Jdi na obsah Jdi na menu
 


Felix Bukyn

6. 11. 2020

pa290153.jpgKocour, kastrovaný,  nar. 4/2014
Umístění:
dočasná péče Hodonín

 8.8.2020 - Majitelka našich dvou koček Brusinky a Bukyna (více zde) těžce onemocněla a dnes už bohužel ví, že se domů nikdy nevrátí ... Hledali jsme jim oběma pomocí FB nový domov, to se nepodařilo, nikdo domov nenabídl a tak jsme dnes Bukyna i Brusinku vyzvedli v Brně. U Bukyna Felixe jsme se obávali, že by návrat do útulku mezi velké množství koček nesl velmi těžce a tak je v dočasné péči v Hodoníně. Brusinka se vrátila zpátky do depozita v Hruškách. 1.9.2020 - Felix v dočasné péči těžce nese přítomnost domácích koček, ani po třech týdnech nepřestal syčet a vrčet, svůj pokoj opuští jen po obezřetné prohlídce terénu, kdy kontroluje, zda někde poblíž není kočka. K člověku je mazlivý, moc stojí o pohlazení, ale díky prostředí je stále obezřetný. Nevíme, čím majitelka krmila, ale u nás měl při krmení kapsičkami běžných značek zažívací potíže, po krmení syrovým masem a dietními kapsičkami je absolutně bez potíží, granule nechce. Je to krásný, velký 6 letý kocour, kterému hledáme domov v klidné domácnosti, bez dětí, výhradně jako JEDINÁČKOVI (kočky nesnáší, psů se bojí) a to v DOMKU se zahradou, aby mu nebyla dlouhá chvíle. 6.11.2020 - Dnes se na Felixe usmálo štěstí a po všem co prožil, dnes odjel do nového domova, do Moravské Nové Vsi, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Felix byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Sylva, Josef a kocouři Brumelo a Dron. Děkujeme!

Felix byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku mu hradila Darja Čablová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

7.11.2020
Felix už má zmapovaný terén. Chvíli to trvalo a sám se nikam moc nepouštěl, jen vyšel do předsíně a šup zpátky pod stůl do kuchyně. Tak jsem si sedla na zem a jen byla s ním... za chvíli už se odvážil jít kousek dál za dveře a pak jsme se takhle pomalu přesouvali až do obýváku. Myslím, že mu vyhovuje, když mě má nablízku a jen na něj mluvím. Nenutím ho ke kontaktu, je mi jasné, že získat jeho důvěru bude ještě chvíli trvat. V obýváku se všechno obešel, nakouknul, je na něm vidět že je opatrný, ale že zvědavost vítězí. Před chvílí jsem s ním mluvila hodnou chvíli v kuchyni, než jsem zjistila, že tam vůbec není a po dlouhém hledání jsem ho objevila pod postelí. :-) Naštěstí tu úkryty, kde bych ho fakt nemohla najít, prakticky nejsou. Jídla se od rána moc nedotkl, ani šunka nezabrala, ale snad se už brzo uvolní a bude i tohle v pohodě. Tož tak se máme. Zatím to není úplně ideální, ale nevypadá, že by byl vysloveně smutný nebo nešťastný...
felix2.jpgPozději:
Přišel syn (14let), potřeboval pomoct se slohovkou. Do 10 minut před ním Felix ležel na zádech! Teď jsem na chvíli odběhla ven a našla je takhle... tak já nevím, komu že jsem to pořídila kocoura ... :-)

8.11.2020
Felix je to nejúžasnější stvoření, které jsem mohla potkat. Ještě nám to bude chvilku trvat, ale už teď vím, že je to ten pravý chlap, kterého jsem měla dostat do života. Moc za něj děkuji.

18.1.2021
Dobrý den,
tak se po delší době hlásíme a samé dobré zprávy. Felix už je pánem domu, chodí kontrolovat návštěvy, hlídá když vysávám nebo když se sprchuju. :-) Co začal chodit ven, tak vůbec nepoužívá záchod. Jen když napadl první sníh, tak z toho byl v šoku a jednou vzal wc na milost. Pak se osmělil a teď už zase chodí jen ven. A co je úplně super, jak jsme pořád bojovali s jídlem - týden byl v pohodě, pak přestal jíst, zvracel, tak už jsem nevěděla, co mu dávat a zkusila fakt kdeco. Nakonec zcela nečekaně začal jíst konzervy z Lidlu. Jede po nich jak po uzeném a zjevně mu prospívají. Mám radost, protože i cena je víc než milá oproti těm dietním a vypadají i celkem rozumně. Jednou denně dostává syrové maso a funguje to. Takže tak od nás. Mějte se hezky, Bohunka a Felísek.

f4.jpg6.4.2021, 5 měsíců v novém domově
Co přestalo mrznout, tak je Felix víc venku než doma. Máme prima bojovou hru, někudy přes střechu od sousedů si vleze na hůru, sám slezt neumí a odmítá se nechat chytit a snést dolů ... :-) Tak je to občas trochu adrenalin, už mu tam nosím i jídlo a vodu, než vyměkne a nechá se chytit. Ale teď, po těch pěti měsících už můžu říct, že je tu opravdu doma a jsme sžití ... A ještě teda musím dodat, že je hlavně na konzervách z DM drogerie, sem tam koupím jiné + maso a od vánoc nebyl jediný problém se zvracením nebo průjmem! On to měl fakt chudák psychického původu to citlivé zažívání, bobek. Tak z tohoto mám fakt obr radost, protože vím, že je v pohodě.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář