Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meduňka 03

15. 5. 2022

img_20220403_080638.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2021
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

4.2.2022 - Kočička s kocourkem se objevili a nějakou dobu se pohybovali po zahradě u domu v Mutěnicích. Majitelce pozemku jsme vysvětlili, jak se postupuje u plachých koček, dodali krmivo, boudičku a kočky objednali na kastraci, protože se jevily jako plaché. Majitelka však odmítala, aby se kočky na její pozemek vrátily, odmítla spolupráci a řekla, že je nebude krmit. Kocourek byl opravdu velmi plachý a tak jsme ho přestěhovali po kastraci k osatním plašankám na statek v Mutěnicích. Kočička se po kastraci projevila jako mírná, submisívní, hodná, byla přeléčena antibiotiky a začíná si zvykat na zvuky domácnosti i na ostatní kočky, začíná si užívat mazlení a pocitu bezpečí. Dostala jméno Meduňka. 8.3.2022 - Meduňka je drobná, jemná kočička, která miluje pohlazení, užívá si to v náručí i na klíně. Je to milá, hravá, nenáročná kočička submisívní mírné povahy a líbilo by se jí v klidnější domácnosti, bez maličkých dětí. Kočičí kamarád je podmínkou nebo může odejít s některým od nás. 15.5.2022 - Meduňka odjela do nového domova, do Prahy, do domku, kde na ni čeká kočička.

Další fotky zde.

Meduňka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradil Petr s mámou a Naďka s Michalkou. Děkujeme!

Meduňka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradil Honzík Studýnka s kamarády - kocourkem Mikešem a fenkou Chelsea. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.6.2022
S Meduňkou to vypadá dobře.
Je to opravdu nenáročná kočička, která si lehce zvykla na nový prostor, stavu a naši a Belinčinu přítomnost. Jediný, kdo měl problém, byla Belinka. Nechaly jsme je nějaký čas v oddělených místnostech, kde na sebe mohly přes mezery v kartonu vidět a cítit se a pak jsme je prostě dali k sobě s tím, že jsme každý měli na starost jednu kočku. Já jsem si hrála s Meduňkou a partner uklidňoval napruženou Belinku, která Meduňku pozorovala ostřížím zrakem, hrát si nechtěla. Dělali jsme to několikrát na kratší čas, ten jsme prodlužovali a teď už spolu normálně žijí. Belinka teda po večerech Meduňku nahání, ale vypadá to přátelsky, Meduňka jí to občas vrací. Jedině co, tak Meduňka Belince vyžírá misku, pokud Belinka nejde okamžitě jíst.
Meduňka je hrozně hodná, jemná, něžná, chodí se sama přitulit. Respektive oni tak nějak chodí spolu, když přijde jedna, nacpe se ke mně i druhá - obvykle to platí u Belinky, jakoby potřebovala mít vše pod kontrolou, ale už je mnohem klidnější ... Meduňka je podle nás taková emotivní kočička, když se jí něco nelíbí, tak zavrká - vyjádří nesouhlasnou emoci a ještě se u toho zatváří, to od Belinky neznáme. :-) Vždycky se jí pak omlouváme. :-) Třeba když ji nečekaně pohladíme nebo nahlas otevřeme dveře nebo ji chceme vyfotit a ona spí, ale všimne si toho (viz fotka na modré dece a na pohovce). :-) S Belinkou mají asi hodně podobnou povahu, ale jinak jsou rozdílné (Belinka je polštářová fiflenka, což nás, než jsme měli Meduňku, nenapadlo). A je celkově úzkostnější, Meduňka působí psychicky odolněji. Přesto se ji ale snažíme taky rozmazlovat a dáváme jí prostor, aby si chodila, kdy potřebuje a pak ji tulíme. :-)
Natálie

mensi.jpg15.5.2023
Dobry den,
dnes je to presne rok, co jsme si s partnerem odvezli z Mutenic kocicku Medunku do Prahy. Dostala na oslavu vyroci "kureci jatyrko" a rikala, ze Vam mame dat vedet, ja si vede. :-)
Povahou je velmi mila, mirna, nenecha se chytit, kdyz nechce, ale presto se denne prijde pritulit a dostavam (hlavne ja) pravidelnou "kocici masaz". Medunka je oproti nasi prvni kocicce Belince submisivnejsi, resp. obcas se snazi tu "roli" preskocit, ale dostane od Belinky nabacano, a svete div se, ona se necha. Nedava to uplne zadarmo, ale ustoupi. To se ale netyka jidla, tam to maji naopak, Medunka je hrozne zrava. A dokaze Belinku i odehnat od jeji misky, kdyz neni dostatecne rychla. A tady se zase "necha" Belinka (asi proto si to s ni pak vyrizuje po svem). Ale jinak spolu spinkavaji, tuli se, Belinka casto Medunku opecovava a olizuje (opacne to skoro vubec neni). Ale zaroven Belinka na Medunku asi zarli. Kdykoliv se jdu venovat Medunce, nebo ona sama za mnou prijde, Belinka se tam okamzite musi nacpat taky. Ale neodhanim ji, snazime se je zahrnovat peci podobne.
Medunka byla asi v zari na operaci zoubku. Vypadala, ze ma bolesti, ale lekari nedokazali prijit na to, co ji je. Jen, ze ji boli brisko. Pak veterinarku napadlo dat do souvislosti to, ze Meda mela obrovsky, chronicky zanet zoubku - dasni - a tlacili nas k tomu ji nechat zoubky vytrhat. Alternativa uz nebyla, tak s odporem, ale podstoupili jsme to. Vytrhali vsechny zadni po predni spicaky. Opravdu to pomohlo. Nedavno jsem ale zpozorovala trochu podobne priznaky, co mela drive a na veterine rikali, ze to vypada, ze se zanet dasni rozsiril i dopredu a ze se to dalo ocekavat. Ale dostavala docela dlouho veterinarni sadu kapek Energy vet a asi to zase ustoupilo. Branime se vyrvat ji vsechny zuby, v nejhorsim to ale budeme muset, bohuzel udelat.
Posilame vam nejake fotky jako zdravici.
Natalie

Kočky SOS:
Co se týká zoubků a zánětů dásní ... Je to u koček poměrně dost časté onemocnění. Veterinářka udělala dobře, že některé zuby vytrhala a pokud bude doporučovat další trhání, nebraňte se tomu. Pro kočku je to lepší, uleví jí to od potíží a nebojte se, že budou potíže s jídlem, měly jsme kočky i bez jediného zubu a měkkou stravu konzumují úplně bez problémů a mnohé dokáží konzumovat i granule (pokud ne, tak je potřeba zvýšit dávku měkkého krmiva).
Kromě podpory imunity doporučuji vám na dásně vyzkoušet gel VENZYMEL, u nás s ním máme velice dobrou zkušenost.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář