Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amálka 09 a Lojzík 04

17. 4. 2020

imgp8586a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

15.7.2018 - Koťata Koblížek a Amálka byla nalezena na poli v Mikulčicích, je jisté, že je sem někdo vyvezl, aby se jich zbavil. 1.2.2019 - Amálka je velmi milá, je přítulná a mazlivá, ale musí sama chtít - je to Paní Kočka, která "sama ví, kdy se mazlit nebo kdy si hrát", ale pokud se mazlit přijde, moc si to užívá a vrací vám to olizováním. S kočkami ani pejsky nemá problém, do rodiny s malými dětmi nevhodná. 17.4.2020 - Amálka odjela do nového domova spolu s Lojzíkem, do domku se zahradou v Kunštátu na Moravě, kde na ně čeká pejsek.

Další fotky zde.

Amálka byla adoptována na dálku -  podporovala ji Simona Jedlová, kočička Kačenka, kocourek Zrzek a pejsek Bárny. Děkujeme!

imgp0723.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

4.12.2018 - Dnes jsme přijali mourovatého kocourka, který byl nalezen opuštěný v Mikulčicích. Dostal jméno Lojzík. 22.1.2019 - Lojzík je zdravý, hravý a mazlivý kocourek, který v novém domově potřebuje kočičího kamaráda, je zvyklý i na pejsky. 17.4.2020 - Lojzík odjel do nového domova spolu s Amálkou, do domku se zahradou v Kunštátu na Moravě, kde na ně čeká pejsek.

Další fotky zde.

Lojzík byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Zdeňka a František ze Strážnice. Děkujeme!

Lojzík byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu mu hradili Věra Albrechtová, syn Jenda a kocouři Vendelín a Mazlík. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img_6627.jpg19.4.2020
Dobrý den,
Amálka a Lojzík si pomalu zvykají na nový domov. Už prozkoumali některé části domu, kvůli psovi mají pro začátek "základní tábor" v ložnici, kde mají větší klid. Amálka zatím považuje příliš vstřícné chování psa za agresi a syčí na něj. Lojzík si z něj moc nedělá, když přijde pes příliš blízko, tak mu jednu flákne. Lojzík je při prozkoumávání daleko aktivnější (typický zvědavý chlap), je velice hravý a občas se s mou rukou statečně pere. Oběma chutná, na nový záchod si už zvykli ...
S pozdravem Miroslav

25.4.2020
Dobrý den,
Amálka a Lojzík mají prozkoumána všechna zákoutí domu, velmi aktivní jsou ráno, dopoledne a pak pozdě večer. Po obědě a v noci zpravidla spí. Oba jsou moc milí. Lojzík si na mě "ustele", když se večer díváme na televizi. Amálka se mazlí velmi intenzivně, ale jen když chce ona a to zejména ráno, když vstáváme. Už nekýchá a zdá se, že je v pořádku. Lojzík projevuje více odvahy a už nám několikrát předvedl, jak skočí na vrch kuchyňské linky, kam se žádná kočka neodvážila.Taky si dokáže hrát celé hodiny s plyšovou napodobeninou myši nebo jinou hračkou. Je velmi "žravý", jí rychleji naž Amálka a pak se snaží sníst její porci - proto je musíme krmit každého v jiné místnosti. Oblouky, kterými obcházejí psa se zmenšují, bude ale trvat nějakou dobu, než si na sebe úplně zvyknou.
S pozdravem Miroslav

15.8.2020
Dobrý den,
po delší době posílám zprávu o Amálce a Lojzíkovi, kteří se zřejmě už nadobro ubytovali v Kunštátě a teritorium kolem našeho domu považují za své. Oba jsou zdraví, Lojzík měl akorát cca před dvěma měsíci problém s klíšťaty, kdy se mu zapilo několik klíšťat do krku pod bradou (Amálka neměla ani jedno, oba dostali ve stejnou dobu stejnou pipetu) - i když jsem mu je ihned vytáhnul, pořád si to škrabal a udělaly se mu nehezké stroupky. Dostal od veterinářky mast na uklidnění svědění a jako zázrakem se mu to během pár dnů spravilo. Teď už jsem u nich dlouho klíště neviděl, protože jejich aktivita zřejmě poklesla.
Lojzík dostává často velkou pochvalu, protože loví myši, rejsky a krtky, kteří nám jinak dost devastují zahradu. Amálka bohužel loví ptáky, za což pochvalu nedostává. Oba dobře jí, dostávají pravidelně vitamíny GymCat a Amálka dostává Liver, extrakt z bylin podporující funkci jater. Myslím, že jsou oba v pododě, velmi mazliví, Lojzík často přijde v noci k nám do ložnice, přitiskne se ke mně a tak spí až do rána. Soužití se psem je už úplně v pořádku, Lojzík se o něj někdy otírá a někdy si dokonce hrají, Amálka si ho spíš nevšímá.
S pozdravem Mirek a Božena

19.1.2021
Dobrý den,
zdraví Vás Amálka a Lojzík ze zasněženého Kunštátu, kde si užívají sněhu až po kolena (ty kočičí). Amálka byla v listopadu trochu nachlazená (kýchala), veterinářka jí doporučila jitrocelový med, což zázračně rychle pomohlo. Teď jsou oba v pořádku, ven chodí několikrát denně - asi po hodině se vracejí ohřát se.
S pozdravem Božena a Mirek

amlo1.jpg25.4.2022
Dobrý den,
už jsou to dva roky, co nám Amálka a Lojzík přinášejí radost a pohodu. Myslím, že se mají dobře a že se rozhodně nenudí. Myši a krtci jsou v naší zahradě i v okolních zahradách vychytáni, bohužel to sem tam odskáče i nějaký ten pták. Svoji působnost rozšířili i na louky a les za domem, kam to mají asi pedesát metrů přes sousedovu zahradu. Občas nás doprovázejí, když jdeme tím směrem venčit psa.
Za Amálkou chodil koncem zimy nějaký kocour - asi pochopil, že z toho nic nebude, už se delší dobu neukázal. V lednu byla trochu nachlazená a opět pomohl jitrocelový sirup. Lojzík přes zimu trochu přibral (stejně jako loni), teď už to zase vylítal. Většinou se vrací před západem slunka domů, vyjímečně si pobyt venku prodlouží do desíti večer.
S pozdravem D.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář