jen je to třínožka, ale zdržuje se na dvorku, bojí se totiž cizích lidí, a k sousedům pod plotem vyráží jenom na večer, když už jsou doma. Na noc chodí spinkat domů, a je nejšťastnější na světě.
Pozdravují i ostatní raubíři :-)
Kubíček je pořád zasoplený, momentálně je na kortikosteroidech, měl vleklý autoimunitně zprostředkovaný zánět v tlamce. Asi už toho má všeho chudák dost, poslední dobou jen vřískal, děsně se dožadoval mazlení nebo chodil odnikud nikam a očůrával byt, tak dostal i něco  na uklidnění. Kupodivu se zklidnil i ten jeho letitý sopel, v úterý jdeme na kontrolu, tak snad bude alespoň chvíi lepší :-) Je mi ho líto, ale ani pan doktor mu nepomůže, já jsem se všemi sirupy a pastami na tu jeho mizernou imunitu krátká...
Lízinka je kráska nádherná, říkám si, kde by byla, kdyby nám ji tenkrát Lucka nedala místo Prettynky :-) Miluje hlazení, po devíti letech už můžeme i na hlavičce, ale vzít ji do náruče nebo dát jí prášky, to by ji asi ranila mrtvice :-)
No a Marcipánek to je živé stříbro, divočáček mazlivý. Pořád řádí se Sašenkou a taky se sousedem a miluje Michálka, je to takové přerostlé kotě. Onehdy jsem ho hledala a našla s Michálkem na křesílku ve voliéře svorně spinkající, havičky pěkně u sebe. Michálek měl teď nějaký kožní problém, na bříšku měl vyrážku a taky má pořád problém s kožíškem, vlastně odjakživa ho má řidší a míň podsady, není mi jasné, jak mohl nezmrznout , když bydlel na ulici, pusináč :-)
No a taky Terezka se má dobře, má moc hodnou paničku a celý byt pro sebe a je jí fajn.
Děkujeme za kalendáře, už se těšíme, musíme pro ně v pondělí na poštu :-) Mějte se moc dobře, buďtě zdraví a přejeme, co nejméně nalezenců a co nejvíce dobrých páníčků :-)
Iveta a celý kočičí soubor


10.6.2021
Milá teto Naďo,
tak mě panička zase dokopala, abych napsal tiskovou zprávu, jako ten mluvčí. Je to totiž tak, že Lízinka má už desáté přivezeniny! Panička tady lítá a chystá dorty z kuřecích prsíček a vyřvává, jak to uteklo, jak je Lízinka u nás už dloouho a tak. Je prdlá. Lízinka byla nemocná, nepapala a měla teplotu, to panička taky lítala jak messerschmitt a Líza byla dokonce na wellnessu na klinice, aspoň tak to říkala panička, když to platila. Pan doktor vyšetřoval, vyšetřoval, krev udělal, sono, rentgeny a diagnózu se panička ani moc nedověděla, asi nějaké špatné zažívání. Prý se za ty prachy mohla válet někde v pivní lázni, ale nebyla by tak frajersky vyholená jako Líza. No jo, ale to ona jen tak kecá, měla pěkně nahnáno, aby Lízince nic nebylo, abysme oslavili hezky to desáté výročí. Líza už se těší. Kubík a kluci všechny pozdravují, užívají si to pěkné počasí a já nemám na nic čas, protože musím psát tobě a to děsně zdržuje. Paničce totiž musím moc pomáhat, beze mě by nezvládla rovnat věci do skříněk, uklízet kočičí papání, vybírat kočičí záchodky a ani by si zuby sama neumyla, to já musím být u toho. No a taky musím být s těma mýma holkama Sašenkou a Boženkou, i když teď asi chodím jenom se Šášou. Tak papa a pusu všem tetám posílá Marcipánek milovaný tiskový mluvčí.
PS: všechny moc zdravíme a přejeme hodně úspěchů a krásné léto, Iveta

 

elizabeth-von-kocky-sos-alias-lizinka.jpg18.8.2021
Posílám pozdravy do Hodonína. Bohužel dnes moc smutné.
V neděli se mi nezdála Lízinka, nespala se mnou v pelechu, byla schovaná, našla jsem krvavé zvratky a krvavý průjem. V pondělí jsme mazali na veterinu a Lízince diagnostikovali selhání ledvin. Přitom jsme v květnu absolvovali kompletní vyšetření (krve, sono, rentgeny - vše ok). Zůstala na kapačkách, ale bohužel dnes upadla do komatu a musela jsem ji nechat odejít. Byla jsem s ní, dostala pohlazení i pusiknky, ale už mi nikdy nenastaví bříško ani mi nebude zabírat místo v posteli. Moc mě to mrzí, byla to osudová láska.
Posílám fotky, Lízinka zůstne s náma nejen srdíčku, ale i na zahradě. Děkuji, že jste mi je před těmi deseti lety podstrčili za Prettynku, obě byly sladké, bohužel mi obě odešly...
Mějte se hezky, posíláme pohlezení všem kočičkám.
Iveta

misa_2-mensi.jpg25.4.2022
Míša posílá pusu, bude mu 14 let. A zanedlouho také oslavíme deváté přivezeniny :-)
Strašně rychle to uteklo. Je to pořád takový medvídek muchlovací. Všechny návštěvy ho milují, nechá se hladit a rád se mazlí, no a Marcipánek je do něj stále zaláskovaný a tulí ho, až by ho umačkal (už to není to miminko, co se k Míšovi krásně vešlo do pelíšku).
Míša teď trošku pohubnul, víc spí, ale dobré jídlo, to je pořád jeho a pak jeho velká vášeň - česání kožíšku a vysávání kožíšku... to musí být, i kdybych neměla douklízet :-)

13.3.2023
Ahoj všichni v Hodoníně.
Dnes jsme se rozloučili s Michálkem. Posledních pár dní začal hodně špatně dýchat a bříško se mu zvětšilo. Vzali jsme ho na veterinu, říkala jsem si, že dostane léky na srdíčko, bohužel se ukázalo, že špatné je nejen srdíčko, ale měl i něco na játrech, ledviny, vodu v hrudníku i bříšku. Pan doktor ho uspal, prognóza byla úplně špatná. Moc nám bude chybět, milovali jsme ho nejen my, ale všechny návštěvy, synovci, neteře, sousedi, bylo to úžasné sluníčko. Za měsíc by mu bylo 15. Strašně rychle těch 10 let s ním uteklo. Bude mít místečko vedle Lízinky a v kočičím nebi už na něho čekají kamarádi, bude mu tam dobře.
Mějte se hezky, přejeme všem krásné jaro.
Iveta a kočičáci

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a od 1.3.2013 pak zde

Terezka, Kubík, Jakoubek, Debie a jejich kamarádi mají též svou vlastní webovou stránku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-))

(Iveta, 16. 10. 2010 9:48)

... a to, když jsme měli dva kočičóny, jsem si myslela, že další už nikdy mít nebudu, a proto jsme si adoptovali drobka :-)

Jakoubek

(Linda, 14. 10. 2010 22:04)

to je super že jste si vzali Jakoubka, měla jsem na něj "zálusk" :) jsem ráda že má nový domov. Pusinku Jakoubkovi. majitelka Drobka

Díky za naději

(Petra, 14. 11. 2009 18:55)

je to krásné povídání, jste krásní lidé, díky za to, že jste

Díky

(Iveta, 20. 10. 2009 16:00)

Děkujeme, snad to půjde, Kryšpín je odmalinka hodně hravý a divoký, tak snad se bude kamarádit :-)

Lady/Terezka

(Denisa, 20. 10. 2009 13:51)

Dobry, juj super ze sa u Vas tak zabydluje. Chcela som si ju aspon virtualne adoptovat, bolo mi povedane, ze zrovna dostala novy domov, tak nech sa Vam dari a nech si na seba macicky navyknu!