Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jůlinka (05) a Lvíček - Amonek

26. 2. 2014

julinkaaa.jpg

 lvicek.jpgJůlinka(nar.10/2011) je krásná kočička, která byla přijata do depozita z velmi špatných podmínek v psím útulku, kde byla zavřená v kleci. Jůlinku si díky své mazlivé a vstřícné povaze hned všichni zamilovali a zůstala v depozitu jako trvalý obyvatel. Bohužel časem se úkázalo, že Jůlinku velký počet koček kolem sebe hodně stresuje. Každé nově příchozí nalezené kotě zvládá velmi špatně, a proto jí hledáme nový domov. Jůlinka je hravá, přátelská a velmi kontaktní kočička. Hledá domov se zahrádkou, kde bude miláčkem rodiny. Jůlince nevadí pejsci ani kočky venku, ideálně aby šla jako jedináček, nebo k jedné kočce. 23.11.2013  na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byl  umístěna  do domku ke dvěma kočičkám  v Brně - Starém Lískovci. 
Lvíček (nar.6/2013) a Lucinka se začali spolu potulovat na zahradě u jednoho našeho depozita, kam je někdo záměrně vyhodil. Oba byli velmi plaší a jen sem tam je někdo zahlédl. Byli značně podvyživení a vyděšení z cizího prostředí. Do zahrad jsme jim chystali misky s jídlem a postupně nám začali důvěřovat. 
Lvíček si opět našel cestu k lidem a je vhodný k adopci. Má krásnou kresbu a je velmi mazlivý. Většinu času pobývá uvnitř, spí na sedačce, hledá něco k snědku, nebo se otírá o ostatní kočičky. Má velmi dobrou povahu, s ostatními zvířaty vychází skvěle. V depozitu je zvyklý i na dva psy. Rád se nechává nosit a opře si hlavičku člověku o rameno. Lvíček připomíná krásného hebkého plyšáčka. Hledá domov se zahrádkou, kam by občas mohl vykouknout ven a vyhřívat se na sluníčku. Není vhodný jako jedináček. Pokud chcete jednoho kocourka, prosím upřednostněte ty, kteří chtějí být v novém domově sami a v útulku se trápí. 26.2.2014 byl Lvíček umístěn k Jůlince. Nyní se jmenuje Amonek.

 

Fotky Lvíčka najdete zde.


Další fotky Jůlinky a fotky ze společného domova obou zde.

Děkujeme Andree Kudláčové & kočičkám Mishe a Julče a kocourkovi Diamondovi, že Lvíčka po dobu jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.  Moc děkujeme!

 

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 

 

 

Zprávy z nového domova:

 

 

 

 


23.11.2013
Dobrý večer paní Laštovková.
Julinka je hrozně hodňoučká, je to mazel.2 kočky jsou vpohodě, s jednou si to vyříkávají, ale to zvládnou. Manžel moc nechtěl, ale  hrozně se mu líbí, že je pěkná. A to je. Má pěknou kresbu. Žrala kapsičku, vařila jsem kuřecí žaludky, to moc nechtěla. Žaludky ze tří koček žerou dvě.
Ale dost jim vařím, tak to není problém. Leží tady do klubíčka na sedačce. Zase se ozvu .Děkujeme za ni.
Pěkný večer.

24.11.2013
Dobrý den,
Jůlinka se dnes prošla po zahradě, ale šla zase domů. Ale líbí se jí to. Je zvědavá. Na zahradu se bude učit postupně. Máme v domě troje dvířka. Na noc je zatím zavírám, aby se nestratila. Teď tady leží na sedačce, spinká.
Budu se snažit poslat fotečky, nejsem na to expert, poprosím syna. Ale aspoň se to naučím.
Naše kočky už jsou vpohodě, veterinářka říká o mojich kočkách ,že tak hodné kočky ještě neviděla. Ale to ještě nezná Jůlinku. Ta je z nich opravdu nejhodnější.
Pěkný den.


29.11.2013
Dobrý den,
Jůlinka  se má moc dobře,ráda si hraje s pimpongovými míčky.Naučila se prolízat dvířkama ze zimní zahrady do domu.Ven nechodí,dvířka jsou naštelovaný,aby nemohly kočky ven,jenom dovnitř,když je vypustím.
V noci Jůlinka pěkně spinká,ráno chodí na zazvonění budíku se pomazlit.Je to příjemnej budíček.Momentálně v posteli s námi nikdo nespí.Asi se domluvili .
Uveřejnění zpráv a fotek mi nevadí,fotky budou příští víkend v neděli.Syn je tento víkend v Praze,ale mám to slíbené.
Mějte se pěkně,krásný víkend.


2.3.2014

Ve středu k nám přicestoval Lvíček. Bylo to rychlé rozhodnutí, protože nám odešel kocour Amonek do kočičího nebe, tím jsme zahnali trošku smutek.
Lvíček je malé zlatíčko, jmenuje se taky Amonek. Je to krásný mazlík. Dvě noci proplakal, útočiště má pod postelí v pelíšku. Tam má i záchodek, vodu a krmení.Granule papá, pije. S ostatníma kočkama není problém, zprvu na sebe trošku syčeli, teď se očuchávají, dávají si pusinky. Tak teď je tady Amonek malý vedoucí tří koček.
Ala opravdová vedoucí je Jůlis-Jůlinka z umisťovací výstavy. To je malý drak. Má to tady vše pod kontrolou. Běhá na zahradě s Černou  i k sousedům, ti jsou vpohodě,nevadí jim to.
Amonek se rád nosí , až si ještě trochu zvykne, bude supr. Je čistotný, bezproblémový, jsem ráda, že jsem si ho vybrala. Děkuji za něj,
zase se ozvu.

12.3.2014
Píšu,  jak se má Amonek a Jůlis. Včera večer se Amonek tulil na sedačce k Jůlince a dal si na ni packu, ještě tam byla  kartouzačka Madla, ale Jůlis vyhrála. Všichni spinkali pospolu kromě Černé. Té začala lovecká sezona, naštěstí nosí myši mrtvé. Zatím jeden kus. Amonek pěkně papá granule a kapsičky. Jůlinka má nejraději maso. Amonek spí v pelíšku vedle postele, tam kde spal  kartouzák Amon. Amonek se  občas  schová, ale už sám chodí, že se chce chovat. Takže ho pořád chováme.  Ale je  ve střehu, zvyká si pomalu, možná měsíc je málo, kdy by mohl ven. Uvidíme, kdy půjde ven. Vypadá to, že později Jůliska  je náš drak. Je tady jasná vedoucí. Řekne si,  co chce Zahrada je jí malá, lítá po louce za zahradou. Zase napíšu. Pozdravují kočičáci Amonek, Jůlis, Madla, Čerňula.

2.4.2014
Dobrý den, píšu jak se má Amonek-Lvíček a Jůlinka. Amonek je moc hodný, jeho oblíbený dvounožec je manžel. Amonek zatím ven pořád nechodí, pořád je velmi opatrný. Takže není kam spěchat. S kočkou Madlou se zdržují doma. Jůlis nám občas ukáže, že se jí něco nelíbí, něco vymyslí, nějakou malou pomstu. Pěkně papá, ale je pořád v pohybu, tak kulička z ní nikdy určitě nebude. Jůlis je dvojka s Černou, jsou velké kamošky. Pozdravuji všechny  i naše čtyři kočky všechny zdraví.

5.6.2014
Dobrý den, píšu jak se má Amonek a Jůlinka.
Amonek už je velký mazák. Nejraději se zdržuje venku, pořád něco prozkoumává. Při raním krmení  leží  často venku na dece na lavičce, na zavolání přiběhne na žrádlo. Procházet dvířkama se naučil rychle. Je šikulka. Žere kapsičky, granule papá během dne. Je to hrozný pohodář.  Nevadí mu ani  obojek proti klíšťatům. Jako by ho neměl. Už se nebojí, když nespí na lavičce, spí v posteli, nebo se někam zašije.
Jůlinka je takový malý kontrolor. Všechno a všechny sleduje, co se kde šustne. Trošku je fixovaná na mě. S obojkem to byl malý boj. Jůlis ho samozřejmě vyhrála. Obojek jí hodně vadil, asi by si nezvykla. Byla hrozně nervní, zalezla pod deku a jako by Jůlis ani neexistovala. Jinak pohoda, někdy se honí mezi sebou nebo mají v parádě úlovek. Největší lovec je Jůlis.
Mějte se všichni pěkně. Zdraví Amon, Jůlis, Černá a Madla.

10.3.2015
Dobrý večer,
Amonek i Jůlinka se mají moc dobře. Amon jak si už zvykl, tak je drzejší a dělá  si mezi smečkou pořádek. Je to pořád stejně chovací kocourek. Je fakt mazel nejhodnější. Není s ním vůbec žádný problém. Občas se někde schová, nevíme ani kde je a potom příjde a chce chovat.
Jůlinka ta to s náma umí, chodí se pomazlit se mnou, potom  jde rychle za manželem, hraje na všechny strany. Umí si to zařídit, tu máme taky moc rádi. Je to živel na rozdíl od Amonka. Říkáme jí modelka. Pěkně žere, ale má pořád  hezky svalnaté tělíčko.
Z  Amonka je opravdu nádherný kocour.  Zmohutněl  a  kresba se ještě vybarvila. Když ho uviděla veterinářka, vykřikla: jé, ten je pěknej.
Jinak se všichni čtyři nejraději povalují na sedačce, občas na hromádce nebo solo, naštěstí máme velkou sedačku. Snad něco nafotím, budu se snažit. Mějte se moc pěkně, máme z nich radost.

25.7.2015
Dobrý večer,  
Amonek a Jůlinka všechny zdraví a posílají pár foteček.
Amon nejraději odpočívá po práci na kožešince, Jůlinka je největší lovec. Až budu mít pěkné fofky všech našich čtyř  koček, pošlu.
Mějte se všichni pěkně.  Jana

Další fotky Jůlinky a fotky ze společného domova obou zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kuřecí žaludky

(., 4. 12. 2013 0:11)

Kočička je opravdu moc hezká... :-)
Ad kuřecí žaludky: já jim dávám syrové – nechám je po koupi rozmrazit, nakrájím na malé kousky, dám do plastových kelímků a zmrazím. Pak postupně zkrmuji. Rozmrazuji dávku nanejvýš v teplé vodě, aby žaludky zůstaly opravdu syrové. Když jsem to chtěl párkrát urychlit přelitím horkou vodou nebo dal do mikrovlnky, už to pro ně viditelně nebylo ono... :-)