Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hanička 06 a Aramis 02

22. 2. 2022

4mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

3.10.2021 - Oznamovatelka nahlásila, že v Rohatci se jim na zahradě objevila zraněná kočka. Kočička má sotva 5 měsíců a už po ní někdo střílel, má v oku diabolku. Na veterině proveden zákrok, očičko bylo vyjmuto. 22.10.2021 - Hanička onemocněla, dnes napojena na ifuzi. 30.12.2021 - Hanička je mladá kočička, které chybí jedno očičko. Je velice milá, jemná, upovídaná, je mazlivá, bezprostřední a vhodná do rodiny s dětmi, ke kočičímu kamarádovi. 22.2.2022 - Hanička odjela do nového domova společně s Aramisem, do Nýrova, do domku se zahradou, kde na ně čekají děti.

Další fotky zde.

Hanička byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Vanesska a Nicolasek s rodiči. Děkujeme!

Hanička byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradili Petr s mámou a Naďka s Michalkou. Děkujeme!

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2021
Umístění:
depozitum Hodonín II.

10.8.2021 - Dnes jsme přijali dvě vyděšená koťata, která nám přivezl oznamovatel s tím, že je odchytil v Dubňanech u garáží (křižovataka Palackého, Husova, směr sběrný dvůr). Tři koťata tam někdo od garáží vyháněl a nějací výrostci se snažili trefit do ně palicemi. Oznamovatel výrostky odehnal a podařilo se mu dvě vyděšená koťata odchytit, třetí tam bohužel někde zůstalo, ale podařilo se ho později odchytit a už jsou u nás všichni tři. Jsou to kocourci - černý Athos, černobílý s knírkem Porthos a druhý černobílý Aramis. Během tří týdnů je to už třetí příjem koťat z Dubňan, vždy celého vrhu! 10.1.2022 - Aramis je krásný kocourek, milý a mazlivý, dobře vychází i s kočkami a v novém domově by měl mít kamaráda nebo může odejít s některým sourozencem. 22.2.2022 - Aramis odjel do nového domova společně s Haničkou, do Nýrova, do domku se zahradou, kde na ně čekají děti.

Další fotky zde.

Aramis byl adoptován na dálku - krmivo hradila Nikola Sobotová a kočky Kája a Máša, kocouři Koko, Jingle a Bells, fenka Honey, králík Poppy, korela Nina a 3 afričtí šneci. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

22.2.2022
Dobrý večer, kočičky dorazily do nového doma bez nehody. Hanička se vydala hned na průzkum, Aramis zatím odmítá vylézt z přepravky.
Později: Tak už si oba zalezli do připravené skrýše, nicméně množství otisků tlapiček všude kolem prozrazuje, že byl proveden důkladný průzkum.

26.2.2022
Dobrý den, aktuální stav:
Hanička je opravdu nevěrnice :-) manžel se včera večer vrátil ze třídenní služební cesty, Hanička byla tak nadšená, že svého únosce opět vidí, že si ani neměla čas vzít pamlsek, který jí nabízel, jak se kolem něj ovíjela a předla. :-)
Aramis se večer nechal zmást a vykoukl z úkrytu, když si zjevně myslel, že už jsme pryč. Chvíli koukal, a když si všimnul, že ho vidíme, tak zase zalezl. Večer jsem ho taky konečně viděla jíst, uvolil se sníst konzervu, kterou jsme mu strčili až do úkrytu. Dnes jsme to zkusili zopakovat, ale cokoli mu tam dáme, sní Hanička dřív, než on se stačí rozmyslet. Asi budeme muset nejdřív pořádně přežrat ji, aby zbylo i na stydlína...

27.2.2022
Dobrý den,
Aramis se konečně nechal pohladit. Přistihli jsme ho mimo úkryt, tak jsem se za ním vydala, a když přestal prskat a pokoušet se prosáknout zdí pryč, tak jsem si dovolila ho chvíli hladit. Ne že by si to přímo užíval, ale zvládl to snad bez následků. :-) Hanička je už natolik oprsklá, že před námi používá i záchod. No a teď už jsme je opustili a z pokoje se ozývá zběsilý dupot. Zjevně si hrají, rozhodně tam nedupe jen jedna kočka, zapnuli jsme kameru se záznamem, tak jsme zvědaví, jestli něco natočíme.

Později:
Dobrý večer, omlouvám se, že píšu tak pozdě, ale mám z toho takovou radost, že nevydržím do rána :-)
Aramis za námi teď večer sám od sebe dobrovolně přišel a hrál si! Na mazlení jsme ho nenalákali, ale na hru ano. Hráli jsme si s Haničkou před jeho úkrytem, až to nevydržel a přidal se k lovu "myšky". Nechal se i hladit, i když lov se mu líbil mnohem víc. A teď chodí v naší přítomnosti volně po místnosti, šmejdí, pije a žere. Hurá!!! Snad na to do zítřka nezapomene. :-)

1.3.2022 
Dobrý den, tak aktuální hlášení:
Aramis včera opět trucoval za matrací až do večera, kdy šlo dítě spát. Vůbec se mu nedivím, že se jí bojí, její nadšení je příliš hlasité, večer jsem mu ale zrušila úkryt a po chvíli se přidal ke společnému hraní s Haničkou. Hladit se nechce nechat, strpí to chvilku a pak se odplíží o kousek vedle. Nicméně večer se i v naší přítomnosti pustil do jídla i do průzkumů.
Hanička už hledá, kde nechal tesař díru. Zkouší proklouznout dveřmi, zkusila vyskočit střešním oknem, škemrá o vypuštění. Už je jí ta jedna místnost malá. Viděla se i se psem, zatím to proběhlo za nezájmu psa a opatrného zkoumání ze strany kočky.
Nejoblíbenější hračka bude asi roztržený řetízek z kočičího zlata s ním si včera hráli hodně dlouho. A až to přestalo bavit nás, tak se obě kočky začaly před námi honit a divočit, nechápu, jak takoví něžní tvorové můžou tolik dupat. :-)
Přikládám pár fotek a video ze hry s řetízkem.

2.3.2022
Dobrý večer,
tak dnes mají kočky celý den otevřené dveře, tak probíhají první průzkumy. Hanička je hodně vtipná. Pořád chtěla ven z pracovny, ale když jsme otevřeli dveře, tak seděla u nich a rozčileně mňoukala. Hrozně chtěla ven, ale zároveň se hrozně bála. Pak si dodala odvahy a opatrně začala vykukovat, ale pořád strašně mňoukala. Bála se jít sama, ale nechtěla jít se mnou, nicméně během dne to několikrát zkusila.
Aramis byl celý den zalezlý v úkrytu, vylezl jen, když jsme opravdu ani nedutali, teď večer se osmělili oba a šli na průzkum společně. Bohužel nevím, kam se dostali, netroufla jsem si jít za nimi, abych je neplašila. Na noc je chceme raději zavřít, ať na sebe nějak nečekaně nenarazí se psem, ale zítra bych chtěla dát psa na noc ke svým rodičům, ať mají kočky volné pole působnosti.
Jinak pes je ignoruje úplně okázale, Haničku pes velmi zajímá, ale bojí se příliš přiblížit. Už ji ale obchází sotva z metrové vzdálenosti, tak si myslím brzo zvykne. Hanička už se i nechá chovat v náručí, a když jsem u nich ležela na posteli, tak mi zalehla těhotné břicho a vrněla na mimino uvnitř. :-) Tolik dnešní hlášení.

4.3.2022
Dobrý den,
probíhají důkladné průzkumy. Kočky už byly snad úplně všude. I Aramis, když zrovna dítě spí, chodí po celém domě a šmejdí, dokonce i za světla a před námi. Jednou se dokonce zapomněl a nechal se dobrovolně pohladit :-) pak se teda té důvěrnosti polekal a zase odtekl mimo dosah. A už našel kočičí dvířka ven. Jelikož jsou zamčená, tak je zatím využíval na šmírování sousedů.
Nejvtipnější zatím zjištěný následek průzkumu je krádež dravčího péra. Bylo zastrčené v květináči v přízemí a během naší dopolední vycházky, kdy byl teda úplně volný dům, se jaksi teleportovalo ke kočkám do úkrytu. :-)
Hanička řádí jak černá ruka, mazlí se víc a víc a už se neplaší při každém rychlém pohybu. Teď dokonce koukám, že si zrovna lehla přímo před Mařenku a nechává se hladit i na břiše. Myslím, že dcera brzo zjistí, že to břicho je hlídáno ostrými drápy. :-)
Se psem už se Hanička taky docela smířila, je na něj hodně zvědavá a chodí ho opatrně očichávat.
Tak bych řekla, že to postupuje dobře. S Aramisem sice trošku pomaleji, ale pokroky jsou taky velké.

21.3.2022  
Dobrý den,
kočkám se daří dobře. Haničce až příliš dobře, takže už vymýšlí lumpárny a lozí po dveřích, šplhá po žaluziích, šťouchá spícího psa do ucha a zkoumá obsah hrnců na stole :-) už se nechá hladit i od návštěv a její hlasové projevy jsou čím dál důraznější. Když dojde v misce maso, tak to musí slyšet i u sousedů! Aramis je stále zdrženlivý, mazlit se chce jen s manželem. Na jeho večerní příjezd se vždycky zjevně těší. Nás ženy noblesně toleruje, když ovšem nejsme příliš dotěrné. Už je ale celý den normálně s námi a nikde se neschovává. Tento týden bychom je rádi dali načipovat, ať je můžeme pomalu zkoušet seznamovat s vnějším světem. Nevím, jestli o to bude stát Aramis, ale Hanička se vrhá na všechno prosklené a zkouší se dostat ven. Doufáme, že tam vybije trochu energie.

26.3.2022
Dobrý den,
z Haničky bude zjevně nadšená venkovní kočka a taky bitevní kočka Pitipačka :-) už byla chvilku venku někdy ve čtvrtek a hned statečně zaháněla sousedovic kočky, které by se rády podívaly k nám domů. Dnes bylo otevřeno ven celé odpoledne a Hanička nadšeně běhala tam a zpět a zkoumala nejbližší okolí. Hrušeň se jí líbí, tam byla několikrát. Pokusila se ulovit sousedovic slepici, která k nám neustále chodí hrabat. Chvíli jsem o slepici měla vážně strach, protože se přidala i naše fena a každá se ke kvočně plížila z jiné strany. Zrovna se ale dívala sousedka, tak jsem je raději rozehnala :-) Aramis o venkovní svět příliš nestojí. Párkrát vykouknul mezi dveřmi, dokonce jednou vyšel pár metrů na zahradu, ale vždycky se pak vrátil na své oblíbené křeslo domů a nechal Haničku objevovat samotnou. Už se ale konečně začíná projevovat jako mazel. Manžela vyloženě miluje, ale už se nechá pochovat i ode mě a hladit od dcery. Haniččiny neodbytnosti ovšem nedosahuje.
Hanička teď sedí u dveří a velmi důrazně nás žádá o opětovné otevření a Aramis leží nahoře v křesle spokojeně chrní. :-)

31.3.2022
Dobrý den, kočky se zjevně domluvily a my teď máme jednu kočku domácí a jednu venkovní. Hanička velmi vděčně a rychle pochopila princip dvířek a teď neustále běhá ven a dovnitř. Když jsme si dovolili dvířka na noc zamknout, tak byla velmi rozhořčená (a hlučná) :-) zatím se pořád drží poblíž u domu a teď v dešti chodí ven jen na chvilku, ale je vidět, že si to tam užívá.
Oproti tomu Aramis je domácí mazel. Dvířka mu dala docela zabrat, ale už je taky umí použít. Jen k tomu zjevně nevidí důvod, pokud jsou otevřené dveře, tak občas vykoukne na chvíli ven, většinu času ale kouká ven přes okno. Nejspokojenější je, když zatopíme v krbovkách. To se pak povaluje před nimi a blaženě si nahřívá kožich.
Haničku kamna taky zaujala, ale je to opravdu trdlo. Potřebovala si je prohlédnout opravdu zblízka. Naštěstí to odnesl jen jeden vous, který jí to trošku přiškvařilo, jinak se jí nic nestalo. Snad už pochopila, že si musí držet trochu odstup.
Aramis se projevil jako nejschopnější lovec z naší bandy. Včelu bzučící na dveřích lovila několik minut Hanička i fena Réza, ale marně. Až velmi líně přišel Aramis, jednou máchl tlapkou a bylo po včele. Dokonce si ji i uhájil před Rézou, která mu ji chtěla sebrat.
Tolik zprávy z nového domova.

img-20220422-wa0014.jpg22.4.2022
Dobrý večer, dlouho jsme se nezvládli ozvat ...
Je to teď u nás velmi hektické, minulé pondělí nám přibyl další člen rodiny, tak na kočičky není tolik času. Hanička si krátce před tím někde způsobila drobné zranění - přišla domů s tlapkou od krve, naštěstí to nebylo nic velkého, ale chodí teď s vyholenou nohou. Už to má pěkně zahojené. Taky už se otrkala a chodí se mazlit i za miminem. :-) Aramis už je konečně mazel a začal dokonce loudit u stolu. Sice nikdy nic nabídnutého nechce, ale to mu nebrání v dalším loudění. Ven chodí často s Haničkou dohromady, sám jen zřídka. Je krásné sledovat, jak rádi lehají spolu, vzájemně se čistí a mazlí. Těším se, až budeme víc na zahradě, docela by mě zajímalo, co tam spolu provádějí.

11.9.2022
Dobrý den,
hlásím, že kočky se mají dobře a užívají si přicházejícího podzimu a neustálého přívalu myší. Několikrát týdně teď nosí domů myši. Někdy bohužel živé, včera Hanička tak mňoukala, že mě přivolala z koupelny, aby se mi pochlubila úlovkem! A nevím, jestli už jsem vám psala, jaký byl Aramis hrdina a gentleman. Byť je nemluvný a mňouká jen velmi zřídka, tak jeden den neustále mňoukal, až mě dovedl ke dveřím do nepoužívané místnosti, kde jsem uslyšela mňoukat Haničku. V nestřežené chvíli tam asi vběhla a my jsme o ní nevěděli. A v tom našem hluku a zmatku jsme ji neslyšeli volat, ale Aramis ji zachránil! :-)

4.12.2022
Aramis a Hanička se mají dobře! Aramis překonal zdárně FIP. Mrkněte do alba.

mensi.jpg28.2.2023
Dobrý den,
tak jsem si uvědomila, že vaše kočky jsou u nás už rok. Řekla bych, že dobře zapadly do rodiny. :-) Hanička je dračice, osobní prostor jí nic neříká, každou chvíli přinese nějakou myš nebo ptáka a neuvěřitelně zoufale naříká, pokud není miska dostatečně plná. Moc ráda lehá na dětských věcech, ideálně přímo na dětech. :-) Z Aramise je obrovský mazel. Stal se z něj lenošný kocour, který se klidně nechá obestavět legem nebo jinými hračkami a ještě u toho vrní ..., když byly velké mrazy, tak se jim nechtělo ven a dělali nám doma pěkné čoromoro. Teď už zase aspoň Hanička chodí ven, tak je zase klid. Jsou skvělí, jsme rádi, že je máme!

28.10.2023
Dobrý den,
dlouho jsme se neozvali... Tady je výběr za posledních pár měsíců. Byť to není z fotek poznat, máme i pelíšky pro kočky. Akorát nemáme kočky do pelíšků ... :-) Spávají kdekoliv jinde, jen ne tam. Loví myši, běhají po venku, nechávají se dlachnit od dětí, Aramis loudí o jídlo a z dětské misky je ochotný sníst snad i syrovou zeleninu, Hanička je ultra mazel a mladší dítě všem kočkám říká Hani, podle ní ... :-) Je nám s nimi dobře. Snad i jim s námi.
Nové fotky najdete v albu.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář