Jdi na obsah Jdi na menu
 


Johanka a Flíček (nyní Flekie)

22. 11. 2009

 

Obrazek Obrazek

Mourečku Johanku se zrzavým žíháním jednoho dne přivedl do svého nového domova ve Slavkově náš bývalý svěřenec kocour Boris. Johanka je nádherná kočka, kulatá, přítulná a velmi milá. Bude spokojená v bytě i v domku se zahrádkou. 7.12.2008 byla na umísťovací výstavě Vánoce v útulku umístěna do Prahy.
Černobílý Flíček byl spolu s dalšími 6 sourozenci nalezen v krabici v lese. 22.11.2009 byl v rámci naší cesty na umisťovací  Výstavu pro kočku umístěn do Prahy.

Zprávy z nového domova:

7.12.2008:
Dobrý večer, paní Tomalová, podáváme první zprávy o Johance. Vypadá to, že si na nás i nový byt zvykla rychle, bez problémů žere, došla si na záchod a pořád se chodí mazlit. S naším kocourem si párkrát zkusila hrát, ale on si asi bude chvíli zvykat. Syčí na ni, ale neubližuje jí. Teď zrovna to vypadá, že kocour dostane na frak. Zase se Vám ozveme s novinkami.

10.12.2008:
Johanka se chová, jako by u nás byla odjakživa. Náš kocour si už taky celkem zvykl, zrovna teď spolu dělají lotroviny. Takže bude snad všechno v pořádku.

29.1.2009:
Dobrý den, zdravíme Vás do Hodonína, 
už jsem delší dobu nepodala zprávu o Johance, tak aspoň pár slov..
Máme za sebou prvních pár návštěv u veterináře, Johy se dlouho nemohla zbavit průjmu a začaly jí "chrastit" průdušky..Dostala pár injekcí antibiotik a teď už to snad bude v pořádku. Cestovat s ní autobusem k veterináři byl zážitek, hlavně pro ostatní spolucestující, dokážete si asi představit, jak vyváděla..A při stříhání drápků sehrála komedii hodnou Shakespeara, to ječela snad nejvíc ze všeho..Roste nám z ní malá herečka:-))
I když malá je teď už nesprávné slovo, roste jak z vody, ale po tom množství jídla, co " vyluxuje", se není co divit, budeme jí muset nasadit dietu..Při jídle je tak rychlá, že stihne ještě vlézt do misky našemu domoroci a slupnout jeho zbytek..Ale je z ní krásná kočka, už začíná mít rysy dospěláka, ale pořád je to ještě kotě-divoch..
Máme první fotky, ale zatím ještě nestažené ve foťáku..až je zpracujeme, pošleme Vám nějaké na ukázku..  Jinak, doufám, že Vám se daří dobře a kočičky přestály v pořádku ty předvánoční nemoci.. Koukala jsem tento týden poprvé na Vaše stránky, tak mě potěšilo, že jste před Vánoci na výstavě tady v Praze umístily i další kočičky:-) Tak přeju, aby se tak dařilo i dál..

12.5.2009:
Dobrý den, Lucko,
posílám pozdrav z Prahy.
Konečně jsem nechala stáhnout nějaké kočičí fotky a posílám slíbenou ukázku našich mazlíčků. Musím Vám to ale poslat kvůli kapacitě schránky u nás v práci na několikrát..
Johanka se má, troufám si říct, víc než dobře, snad to bude znát i z těch fotek. Je to pořád hrozný ďábel, ale už se začíná i trochu uklidňovat.. Ale je to miláček a všechny si nás omotala kolem prstu, včetně staršího Garfielda, který na ní nedá dopustit.

22.11.2009:
Dobré poledne, tak doma jsme zatím ve fázi syčení a vrčení a překvapivě to obstarává Johanka. Chodí všude za Flíčkem a výhružně bublá. Malý si z toho zas tolik nedělá a šmejdí celým bytem.

23.11.2009:
Tak malý už je u nás jako doma, je to pěkný ďábel. Létá po bytě jak tryskáč a z postele ho taky nedostanem. Jen Johanka si na něj nemůže nebo nechce zvyknout, čekala jsem, žře to s ní bude hladší. Ale snad to nějak zvládnem. Zatím na něj syčí a vrčí, ale neubližuje mu, a v noci trucuje v kuchyni.

24.11.2009:
Jinak doma už je to s Johankou trochu klidnější, dneska v noci už spala celkem blízko Flekieho.  Trochu jsme malému museli změnit jméno, protože na našeho Garfielda občas voláme zkráceně Fíčku, tak aby z nich nebyli dva schizofrenici.:-))
Johanka už si ho pustí i blíž k tělu, občas ještě syčí a probublá, ale snad i tohle ji brzo přejde. Je pravda, že Flekie je na ně na oba asi hodně zběsilý, skáče po nich a snaží se zatáhnout je do svých her,  tak ho občas starouši musí trochu usměrnit.
Krom těhle maličkostí je všechno v pořádku, kocourek chodí způsobně na záchod, sní i to, co není pro něj (takže jsem rezignovala na oddělené žrádlo pro koťata, stejně mi vždycky zdrhnul k miskám dospělých ) a i lehčí průjem, který měl v neděli, už ho snad přešel. Až uděláme nějaké fotky, pošleme vám je.
Zatím se mějte moc hezky a ať se vám i kočičkám daří.

8.12.2009:
Dobrý den do Hodonína,
zdravíme vás všechny z Prahy.
Včera jsme měli roční výročí Johanky u nás doma, tak je akorát příhodný čas vám podat další zprávy z kočičího bojiště.
Na frontě už zavládl úplný klid, z Johy je teď velká ségra a oba, i s Garfieldem, učí Flekieho pěkné lotroviny..Nutno ale dodat, že Flekie je v těchhle věcech víc než nadaný a všechno okouká pěkně rychle. Je sranda pozorovat, jak oba starouše provokuje, a ti si to nechají líbit a nejspíš ho tím učí se prát, i když by ho mohli parádně vyfackovat..v tomhle už jsou až nečekaně trpěliví, a Flekouš toho využívá a je čím dál drzejší.:)
Je tak energický a pořád někde lítá, že jsem ani nepoznali, že je asi trochu nemocný. Vrátil se mu průjem, a když nepřestával, vzali jsme ho k veterináři, který zjistil, že má i 40 teplotu. Nejspíš měl něčím podrážděný žaludek, a z toho prý i ta teplota. Tak dostal třikrát za sebou injekci antibiotik, poslední pětidenní ve čtvrtek, tak uvidíme, jestli se problémy zlepší. Johanka minulý rok měla úplně to samé, s tou jsme ale byli u jiného veterináře a dostala na zažívání nějakou pastu. Takže kdyžtak s Flekiem zajedeme na konzultaci ještě k našemu druhému doktorovi.
Jinak ale pořádně roste, za těch 14 dní, co je u nás, už má o dobrých 5 centimetrů do délky víc..Ani se není co divit, mističku si vždycky vyluxuje jako první, a pak se cpe do ostatních.
Už se mi podařilo udělat i pár fotek, tak je snad brzo stáhnu a pošlu. Je těžké je vyfotit, než člověk vezme foťák do ruky, většinou změní výrazy i pozice, protože jsou zvědaví, co se chystáte dělat,  a z fotky není nic.. Obzvlášť Flekie je na to odborník, sotva si nad něj stoupnete s foťákem, už vám visí na jeho popruhu. Tak to je pro dnešek vše.
Mějte se krásně a ať se vám i kočičkám daří dobře!!!!

29.1.2010:
Náš Flekie roste jako z vody, zrovna včera mě překvapilo, jak se každým dnem mění..., ale lumpačí pořád stejně a mazlení ho zatím naštěstí taky nepřešlo. S průjmem je to lepší, ale vypadá to, že mu asi nebudou sedět konzervy, a to jakákoliv značka..pokud žere jen granule, průjem ustoupí, ale když mu zkusím dát maso z konzervy, zas se to trochu vrátí. Ale už to pravda není tak strašné, jako na začátku, tak uvidíme,jestli se to ještě neusadí.
Z Johanky je pořádně velká lady kočka, asi byste jí už ani nepoznaly. I ona má teď extrémně mazlicí období, tak člověk neví, kam dřív skočit.

16.3.2010:
Dobrý den vám všem do Hodonína,
zdravíme vás z Prahy a doufáme, že se vy i kočičky máte dobře.
Naše kočičí rodinka se má, troufám si říct, víc než dobře. Flekie je už tak velký, že skoro dohání ostatní dva kočičáky. Ale dospívá zatím jen, co se týká velikosti, jinak je to pořád stejný raubíř. Jeho nejoblíbenější hry jsou skákat na paničku nejlépe v 5 hodin ráno, v noci vylovit houbičku na nádobí ze dřezu a nacupovat ji na milion kousíčků, vytahat seno králíkovi z klece a roznosit ho všude po bytě, neustále skákat na kuchyňskou linku atd.atd. Prostě má tolik práce, že se až divíme, jak to všechno stíhá. Ty jeho střevní problémy už snad před měsícem definitivně přešly, i když to trvalo pěkně dlouho a radši to hned zaklepu, ale nechali jsme ho otestovat v Sevaronu a tam přišly na příčinu problémů. Tak snad už budeme mít klid..
A Johanka vůbec nezůstává pozadu, většinou lítají po bytě spolu s Flekiem jak neřízená střela, prostě duo k pohledání. Ale i když se na ně občas musíme zlobit, bez nich už si to doma ani neumím představit. Tak, to je aspoň pár řádků od nás.
Mějte se krásně a ať se vám daří!!!!

21.7.2010:
Dobrý den,
zdravíme všechny do Hodonína!!!
Už delší dobu se chystám napsat zas pár řádků o "našich vašich" kočičkách, ale popravdě, budu se muset zase opakovat. Joha i Flekie se mají víc než dobře a  jsou to pěkná lumpačiska.
Flekie je od konce března vykastrovaný, tak teď jen čekáme, kdy se snad trochu zklidní, protože je to neskutečné torpédo..Operace proběhla naprosto v pořádku, až nás to překvapilo. Sotva se po pár hodinách probral, začal skákat na svá oblíbená výšková místa, přestože to měl přísně zakázané:-))) Myslím, že kromě ospalosti ani nepocítil, že se s ním něco dělo, nebylo mu po kastraci ani trochu špatně, rána se krásně zahojila, přestože nebyla šitá, prostě líp jsme si to přát nemohli..Je tak veliký, že už skoro dorostl našeho čtyřletého kocoura, dokonce mám pocit, že už se mu začíná trochu zakulacovat břicho, tak asi přijde na řadu dietka..Není se co divit, vyluxuje všechno, na co přijde, kolikrát i misky ostatních:-)) Neskutečně se mazlí, pořád se připomíná, že je s námi a že nutně potřebuje pochovat, nebo se vecpat do postele, rozvalit se a nechat se drbat, prostě je to slaďoch. Johanka je teď s Flekiem velká kamarádka, občas ho sice ještě vysyčí nebo zfackuje, když je na ní moc divoký, ale za chvilku si ho přijde udobřit. Je taková víc svá a nenechá si jen tak něco líbit, ale je to miláček. Nechali jsem minulý týden zasíťovat balkón, tak už se oba prochází z vnějšku na parapetu a náramně si to užívají..Joha ještě s ostychem, vždycky vleze mezi neotevřená okna a síť, ale protože je prostorově výraznější a neumí moc dobře couvat zpátky k otevřené části, musím ji pak zachraňovat. Naopak Flekie vyvádí na parapetu přímo artistické kousky a úplně si užívá, jak je najednou holubům a hmyzu na dosah packy:-))). Zato já si pořád ještě nezvykla, že síť je udrží,  a jeho nadšení a řádění mě spíš přivádí na psychiatrii:-))) Až se mi podaří je u toho nafotit, pošlu vám nějaké fotky..
Tak to by bylo od nás pro dnešek vše..
Doufám, že všechny vaše kočičky se úspěšně vyhýbají nemocem a mají se dobře a že se i přes léto najde dost jejich budoucích páníčků!!!
Mějte se krásně a ať se vám všem daří!!!

17.12.2010:
Dobrý den, zdravím vás všechny do Hodonína,
už jsem se pěkně dlouho neozvala s novinkami o naší pražské kočičí smečce, tak aspoň pár řádků. Flekie i Johy se mají výborně, oba se na zimu pěkně zakulatili a o dietě nechtějí ani slyšet. S Flekoušem už jsme celkem tradičně byli v zimě několikrát na veterině, začal kýchat a sýpat a teklo mu z oka a čumáku, tak jsme ho raději hned nechali prohlédnout..Pan doktor nás sice zpočátku trochu vyděsil, že se mu nezdá srdce, dával mi i poslechnout a Flekieho tep byl skoro k nezastavení, ale doufali jsem, že je to jen nervozitou v ordinaci. Dostal sice na zklidnění nějaké prášky, ale pak jsme se s veterinářem dohodli, že ho raději budeme jen sledovat a kontolně poslouchat, protože po prášcích byl úplný gumídek, malátný a bez těch jeho šibalských jiskřiček v očích. Tak jsme koupili stetoskop, doma ho párkrát poslechli a v klidu a ve známém prostředí už měl tep pravidelný a v normálu..Tak doufáme, že to opravdu nic nebylo..Podle toho, jak doma lítá, doráží na Johanku a Garfa a obrací celý byt vzhůru nohama je nejspíš zdravý ažaž:-) Johásek se zatím drží a nachlazení od brášků nechytla.. Je to mazlík, poslední dobou si chodí pro přitulení čím dál častěji a její vítání mezi dveřmi je téměř posvátný rituál:-) Nemáme teď úplně aktuální fotky, ale našla jsem nějaké z léta, když začali chodit na zasíťovaném balkoně, tak vám je posílám.
Taky jsme s manželem dlouho vybírali, na koho bychom mohli převést "rodičovství" místo "našeho" třínohého Jakoubka, ale je těžké se na někom shodnout a vybrat jen jednu kočičku..Tak to nakonec zbylo na mě a rádi bychom odteď sponzorovali Darwina.
Jinak doufám, že se vaše kočičky nepotýkají s žádnými vážnými nemocemi a následky zimy a sněhu. Jak jsem viděla na stránkách, podařilo se vám za posledních pár týdnů umístit celkem dost kočiček, tak snad zájem nových páníčků nepoleví!
Mějte se pěkně a ať se vám i kočičkám daří!

21.6.2011:
Johča, Flek i náš starousedlík Garfie se mají jak jinak než skvěle, zrovna v plném počtu honí na parapetu balkonu holuby a noční můry. Zaplať pánbůh za zasíťování, na balkoně si to opravdu hrozně užívají a sotva se rozední, mňoukaj u dveří a čekají na vypuštění ven. Jen Flekie si z "venku" občas přinese lehkou rýmu, protože je schopný vysedávat na parapetu i za deště. A protože prý asi bude mít rýmu chronickou, vždycky se na něm chladnější počasí podepíše. :-( Ale jinak ho to nijak netrápí a za pár dnů se to zas vždycky uklidní, takže už s ním ani pokaždé neběžíme k veterináři, je zbytečné do něj cpát léky a trápit ho injekcemi..
Tak tolik od nás...
Přejeme Vám i kočičkám hodně nových páníčků a málo kočičích nemocí a starostí.

14.2.2012:
Joha i Flekie jsou zlatíčka, jsou doufám zdraví a spokojení a mají se víc než dobře. Trochu jim sice zima nesvědčí v tom, že je nechci pouštět na balkon, takže občas zvlášť Johanka sedí u dveří, packami "hraje" na žaluzie a snaží se jimi projít ven. To vše samozřejmě hlasitě doprovází srdceryvným pláčem, aby svojí snaze dodala na důležitosti, ale panička je v tomhle neoblomná. Mám strach, že by zas všichni nastydli, i bez procházek po balkoně má Flekie pořád tu svojí chronickou rýmu. Ale nijak ho to neomezuje a řádí jak Černá ruka. Největším hitem naší kočičí domácnosti je teď jeho aportování plyšové krysy. Je to asi tak 2 měsíce zpátky, co najednou s krysou v tlamičce vyskočil na postel, upustil mi jí k ruce, sedl si, vykulil ty svoje krásné žluté oči a čekal. Tak jsem mu ji hodila a a nestačila se divit, když mi ji donesl zpátky. Cestou i přes krysu syčel a vrčel na ostatní dva kočičáky-v okamžiku, kdy si nese svůj úlovek, se k němu ani jeden radši nesmí přibližovat. Takže se teď několikrát denně věnujeme házení krysy a Flekie je úplně ve svém živlu. Bohužel, baví ho to tak, že jakmile se poránu jen trochu pohnu v posteli, v tom okamžiku mi skočí na břicho, upustí krysu a čeká..ale není nad ranní rozcvičku. Máme v plánu natočit ho brzo na video, tak pak určitě pošleme, abyste se taky pobavily.
Tak to je od nás pro tentokrát vše, mějte se fajn a ať se vám i kočičkám daří.

Naše odpověď:
Dobrý večer, napadlo mě, že byste na tu chronickou rýmu, co má Fleky mohli zkusit homeopatika. Na některé moje chroniky to zabralo. Napsala bych vám jaké a jak je dávat ,ale musí se dávat aspoň 2 měsíce a potom i nadále posilovat imunitu.


12.10.2013
Jen ve stručnosti, protože už jsme se dlouho neozvali, jak se mají kočičáci. Mají se samozřejmě, jak jinak, nejlépe z celé rodiny.. Flekie mě neustále rozčiluje, protože je hrozně rozežraný a začíná se to trochu projevovat na jeho váze ( naštěstí zatím nic, co by bylo alarmující, ale musíme to začít hlídat), v tom počtu našich koček se hůř hlídá, jestli náhodou někde po někom něco nedojídá..takže ještě to sice neví, ale čeká ho teď dietka v podobě light granulí a asi mu musíme nějakým způsobem zprostředkovat víc pohybu..Ale jinak je to pořád stejný umazlený „mamánek“, nehne se ode mě ani na krok, hrozná tragédie začne, když se zavřu na wc, nebo v koupelně, že spí se mnou na mém polštáři je samozřejméJ Z Johanky, která byla vždycky taková víc svá, je teď taky strašná mazlina, nenechá se sice ještě třeba dlouho chovat ( to Flekie by se nechal nosit třeba celý den), ale když sama chce, tak to taky chvíli sneseJ Prostě shrnuto, jsou to miláčci a už si ani nedokážeme představit, že bychom je neměliJ
Tak tentokrát alespoň takhle krátká zpráva.

16.10.2018
Všechny vás zdravíme z Prahy a přilehlého okolí, kde všude máme vaše kočindy. Johanka a Flekie u nás, Lady a Frýda u rodičů a Šotek a Ketty u sestry se mají všichni dobře.
Je hrozné, jak to letí, letos máme Johanku už 10 let, Flekieho 9. Joha má teď poslední 2 roky neskutečné mazlicí období. Sice je pořád svá, takže když se nebude chtít mazlit, dá to náležitě najevo ( ano, občas se z ní stává i syčící a  vrčící bestie), ale je první, kdo mi „ojede“ nohy při příchodu domů ( je to vyloženě vítací typ, miluje moje tmavé kalhoty, já její chlupy tedy o něco méně), v noci se nacpe do prostředka postele a nejspokojenější je, když může někomu ležet na ruce..,  je to prostě miláček.. Flekie je pořád stejný, to je mamánek odjakživa, v tomhle se ani moc nemění. V posteli je ještě dřív než já, rozvalí se na polštáři a paničko, ty si klidně spi jak paragraf někde níž. Ráno, když má pocit, že už nějak moc vyspávám, mě přijde lehce profackovat packou, aby bylo jasno, že už je čas snídaně dávno tady ..., takže miláček číslo 2. 

Holky u rodičů jsou obě upovídané, Frýda se neustále motá pod nohami a její oblíbená činnost je jít před vámi a najednou už nejít, takže přes ní pak skáčeme jak šašci. A Ladynka, to je opravdu dáma ... Sestřiny kočky jsem naposledy viděla někdy o prázdninách, bývají na zahradě a domů se chodí jen občerstvit a prospat, ale prý se většinou drží někde v blízkosti domu a v okolních zahradách..
Tak to jen takový krátký report, abyste věděli, jak se všem daří.
Mějte krásné dny.
Zdraví, Jana S.

6.12.2019
Dobrý den, 
zdravím všechny do Koček a posílám pozdrav od Flekieho a Johanky. Kočindy se mají moooc dobře, i na svůj věk pořád parádně lumpačí, až bych je občas nejradši nadopovala nějakým uklidňovadlem. :-) Koncem srpna jsme jim přivezli novou dvounožku, pár dní kolem ní chodili hodně opatrně a víceméně doteď k ní maximálně přijdou čuchnout stylem "vono to řvoucí něco tady pořád je". Ale Flekie velmi rád okupuje její postýlku, když v ní malá zrovna není. :-) Johu nechává postýlka chladnou, všimla jsem si, že do výšek už se jí moc skákat nechce. Ale jinak jsou v pořadku a doufám, že jim to ještě pár let vydrží. Tak tolik aspoň stručně od nás.

 

mensi1.jpgmensi2.jpg10.11.2023
Dobrý den do Hodonína,
dneska poprvé po 15 letech se mi vůbec nechce vám psát, protože zpráva bude z těch smutných.
Včera večer jsem nechala odejít našeho Flekieho, rozhodnutí to bylo neskutečně těžké, ale doufám, že správné. Přes rok byl na inzulinu, cukrovka byla celkem pod kontrolou, ale o víkendu začal kolabovat a po jednom středečním záchvatu zůstal ochrnutý, přestal pít, žrát.. Probrala jsem s veterinářem všechny možnosti, dalo by se zjišťovat příčinu a zkoušet dál nějak ho z toho dostat, ale možnost úspěchu prý byla hodně malá. A i vzhledem k věku a zatížení cukrovkou jsem se rozhodla, že už Fleka nebudu ničemu takovému vystavovat. Bolesti snad neměl, odešel mi v náručí a pravděpodobně bude odpočívat za naší chalupou v jižních Čechách.

Johanka už bohužel taky není zdravotně úplně v pořádku, má hypertyreozu, je na lékách..., ale zatím se drží. Ať taky napíšu lepší zprávy - Frýda a Ladynka u rodičů se mají prima a u nich je snad všechno v pořádku.
Tak vás všechny zdravíme z Prahy a přejeme krásné a klidné podzimní dny. Jana

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář