Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lucy Bell, Poseidon a Mary

30. 10. 2015

lucy350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2012

Lucy Bell
k nám přivezla její majitelka z Veselí nad Moravou. Její smutný příběh je napsán níže. Je to velice milá a mazlivá kočička drobnějšího vzrůstu, ale s čertem v těle. Lucy Bell je divoká, krásná, chytrá, mazlivá, pohodová, zvědavá, oddaná...
Už téměř dva roky čeká v útulku na nový domov. 20.3.2015 byla Lucy Bell umístěna v Hodoníně, do bytu ke dvěma kočkám.

Fotky Lucy Bell z pobytu u nás i z nového domova najdete zde.
 

pos250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2013
Poseidon
je nádherný černý kocourek, který čeká jen na vás! Byl jako kotě nalezen u rybníka v části Hodonína zvané Nesyt spolu se sourozenci Jane a Mary. Chce se mazlit a hrát, je to pohodář. Je u nás už 2 roky (!), takže nový domov netrpělivě vyhlíží ... 30.10.2015 byl Poseidon umístěn spolu s Mary do Hodonína, do bytu k Luccy Bell a kocourkovi.

Další fotky Poseidona zde.

Poseidon byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Miroslav Krybus, Kristýna Krybus a Micka. Moc děkujeme!

 


mary350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2013
Mary byla jako kotě spolu se sourozenci Jane a Poseidonem nalezena u rybníka v části Hodonína zvané Nesyt. Mary je dnes už dospělá mladá krásná kočička, která netrpělivě čeká už 2 roky (!) na svůj nový domov. 30.10.2015 byla Mary umístěna spolu s Poseidonem do Hodonína, do bytu k Luccy Bell a kocourkovi.

Fotky Mary najdete zde.

Mary byla adoptována na dálku - její adoptivní  rodinou byla rodina Ludvíkova & kocouři Max, Chip a Muf. Děkujeme!

 



Toto je krátký příběh jedné sedmiměsíční mourovaté kočičky, která se k nám dostala od paní A.S. z Veselí nad Moravou:
Dostala krásné jméno Lucy Bell, ale říkali jí „Ty Svině!!"

Začalo to ranním telefonátem, kdy mně paní sdělila, že asi v srpnu její syn našel pod autem zraněné kotě. Přinesl je domů, aby mu maminka pomohla, maminka aby sedmiletého syna nezklamala, vzala kotě a šla k veterináři.
Kotě vyléčili, navakcinovali, koupili mu škrabadlo za dva a půl tisíce, dobré granulky, ale ouvej, to kotě nechtělo slušně sedět na onom drahém škrabadle, chtělo si skákat, běhat, no prostě si hrát. Protože paní S. měla jen garsonku, tak se jí nelíbilo, že kotě všude skáče, dokonce i na postel a stůl, tak ho začala honit a nadávat mu do sviní, protože kotě nenapadlo, že se nesmí hrát a běhat. Kotě se doma nudilo, tak rozkousalo i kabely k počítači. Když ho někdo náhodou chtěl pohladit, milé kotě už si nebylo jisté co se po něm vlastně chce, tak všechny začalo kousat a škrábat.
Paní S. se rozhodla, že ho někomu daruje, ale nikdo ho nechtěl, vlastně si ho na jeden den vzal její kamarád, ale vrátil ho, protože je poškrábalo, tak ho chtěla vystrčit před činžák, ale světe div se, bálo se zůstat samé venku.
Asi poslední možnost pro paní S. byla, že zavolala k nám do útulku a kotě mně nabídla.
Chtěla jsem po paní příspěvek pětset korun, na kastraci a odčervení, řekla jsem jí, že jsme neziskovka, že musí něco přispět, že těžko sháníme peníze. Paní souhlasila, kočku dnes přivezla, ale peníze že nedá, protože nemůže.
Kočku nám předala a řekla, že půjde oslavit, že se jí zbavila. Tak nevím, co si o tom mám myslet, co je to za záchranu, když kotě nesplní vaše očekávání, tak je z něho svině, které je třeba se zbavit, je to dobrý příklad pro syna? Zachránce malého kotěte?

Tomalová, předseda Kočky SOS

Lucy Bell byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byli Alice, Daniel & Chicco, Timmy, Ema a Toby. Děkujeme

 

 

Zprávy z nového domova:

20.3.2015
Dobry vecer,
tak Lucy Bell byla v prepravce tak 30 min., potom pomalinku vylezla a vlezla pod sedacku a tam je do ted. Nase kocicky pomalinku naslapuji a hledaji ji, Sany dojde k sedacce a utece a Sisinka  nahledne do obyvaku a pak zasyci na Sanyho. Lucy Bell v aute mnoukala... Je to velka zmena pro ni, chudato, tak jen laska a trpelivost je potreba.Tesime se, az se otrka a bude tady radit. Budu Vam psat jak se to vyviji. Hezký večer Vam preji. :-)

21.3.2015
Dobry den, tak vcera po hodine pod sedackou vylezla, hladila jsem ji tam a porad mluvila na ni az dostala odvahu. Tak prozkoumavala teren, nase kocicky sycely a vrcely, ale ji to bylo jedno :-) Behala od jednoho z nas k druhemu a nevedela jak dat najevo radost, porad se mazlila a trela jen jak to slo.Chvíli byla u mladych v pokoji, s pritelkyni od mladeho na posteli a sledovala s nimi tv :-) potom u nas v posteli. Nase dve kocicky na sebe syci ted navzájem :-) a ona to ignoruje :-D Ted uz dosli i k sobe a cumackem se dotkli a zase odbehla do ukrytu za sedacku...uz Sany syci min, ale ona se neda a zasyci uz taky :-D Ta starsi Sisinka, ta je na balkoně a je ji to jedno a ti dva se stale otukavaji :-D

Později:
Ted mi sedi na kline a diva se na tv s nama :-) a Sany pred sedackou na ni stale cuci....je neskutečně mazliva a když dojde do nejake mistnosti, tak tam vzdy nekdo je a hned ji hladi a venuje se ji a nebo nasim kocickam...Nechce byt sama a stale nekoho vyhledava a když nekdo odchazi z te mistnosti, tak jde za nim jak pejsek az treba do koupelny a ceka....Ale je krasne jak Sany je stale u ni ve vzdalenosti na 1metr, hlida si ji,...Budou velci kamaradi :-) Sisinka ta jen dohlizi a je v klidu nad veci... Jsme stasni, ze ji mame... Miláček dalsi do rodiny
...

22.3.2015
Usinala se mnou, potom si vlezla do skrine, rano syn rikal, ze ho taky v noci navstivila a ja se vzbudila okolo 4h. a mela jsem ji u hlavy a spala tam az do rana....Rano pekne pojedla, ale tak 2 m od kocicek, dnes se uz hodne honila se Sanyskem...

23.3.2015
Lucy je velká průzkumnice, ale Sany na vše dohlíží, dnes už pěkně řádili, manželovi koštovala vodu, jestli ji má dobře chlazenou, pak usnula u TV jak mimi...

6.5.2015
... Lucy mě za noc vzbudí x krát, ale vůbec mně to nevadí. Lehne si pod paži a spí, nad ránem skočí na břicho, ale to ji Sany provokuje, je s nimi zábava. Je to miláček můj. Kočičky mě hodně dobíjejí, tak mě právě ani nerozhodí, když mě budí..., je to zvláštní, mají skvělou energii ...

10.7.2015
Dobrý den,
Lucy Vas zdraví, je stále spokojená a kamarádka se Sanym. Posíláme nové fotky.

 
Nové zprávy po příjezdu Poseidona a Mary:

31.10.2015
Dobrý den,
oba byli celou noc pod skříní, ani hlásek nevydali.... ráno už tam nebyli, jedna je za dveřmi a druhá pod nočním stolkem, necháváme je v klidu. Lucy Bell za nimi chodí, jen tak, dělat jim společnost. Nejí a ani zahůdek nic, ale nechají se hladit a neuhýbají. Mají vše na očích - jídlo, vodu, záchůdek. Chce to čas a trpělivost a ty my máme.
I.
Později:
Když je hladím, tak jedna vrní, ale nevím, která to je :-)

1.11.2015
SMS zpráva:
V noci delaji pruzkum.... jen jsme slyseli syceni ... Ted jsou opet schovaní. Lucy vzdy kontroluje jestli tam jsou... Jedna v obyvaku za sedackou a druha v ložnici za topenim. Jsou to trdylka zalezena..., nepijou, neji nic,  ani granulky.... jedna sem tam nakukne od topeni a zaleze, ale ta druha je porad za sedackou.
Lucy sem tam na ne nahledne.... jsem zvedava, kdy vylezou....
I.

 
Oba dva, Mary i Poseidon se v novém domově velmi bojí a jsou schovaní, žerou minimálně. Po dlouhém pobytu u nás je to pro ně hodně velká změna, Lucka je byla i na místě zkontrolovat, ale jsou v pořádku, musíme jim dát čas. Dnešní zpráva už je pozitivnější:
 
8.11.2015
Dobrý den,
tak jeste vecer, když jsem se sla umyt, tak naraz vidim cernou kocicku ve sprse a jak me videla, tak sup za pracku...tak jsem se sla podivat jestli to neni ta co je za sedacku a ne. Dala jsem jí jidlo za pračku a snedla to....A rano, kdyz jsem s Lucy vylezla z loznice, Sany (kocour) uprostřed obyvaku lezel a ti dva certici kolem neho.... jak me uvideli, tak obe do skrine, ale vypada to na dobre ceste....jupi!!

14.11.2015
Dobre rano,
tady u nas male krucky...sem tam pres den vylezou, ale jak se nekdo pohne uz zdrhaji do ukrytu...chodi se najest, na wc a pak vecer radi.. .
Vcera jsem slyšela vrceni a syceni, ale podivam se na postel a Sany a Lucy oba semnou a jen cuceli do obyvaku a sourozenci asi meli vecerni hadku... Spaidik (Poseidon) se nechava hladit, jak za nim vlezu do skrine, ale Mary jeste ne...
Tak takove krucky male u nas jsou...

17.11.2015
Dobre rano,
tak Spaidy (Poseidon) uz pomalu chodi mezi nas, ale jak se nekdo pohne, tak mizi... vylaka ho vzdy šunka...dam mu kousek do jeho ukrytu, pak odejdu a on si dojde..
Dnes poprvé dosel na snídani za Sanym a Lucy...Mary ta vcera vecer konecne taky vylezla a nechala se hladit a to asi hodinu, pak zalezla. Dnes popadane věci, si rikame, jak tohle dokazou? Uz ted jsou vsichni 4 v obyvaku a seznamuji se, ale jak je pohyb tak mizi, pak zjisti, ze jdu jen kolem, tak nenapadne vylezou a nakukuji...
No po 3tydnech skoro. Sany uz na ne ani nesyci, jen je sem tam trosku upozorni, kdo tady byl prvni. Ted me nektera pozoruje, ale stale je nepoznam :-)

20.11.2015
Dobre rano,
vcera ve 4 hod. si spim a naraz olizovani nosu a brady me vzbudi, rikam si...Lucy uz chce jest? A to ne Lucy, ale Mary dosla se pomazlit, asi po 30 prejiti pres hrudnik si ustlala na rameni a Lucy, ktera spala v nohach jak to videla, tak presla hned nahoru a pridala se k ni.... tak mi zalehly ruku.... Spaidik ten vcera vylezl a nechava se hladit vecer i od kluku, uz a nevi jak dat najevo mazleni, ze i o Lucy se trel.... oba basti dobre... ale jak nas vidi tak jeste mizi, musime pomalinke pohyby nebo po ctyrech se k nim priblizuji a to cekaji na mazleni... jak stojime tak mizi...asi jsme moc velci, ale jsou to zlaticka.... Lucy a Sany uz O.K. ... ani Sany uz nesyci....sunkou si je uplacime a ta zabira bodejť ne, když ma 92% masa :-)
 
21.11.2015
Dobre rano,
to nejde hned nepisnout. Dnes o pulnoci dobehla Mary se pomazlit, za chvili Spaidy, toho jsem cely den nevidela, Mary zmizla a Spaidy se jen a jen mazlil,
az me uplne probral,tak jsem od pulnoci do 4 hod. nespala, nemohl se dohladit...Ted frajer nekde spi a Mary tu radi kolem... nasmala jsem se - kdyz me videla v zrcadle, jak byla zmatena a panackovala u zrcadla. Poznam je jen na omak, podle srsti, ale jak nektera prejde....nemam sanci :-)
 
24.11.2015
Tak nasi certici se stridaji v mazleni...Rano vyleze Mary,dojde jest i s Lucy a Sany, pak se musi pomazlit a zaradit a pak zaleze, ale dnes teda uz spi v ložnici se Sanym, tohle rano po jidle. Spaidy, cely den zalezeny, jidlo mu davam do skrine a ten vyleze vecer, pomazlit se vsema, zaradit a pak zase mizi...ale vcera jsem sla spat a Mary s nama a Spaidy tak dobehl do postele, ale nemel tam misto,t ak odskocil....Tak 3 kocicky kolem me a Spaidy je otazka casu kdy se prida.. jsou to zlaticka....
Rano jsem jeste usnula jak jsem jim dala v 6.30 najest, ale Mary me dosla mazlenim a lizanim nosu vzbudit... protože po jidle ji vzdy hladim a mazlim se s ni a dnes jsem si dovolila jit lehnout...tak si me nasla a ranní dávku mazleni si dosla vybrat
.
 
5.12.2015
Spaidy je ted zase odvaznejsi a vic se mazli a jak dojdu dom a jdu ho pozdravit tak vyleze ze skrine a mazli se i s klukama... Dnes rano poprvé vsichni jedli venku a nikdo ve skrini. Mary ta pres den zaleze u syna pod topeni a vyleza vecer, ale utika pred nama.Ted rano se dosla pomazlit do postele a Spaidy je v obýváku, ale uz jsou vic s nama. Spaidy dokonce neutekl ani pred navstevou a nechal se hladit od cizích...
Vcera poprvé vsichni 4 uz u me v posteli vecer zalehli, Mary od 4-5h zacne radit a honit Sanyho...a je velka pruzkumnice...vsude vleze, vse otvira...no, zenska ale milacci nasi... Dekuji za ne....

Je to lepší a lepší... Chodi mezi nas vic a vic... Jen Mary je jeste sem tam lekava, jak nas vidi.... ale uz jsou vsechny ctyri kamaradi....

20.-24.12.2015
mary250.jpgDobry vecer,
tak u nas je to uz v klidu..... Uz jsou tady jako doma a kamaradi se vsema... Mary uz taky cely den s nama, necha se pochovat... proste jsou uz v klidu... jen se chodi mazlit ...
Uz jí vsichni spolu v kuchyni.
... A Lucy, ta nam s nima pribrala, dojida po Mary! Lucy ji rano cisti, pritahne si Mary k sobe a uz ji olizuje usi,cumacek a Spaidy zase na Lucy.....A Sanysek se necha zas jen od Mary....proste bozi a uzasni!
Bylo nadherne sledovat jak kazdy den je nejaky pokrok....opravdu krucek po krucku, vzdy neco pridali....
A ted....uz nam veri a jsou v klidu at vidi kohokoliv a Spaidik se neboji ani navstevy....
Dekujeme za ne.
Skoda, ze lidi netusi, jaka jsou to krasna stvoreni....plno lasky, zabavy...atd. A pred vama smekam co vse delate... Slovo dik, to je slabe sluvko.
Irena

25.1.2016
Dobrý den, tak něco málo o kočkách:
Uz se neboji an navstevy, nechaji se pohladit a pak pryc. Spaidy je posedly po sunce a krasne to umi kazdemu ukrast, ale jak reknu nene, tak zustane sedet a ceka....
Mary, ta vydrzi hodiny koukat z okna....to má moc ráda a Spaidy to okno musi mit otevrene a vydrzi tam taky dlouho.Tak se tesime, jak zasitujem balkon a budou tam mit sve mistecka... Jsou to milacci... Uz bych bez nich neusnula.
Irena

20.3.2016
Tak dnes je to rok, co jsme si od Vas vzali Lucy...
Je to milacek, je strasne chytra, u vseho musi byt a vse pozoruje. Kamarady, ktere mame od vas od rijna, rada umyva, spinka s nima... jen nekdy se nerada deli o muj klin,ale vzdy odejde a prenecha jim me nohy a jde na svoji perinku...
Dekujeme za ni, za ne.

To my děkujeme za úžasný a láskyplný domov pro všechny!
 
7.2.2017
Dobrý večer,
jen zpráva. Vsechny kocicky jsou zdravé, hodné, nikoho se nebojí.. Vítají každou návštěvu. Jsou to miláčci naši. Všichni jsou navzájem kamarádi, přátelští a mazliví. Spaidik zlatý, Mery taky.. Je nejvíce hravá a miluje běhání za laiserem. .. Lucy je dáma... A Spaidik spí na mně celou noc... Lucy je jak
pejsek pořád, kam se hnu, jde taky.
Já před vámi smekám .... Děláte něco co se slovy nedá ocenit. Děkujeme vám.
Irena a Lucy, Mary, Spaidik
 
pos300.jpg7.12.2017
Krásné vánoční nadcházející dny Vám přeje Lucy, Mary,  Spaidy. Děkujeme za ně.
 
8.2.2020
Dobrý den,
zdravim vás po delší době a posílám aktuální fotky Spaidy, Mary a Lucy. Vidíte sami jak se jim daří a kdo mě ráno budí ...
 

27.10.2020
Dobrý den,
Lucy z ničeho nic začala zvracet a nemohla dýchat v pátek tak jsme hned jeli na veterinu. Dostala 4 injekce. Bali se jestli nemá metastázy na plicích, tak silnou dávku na odvodnění, aby ji stabilizovali. Dělali rtg plic a prý dobré, sono srdce, že tam je něco malého, potom začala zvracet krev ještě na veterině a zase sono břicha a žádný nádor. Byli jsme tam 3 hod. Domů jsme dostali antibiotika, Furon a lék na srdce. Jenže jsem volala, že má průjem a ten měl přestat a pořád pije. Tak dnes test z krve, že ji selhávají ledviny, tak si ji tam nechali na kapačky. Má hodnotu říkali 500 a tak to zkusím kapačkama a když ne, bude prý musel do nebíčka ... :-(
A to už byla plná života po operaci i rána se hojila a naráz ...

4.11.2020
V pondělí jsme byli na krvi a hodnota 160 a Dr říkala, že je norma 170 tak byli překvapeni a já šťastná. Má ještě antibiotika a měsíc dietu a potom kontrola na krev. Tak jsem šťastná, jak jí a je spokojená, zase naše staré Lucy ...

16.2.2021
Dobrý den,
chci vás poprosit o názor a radu.
V říjnu byla Lucy operována pro nádor na mléčné žláze. Potom začaly problémy s ledvinami ... dostala dietu na ledviny a má to O.K. Jenže začala být alergická na to jídlo a měla vyrážky a začala se škrábat, do toho zánět v uchu. Vše se vyléčilo. Dieta se zrušila a ji své jídlo.
Měla x antibiotik, ale svědění stále občas měla, tak dostávala injekce na svědění, proto jsem stále potřebovala límec, jak se strupy zahojili zase si je rozškrabala.
Na vánoce začala kašlat, kýchat, rýma, tak jsem volala a hned dostala zase antibiotika. Všechny léčby zvládala dobře, celou dobu má chuť k jídlu.
Až se vyléčilo nachlazení (už má prý oslabenou imunitu), tak v lednu začala přivítat očičko. Zjistilo se, že vir ji sedl do oka a vyschla rohovka. Jezdili jsme každý týden, brali jí krev a dělali z toho sérum a očičko po měsíci je v pořádku, jen musíme kapat umělé slzy do konce života.
Vše zvládla, stále je hravá a chuť k jídlu má velikou.
Ale proč chci radu, pri poslední návštěvě jsem na veterině ukázala další bulku na bříšku a tušení co to je mi potvrdila, že to má zase a brzo. :-(
Domluvili, že už ji nenechám operovat a chci ji nechat v klidu a v lásce dožít doma a až uvidím, že se něco děje, volám a přijedou ji uspat.
Pořád se to ve mně bije jestli je to dobré rozhodnutí nebo ji nechat ještě operovat, ale Dr říkala, že by se to zase objevilo jinde. Už teď si všímám, že se brání vyskočit na stůl a musí přes židli. Ještě před týdnem s tím neměla problém.
Prosím o váš názor, zkušenosti a radu. Děkuji moooc ...

Kočky SOS, Lucie Foltýnová:
Dobrý den Ireno, předně děkuju, co všechno pro ni děláte.  Jak se u vás má. Vlastně mají všichni.... za sebe bych ji už asi netrápila. Už toho bylo dost. Si myslím. Další těžká operace s nejistý výsledkem.... je strašně těžké to rozhodnutí udělat, ale jak píšete.  Lepši nechat ji umřít v klidu než trápit úplně do konce. Je mi to moc líto. Můžete ji zkusit koupit ještě ALAVIS na podporu imunity a léčbu nádorů, ale nevím, jak moc to může pomoct.

lucy4.jpg28.2.2021
Dobré ráno,
jen chci poděkovat za ten tip na ty léky. Je vidět, že ji to pomáhá a zase vyskočí na stůl a řadí i s ostatními. Je velký mazel a pořád je tam kde já, moc toho doma nepodělám, ale vše počká ... :-) Posílám i pár fotek, Spajda a jeho ségra Mery, ta je divoška a mazel ve chvíli, kdy všichni spí, ona řádí a když zase ty řadí ona jediná spí. Má to vše obráceně. :-)
Ještě jednou děkuji. Děkuji za ně každý den.

Kočky SOS, Lucie Foltýnová:
Tak to jsem moc ráda, že přípravek  funguje. Jsem mile překvapená.
Tady ty záležitosti kolem nemoci ať už zvířátek nebo lidi jsou moc těžké. Ale můžete dělat jen to, co zmůžete. A Vaše kočičky jsou z těch nejšťastnějších. Jsou milované a spokojené a to je nejdůležitější. Moc děkuju za to, co pro ně děláte.

18.6.2021
Dobrý večer.
Dnes Lucy odešla do nebíčka.
Děkuji vám za ni, byla to úžasná, skvělá společnice a ta nejlepší kamarádka. Bojovala dlouho, ještě včera plná života a chutí a dnes ... Doktor ji uspal, museli jsme rychle jet, začala být zmatená, točila se ...
Odvezli jsme ji do Brna a rozloučení s ní máme ve čtvrtek ráno.

Kočky SOS:
Moc smutná zpráva ... Lucy měla ten nejlepší domov jaký si mohla přát. Moc za ni děkujeme.

Další fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krásné čtení

(Jolana, 11. 12. 2017 8:06)

super fotky a hlavně spokojené kočičky:-) spoustu krásných zážitků přejí tlapičky z Chudčic

Nádhera!

(Mirka L., 21. 3. 2016 20:15)

Krásné čtení co bere za srdíčko!
Díky trpělivým páníčkům! Všem dohromady krásný a šťastný domov přejeme
Mirka + Páťa, Zuzi, Čiki,Šedík

Krása!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 24. 3. 2015 20:58)

Zprávy i fotky těší u srdíčka!Moc přeji šťastný,dlouhý život!

Záleží i na povaze

(Hana, 21. 1. 2015 14:48)

Já bych to tak černobíle neviděla. Ono se opravdu ne každé kotě/kočka hodí do bytu. Sama jsem vyrostla v rodinném domě, kočiček jsme měli hodně,nikdy s žádnou nebyl problém. Dnes bydlíme v malém bytě, kde není možné aby kočička chodila ven, proto si žádnou nepořizujeme, ale před pár lety dceřina kamarádky přinesla maličké koťátko, našla ho zapadlé na zahradě, majitelé si tam kočky nepřáli a tak ho chtěli utratit, holčička ho tedy vzala a hledala někoho, kdo by kotě chtěl. Koťátka jsme se ujali, vypilali ho s tím, že ho pak dáme babičce do rodinného domku se zahradou. No ještě, že tak, koťátko bylo hrozně divoké a i když jsme ho milovali, tak se to aby s námi zůstalo jen zavřené v bytě nedalo, mselím, že i pro něho v dorosteneckém věku bylo stěhování do domku příjemné. Opravdu ne každá kočička má povahu na to žít v bytě.

Re: Záleží i na povaze

(Iva, 21. 1. 2015 15:04)

Každé kotě, když je samo, se nudí, proto "zlobí". Ke svým hrám potřebuje stejně starého parťáka, jinak je lepší pořídit si již dospělou kočku v útulku. Tady spíš šlo jednání té paní...

Re: Re: Záleží i na povaze

(Hana, 21. 1. 2015 15:19)

Když zachráníte nějaké kotě, tak je to většinou neplánované, není to o tom, že se rozhodnete,že chcete mazlíčka, myslím,že už to, že se psní ujala nemocného koťátka, vyléčila ho je pěkné. A také je rozdíl, když máte kočičí sourozence od vlastní kočičky nebo si je takto cíleně vezmete a když se vám najednou objeví doma neplánovaně kotě. Mám s koťaty zkušenosti a opravdu i koťata mají různou povahu a koťátko od venkovní kočky může být přirozeně divočejší. Pořizovat si druhé kotě do maličkého bytu taky není úplně ideální řešení.

Ach jo!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 20. 1. 2015 19:37)

Pani S je kráva nebeská,promiňte milí kočkomilové,ale nemůžu reagovat jinak,než jěště vcelku přijatelným pojmenováním(a to urážím inteligentní krávu,jakožto zvíře!)Lucy je stejně nádherná číča jako moje Floriánka,kterou jsem jako slepé koťátko našla ještě živé v ohni(odtud i to její jméno,bděl nad ní patron ohně- sv.Floriánek) a stříkačkou ji vykrmila do dnešních 6,5kg!Moc bych Lucy přála krásný,láskyplný domov,i když vím,že tam kde je nyní se má moc pěkně,ale mít definitivně SVOJE LIDIČKY A SVŮJ STÁLÝ DOMOV,je to,co si každá kočička přeje a co by měla mít.Lucy Bellinko,věřím,že se najde někdo,kdo si tě vezme a bude tě mít třeba v bytě jen jako mazlíka a lásku s velkým L!Držím pěsti a moje kočeny všech 32tlapiček!Totéž přejeme i krásné kočičce Pihušce,která také stále vyhlíží nový,hodný domov.